1. Tervetuloa kesäkuu. Vuoden parasta aikaa, vihreys on kauneimmillaan. Taas käyty reumalääkärillä...
4. Onnea Teddyn Frozeneye's pentue - tänään 6 vuotta!
Meidän pennut matkanneet tänään Kuopioon terveystarkastukseen. Aika oli 10.45. Laitoin Teijalle viestiä 12.15 että joko olette kotimatkalla - olisin kysellyt kuulumisia, mutta he olivat edelleen odottamassa sisään pääsyä! Siis jo silloin yli puolitoistatuntia myöhässä...EI KIVA!
Sitten lääkäri oli ollut töykeä ja kovakourainen - siis ei todella kiva kun on pentujen ensimmäinen eläinlääkäri kokemus.
Aatoksella oli ollut kivekset laskeutuneet ja pennuista 5 oli cea-vapaita, yhdellä lievä Ch ja yhdellä crd. Hienoa lapset!
Saan tarkempia tietoja kun ovat kotiutuneet, kenellä pennuista oli mikäkin silmissä.
5. Ruoho pitäisi taas leikata, eilen leikkasin 'pentupihan'. Jouduin nostamaan kuistin kautta leikkurin sinne ja selkä ei tykännyt...
Päivin tuoma ihana orvokkiamppeli
10. JO, mihin nämä päivät taas ovat menneet?
Tänään kävin sitten poistattamassa hampaan mikä katkesi joku aika sitten alas asti, ei kiva, mutta pakko oli...
Päivän herkistys oli tämä esitys, vedet valuivat liikutuksesta silmistä ja kylmät väreet kulkivat.
Pennuista ensimmäinen, pikkutrikkityttö Vilma (Malinallin Maybe Magnificent) lähtee tänään omaan kotiinsa Joensuuhun. Ja pari seuraavaa lähipäivinä ja lauantaina loput kolme tulevat Lahteen meille ja täältä uusiin koteihinsa. Koiranetissäkin pentue näkyy jo, silmätarkastustulokset eivät vielä näy.
11. Nyt on sitten kaksi pentua lähtenyt ja jo tuntuu tyhjältä Teijan luona. Huomenna kolmas ja lauantaina meidän kautta loput. Ihana nähdä ne!
Pikku-Vilma muutti kahden vanhemman villakoiran luo ja ne ottivat pienen hyvin vastaan. Milli (Malinallin Pretty Go Lucky) muutti Taipalsaareen.
Tässä Vilma uudessa kodissaan.
12. Vihdoin saapuivat ne portaat joita olen odottanut että saan koiria pesua varten ammeeseen nostamatta vähän helpommalla (toivottavasti) - kunhan vaan saan ne kasaan.  Tilaus kesti aika kauan...nimittäin maksoin ja tilasin 30.5)
Alkaa jo jännittää huominen pentujen näkeminen.
Tässä sitten Millin (Malinallin Pretty Go Lucky) tunnelmia matkalla uuteen kotiin ja siellä.
Nyt sitten on kolmas kotiutunut. Elikkä Klaudia (Malinallin Perfectly Posh) ja 'isosisko' otti hyvin vastaan.
Hän on Joyhill kennelistä, Teddyn tyttärentytär.
13. Nyt sitten ovat kaikki pennut matkanneet uusiin koteihinsa - paitsi Hertta-neiti, joka jää Lili-äidin iloksi kotiin. Kaikilla aiemmin lähteneillä tuntuu menevän hyvin - reippaita lapsia! Otettiin ilo irti elämästä pitkän automatkan jälkeen.
'Isosisko' Doris (Saruskan kennelistä) oli hakemassa pikkusiskoa, Diivaa (Malinallin Maiden In The Mist) Paimioon ja tässä tutustutaan.
Kati ja Aki Aatosta (Malinallin Man In The Mirrow) hakemassa ja Aatos kotona tapaa isoveikka Onnin (Malinallin Talk Of The Town)
Kolmantena ja viimeisenä - vaan tietty ei vähäisimpämänä, pieni ihana (anteeksi!!! en muista kutsumanimeä  mutta virallisesti Malinallin Pay Attention)
tapaa perheensä ja matkustaa Sipooseen. Heillä kotona odottaa 10v trikkineiti Leijukan kennelistä.
