1. Tervetuloa lokakuu!
Meillä kaikki hyvin, pennut kasvaa, painot nousee - Ilona ja minä väsyneitä, mutta onnellisia. Ilona on hyvä äiti!
Ylinnä kuvassa keskikokoinen tyttö. Alempana suurin tyttö.
Vettä tulee kuin saavista kaataen - kauppaan pitäisi lähteä kävelemään.
2. Kaikki ennallaan, pennut kasvavat.
3. Myrskyn jälkeen on poutasää.
Eilen illalla pelästyin kuoliaaksi (melkein) kun yksi pentu oli ihan melko veltto ja vaan nukkui, mutta onneksi tilanne selvisi siten että se vaan oli niin syvässä unessa ja kun vihdoin heräsi niin hanakasti tarttui tissiin ja alkoi imeä. Itkin ja soitin Merjallekin ja Merja hyppäsi autoon ja tuli paikalla kanssa. Oli hyvä saada rinnakkaistukea!
Ja yöllä Ilona herätti minut kun sillä oli etutassun liikavarpaan kynsi takertunut korvan taakse, toinen seisoi kolmella jalalla yksi tassu jumissa siellä. Tarvitsin saksia että sain sen sieltä irti. Kannattaa tarkistaa korvantaustat ettei ole takkuja siellä!
Pennut alkavat kohta juosta...jos noilta mahoiltaan jaksavat. Paras paikka maailmassa on äidin sylissä pienen pennun mielestä.
4. Tälläiseen laatikkoon meidät laitetaan kun meidän 'omaa kotia' siivotaan.
5. Mitähän meillä on touhuttu?
On pesty pyykkiä, pelastettu kellarista iso rupikonna, oli laihan ja kuivan oloinen ressukka. En tiedä miten nyt sitten luonnossa pärjää, mutta ei se siellä kellarissa olisi kai kuitenkaan pärjännyt ilman mitään ruokaa. Miten lie sinne päätynyt?
On haudottu avautuvia silmiä - nyt kaikkien silmät auki. Yritetty leikata pieniä teräviä koukkukynsiä..
Ja olen juossut ympäri taloa ruokia kuskaamassa ja koiria ulos laskemassa. Ilona ja pennut kadunpäädyn alakerrassa, Emil ja Tytti talon takaosassa ja Elle ja Teddy yläkerrassa.
Kaikki muut työt tekemättä.
Merja eilen poikkesi ja otti uudella kännyllään kuvan pojan haukotuksesta :)
6. Kuu-kuu-kuurassa on maa tänä aamuna, ollut pakkasta yöllä.
Pentulaatikkoon kurkistus, kukin nukkuu omassa nurkassa, Tänään 2 viikkoa ikää!
Pennut tulivat seurustelemaan minun
kanssa ja nukahtivat tähän.
Ikenet kutiaa, kohta tulee hampaita.

