1. Aletaan lokakuu ihanalla oravakuvalla. Kuvalle olen saanut luvan käyttää kuvaajalta Anne Tyrväiseltä - kiitoksia!
On muuten ollut pakkasta yöllä, aamulla maa kuurassa. Mitäköhän on yöllä pyörinyt meidän koira-aitauksen ympärillä kun aamulla kun koirat menivät aamupissille ulos niin kaikki pyörivät ympäriinsä nenä pystyssä ja nuuskuttivat.
Minun Ilonainen se aina tutkii kaikki pensaat jos olisi jotain hyvää suuhun otettavaa. :)Tässä ruusunmarjat tutkinnassa.
Sirpalle lämmin kiitos terveisistä ja poikien kuvista Tornion syksystä!
3. Tässä Teddyn ja Trullan tyttö 'Hilma' Twist And Hey Ho Lets Party, kavereiden kanssa. :D
4. Vettä sataa. Mälsää! Mutta hyvän ystävän kanssa voi katsella ulos ikkunasta.
6. Tänään oli lääkäriaika ja en ole oikein tyytyväinen minun reumalääkäriin. Olen jättänyt kortisonin pois jo kesällä - kun en sitä haluaisi käyttää, hän aina yrittää tyrkyttää sitä lisää, tänään pistoksena kun en pillereitä halua syödä. Sekä Trexania olen itse vähentänyt yhdellä tabletilla ja olo ei ole muuttunut miksikään entisestä, niitäkin olisi pitänyt ottaa se entinen määrä... siis vointi ei ole huonontunut pienemmällä määrällä.
Minulla on ikävä homma tekeillä, hiiret olivat löytäneet kellarista koirien ruokasäkit ja syöneet reiän siihen. Minulla oli yksi tuuletusaukko auki, siitä ehkä tulleet. Kuulemma kuitenkin tulevat vaikka kuinka pienistä rakosista sisään ja tässä vanhassa talossa niitä varmasti on. Kun tilaan aina 6 säkkiä nappuloita kerrallaan ja Kuononkera-tytöt tuovat kotiin ne, niin on pakko niitä laittaa kellariin viileään. Nyt sitten olen laittanut säkit ruokatynnyreihin ja niitä ei ole - vielä ainakaan - purtu rikki. Tilasin sitten pyydyksen joka pyydystää elävänä hiiren/hiiret ja voin laskea ulos luontoon sitten. Minusta ei ole käyttämään mitään tappolaitteita. Toivottavasti kaikki käy hyvin ja saan hiiret kuljetettua ulos hengissä. Nimittäin pyydys tuli tänään postissa.
Meidän terveyskeskuksessa on odotustilassa tälläinen kotoisa keinutuoli.
7. Ilona ja Emil kävivät rokotuksissa tänään - kiitos Tuijalle kyydistä!
Samalla otatin Ilonasta kilpirauhaskokeen ihan varmuudeksi, vaikkei mitään sen suuntaisia oireita olekkaan.
Jos Tuijan elinolosuhteet muuttuvat niin saattaa olla että otan hänet asumaan tuonne 'Leenan' puolelle. Tuija kovasti tykkää koirista myös ja on ystävä melkein 30-v takaa, joskin välissä oli pitkä aika ettei tavattu. Mutta saattaisi olla kiva ... Kuvassa Tuija koirien kanssa eläinlääkäriasemalla. Käytiin Sadulla.
p.s. hiiriä ei ole näkynyt. Aamulla kauhulla kävin katsomassa.
8. Päivän piristys - löysin tälläisiä kuvia fb:stä. :). Uutta muotia colliekansalle? :)
9. Hyvää nimipäivää Ilonalle!
Hyvä nimppari'lahja' on että Ilonan kilpirauhastestin tulos on normaali.
T4  29.6  (min 17 - max 53)
TSH  0.14  (min 0 - max 0.5)
Suhde 211.4  (yli 30 pitää olla)
Ranskasta Arjalta ja colliepojilta tuli nimpparionnea Ilonalle - Kiitos! :) Oikealla Luukaksen tyttärenpoika 'Rio'.

