1. Kävin eilen äänestämässä - matkalla otin neidon kuvan lepäilemässä kukkien keskellä.
.Kotimatkalla linja-autossa tuli sisään Kivimaan koulun kohdalta toistakymmentä lasta joista yksi asettautua viereiselle penkillä ja poika sitten aivasteli oikein aimoja pärskeitä moneen kertaan ymmätämättä että hihaan pitäisi aivastaa - roiskeet olivat silmin nähtäviä. Tulipa mieleen että toivottavasti ei koronaa...
Mustakurkien pesään kuoriutui eilen kolmas poikanen
voisiko viisaus
synnyttää kauneuden

voisiko katseeseen
tulla niin paljon uutta

voisiko katse puhdistua
kyyneleiden kautta
voisiko suru puhdistaa

voisiko pelko väistyä
voisiko pelosta kasvaa
jotain kaunista
Päivi lähetti Tiinun ( Malinallin Angels On Her Side ) terveiset - kiitos!
2. Tänään/eilen sitten hyvää sekä pahaa kuuluu.
Pari kuukautta sitten kävin läpi hampaiden korotus operaation ja maksoin siitä maltaita. Lopputarkastus oli 1.3.2021. Nyt sitten eilen yhtäkkiä huomasin että yksi etuhammas on poissa ja poikki juureen asti. En edes huomannut miten se tapahtui. Olin juuri ruokaillut ja minun on täytynyt se nielaista siinä samassa.
Huokaus - soitto päivystykseen. Pääsin Akuuttiin - jossa odotus 3 tuntia kovalla penkillä - ja sain väliaikaisen tehdyn hampaan irvikuvan siihen. Se kyllä on ihan kamalan näköinen, aivan eri linjassa muiden hampaiden kanssa ja paljon lyhyempi ja veitsen terävä yläreuna.
Eilen jo soittaessa kysyin ensin että miten pääsisi samalle hammaslääkärille joka työn oli tehnyt ja sanottiin että hänellä on vapaita aikoja vasta heinäkuun lopussa joten päädyin aluksi tuonne Akuuttiin ensiapuun. Minun oli pyydetty tänään sitten soittamaan uudelleen hampaan jatkohoidosta ennalleen. Soitin ja lupasivat ottaa yhteyttä toimenpiteen tehneeseen hammaslääkäriin. Sitten tulee se hyvä puoli asiaan että hetken päästä sain tekstiviestin ja ajan 10. 6 hänelle.
Eli se oli se hyvä asia tälle päivälle.
9. Viikko vierähtänyt ihan huomaamatta. Huomenna tuo hammaslääkäri - saa kunnon hampaan väliaikaisen paikalle. Eipä silti se ole haitannut kun täällä kotona olen ollut, ainoastaan kerran lähikaupassa poikennut.
Tytti tuli pestyä pari päivää sitten ja toinen väsähti siinä niin että nukahti ruokakupille ja muutenkin nukkui koko illan.
Jukkiksen Merjan luona Zinnia's kennelissä syntyneet lapset tänään täyttävät 2 vuotta - onnittelut jokaiselle!
Kuvasin pentueen niitä käydessäni katsomassa kun olivat pieniä.
Liikuttava seurata tuota mustakurkien pesää. Ovat niin hyviä vanhempia linnutkin poikasilleen. Tässä Isä Karl seisoo auringon edessä että pienet saavat varjoa helteessä korkealla puussa sijaitsevassa pesässään.
Ikävä uutinen ystävältäni: hänen äitinsä on saanut aivoinfarktin joka osui puhealueeseen. Ymmärtää mutta sanat ovat hukassa.
On tällä hetkellä hoidossa Lahden Jalmarissa.
Aivoinfarkti on yksi Koronapiikin haittavaikutuksista - saattaisiko olla syy, kun hänellä on ennestään alttiutta siihen.
10. Näin tänään niin suloisen ajatelman colliesta että minun on pakko varastaa se tänne. Henkilö sanoi että tietää miksi collieilla on niin pitkä kuono. Siihen on kaikkein ihana vastaus: että siihen mahtuu paljon suukkoja. Juuri niin, eikö vaan?
Hammaslääkärissä käyty kivan taksikuskin kanssa - juteltiin kaikesta Lahden kaupungin toimintaan liittyvää ja oltiin samaa mieltä: hölmölässä asutaan.