7. Täällä albumi pennuista.
Tässä pari kuvaa tältä aamulta...
8. Mikä ihana yllätys aamulla, kuva kasvatista josta en ole kuullut mitään pitkääääään aikaan.
Kuvassa siis 'Eetu' 14-vuotta! , virallisesti Malinallin Honey-Bear. Kiitos Piia!
Tässä pienet tänä aamuna
9. Maitonaamat perjantai aamuna. Kylmää on! En tiedä mitä Emilin jalalle on sattunut yön aikana, linkuttaa kolmella jalalla. Täytyy katsoa.
10. Aleksis Kiven päivä.
Olen onnellinen, Emil kulkee neljällä jalalla, varoo kyllä hieman sitä toista takajalkaa vielä, mutta ei ole mitään niin vakavaa että joutuisi leikkaukseen.
Olen sitä kovasti lääkinnyt.
Minä aion mennä tänään saunaan ensimmäistä kertaa pentujen syntymän jälkeen. Olen käynyt vaan pikasuihkuissa tämän välin, nyt aion nauttia kunnon saunasta. Meillähän on puilla lämmitettävä sellainen.
Ilonalla ja vauvoilla kaikki hyvin.
Nimetkin olen niille jo keksinyt - kuten Raija huomasi :). Laitoin tuonne kasvatit sivulle. :)
Mutta sitä kuka menee kellekkin en pysty vielä sanomaan, saattaa jäädä siihen saakka kunnes on pakko päättää eli kun mikrosirutetaan pennut joskus 5 vk kieppeillä/jälkeen.
12. On ollut pari vähän vaikeampaa yötä; lauantaina Ilonalla oli mahatauti ja se oli hyvin väsynyt - alkoi jo pelottaa ja meinasin keskellä yötä lähteä eläinlääkäriin. Nyt se on onneksi ohi. Ilona ei syönyt eikä juonut, nyt taas ruoka ja ab-piimä maistuu.
Ja viime yönä pennut päätti ettei ne halua olla enää pentulaatikossa. Siellä olisi turvallista kun itse nukun keittiössä lattialla ja pennut on olohuoneessa - ei ovea välillä. Mutta ne kiljui kurkku suorana ja yritti tulla laidan yli. Joten minun oli pakko luovuttaa ja sitten oltiin tyytyväisiä.
Ilona on niin äärettömän hyvö öiti! 'Olemme sopineet' sen kanssa että se herättää minut aina kun on ruoka-aika ja katson että kukaan ei jää alle.
Ilona tulee ja koskettaa kuonolla minua kun on ruoka-aika.
Sitten jossain vaiheessa aamuyöllä yksi pennuista - tuo pienin, rohkea topakka pentu kipitti minun luo ja kiipesi rinnan ja kaulan päälle ja siihen päätti jäädä nukkumaan poski poskea vasten. Minä tietty en uskaltanut nukkua ja katselin toista kunnes nousin ylös. Yksi pennuista heilutti häntää minulle ensi kertaa. Huokaus - kyllä ne on niiiiiiiin ihnia!
Pentulaatikon etulaita on saatava heti pois, muuten kukaan ei nuku alakerrassa...
Tässä kuvassa poika pyrkii pois laatikosta ja toisessa siskot vierekkäin, toinen toistaan ihanampia.
13. Pennut 3 viikkoa! Tänään täytyy antaa ensimmäinen matokuuri.
Nyt harmittaa. kävin eilen hammaslääkärissa kun oli paikka pudonnut JA nyt se putosi taas. En kestä!
Aikaisen aamun kuvia tässä pari. Ensin maistellaan kermaviili-jauhelihaa ja sitten jälkkäriksi äidinmaitoa ja sitten ollaan tyytyväisiä - vaikka suttuisia :)
Sain ruuvattua ylimmäisen etulaudan pois laatikosta ilman konetta ja oli paljon hiljaisempi yö. Taidan kohta siirtyä yläkertaan omaan sänkyyn nukkumaan.
15. Totaalisen väsymyksen vallassa, palaan kun jaksan...
Sanoisinko suoraan että harmittaa, ihminen joka on varannut pennun, tänään kun pyysin varausrahaa - kertoikin ettei haluakaan pentua.
Minulla on ollut hänestä koko aika hieman epävarma tunne siksi pyysin varausrahaa, mitä en muilta näitä pentuja varanneilta  ole pyytänyt .
Kuinkahan kauan hän olisi antanut minun olla tietämättä - 8 vikkoako? - ettei hän olekaan ottamassa.
Meillä siis kaikki nämä tytöt ovat minusta (sekä Merjasta - Lennin kasvattajasta) kovin lupaavan oloisia ja en tiedä millä pystyn ylipäätään päättämään minkä pentueesta haluan jättää kotiin.
Siis yksi soma tyttöpentu etsii hyvää, yhteistyökykyistä kotia.
16. Pöhinää ruokailun jälkeen ennen nukahtamista...3 ja puoli viikkoa ikää
17. Tänä aamuna heräsin noin kello seitsemän! Edellisen kerran olin hereillä vähän vaille 2 yöllä jolloin Ilona imetti. Siis nukkunut viisi tuntia yhteen pätkään - sitä onnea en ole kokenut kuukauteen. Kaikkialla edelleen hiljaista, sitten Ilona kipitti imettämään ja laskin sen ulos ja minä laitoin pennuille vähän aamusapuskaa ja Ilona sisään ja jälkiruokahörpyt  äidinmaitoa ja siihen sitten uinahdettiin ja siirsin vauvat  pehmeän fleecepeiton alle petiin.
Tumma tyttö näyttää pojan vierellä ihan pikkiriikkiseltä, se ei kyllä todella ole paljoa pienempi muita tyttöjä.
NYT on kaikilla pennuilla kodit. Yksi löysi kodin Ilonan vanhemman veljen Timin luota. Kun vaan alkaisi tietää kuka minnekkin...se tulee olemaan niin vaikeaa!
Suvi latasi Maxin (Malinallin Twice As Nice) kuvan fb:hen, sieppaisn tämän sieltä.
18. Hampaita on puhjennut ja leikitään ja kinastellaan...
Koirat tykkää usein nukkua aivan ulko-oven edessä eteisessä; tänään jätin keittiön oven auki että tulee vähän viileämpää ilmaa alakertaan niin mitähän sieltä löysin? Pari pikkuipanaa nukkumassa ihan ulko-oven edestä. :) Alakuvassa pikkutyttö.
20. Voi hyvät rakkaat ystävät - aina valillä on kovin kovin vaikea ymmärtää ihmisiä. Miksi ihmiset eivät voi suoraan sanoa mitä haluavat?
Ja sitten pahoitetaan mieli ja suututaan...
Vaikka olen melkoinen 'selvännäkijä' niin aina se ei toimi. Aina en pysty lukemaan ajatuksia.
Tunnetilat vaistoan kyllä aika herkästi ja ne helposti tarttuvat minuun.
Tälläinen kirjoitus sattui silmään tänä aamuna; toivon niin kovasti että pystyisin myös tähän...mutta kaikki tunnetilat tarttuvat liian helposti minuun.
Kun joku kohtaamasi ihminen on
noussut väärällä jalalla vuoteesta
ja pilannut oman päivänsä,
anna hänen kaikin mokomin niin tehdä.
Älä vain ota häneltä tartuntaa.
Viime yön nukuin omassa sängyssä yläkerrassa ja nukuin todella huonosti, kai oli vähän huoli alitajunnassa miten Ilona pärjää alhaalla lastensa kanssa.
Elossa nuo olivat ja kaikki jalkeilla kun seitsemältä menin alas. Oli kello soimassa...tässä eilen illalta vaaleasta tytöstä kuva.
Kirjoitettu teksti - viittaan ylläolevaan - sekä sanomattomat sanat, saattavat aiheuttaa ystävyyden tuhon tai tarpeettomasti, tarkoittamatta, pahaa mieltä.
Voi kun osaisi olla ja puhua ja kirjoittaa niin että kukaan ei pahoittaisi mieltään!