14. Vettä satta, oli se hyvä että eilen oli niin hyvä sää! Pennut saivat juosta pihalla itsensä väsyksiin.
Annette Sipoosta (kiitos!) lähetti kuvia Ninnistä (siis hän on NINNI :) = Malinallin Pay Attention) heidän vanhemman collietyton Viivin kanssa - sielläkin menee ihan hyvin.
Pitänee aloittaa uusi albumi pennuista luovutuksen jälkeen, jonne kovasti odotellaan kuvia tulevaisuudessa.
Ihminen Ukrainasta kyselee syksyn pentua, mutta en ole myynyt ulkomaille. Toivon saavani pennut niin lähelle kuin mahdollista että saisi joskus niitä mahdollisesti/toivottavasti nähdä. Kirjoittaa että haluaisivat tulla kesällä katsomaan paikan missä koirat elävät ... mikä tietysti on oikein hyvä asia ja tarkoittanee etteivät halua pentutehtaasta pentua. Kuitenkin haluaisivat vaan kotikoiraa. En nyt kuitenkaan sinne pentua anna.
Kopioimpa tähän Aatoksen kirjeen tänä aamuna äidilleen, sillä oikeudella että isä-Emil myös haluaa kuulumisia. :)
Aatoksen kirje Lilille maailmalta
”Hei äitee!
Olen ollut hyvin ahkera pieni työkoira. Käytin ensimmäisen iltani maailmalla nyhtämällä kaikki näkemäni voikukat ja poistamalla sammaleet nurmikosta. Voitko käsittää että täällä on niin huonosti hoidettu nurmikko, että sammaleetkin kasvaa? Ei ole ihme, että minut haluttiin tänne töihin, koska täällä selvästi tarvitaan minua! IhmisMammani tuumasikin, että olen todella tehokas SammalSyöppö ja aivan vertaani vailla. Olen muutenkin todella innostunut puutarhatöistä. Mammani kyllä riemastui kovasti kun kävin kukkapenkissä kaivamassa sellaiset rikkaruohot pois joiden nimi on kuulemma Lobelia. Tai oikeammin niiden nimi on EiLobeliota. Meillä on myös muitakin Ei alkuisia asioita kuten EiSohvaa ja EiMattoa.
Rankan työpäivän jälkeen nukuin kuin tukki koko yön. Hurmasin mammani nukkumalla hänen paitansa päällä oman vuoteeni sijaan. Taidanpa nukkua useammin hänen paitansa päällä, koska hän oli asiasta niiiiiiiin ihastuksissaan että!
Erityiset kiitokset sain siitä etten ollut koko yön aikana käyttänyt sisävessaa. Mamma ja Padre olivat hyvin ilahtuneita tuosta asiasta ja sain runsaasti ylistäviä kehuja aamulla. Nuo tyypit ilahtuu ihan käsittämättömistä asioista.
T: Poikasi Aatos
Ps. Minusta on mukavaa käydä lenkillä isoveljeni kanssa. Näytämme kuulemma hupaisalta kaksikolta kun kävelemme rinnakkain. Mun isoveikka on niiiiin iso, että kävelen hänen rinnallaan häntä polleella kaarella. Onni opetti minulle, että metsässä on kivoja keppejä. Mamma nauroikin makeasti kun katseli meitä kantamassa yhteistä keppiä. Oltiin me tosi komiat uroot kun hännät kaarella kannoimme yhteistä keppiä!”

Ja tässä loistavan äitityön tehnyt Lili-äiti kotiin jääneen herttaisen Hertta-tytön kanssa. Hertta on virallisesti Malinallin Media Sensation.
15. Taas satelee ja on kylmä, piti olla takki päällä lenkillä. Eilen oli kurja päivä, Teddy oli kipeä, joku oksennustauti, koko päivän oksenti kamalia lammikoita, mikään ei pysynyt sisällä, ruiskulla yritin antaa Nutrisalia pieniä annoksia mutta ei sekään pysynyt sisällä, illalla vasta uskalsin yrittää antaa riisiä ja keitinvettä vähän ja se meni alas ja yö meni oksentamatta eikä tänään ole oksentanut, jatketaan riisillä ja raejuustolla tänään.
