.
2. Helle jatkuu, koirat jaksaa vain pienen hetken leikkiä ja sitten makaillaan, kaduilla kävely on kamalaa, ei halua sinne viedä koiria. Oikean puoleisessa kuvassa Emil vahtii ketä kävelee kävelytiellä portin takana. On muuten polkupyörän lukot porteissa ettei kuka vaan kävele sisään.


Taas tämä ohjelma temppuilee, välillä vie news/blogi linkistä toukokuulle ja välillä kesäkuulle, minne tietty sen nyt pitäisi viedä ja minne olen sen monesti jo päivittänyt että menisi. gggrrr! Raivostuttaa!
3. Tornion pojat ja Sirpa ja Ilpo ovat nyt lomamatkallaan saavuttaneet Kontiolahden...keskiviikkona nähdään meillä! Pojat nauttivat avarista pelloista, kiitos Sirpa kuvista!
Minä tykkään lämpimästä, mutta tälläinen +30 varjossa on liikaa! Teddy pääsi yksin pienelle lenkille ja tälläinen lauma meitä saatteli verkon taka. :)
Ja kun mentiin talon takana kävelytiellä Teddyn kanssa niin zoomaten vähän kameraa näkymä puiden välistä meidän pihalle. :)
4. Netissä keskustelivat voiko pentua antaa ihmiselle joka on lähellä 70v. Yksi siellä sanoi että ei ikinä antaisi - oikein tiukasti. Minusta taas eläkkeellä olevat ihmiset ovat oikein ihana koti valinta, heillä on aikaa olla koiran kanssa ja kukin varmasti tietää senhetkisen olotilansa, että pystyvätkö pennun hoitamaan ja jos jotain sattuu niin varmasti on asia otettu huomioon eikä koira joudu 'kierrätykseen'. Nuoremmilla aikaa menee työssä käymiseen ja vielä mahdollisiin iltamenoihin.
Juu, helle ei hellitä, en muista milloin olisi satanut.
Meillä tälläinen söpö pikkuvieras aiheutti ison haukkukuoron  tänä iltana ja Elle meinasi kaivautua aidan ali. Viime vuonna löysin sen kerran aidan toiselta puolelta haukkumasta siili poloista. Täytyi tehdä vähän turvarakennelmia.

5. Olipa kerrassaan ihana nähdä Sirpa, Ilpo ja pojat. Miljoonasti kiitos että annoitte aikaanne ja pysähdyitte meitä tapaamassa. Ilona ja Tytti saivat luvan pitäö seuraa veljilleen Peetsille ja Varrille. Ihan hyvin meni seurustelu. Tässä todisteita tapahtumasta. :) Ihanat, rakkaat sisarukset!
Löysin tämän kuvan netistä ja ajattelin että se on pakko laittaa tänne kun on niin täydellinen teksti!
Ukkonen on jyrissyt täällä jo ainakin puolisen tuntia ja tiputti 2 tippaa vettä maahan, tarviisi kyllä lisää, kiitos!
"Kun katson eläimen silmiin
niin en näe eläintä,
näen elävän olennon.
Näen ystävän.
Tunnen sielun."
6. Että tälläisiä hirviöihmisiä: linkki Iltasanomiin . Saa yrittää pentujen myyjät olla tarkkoina koteja etsiessään.
Tänään on muuten taas se 'day after'-day eli piikin jälkeinen etova päivä. :(
Päivän piristys nämä kuvat, ehkä tutun oloisia tilanteita monellekin. Minä rakastan näitä!
7. Taas jyrisee, edelleen ei ole vettä tullut yhtään ja liekö tuo ukkonenkaan päälle tulee... Hyvä olo - hyvä mieli.
Löysin kivan voikukkapellon ja yritin ottaa Tytistä ja Emilistä kuvia,jotka sillä kertaa olivat mukava lenkillä, joudun sitomaan puuhun kiinni että pysyvät paikoillaan ja siinähän kävi höpsösti, Tytti joutui Emilin alle vahingossa ... mutta sainhan erikoisen kuvan. :) Ja sitten oikealla  Emil ja isä-Luukas kisaavat samasta pallosta.