Ja sitten pahan mielen sain tänään. Tragikoomista on että olin huolissani eräästä ihmisestä ja hänen colliestaan kun ei vähään aikaan ole kuulunut eikä ole kuvia laittanut ryhmään. Kuinkas sitten olikaan köynyt; hän oli poistanut minut kavereistaan kun ei kuulemma halunnut lukea yhtään koronan vastaista päivitystä. Minä EN ole rokotevastainen - olen ottanut itselleni sekä lapselleni kaikki tarvittavat asialliset rokotteet. Korona piikki vaan todella huolestuttaa, niin paljon ole kuullut haittavaikutuksista että pelkään ihmisten puolesta. Minulla kun on ollut aikaa tutustua monien asiantuntijoiden kommenteihin niin todella pelkään mitä tulee tapahtumaan jos he ovat oikeassa, Kun rokote ON testivaiheesasa vielä - se ei ole varma tie 'onneen'. 
15. Varmaan melkein jokainen näki pelottavan tapauksen Suomi-Tanska jalkapallo ottelussa kun Christian Eriksen luuhistui maahan ja hänen sydän pysähtyi. Hänen onnensa että apu oli lähellä ja saivat hänet elvytettyä takaisin.
Yksi tyypillinen korona rokotteen tiedetty haitta on tämä. Suomen lehdistö kirjoittaa että ei ole saanut rokotetta - mikä sinänsä olisi aika outoa kun kaikkia yritetään saada se ottamaan ...
Eriksen pelaaa Inter Milanin joukkueessa ja tässä italialaisesta lehdestä kuvakaappaus - googlella suomennettuna. Joka todistaa että kaikki ovat saaneet rokotteet. (Ora tutti vaccinati) Pelottavaa - surullista!
17. Merja ja Lumi kävivät eilen meillä. Oli mukava jutustella.