Sydän voi tuntea,
mieli voi vaihtua.
Rakkaus voi sammua,
mutta ystävyys kestää.

Ymmärtäväinen ystävä on kuin aurinko,
jonka säteet lämmittävät ja ulottuvat sydämeen asti.

Yksin on niin raskasta murhetta kantaa,
kuin sydän ois täynnä raskasta santaa.
Ystävän ymmärrys ilon voi tuoda,
sydämeen levon ja rauhan suoda.

Ystävyys on kuin perhosen lento.
Niin hauras, niin kaunis ja ihmeen hento.
Vaan hoivaapa sitä ja huolta kanna,
sen suurempaa lahjaa ei elämä anna.

Ystävän ajatus ja rohkaiseva hymy
ovat lämpö ja valo,
joita me kaikki tarvitsemme
jaksaaksemme elämämme matkalla.

Vähän hempeilyä

21. Nyt sitten on alkanut tuo pissapapereiden kuljetus ja saattavat yrittää niitä syödäkin...Vihdoin kuva myös siitä kolmannesta tytöstä :) Ja blondi kuvassa myös.
22. Pennuilla on sirutus marraskuun 3. pv ja pentu- ja silmätarkastus marraskuun 5. Täyttävät nyt lokakuun 27. pv 5 viikkoa, jonka jälkeen saa tulla katsomaan pentuja. Viestiä vaan tänneppäin!
Tässä muuten kuva Ilonasta 4-viikkoisena - kuten pennut ovat nyt. Ovat aikalailla tulleeet äitiinsä. :)
Kamera mokoma huutaa että pitää vaihtaa akku eli on lähdettävä kai akkuostoksille jos haluaa kuvia pennuista.
23. Aluksi eilisiä riehukuvia ja sitten pennut haisteli ulkoilmaa kuistilla ihan ensimmäistä kertaa elämässä tänä aamuna!.
Kaikki tuli reippaasti ihan ilman mitään arasteluja tutkimaan maailmaa. On vaan niin märkää ulkona ettei maahan niitä lasketa.
25. Talviaika alkoi - onneksi! Teija ja Tarja + koirat ja perhe joutuivat heräämään aikaisin Joensuun seudulla tullakseen tänne Lahteen pentunäyttelyyn.
Paljon oli pk collieita ilmoitettu - kaikkiaan 25 pentua. Trikit eivät sijoittuneet, mutta saivat koko poppoo todella hienot arvostelut, mutta koirat sekä omistajat tarvitsevat näyttelyharjoittelua. Hertta oli ison luokkansa kolmas ja sai kunniapalkinnon. Mukana alkaen vasemmalta Aatos, Vilma, Hertta ja Ninni. Ovat siis Emilin ja Lilin 6kk ikäiset pennut.

Ninnin (Malinallin Pay Attention) arvostelu:
"Hyvän tyyppinen oikean raajakorkeuden omaava narttupentu, jolla on riittävä luuston vahvuus, hyvät kulmaukset takana, kohtalaiset edessä, oikea kuonon & kallon pituus, kaunisilmeiset silmät, korvat eivät vielä oikeassa asennossa, turkki ei tällä hetkellä parhaassa kunnossa, liikunta vielä hieman epävakaata, käyttäytyy hyvin.".