11. Kaupungissa verikokeissa taas tänään. Huomenna taas kaupunkiin reumahoitajan luo, kuulemaan tulokset sekä tuo verenpaine mittauttamaan, se onkin ollut minusta pelottavan korkea, viimeiksi 160/100.
Aivan ihanaa kun sää on viilentynyt, vaatteita saa aina lisättyä, liian kuumaan auttaa vaan kylmä suihku, saa nukuttuakin paremmin.
Facebookissa 'joutuu' näkemään kaikenlaisia kamaluuksia, muutama päivä sitten oli kuva autoon peräpuskuriin kaulapannalla sidotusta kuolleesta nääntyneestä koirasta. Liekö ollut heidän tapa ulkoiluttaa koiraa. Edelleen näen sen näyn silmissäni ja itkettää poloisen puolesta.
Jos uskaltaisi teettää pentuja tähän kamalaan maailmaan (välillä siltä tuntuu ettei kestä näitä ihmisiä!) niin tämän oivan avun löysin Facebookista - jolla voi helpoimmin auttaa pikkuista joka tarvitsee apua elämän alkutaipaleella. Tässä linkki.
14. Sataa, mutta ei haittaa, mieluummin vaikka sade kuin liian kuuma.
Nyt vähän harmittaa, olin niin innoissani lähdössä huomenna Kotkaan koiranäyttelyyn, Tytin Poju pojan piti mennä ensi kertaa näytille. Se on ihan kivan näköinen ja ihanaluonteinen poika, olisi ollut mukava kuulla mitä tuomari olisi sanonut ja miten olisi pärjännyt...
Olin kyydin saanut ja koirille hoitajat sovittu...mutta nyt he eivät sitten lähdekkään... :(  Joten en sitten itsekkään viitsi sinne saakka lähteä.
Mutta kyllä harmittaa (toistoa, mutta kun harmittaa) onneksi pääsin vähän ystävälle napisemaan.
Bongasin nettikirppikseltä 20 eurolla hyvän, siistin koiraportin yläkertaan, oveen, mikä puhkaistiin menemään tuonne alakertaan 'Leenan' puolelle, on pahat jyrkät ja liukkaat portaat - etteivät koirat putoa jos on ovi auki ja minun ei tarvitse mennä ulkokautta sinne.
Ja kiltti-Kati kiikutti sen minulle Hollolasta. Kiitos Kati!
17. Sirpalle kiitos muistamisesta; terveisistä ja kivoista kuvista poikien jalkapallomatsista.
Tänään on hyvä päivä, tai joka päivä kun lenkeillä vaan tavataan ihmisiä jotka huomioivat koirat niin ne ovat niin onnellisia. Se vaan kun aina pitäisi joka ikinen vastaantulija pussata... :) Tänään tavattiin yllättävän paljon ihmisiä, kai kesälomat tekevät sen. Kun yleensä pyrin käymään lenkeillä ihmisten työaikaan niin on vähemmän koiraruuhkaa, täällä asuu paljon koiria.
Ilonasta olivat laittaneet aika ison kuvan Colliesanomiin mikä tänään tipahti postilaatikkoon. Vähän harmittaa kun ei ollut viimeisen päälle harjattu eikä seisonut oikein hyvin. Mutta kyllä se on niin ihana koira, rakastan sen kanssa kulkemistä, kun se on niin rauhallinen, pojilla kun on aina sellainen meno päällä ja Tytillä kanssa. No Elle ja Teddy kulkevat rauhallisesti.
18. Tavattiin lenkillä kiva 12-v poika, joka lähti meidän kanssa kulkemaan ja jutteli kovasti; sanoi että kun hän muuttaa omaan kotiin niin hän ostaa myös lassiekoiran. :)
Itsellä huono yö, nukuttu pari tuntia; kun se työmies puhkaisi minulle oven tänne yläkertaan niin samalla vahingossa leikkasi verhon kulman rikki. Se on odottanut eiliseen saakka että sain aikaiseksi vaihtaa uuden verhon ja siinä kurotellessa jotain sattui lavan kohdalle ja se on niin kipeä, kuin puukolla iskisi jos yhtään osuu mihinkään ja sängyssä ei pystynyt kääntymään kuin suurella tuskalla. Mobilaattia olen sinne sitten laitellut, lenkeille pystyn menemmän.