Täytyy koputtaa puuta, ollaankin säästytty kaikenlaiselta vaivalta ties kuinka kauan.
Kasvatillani Topilla (Malinallin Heart Of Hope)on myös ollut vähän epäonnea. Lenkillä on tullut irrallinen shetlanninlammaskoira ja alkanut ärisemään (ja Topi takaisin sitten myös) ja se on hypännyt Topin päätä vasten ja raapaissut silmää. Topin silmässä nyt sitten värikalvon tulehdus ja antibioottikuuri, muutama päivä kipulääkettä, pupillia suurentavaa tippaa vielä kerran ja silmätippoja viikon ajan. Topilla myös ollut Rampe kaveri kylässä - kuvat.
Merja kävi eilen vähän näitä minun 'metsäläisiä' harjoittamassa näyttelyseisomista. Olen Ilonan ilmoittanut Luumäen erikoisnäyttelyyn ja myöhemmin yritin sittenkin vaihtaa Emilin muttei tainnut onnistua kun ei mitään kuulunut, varmuudeksi vähän kumpaakin treenattiin. Ilona on liian läski ja Emiliä taas ei saa lihomaan millään...Että sama kumman vie :)  Nyt eivät ole kivat kuvat (kumpikin suttupytty) kun turkit on pestävä ja kunnolla harjattava. Nyt kun portaat tulivat niin pesurumpa alkakoon. Kiitos Merja! Ruohokin taas pitäisi leikata ...
Pentusilla kaikki hyvin.
17. Kiitos Sirpalle terveisistä ja kuvista! Pojat Varri (Malinallin Top Treasure) ja Peetsi (Malinallin First To Dance) ovat serkkuleirillä juhannuksen, siellä on myös Sirpan ja Ilpon tyttären kääpiösnautserin pentu Joda. Kuvissa tutustutaan...
Ihan hyvä kirjoitus tässä. Juha Kares kirjoittaa että koirat voivat olla vaarallisia, jopa 'hengenvaarallisia'.
Samoin tässä .  Tutkimus sanoo että koirat syrjivät ihmisiä jotka ovat olleet ilkeitä niiden omistajille. Että silviisii! :)
Tuli eilen ilmoitus että näyttelyyn ovat sitten laittaneet Emilin...saa nähdä vienkö sitä - taas kun on kesä ja ovat paljon ulkona niin se laihtuu entisestään ja on liian laiha...eikä ruoka ole mitenkään tärkeää...:( En tykkää! Ja on taas juoksuja täälläpäin kun pojat yrittävät koko aika nuolla pissoja lenkin varrella.
Hertta (Malinallin Media Sensation) tapasi eilen tälläisen koiran. :)
22. Niin se juhannus tuli ja meni ja vettä sataa. Eilen sain pestyä Emilin, oli kuiva ja lämmin päivä. Emil jopa meni uusia rappuja pitkin ammeeseen ihan hyvin, Tässä työn tulos, Emil on vielä märkä mutta kuivattu jo jonkinverran puhaltamalla, loput saa kuivua lämpimässä säässä ja välillä harjaillen.
Tässä mukava video papukaijasta - kun perheeseen tuli pieni vauva. :) Minua ainakin nauratti.
Ja tässä 10 homeopaattista ainetta ensiapuun.
Pennut ovat mökkeilleet, Milli oli pulahtanut veteen muttei ollut moksiskaan, oli ravistellut turkin ja takaisin veteen. Hertta poseeraa laiturilla ja Klaudia veneilee.
