2.  Nyt on Bellen neljän ( 4/5 ) jälkeläisen lonkka- ja kyynärä tulokset Koiranetissä. Terveitä ovat. Hieno juttu!
6. Yritän tässä päivitellä edes koirajutut. Tuntuu että syksy tulee aiempaa aiemmin, tuleekohan todella?
Oltiin Kellokoskella Päivillä. Omat koira-ressut kotona. Merjan kyydillä pääsin. Kiitos Merja!
Läsnä olivat Päivin ja Aarnen omat Topi (Malinallin Heart Of Hope) ja Belle (Malinallin Honey I'm Good) . Siwin Hilma ja Emma (Malinallin Arwen Evenstar) Bellen ja Keeperin (Wicani Command Performance) tytär. Johannan Elli (Malinallin Lily Of The Walley) myös Bellen ja Keeperin tytär,
Hannelen Lupu (Malinallin Dancing In The Dark) Bellen ja Keeperin poika, Raija ja Sissi (Malinallin Sealed With A Kiss) ja Merja ja Lumi.
Tässä pari kuvaa, Ylemmissä koko koirapoppoo (yritäppä saada kunnon kuva! :) ) ja alemmassa siskot Belle (keskellä) ja Sissi sekä puolisisko Lumi vasemmalla.
11. Märkää on, milloinkohan viimeiksi oli kuiva päivä? Niin mielelläni olisin ruohonleikkurilla ajanut noita lehtiä, kun ei tiedä minne niitä laittaisi.
Kaunistahan se nyt on, pelargoniat ovat sisälle ja vielä kukkivat kauniisti ja syysmaisema ikkunoista loistaa.
Pikkulinnut parveilevat ja odottavat ruokinnan alkamista?
21. Nyt sitten on sadekausi meneillään. Liika on liikaa. Ulkona ei paljon viitsi oleskella.
Jukkis tässä kysyy: leikkisitkö kanssani?
24. Olen yrittänyt ruohonleikkurilla silputa lehtiä. Minun tontilla ja sen laidoilla on puita pilvin pimein. Taas on samannäköistä pihalla, lehdet vallanneet ruohon. Luovutan. Olisi joku joka auttaisi niiden poiskuljettämisessa, olisi kiva. Kassa on tiukilla, ei ole varaa palkata ketään tällä haavaa.
Viime yönä säikähdin kuoliaaksi melkein. Heräsin ääneen että joku tuli ulko-ovesta sisään ja liikkui varovasti lattialla ja pomppasin suoraan pystyyn sänkyyn istumaan. Laitoin valon päälle ja lähdin katsomaan. Ei ketään missään. Oli hyvin omituisen todellisen tuntuista. Ja oli kovin vaikea saada unta uudelleen. Kello oli 3 yöllä.
31. Kuukauden viimeinen päivitys.
Tälläinen keskieurooppalaisen kasvattajan kirjoitus kulkee facebookissa kasvattajien sivuilla. Se on NIIN totta. Itse kaipaan NIIN kovasti pentujen tekemistä mutta siinä on haittapuolensa ja suurin niistä on hyvien kotien löytäminen. Niin paljon kuulee kaikenlaisista tapauksista ja yrittää aina olla erittäin tarkkana eikä sekään aina riitä.
Ja kuten tekstin kirjoittajakin kirjoittaa, ne kaikki syntyneet pennut ovat kasvattajalle kuin omia lapsia ja niitä on vaikea luovuttaa pois sekä on kovin ikävä mieli on jos niistä ei koskaan kuule mitään. Ihmiset lupaavat kertoa kuulumisia mutta aina joskus tulee joku joka ei näe edes senverran vaivaa että kerran vuodessa kertoisi kuulumisia.
Tässä kirjoitus kopioituna:
We are BREEDERS ��
Our everyday is about dogs. While our friends are on vacations or have family meetings, parties, we are driving 1000 km to stud male for breeding, participating on dogshows, waiting for puppy delivery or taking care of litter and dogs. We haven't had real vacation for years! Because is really hard to trust our dogs to someone else. No one knows them better than we do. All our plans are made around heat dates, whelp dates, show dates and vet dates. Most of our friends are also breeders, because only they can understand that kind of life and support us. Before whelping starts we don't sleep for two or three days (sometimes even more), because we are supporting and taking care of future mommy. While every puppy is coming we pray they are healthy and strong. If something is wrong with puppy, we fight for his life for hours, days or weeks. Sometimes puppies also die in our hands. It is the hardest thing that can happen to a breeder. This breaks our heart on million pieces and this memories never dissapear. We sleep next to the litter box with mommy and puppies for one month or more, to supervise litter every minute...actually we don't sleep much that month. Our vets know us by first name and we have each others personal phone numbers. Not every person gets our puppy. Not at all. Puppies are our children and we want only the best homes for them. Every puppy that leaves us, takes one piece of our heart with him/ her. Our puppy owners are our family.
Money is not earned while sitting on our asses like most people think. Every euro we earn is earned with much tears, stress, blood and sacrifice. We don't work for 8 or 10 hours and then we go home to rest on the sofa and watch tv. Dogs need care 24 hours per day. Money is spent again for dogs and our kennel. It is a circle. Our house is not perfectly clean. Never. And our clothes are full of dog hair.
But this is our life and we would not change it for anything. We are breeders!

Before you judge us...think!
( copied from Špela Pleh)

Mukavaa alkavaa marraskuuta kaikille (jos nyt joku tätä sattuu lukemaan                )