11. Ihana syyspäivä!
Täytyy sanoa että kyllä tulee aina hyvä mieli kun käy äidin luona ja hän on iloisella mielellä. Hän on nyt tottunut uuteen huoneeseensa ja pitää sitä kotina.
Keksin kaivaa esille jalkapohjarullan ja äiti tykkäsi rullailla jalkojaan.
13. Oioioi, lenkillä koirien kanssa tuli vastaan ihan pikkuinen 9-viikkoinen trikki collie vauva. Poikapentunen, kuulemma haettu tuosta ihan läheltä meitä, parisataa metriä matkaa meiltä - en ole koskaan sattunut näkemään niitä... Omistajalla kuulemma uros sekö narttu itsellään kotona ja niillä oli ollut 6 pentua. Ei näy Koiranetissä, joten tulee mieleen että liekö ovat rekisteröimättömiä. :(
Vähän säälitti pikkuinen kun hihnassa meni lastenvaunujen vierellä. Miespuolinen henkilö talutti ja oli niin onnellisen näköinen vauvastaan, silmät loistivat ja koko kasvot loistivat onnea ja ylpeyttä pikkuisestaan.
Emil, Tytti ja Ilona olivat aivan innoissaan kun pääsivät nenäkkäin pienen kanssa.
16. Hello, hello - täällä ollaan. Hiiriä ei näy pyydyksessä - toivottavasti ovat löytäneet paremman majapaikan. Aurinko paistaa ja ilma on kylmennyt kovasti. Onneksi ei ole vielä lunta näkynyt meidän kulmilla.
Eilen oli koirien madotuspäivä.
Pitäisi haravoida lehtiä, mutta puissa on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä putoamatta.
Myöhemmin: 'pentupiha' haravoitu, selkä ei kauheesti tukkää haravoimisesta.
Toissapäivänä sattumoisin näin telkasta 3 julkkista ja yhdet häät ohjelman ja kuinka ollakkaan siellä vihittiin nainen joka oli äitini asunnossa vuokralla ja jätti suuren osan huonekaluja ym roinaa jälkeensä asuntoon sekä kellarin täyteen sekä myös asunnon karmeaan kuntoon sekä vuokrat maksamatta. Lattialla iso määrä ulosottoviraston lappuja...
Päivän piristys: Kinnusen Sannan ottama kuva colliestaan Leevista pentujen kanssa - ovat niin liikuttavan näköisiä - selkeesti Leevi on heidän ihailun kohde, pentujen idoli. :)
19. Vettä tulee jatkuvasti ... Oravat kuitenkin juoksevat kiireisinä keräillen tammenterhoja. Yksi'ryövää' pikkulintujen eväitä. Olenkin ihmetellyt miten syöttöastia on joka päivä tyhjä. Märät talitintit katsovat vierestä ...
21. Kylmä aamu. Yöllä näin unia entisistä työkavereista, heräsin yhden unen jälkeen ja toinen jatkui samojen kavereiden kanssa. Olin 25 vuotta samassa työpaikassa ennen eläkkeelle jäämistä ja tykkäsin kovasti paitsi viimeiset vuodet olivat vaikeita, ilmapiiri muuttui ikäväksi.
Eilen Forssan Pilvimäellä on pihasta kadonnut 14 viikoinen tricolour-värinen collien tyttöpentu ja on edelleen kadoksissa. Toivon enkeleiden suojelevan pikkuista ja että se löydettäisiin kunnossa ja pian.
Silmiin osui horoskooppi - yleensä en todella lue niitä - nyt sattumoisin ja oli aika osuvasti siinä pätkä, nimittäin tuo että olen seurallinen erakko. :)
Jousimies (23.11. - 22.12.) on suora ja rehellinen ihminen, jonka voisi kuvata sanoin ikuinen etsijä. Luonteenpiirteeltään hän on liikkuva ja seurallinen, mutta tietyllä tavalla seurallinen erakko. Pitää ihmisten seurasta, mutta haluaa toimia omilla ehdoillaan. Jousimies on seikkailunhaluinen, leikkisä ja huumorintajuinen, mutta hän vaatii myös kanssakumppaniltaan paljon. Pitää kansainvälisyydestä, sillä ei voi sietää rajoja. Lojaali omille aatteilleen, jotka eivät yleensä mahdu valtamuottiin. Ihanteellisuudesta pitävä jousimies on keksijä ja visionääri. Tunneälykäs.

25. Eilen hammaslääkäri.
Vihdoin olen saanut uuden kiukaan saunaan, entinen oli antiikin aikainen ja aivan viimeisiä veteli. Uudet kivet pitää pestä ja latoa paikalleen.
Oravat ovat olleet ovelia ja rikkoneet muovisuojan lintujen syöttötelineestä ja siemenet on nyt helppo saada mutta eivät pysy siellä kun alareuna on rikki.
Tässä selityksiä höyhenistä - jos satut näkemään. :)
26. Aika hassu juttu: siirryimme siis talviaikaan viime yönä, yleensä herään n. 8.30 - 9.00 välillä ja tänä aamuna heräsin ihan samaan aikaan. Minun sisäinen kelloni osasi siirtyä oikeaan talviaikaan! :) Liekö oli saunassa niin hyvät löylyt - ja todella oli! - kun nukutti tunnin pidempään. Samoin koirat tekivät.
Saattaapi muuten olla Ilonan juoksu alkamassa ...
27. Hyvää huomenta!
28. Olen niin surullinen tänä aamuna. Olen tiennyt jo jonkin aikaa että rakas kanadalainen pitkäaikainen online ystäväni Darlene sairastaa sisäelinten parantumatonta syöpää. Nyt hän kertoi minulle että hänelle on sanottu että elinaikaa on 6kk enintään 12 kuukautta. Tulen todella kaipaamaan häntä. Hän nimesi Tytin lapsetkin ja Hopen (Tytin isoäiti) itsensä. Hänen teki mieli Tytin toista poikaa ... onneksi ei lähtenyt sinne koska Darlene on joutunut sijoittamaan kaikki koiransa nyt uusiin koteihin. Hän ei voi hyvin eikä jaksa paljon mitään enää.
Niin monet ovat kuolleet, minun äidin isä hävisi sodan aikana, äidinäiti kuoli auto-onnettomuudessa kun olin 8 vuotias. Olen ainut lapsi ja kun vanhempani erosivat niin isän puolen suku kaikki on 'kadonnut'. Eli aikalaisen yksinäistä on.
31. Ei ole juoksu alkanut vielä ... Odotellaan Katia ja Onnia kylään. :)
Arjalle kiitos hauskasta kuvasta :) Aiheella: Hirweän Hauskaa Halloweeniä!

Päiville kiitos Topin kuvista, toisessa poika näyttää miten herrasmiehet laittavat jalkansa. :) Darlene on muuten nimennyt myös Topin: Malinallin Heart Of Hope.
Kati ja Onni ( Malinallin Talk Of The Town) kävivät, Onni -poikaa aina saapuessaan vetää komeat hymyt - oli vähän vaikea onnistua kuvaamaan, ehkä näkyy? Tuo ei todella ole irvistys vaan hymy, tuo vasemman puoleinen kuva. Toisessa leikkikuvassa siskon kanssa on hymy naamalla. :)