Syksyinen kuva Maxista (Malinallin Twice As Nice) - Suvin fb-sivuilta siepattu
Hertan (Malinallin Media Sensation) arvostelu:
"Erittäin hyvän tyyppinen ja lupaava narttupentu jolla on oikeat rungon mittasuhteet ja ikäisekseen hyvin kehittynyt rintakehä, tasapainoiset kulmaukset, sopiva luuston vahvuus,oikeanlainen pää, hyvät korvat ja ilme, leikkaava purenta, liikkuu tasapainoisesti, hyvä turkki ja ystävällinen käyttäytyminen."

Aatoksen (Malinallin Man In The Mirrow) arvostelu: 
"Hyvän tyyppinen, hyväkokoinen urospentu jolla on riittävän vahva luusto, oikea rungon pituus, hyvin kulmautunut takaa, riittävästi edestä, runko on vielä kapea josta johtuen raajat vielä kapea asentoiset joka näkyy myös liikkeissä. Kaunisilmeinen pää, hyvät mittasuhteet päässä, leikkaava purenta, hyvälaatuinen turkki. Tulee tottua näyttelykehään."


Vilma (Malinallin Maybe Magnificent) ar ostelu:
”Lupaava narttupentu, jolla on oikea rangan pituus, tasapainoiset kulmaukset ja riittävä luuston vahvuus, kapeasta rintakehästä johtuen eturaajat ovat vielä tässä vaiheessa kapea-asentoiset, hyvä ilme, hyvät korvat, leikkaava purenta, hyvä kuonon pituus, oikea karvan laatu, ystävällinen käyttäytyminen, liikkeet tässä vaiheessa vielä epävakaat.”
26. Mukavaa alkavaa viikkoa! Toivotamme me kaikki ja muu perhe.
28.  Pennut eilen 5 viikkoa - toinen matokuuri annettu. Kiirettä pitää, ei tänne meinaa ehtiä...
Päiväunilla, Blondi Ilonan vieressä ja loput pedillä :)
Ensimmäiset pennunottajat kävivät pentuja katsomassa, tytöt kerääntyivät jalkoihin - pikkutyttö kai eniten, mutta meidän poika päätti olla tulematta, käväisi vaan paikalla ja marssi nukkumaan toiseen huoneeseen. Joku tytöistä sitten matkustaa Kontiolahdelle, Marja-Liisa lupaili että näyttelyynkin voi tuoda jos joku esittää. :) Heillä on ennestään Ilonan isoveli Timi  (Malinallin This Is Mine) ja narttu Esmarista.
29. Väsyttää aivan kamalasti... Pennut alkaa olla oikein riiviö-iässä...piti tulla korjaamaan eilinen kirjoitus; Marja-Liisan perhe asuu siis Korpilahdella eikä Kontiolahdella. Teija jo iloitsi että tulee serkku lähelle. :) Teddy oksenti toissa yönä koko yön ja valvottiin ihan koko yö niin nyt taas vie aikaa että toivutaan siitä. Onneksi oksentelu loppui eilen mutta minulla oli pyykkiä sitäkin enemmän, koirien peti oli litimärkä ja petauspatja minun sängyn paripuolelta meni vaihtoon, matto myös menee kuistille väärinpäin kun pennut menevät kunnolla ulos, yksi peitto meni roskiin - sitä oksennusta/nestettä oli aivan järjettömän paljon. Mikä lie ollut Teddy-reppanalla, äänikin on mennyt siinä hommassa ihan käheäksi. Onneksi tämä sakki on ollut kovin tervettä yleensä.
Kamerassa on yksi hassu kuva mutten jaksa hakea sitä alhaalta - heh, ainakin uskon sen olevan hassu, en ole ladannut sitä mutta näytti tilanne hassulta.
Nyt taas pitäisi mennä laskemaan koirat pihalle iltapissalle ja laittaa iltasapuskat kaikille.
30. Ja taas viikonloppu - ensi viikolla on sitten sirutus tiistaina ja torstaina eläinlääkärin tarkastus. Huomenna tulee Raija pentuja katsomaan ja sunnuntaina Päivin perhettä ja Mia ja Lipa myös. Odotan kovasti että tulee nuo luvatut hieman lämpimämmät päivät niin saan pennut tuonne toiselle puolelle mistä ne saa ulos helposti. Ne alkaa olla kipeästi kunnon liikunnan tarpeessa.
Tässä sitten tuo hassu eilen illalla otettu kuva - toinen oli ihan unessa kun menin kuvaa räpsimään ja häiritsemään pikkuista.
Ja sitten tämän aamuiset imetys kuvat- todella ahdasta alkaa olla.
31. Raija ja Jari kävivät pentuja katsomassa, heille menee yksi tytöistä Allu-collien seuraksi Kärkölään. Piipahdettiin pentujen kanssa ulkonakin vähän.
Oli kiva tavata ja heille pennun antaa hyvin mielin. :)
Raija otti myös joitain kuvia, tässä tytöt -Kiitos Raija!
Ja sitten taas nukkumatti kutsuu...