Lupaavat hirmuhelteitä - yli +30 astetta - se on liikaa meille kaikille. Kaivoin esiin viilennysmatot. Ilona heti testaili.
18. Kristiina poikkesi kahvilla sakemannien Tarmon ja Anteron kanssa. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa, ehkä vuosi edellisestä tapaamisesta. Ollaan tunnettu yli 40 vuotta - oltiin työkavereita. Olen aikoinaan saanut pelon saksanpaimenkoiria kohtaan mutta Kristiinan koirat ovat palauttaneet minun luoton niihin. Molemmat pojat ovat ihania. Jotenkin minusta Antero on luonteeltaan samankaltainen kuin Jukkis. Tuo pitkäkarvaversio.
Tässä henkilön omakohtainen pyyntö jakaa hänen Pfizer-piikistä tullut haittakertomus:
Maria Kiiski:
27.4. istuin Iso Omenan rokotepisteelle odottamaan vuoroani.
Mua ahdisti suunnattomasti, koska ennen sitä hetkeä olin pyöritellyt päässäni kaikki eri skenaariot läpi. Mitä hyötyä tästä on, mitä haittaa? Kehtaanko myöntää kavereille, että en haluaisi tätä, petänkö yhteiskunnan, jos jätän ottamatta? Entä mitä mä selitän lapsille, että äiti kävi piikillä, mutta please, älkää te vaan menkö?
Intuitio huusi täysillä, että älä ota.
Kun mua nimellä kutsuttiin, istuin kuitenkin kiltisti tuolille ja annoin hoitajan ruiskuttaa täysin tuntematonta ainetta mun käteen.
Voi että, miten vihainen mä olen nyt itselleni!
Sain Pfizerin piikin siis tiistaina. Parin tunnin kuluttua mulle tuli karmea päänsärky ja väsymys. Ei muuta. Ke ja to olin kuumeessa. Perjantai oli vappuaatto ja olin ihan ok-kunnossa ja ehdin riemuitsemaan, että pääsinpäs aika vähällä. Samalla haihtui taas kaikki huolet mahdollisista vakavammista haitoista.
Tuli lauantai ja heräsin selkäkipuun, joka kuitenkin helpottui buranalla. Päivät vaihtui ja selkä oli joka aamu kipeämpi. Keskiviikkona en enää pystynyt kävelemään, ainoastaan konttaamaan, koska kipu oli niin järjetön.
Perjantaina menin Jorvin päivystykseen ja mut vietiin Töölöön, että pääsisin lannerangan magneettikuvaan.
Siitä nähtiin, että mitään rakenteellista selitystä ei kivulle ollut.
Tiistaina päädyin takaisin Jorviin. Jorvissa olin neurologisella osastolla ja joka päivä kysyin, mitä vaivaa multa hoidetaan. Vastaus oli aina sama, kipuja.
Seuraavan viikon perjantaina kuulin, että mut siirretään Espoon sairaalan ortopediselle osastolle. Ihmettelin sitä aamun lääkärinkierrolla ääneen, että miksi sinne, kun mulla on neurologinen vaiva? En saanut selitystä. Näin myöhemmin lääkärin lähetteen ja siinä luki, että lähetetään potilas kivunhoitoon ja kuntoutukseen.
Espoon sairaalassa kysyin samoin joka päivä, että mitä vaivaa musta hoidetaan ja vastaus oli tuttu, kipuja. Mun refleksit vasemmassa jalassa ei toimi kunnolla ja kävely onnistui koko sairaalassaolon aikana ainoastaan Eva-kävelypöydän avulla. En voinut kivun vuoksi varata lainkaan painoa vasemmalle jalalle ja kipu oli todella sietämätöntä. Alusta asti mua on lääkitty opiaateilla, hermosärkylääkkeellä ja kipukynnystä nostavilla lääkkeillä ja tietysti burana ja panadol on mennyt siinä mukana.
Kauhea määrä pillereitä, ilman mitään selitystä siihen, mistä kipu johtuu. Moneen viikkoon mulle ei tehty mitään tutkimuksia, mutta ottivat ne sentään perusverenkuvan muutaman kerran.
Viime viikon torstaina lähdin kotiin, koska mulle tuli siellä sairaalassa todella turvaton olo. Hoitaja kehotti mua kuitenkin tekemään haittailmoituksen Fimeaan ja sen teinkin.
Kaikille niille, jotka kuvittelee, että jengi tekee niitä sinne ihan vaan koska pystyy ja haluaa väärentää tilastoja, voin sanoa, että pitäisi omata jotain super-taitoja, että se onnistuisi. Sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sun pitää kertoa koska ja missä olet saanut rokotteen ja käytännössä koko sairaushistoria. Mitä lääkkeitä syöt ja kuinka paljon ym. Mulla sen tekemiseen meni lähes 1,5 tuntia.
Olen menossa perjantaina uudestaan hermoratatutkimukseen, koska ensimmäinen tehtiin liian aikaisin, eikä siitä pystynyt näkemään kuin vanhat vauriot, joita mulla ei ollut. Mitään kasvaimia, tapaturmaa, tai muutakaan selittävää ei ole löytynyt, joten mulle ainoa looginen selitys on, että tämä johtuu rokotteesta. Lisäksi mun syke on makuultaankin vähintään 90-120 ja pystyyn noustessa 130-180. Armoton päänsärky vaivaa päivittäin, en muista mitään ja pää on ihan sumuinen.
Eilen illalla mulle iski kauhea kuolemanpelko. Sydän hakkasi, mulla oli kauheat rytmihäiriöt ja luulin kuolevani. Ajattelin, että jos en olisi sitä piikkiä mennyt ottamaan, en olisi nyt tässä tilanteessa.
Mulla, eikä sen enempää muillakaan, ole mitään hajua, mitä se rokote meille tekee. KUKAAN EI TIEDÄ!
Se on kokeellinen ja saanut vääristetyistä syistä väliaikaisen myyntiluvan.
Kehottaisin teitä kaikkia käyttämään edes yhden päivän tämän rokoteasian ja ylipäätään koko taudin todellisen tilanteen selvittämiseen.
ÄLÄ OLE KUTEN MINÄ. Usko omaa intuitiotasi, äläkä tee painostuksen vuoksi päätöksiä. Kyse on sun elämästä ja sulla on täysi oikeus kieltäytyä rokotteesta.
SUOJELE KAIKIN KEINOIN SUN LAPSIA TÄLTÄ, ÄLÄKÄ ANNA KENENKÄÄN USKOTELLA, ETTÄ HE TARVITSISIVAT PIIKIN!
Nyt on viimeistään aika avata silmät ja hypätä pois sieltä aitauksesta. Heitä maskit pois ja vedä keuhkot täyteen ilmaa. Ainakaan minun uusi normaalini ei tapahdu maski naamalla.
Kaikki ne, joilla tämä on jo tiedossa, käyttäkää ääntänne ja kanavianne asian julkisaattamiseksi. Nyt on viimeiset hetket toimia!
JA AIVAN ERITYISESTI TE JULKISUUDEN HENKILÖT, JOIDEN ÄÄNTÄ TODELLA KUULLAAN, HUUTAKAA AIVAN VIIMEISTÄ PÄIVÄÄ!!!
Jos mä tähän kuolen, teen tässä selväksi, että mulla ei ole mitään sellaista pohjasairautta, mikä mun hengen voisi viedä. Jos joku muuta väittää, niin älkää uskoko.
Mut varmasti bannataan tämän takia, mutta jospa edes muutamat ehtisivät tämän näkemään, vaikka käytin sanoja rokote, korona, piikki ym. Jos näin tapahtuu, pitäisi senkin jo puhua asian puolesta.
JAKAKAA JAKAKAA JAKAKAA JAKAKAA
24. Ihanan viileää tänään eilisen kovan ukkosmyrskyn jälkeen.
Eilinen myrsky ja syöpäsairaus vei mennessään kasvattinin Rosen. Lämmin kiitos Mervi Räsäsen perheelle kauas pohjois-Savoon Rosen hyvästä hoidosta sekä suuresta raukkaudestanne minun pikku-trikki tyttöön.
Lepää rauhassa
Malinallin Time To Shine
28.3.2009 - 23.6.2021
Lähdithän rauhassa unessa,
luokse muiden rakkaiden,
lähdithän kivutta tuskatta,
luo jo meitä ennen menneiden.
Keväällä kellarikäytävästä löysin kuivan kukkasipulin ja ajattelin että laitan sen maahan ja katson tapahtuuko mitään. Ja ihme ja kumma se alkoi kasvaa lehtiä ja kahta kukkavartta ja kummassakin varressa 4 nuppua ... ja nuputkin alkavat avautumaan. Eilinen myrsky niitä vähän runteli mutta tänään ne näyttävät tältä