1. Ja kesäkuussa ollaan ja tämäkin kuukausi alkaa Heinin ottamalla kivalla kuvalla. Soopelit colliet ovat Pinja (Luukaksen tytär) ja Nox, Pinjan tytär.Kylpyamme olisi kiva...:)
2. Heinin sirkuskoirat treenaavat tänään uudella videolla. On ne vaan niin ihanat ja Heini taitava!
Siellä sivuerkkarissa Karoliina otti monia kuvia Ilonasta, pyysin ne muutkin kappaleet ja sain, tykkäsin tuosta etusivulle laittamastani kuvasta eniten niistä kuvista. Oli siinä jo päivän mittaan turkkikin mennyt vähän sekaisin ja tuuli takaapäin, mutta tuo järvi ja koivut ovat niin nätit siellä takana. Kiitokset Karoliinalle kuvista!
4. Nyt sitten minulle ei pysty soittamaan puhelimella, se on jotenkin ? mennyt äänettömälle ja vaikka kuinka tallennan sen pois niin ei suostu tallentumaan. Täytyy mennä joku päivä kaupunkiin ja puhelinpuotiin että fiksaavat sen.
Kaupungin miehet ovat juuri kaatamassa yhtä isoa puuta pihasta. Se on haljennut viime talven aikana alas saakka. Menee minun omenapuu kanssa vähän rikki, mutta pakko se oli kaataa ettei kaadu aidan takana olevan naapurin huvimajan päälle.
No en jaksanut jäädä odottamaan ja pinkaisin bussilla kaupunkiin ja kännykauppaan ja oli hyvin yksinkertainen juttu, tyttö kaupassa heti sen laittoi oikein. Puunkaato miehetkin yritti sitä korjata onnistumatta. Korjataan siis profiilista eikä äänistä, mistä minä epätoivoisesti sitä yritin laittaa.
Kyllä taas on kuuma ja huomiseksi vaan lupaa vielä kuumempaa. Vielä on yksi iso puu vähemmän varjoa antamassa.
Ostin samalla reissulla aensimmäiset suomalaiset mansikat ja nam että on hyviä ja isoja!
7. Hellettä riittää...pari päivää sitten kävin äitiä katsomassa ja oli taas niin hyvä mieli kun hän oli niin iloinen, hoitohenkilökunta sanoo että hän on koko talon piristys, tekee muillekin hyvän mielen kun on aina niin hyvällä päällä ja hymyilee!
Meillä tykätään makailla sisällä kun on paljon viileämpää...
Ja tässä meidän Maxi-veli. (Malinallin Twice As Nice)
8. Kiva kun ei ole niin hurrrjan kuumaa, tosin yläkerta missä nukun tulee näilläkin asteilla liian kuumaksi.
Nuutti-poika tuli leikkaamaan nurmen, Nuutin isä asuu minun rajanaapurina ja hän osti uuden ruohonleikkurin ja Nuutti sillä nyt sitten ajelee. :)
Aija oli laittanut naamakirjaan Artun kuvan, joten olihan minun se sieltä siepattava ja muisteltava Artun isää Ilmaria joka tuolla sateenkaaren tuollapuolen toivottavasti odottaa.       Artun virallinen nimihän on Silimen Virvatuuli. Ja Arttu on 11-v.
11. Sain vaihdettua ylimääräisen mikron paikallisessa vaihtoringissä kahviin ja kun mies tuli sitä hakemaan - piti soittaa ensin että tiedän ottaa koirat sisään ennenkuin tulee, mutta ei soittanut, vaan pöllähti pihaan portista sisään vaan yht'äkkiä. Koirat oli sisällä kun odotin kuitenkin häntä ja verhot kiinni ettei aurinko paahda asuntoa 'saunaksi' joten hän pääsi yllättämään eli portista sisään ennenkuin ilmoitusmekkala alkoi. Teddy livahti ulos ja yllätti minut täysin, koira joka rakastaa kaikkia ihmisiä, haukkuikin aika yllättävän varoittavasti ja oli miehen vierellä salamana vartioimassa. Luonnetestissä se kävi kovin nuorena ja silloin puolustushalu oli +1, mutta minua kyllä puolustaessaan hiukan murahtikin.  Isällään Lucaksella oli puolustushalu +3 ja se oli  kanssa maailman iloisin ja ystävällisin koira , joka yllätti testissä täysin puolustaessaan minua muristen että koko kenttä tärisi. Stig Wahlroos sanoikin että arvasin että saan pienen murahduksen aikaan Teddyn testissä. Siinä oli mies joka minun mielestä osasi ilmiömäisesti lukea koiria. Ainakin minun koirien kohdalla osui just nappiin.
Tänä iltana mennään alaosaston järjestämään koirien valokuvaukseen...saa nähdä mitä saavat aikaiseksi. Raparperiä vien mennessäni 'tuliaisiksi'. :)
14. Eilen olin seurana Marjon mukana Haminassa katsastamassa Marjon nartulle sulhasta. Oli mukava reissu ja matka meni hurjan nopeasti.
Pentusivu vihdoin päivitetty. :)
Tässä sitten alaosaston valokuvausillan tuloksia, kuvaajana toimi Suvi Lehto. Kiitos kuvista!

