3. Tänään kävin Sarin kanssa Lappeenrannassa hakemassa hänelle pennun. Oli ihana saada paijalla pikkuisia! Kiitos Marille hienosta kestityksestä! Kotimatkalla sain pidellä reipasta pikku-Lunaa sylissäni ja aivan rakastuin tuohon hurmaavaan siniseen pieneen collietyttöön.
4. Ensi viikolla mahdollisesti alkaa katon korjaus, pihaan on ilmestynyt rännejä, paloluukku katolle ja joku muu paketti...
Sää on ollut uskomattoman kaunis, kuiva ja aurinkoinen. Lapset leikkii...
7. Kiitos Sirpalle terveisistä ja Hannalle kuvista! Mukavaa kivistä maastoa siellä. Halit!
10. Eilen kävin äidin kanssa asioilla, kyllä hän on niin kultainen, aina hymyilee ja on hyvällä päällä. Mikä onni; jotkut alzheimer potilaat ovat agressiivisia.
Ruska on aivan upea, mm. kuvassa missä Ilona istuu ikkunalaudalla - ruska kuvastuu ikkunasta. Syksyn viimeisiä kukkia pihalla ja lenkeillä vähän ruskatunnelmaa. Tammen terhoja tammen ympärys täynnä ja oravat ahkerina. Pihassa roskalava odottaa vanhaa kattoa, tekijöitä ei ole vielä näkynyt.
12.

VAROVAISUUTTA!

Facebookissa joku oli laittanut kuvia,
joissa hyvää informaatiota,
joissa koira näyttää selvästikin signaaleja
että sillä on epämukava olo!


kuva 1. = koira nuolee huuliaan.

kuva 2. = näyttää silmän valkuaisia.

kuva 3. = läähättää vaikka ei ole kuuma.

kuva 4. = kääntää pään pois.

14. Maa huurteessa meillä tänä aamuna ja koirien ulkona yön ollut vesikuppi jäässä.
Sirpalle kiitos terveisistä ja hienoista kuvista, pohjoisessa on satanut sentin lunta viime yönä. Siellä ne colliepojat ja Ilpo ja Sirpa vielä ovat koirien hoitajina kolmisen viikkoa. Lämpöiset halit joka-ikiselle ystävällemme sinne pohjolaan. :)
19. Palattu eläinlääkäristä. Elle eilen illalla alkoi itkeskelemään ja kulki perässä, lämpö 39,5 ja tietty ensimmäisenä tutkimus hännän alta, juoksusta noin se kriittiset pari kuukautta...ja vuotoahan siellä oli. Soitin päivystävälle, joka tietysti on Kärkölässä ja ei leikkaa yöllä, eli Hattulaan olisi täytynyt matkustaa jos tilanne pahenee ja taksilla, kun ei ole autoa. :( Onneksi kotona oli Tytin viime keväistä lääkettä, jolla alettiin ja kipulääkettä, saatiin yö nukuttua. Aamulla uusi soitto päivystävälle eläinlääkärille, joka nyt onneksi on Lahdessa ja taksi kohti sitä. Odotus sujui rattoisasti, oli mukavia muita potilaiden omaisia ja työvuorossa Gesellen Lea, jolla myös on pitkäkarvainen collie, joten juttua riitti.
Elle ultrattiin ja kohtu ei näyttänyt pahalta joten saatiin lääkkeitä ja suositus että alkuviikosta leikkaukseen, tietysti ellei tilanne pahene...Takaisinpäin tullessa taksikuskin kanssa juttua riitti, heillä kotona lyhytkarvainen colliepoika.
Päivi lähetti lomamatkakuvia Pohjanmaalle Topista (Malinallin Heart Of Hope) - Kiitos paljon!
21. Tänään klo 16 mennään Ellen leikkaukseen, meidän suosikki-eläinlääkäri Kolsin Anne ottaa meidät ylimääräisenä.
Peukut pystyyn että kaikki menee hyvin!
Ja sopivasti tänään aloittivat katon korjauksen ... mukavan tuntuiset eestiläiset pojat, jotka eivät puhu suomea kylläkään hyvin. Kolinaa riittää ja koirat eivät pääse pihalle ulkoilemaan, pitää hihnalenkittää vaan.
22. Yksi yö mennyt ja ainakin toistaiseksi kaikki hyvin Ellen kanssa. Illalla tuli pissat matolle, nyt Elle on jaloillaan ja käynyt ulkonakin. Syönyt ei ole vielä mutta juonut on. Niin ja Kati-kullalle kiitos meidän kyydityksestä takaisin el.asemalta!
Topin (Malinallin Heart Of Hope) lonkka- ja kyynärätulokset näkyvät netissä ja olivat oletetusti A/A ja 0/0. Missähän ne Pojun viipyvät?
Talon katon tilanne on tällä hetkellä tämän näköinen.