23. Pikku-Ninniltä (Malinallin Pay Attention) kuvia ja kuulumisia (KIITOS!):
Terve,
Ninniltä terkkuja, Viivi-mummo on yrittänyt
opettaa Ninnille missä kulkee reviirin rajat ja
miten sitä vahditaan , Ninni on vain
iloisesti kävellyt perässä ja miettinyt miksi Viivi haukkuu :)
Kukat kinnostavat myös Ninniä ja olemme alkaneet
opettelemaan että kukkia ei syödä eikä kukkapenkkeihin
mennä :)
T. Ninni
26. Voi hyvä jysäys, viedäkö Emil sunnuntaina näyttelyyn vaiko ei? Olisi sen ensimmäinen näyttely. Englantilaiset tuiomarit tykkäävät paljon turkkia omaavista, vähän modernimman tyyppisistä collieista - yleensä ainakin. Ja Emilin pohjavilla lähti pesun myötä ja kun se on laiha...luulen että olisi älytöntä viedä sitä ... kuitenkin tekisi mieli ... iso delemma.
Topille (Malinallin Heart Of Hope) haleja ja perheelle kiitos kuvista ja kuulumisista! Topin suosikkipaikka kuulemma on järvenranta ja laituri. Niin olisi minunkin - olisi vaan sellainen paikka minne mennä. Aikoinaan äidilläni olikin, mutta se oli saaressa ja sinne piti mennä moottoriveneellä, joten kun hänen miesystävänsä kuoli niin ei ollut veneelle ajajaa ja äitini ikääntyi ja möi sen pois. Oli kauniilla Päijänteellä.
Topi tapasi punaisen Lassi-kissan, mutta Lassi ei tykännyt Topista vaan poistui ulos. :)
27. En nyt ymmärrä miksen voi ottaa tuota näyttelyreissua ihan lunkisti. Jännittää jo nyt aivan kamalasti ja jo eilen... Tekisi mieli perua koko aika, olen kyydin kanssa sopinut lähdöstä ja Mia käy päivällä koirat laskemassa ulos, mutta silti jänistää. Avoimessa luokassa on 20 urosta!
Venäläinen kasvattaja kyseli Teddyä jalostukseen tälläiselle nartulle. Mutta enhän voi luvata kun sillä on 5 vuotta sitten ollut viimeiset pennut ja silloin kun
pari narttua jäi tyhjäksi otettiin näyte siittiöistä ja niissä oli vähän liikaaa koukkuhäntiä sillä hetkellä. Sai kyllä lääkekuurin sen jälkeen, mutta en tiedä onko auttanut kun en ole tutkituttanut - olisi ollut kyllä jonkin verran kysyntää.
Arja lähetti kauniin kuvan pojistaan - kiitos! Vasemmalla edessä sekä yksittäiskuvassa  Luukaksen tyttärenpoika Rio.
28. Aamulla heräsin kamalaan painajaiseen ja oli huono olo joten päätin olla lähtemättä näyttelyyn. Kaikki oli illalla pakattu, eväät, häkki, tuoli ja koira pikaiseen pesty uudelleen, oli ihan nätti vaikka se pohjavilla puuttuikin.
No päivä parani kummasti kun Kati, Aki, Onni ja Aatos tulivat kylään! Kati huomasi myös että 'minun' pulupariskunta rakentaa pesää tarhan laidalla olevaan puuhun.
Kuvia tästä päivästä, myös Emil tapasi pikaisesti poikansa. Aatos oli iloinen ja kovin reipas hännänheiluttaja.
Tässä linkki uuteen albumiin pennuista luovutuksen jälkeen.

29. Ihana kesäinen aamu. Kävin vaivihkaa nopeasti nappaamassa kuvan tästä kyyhkyäidistä joka teki kotinsa meidän pihapuuhun - noin 5-6 metriä pation reunasta. Juuri ja juuri erottuu tuolta lehtien seasta, siksi vähän normaalia isompi kuva.
Olen kyllä niin tyytyväinen tuohon koirien pesuammeeseen! Tässä pesunpörheä Ilona-neiti tänään.
30. Kesäkuun viimeinen päivä - apua, aika lentää. Tänään an sadellut vähän väliä, kastuin molemmilla lenkeillä.
Käytiin hakemassa uusia aitatolppia ja rautajalkoja Mian ja Lipan kanssa.
Olen ollut surullisella mielellä vähän, kamala ikävä monia edesmenneitä ystäviä.