1. Mitähän tässä onkaan puuhailtu koko alkuviikko - taas kun on perjantai.
Hammaslääkärissä kävin; kun kuukausi sitten yksi hammas poistettiin niin siitä oli jäänyt jotain ikeneen vielä. Puudutettiin , leikattiin ientä ja nyt on tikki suuussa.
Ruohoa on pitänyt leikata ja taas pitäisi. Olen jo nyt ihan kyllästynyt tuohon hommaan.
Bellen pennut alkavat lähteä omiin koteihinsa. Yksi jo eilen meni Forssaan saksanpaimenkoiran kaveriksi. Bellellä oli hyvät isot vahvat pennut, joiden synnytys meni hyvin,joten ajattelin kysäistä Päiviltä jos antaisi Bellen tulla ensi kesänä minun luo tekemään uudet pennut ja Päivi suostui. Eli minun elämäntilanteesta riippuen saisin nauttia vielä kerran yhdet pennut ja omassa kotona. Olisi ihanaa! Nyt on sitten terve, kivaluonteinen ja sopiva soopelipoika hakusessa. Soopelivauvoja tällä kertaa toiveissa.- kesällä 2019.
Jukkiksen ihana 8kk Mindy-tyttö (Malinallin Colours Of The Wind)  ja Sari kävivät eilen. Tässä muutama kuva isästä ja tyttärestä.
3. Hellettä riittää, onneksi vähän tuulee kuitenkin.
Taas on pakko sanoa että on niin paha mieli, hyväksikäytetty olo.
Mutta kai tästä taas kerran toipuu joskus...lenkille kun voisi lähteä niin murheet unohtuisivat. Mutta kun on niin kuuma.

Annetten perhe on mökillä ja Annette kirjoittaa:
Tänään oli Stellan ensimmäinen mökkireissu. Stella hyppäsi rohkeasti laiturilta veteen ja ui! Ensimmäinen minun koirista joka viihtyy vedessä ja ui. Jännää!
4. Tänään sitten kävin vuoden jälkeen uudelleen muistihoitajalla. Viime vuonna todettiin ettei ole muistisairautta - mutta kun äitini sairastaa Alzheimerin tautia niin se pelottaa minua kovasti jos myös itse siihen sairastuisin. Nyt sitten on uusinta testit tehty ja Luojan kiitos sitä ei todettu nytkään ja nyt sitten uusinta käyntiä ei sovita, itse jos tuntuu siltä voin ottaa yhteyttä. Testi meni hiukan paremmin vielä tänä vuonna kuin viime vuonna.
Mutta verenpaine kun mitattiin - se oli iso shokki. Se oli niin korkea että hoitaja menasi lähettää minut suoraan akuuttiin, mutta sovittiin että mittaan kotona kahdesti päivässä ja jos edelleen jatkuu tuo korkea paine niin lääkäriin heti. Se oli nimittäin 220/90.
No, jos tässä kupsahdetaan ensi yönä niin hyvät rakkaat ystävät etsikää minun rakkaille collieille hyvät kodit.
Nyt sitten on kenenkään paras olla nostattamatta minulle paineita. :) Kun minun koirat tarvitsevat minua vielä. :)
5. Sataa ja se alkoi puolilta päivin kuten ennuste lupasi. Kerrankin oltiin juuri tulossa kotiin portista. Useimmiten se alkaa juuri kun on lenkin kaukaisemassa kohdassa. Olo on ok tänä aamuna, verenpaine 167/96. Ruohoa olin ajatellut leikata mutta ei nyt sitten tänään tarvitse kun sataa. :)
Tässä lista firmoista jotka testaavat tuotteitaan eläinkokeilla. Yritämpä muistaa välttää näitä.
Päivän piristys: 'Elli' (Malinallin Lily Of The Valley) on lähdössä marjametsälle. Kuvan ottanut omistajansa Johanna Kotonen.
7. On jännä miten tämä sää vaihtelee, nyt on niin kylmä että tekisi mieli laittaa toppatakki päälle. Taas tuulee!
Mia ja Ruusu kävivät eilen ja tietty kuvia otin. Oli vielä eilen pitkä ruoho. Sain nuo nätit keltaiset kukat kuviin.
Tänään kävi yksi mies sen maksusta ajamassa. Koko piha kerrallaan kerrankin.
Ilona ja poikansa nitistivät jättikäärmeen tänään meidän pihalta.
10. Lämpö on palannut Lahteen.
Oli taas niin mukavaa, Annette tuli tyttöjen Stellan ja Ninnin kanssa ja Raija Sissin kanssa kyläilemään.
Ja tässä Mindy Forssan palkinnon ja ruusukkeiden kera.
11. Bellen viimeinen syntymä kodissa oleva lapsi 'Iines' lähti tänään omaan kotiin.  Mitenkähän Belle ja Päivi nyt pärjäävät...