Kaikille ihanille ihmisille jotka ovat toivottaneet Ellelle pikaista toipumista, kiitos kovasti!
Mm. ystävämme Sirpa & perhe :) He ovat olleet Sodankylässä vierailulla, kuvissa myös ihanainen pikku-Linda, Kuvat ottanut Riikka ja Riikan äiti. Kiitos!!!
Vähän illemmalla...
Arvatkaapas mikä on maailman ihanin hetki? Se on kun koira joka on ollut kovin pipi, heiluttaa häntäänsä ensi kerran sen jälkeen...
Se tapahtui - Elle heilutti häntäänsä !!! :)
Toinen on saada juuri syntynyt ihmisvauva syliinsä - koin sen onnen vuonna 1971!
Ja tietysti kaikki ihanat pienet collienpentuset ... ja aikuiset ...
24. Katon rakennus sujuu hitaasti, vettä satelee vähän väliä :(
Ellellä kaikki hyvin toistaiseksi, ompeleet ovat vähän hutiloiden laitettu, liekö joku assistentti ne tehnyt? Mutta Ellellä kun on ollut kolmet pennut niin mahanahka kyllä siellä vähän roikkuu ja varmasti vaikeuttaa sitä ompelemista.
Pojun tulokset ovat nyt netissä ja ne ovat valitettavasti myös ne oletetut C/D, kyynärät 0/0 ja silmät ovat ok.
Tässä Elle eilen.
26. Vettä tulee kuin saavista kaataen...
Minulla on tälläinen ihana pieni soopeli colliepoika Milo tänään hoidossa Lahden näyttelyn ajan. Kasvattaja-Mari on näyttelemässä ja vie pennun uuteen kotiin Hämeenlinnaan kunhan sieltä näyttelystä pääsee. Ettei tarvitse uudelleen Lappeenrantaan ajella pentua hakemaan, missä asuvat.
30. Vihdoin kuiva päivä ja aurinkokin pilkistelee. Menee vaan 'ihan hukkaan' kun koirat eivät voi olla ulkona muuten kuin hihnalenkkien ajan. Aamulla kovasti odottelin katon tekijöitä ja otin koirat sisään yhdeksältä kun ovat ajoittain tulleet siihen aikaan, nyt tulivat kuitenkin vasta puolen päivän aikaan ja me odoteltiin sisällä... Mutta eiköhän tuo ensi viikolla - toivottavasti!!! - valmistu, kun katon pohjatyöt ovat valmistumaisillaan...
Ihana ettei sitten tarvitse ajatella aamuherätyksiä - että koirat ehtivät käydä aamuhädillään ennenkuin tulevat.
Ja muutenkin päästään normaaliin elämänrytmiin takaisin. Ellen lääkekuuri loppuu tänään ja huomenna on tikkien poisto. Ei tarvitse peitellä haavaa varoakseen ettei Elle nuole sitä ja ei tarvitse varoa niin liikuntaa - hyppelyä yms, tosin Elle onneksi on rauhallinen tyyppi eikä ryntäile minnekään. Pääsi se pari kertaa tuonne yläkertaan kiipeämään nuo kamalat jyrkät pitkät portaat kun ovi unohtui auki, mutta ei ainakaan näyttäisi että siitä mitään seurasi.