Emilin Mac-pojasta (Crofter's Only Dressed In Blues) sain muutaman kotoisen kuvan. Kiitos Merja!
Rakkaan edesmenneen hymypoika-Luukaksen tytär Silimen Tähti Olen Minä tänään Kotkassa pikkuturkissa Avo ERI 2. Kuvat Riikka-Liisan fb-sivulta.
16. Tuli Ilonan MDR1 testin tulos ja Ilona on +/- eli kantaja.
Ja tässä aiheesta Collieyhdistyksen sivuilta:

Ja tässä 'Timi'
Malinallin This Is Mine
20. Oikein mukavaa Juhannuksen aikaa kaikille!
Päivät kiitää vauhdilla, ei meinaa ehtiä tänne mitään kirjoittaa.
On ihanan rauhallista lenkkeillä koirien kanssa, monet ihmiset ovat mökeillään tai muualla juhannuksen vietossa.
Haaveilen Ilonan pentueesta; aion nauttia jokaisesta hetkestä kun se tulee olemaan minun viimeinen pentue.
Ilonalta olisi nyt 'tilauksessa' 3 tyttöä ja 2 poikaa ja se olisikin oikein hyvä määrä, enempää ei tarvitsisi tulla. Ilona ja Lenni - vink, vink!


22. Hassua, tottui jo hiljaisuuteen. :) Oli outoa kun lähti portilta lenkille niin n. alle 100 metriä ja oli tullut 5 koiraa taluttajineen vastaan.
Ja kuuluu kviik. kviik, aidan takana trampoliinit (niitä on 2 vierekkäin) natisevat kun lapset hyppivät...
Minä olen nauttinut näistä vähän viileimmistä päivistä, jaksaa lenkkeillä, minä sekä koirat sekä pystyy nukkumaan täällä yläkerrassa.
Olisi kai lähdettävä käymään kaupassa.
23. Ja vettä sataa, yöllä satoi tunteja aivan kaatamalla, ainakin se siltä kuulosti yläkerrassa peltikaton alla yrittäessä nukkua...
Ja voi! Ilonalla on antura halki, syvä haava. Liekö lääkäri voisi sille mitään? Pesin sen ja laitoin sukan siihen.
Pidetty hammaspesypäivä ja rasvattu kaikkien anturat.
24. Taas sataa ihan kaatamalla, saisi tuo sade jo tauota pidemmäksi aikaa, pitäisi nurmeakin leikata.
Pikku potilas on niin surkeana sohvalla. Halkeama on jo paremman näköinen.
Arjalle kiitos vinkistä, kehäkukka-lavendelivoidetta haavalle (desinfioi ja uudistaa kudoksia) - onneksi on jääkaapissa sitä ja Arnicaa suuhun.
Kekkasin että tuo fleecetöppönen on ihan kätevä tässä vaivassa. Ilona on kova kaivelemaan kuoppia, varmaan joku terävä on siinä hommassa osunut tassuun.
Sirpalle kiitos ihanien pohjolan poikien Varrin (Malinallin Top Treasure) ja Peetsin (Malinallin First To Dance) kuvista ja terveisistä! Molemmat pojat ovat tervelonkkaisia ja - kyynäräisiä. Tässä pätkiä terveisistä:

Juhannuksena meitä oli täällä 15 henkeä - 6 lasta ja 9 aikuista - ja 5 koiraa!! Vipinää riitti.
Ihana, kun olet löytänyt kauniille, ihananluonteiselle Ilonalle sopivan sulhasen. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja Teillä on jouluna collievauvoja juuri sopiva määrä !
Rakkaita terveisiä ja hyvää kesän jatkoa meiltä kaikilta ja Varrikullalta ja Peetsirakkaalta hurjasti hännänheilutuksia ja colliepusuja. Peetsi makaa tuossa jaloissani ja Varri tuolla vähän kauempana nurmikolla... Varri ja Hukka olivat juhannuksen koiralauman pomot sillä erotuksella että Varri antoi Elvikselle (Siljan kääpiösnautseri) anteeksi tämän kukkoilut, mutta Hukka alko pitää Elvistä "verivihollisena" ja Elvis Hukkaa... Harmi! Niillä piti koko ajan olla keittiönportti välissä.... Ja silti ne piti rähinöitä. Varri yritti opettaa Elvistä kunnioittamaan sekä Hukkaa että itseään... Varrissa on sekin hieno piirre, ettei hän kanna kaunaa uppiniskaiselle 3v nuorukaiselle...
Mielenkiintoista! Hukka ja Varri kunnioittavat toisiaan. Niillä on ollu vuosien varrella pari-kolme lyhyttä yhteenottoa enkä tänä päivänä tiedä kumpi niistä on pomo... Esim viime talvena Varri meni ottamaan pihassa ilmeisesti Hukan hirvenluuta, kun saavuttiin Muonioon. Siitä syntyi rähäkkä, joka päättyi samantien ja sen jälkeen kumpikaan ei kajonnut luuhun sen koommin!
Lämmöllä, halauksin Sirpa ja kaikki muut


Sirpa, tiedätköhän kuinka iloiseksi teet minut kun jaksat kaikessa kiireessäsi postailla minulle näitä terveisiä ja kuvia  KIITOKSET lämpöisen halin kera!
29. Ja taas sataa. On todella vaikeaa Ilonan tassun kanssa kun aina on suojat pois revitty kokonaan ja/tai märät...
Päiville kiitos Topin kesäkuvista mm Topi tutustunut Piltti ruokaan kun perheen pojanpoika ollut hoidossa...ja kalaretkellä ihmetellään kalaa. :)