Tässä Iines ,
virallisesti Malinallin Pretty Pokerface
Jos sinulla om tekemisen puutetta niin tässä pari linkkia.
Eestin merikotka pesue täällä
Eestin mustakurki perhe täällä.
Orilaidun täällä.
Collien trimmaus video täällä.
12. Osallistun terveydenhuollon valinnaisvapaus kokeiluun eli on pari yksityistä terveysasemaa joiden palveluja saa käyttää julkisen vaihtoehtona samoilla hinnoilla. Oli miellyttävä kokemus, ei tarvinnut odotella ja hyväntuulinen hoitaja. Lääkäri poikkesi myös konsultoimassa ja oli niin ystävällinen hymyileväinen ihminen.
Etteivät olisi laittaneet kaikkein ystävällisimpiä tyyppejä tähän kokeiluun? :)
On pakko alkaa ottaa vakavasti tämä korkea verenpaine, minulla on ollut jo vuosia, Nyt sitten torstaina kokeisiin ja sitten tapaamaan samaa lääkäriä. Melko varmasti joudun aloittamaan lääkityksen siihen.
Samalla reissulla kövin silmälasien sankoja vähän tiukentamassa silmälasiliikkeessä.
Jukkis on taas hyppinyt jalkansa kipeäksi, toivottavasti menee itselleen pian kuntoon.
Minulla on myös ollut vasen pohje kipeä viime perjantaista saakka, olen vähän pelännyt että jos on veritulppa, mutta ei taida onneksi olla. Nyt jo vähän helpottaa, on turvoksissa ja ei pysty kunnolla taivuttamaan ja sekä vaikea vähän kävellä.
Ostin ensimmäiset suomalaiset mansikat torilta ja hyviä olivat. Tulee vesi kielelle ajatellessakin niitä nyt kun kirjoittaa tätä.
Ruoho mokoma taas kukoistaa, pitää lähipäivinä leikata.
14. Polvi edelleen kipeä ja turvoksissa. Taas sitten oli käytävä kaupungissa - en menisi millään...
Verikokeet ja sydänfilmi. Ja samalla reissulla kävin tyhjentämässä äidin tallelokeron, Nordea kun lopettaa niiden pitämisen.
Linja-autopysäkin vieressä on iso puu ja sitä odotellessa huomasin siellä yläoksalla oli kyyhkyspari kuhertelemassa. Yritin ottaa kuvan mutta on aurinkoa vasten joten ei niin hyvä.
Ja meidän jokapäivästä elämää vähän. Äiti-poika rakkautta. ja Elle nykyisin enimmäkseen kuistilla nukkuu, melkein kaiken päivää.
19. Tänään sitten saatiin kunnolla jonkun tunnin vettä ja yritti vähän ukostaakin. Ja ilma tuntui ihanan raikkaalta. Minäkin, joka inhoan sadetta, kävin sateen aikana viemässä kirjeen postilaatikkoon Emilin kanssa ja kastuttiin. Niin kiva oli saada vähän sadetta.
Eilen näin Sissin pientä Poju poikaa. Oli aikamoinen vekkuli.  Poju kävi 4kk rokotuksella ja samalla reissulla Raija piipahti meillä sen kanssa.
Tässä kuvassa Poju tutustuu isomummi Elleen.
29. Täytyy vähän raapustaa tänne että tiedätte että hengissä ollaan.
Helteitä on pidellyt mutta tänään on satanut aivan kaatamalla ja edelleen satao
Ruohoa olen leikellyt melkein päivittäin. Ruusu on käynyt Jukkista huvittamassa ja oli meillö nuori lapinkoiratyttökin täällä vieraana, mutta Jukalla oli silloin jalka vasta parantunut enkä uskaltanut antaa sen riehua. Emil sitten leikitti tyttöjä, vaan se Emilin leikki on ihan liiian seksipitoista...

Silmälaseista irtosi toinen sanka - ihan vaan tipahti käteen... Nyt sitten yritän tiirailla vanhoilla laseilla kunnes maanantaina menen lääkäriin ja samalla reissulla Instrumentariumiin. Ovat onneksi lähekkäin.
Mia käytti Ruusun petotestissa. Olin mukana seuraamassa. Ihan  mielenkiintoista. Yksi - olikohan staffi  vai mikä, omistaja kehui alkuhaaastattelussa kuinka reipas se on ja varmana tulee kuulemma rähinä. Niin toisin kävi, ehkä päivän pelokkain... Ruusu oli oikein reipas taas. Olisin luullut että pelottaisi mutta ei.