Collieyhdistys on saamassa uudet sivut, vielä keskeneräiset mutta aloitettu: tässä linkki. Vanhat edelleen vanhassa osoitteessa.
19. Nyt on nukuttu hyvin, silmät aukesivat klo 8.30. :) Kun ollaan uniaiheessa niin näin jopa uni-unta, pätkä siitä tässä: minun pohjoisten ystävien poika Juho oli vaimonsa Riikan kanssa meillä yökylässä ja Sirpa äiti huolehti ja sanoi minulle että Juho täytyy laittaa nukkumaan klo 18 ja niin hän meni kiltisti nukkumaan siihen aikaan, vaimonsa oli jo unessa, itse sanoin sitten meneväni katsomaan yläkertaan euroviisuja. Hm. :) Piikkipäivä.
Arjalle Ranskanmaalle, Bretagneen kiitos juhannustoivotuksesta ja kuvasta. Hymyilevä, tummempi herrasmies kuvassa on meidän Luukaksen tyttärenpoika Rio.
Illalla puoli yhdentoista maissa oli mentävä ulos ottamaan kuvat kauniista vaaleansinisestä kuusta!
20. Aivan ihanaa, ihanaa kun on näin viileetä!!!
Juhannus kuvia Teddystä ja pikkuveli Emilistä.
21. Oikein hyvää juhannusta kaikille!
Tuossa koiraportin takana oli meille vieras tulossa, mikä lie etana, pituudeltaan noin 10 senttiä!
24. Kaikki hyvin, ei vaan mitään kirjoitettavaa. Taas on lämmintä.
25. Hellettä piisaa.
Päiville kiitos muistamisesta! Topin lomakuvia; uinti sujui hyvin ja kokeilivat vieläkö poika mahtuu laukkuun :), ei taida. Ja Topi-kulta saa myös pihaan aitauksen, on sitten turvallista sielläkin olla.
Meille muutti tänään tälläinen söpöliini, kirpputorilta bongasin ja ajattelin antaa sille uuden kodin. Koirat otti vastaan oikein iloisesti nuuskuttaen.
26. AIVAN liian kuuma! Hassua miten tuo 30 astetta ei saunassa tunnu miltään mutta auringon alla ei voi olla, tuntuu että pää sulaa.
Aloin miettiä että öidillä on synttärit ensi kuun alussa, hän saattaisikin tykätä tuosta kani-herrasta.
27. Oli tuskaisen kuuma yö - nyt päivällä vähän jyrähteli ja on saatu tuota paljon odotettua sadetta!
En ihan heti olisi luullut kuvaavani sadetta mutta se on niiiin ihanaa suorastaan nyt!
28. Lämpöä riittää ...
Tulipa mieleen kun muutama viikko sitten kävi pari nuorta kysymässä jos saisivat koiria ulkoiluttaa - maksusta. Kun minun tytär oli nuori niin hän ulkoitti monia seudun koiria ja oli siitä että sai niitä ulkoiluttaa onnellinen, ei puhettakaan mistään rahasta. Niin ne ajat muuttuvat.
Sirpalle iso kiitos taas meidän muistamisesta, kuvissa Varri ja Peetsi lenkillä Tornionjoen rannalla ja ihanainen pikku-Linda ja Ilpo-ukki halaavat Peetsiä. :)
29. Viettänyt hurjan kivan illan Marjon, Sallin ja Elviksen kanssa. Colliet nukkuivat 'omalla' puolellaan ja me Marjon kanssa tutkittiin sukutauluja ja uroksia. Hauskaa! He olivat tänään Tuusulassa näyttelyssä. Salli oli PN 2 ja Elvis PU 1 - hienoa, vielä onnittelut! He viettävät yön meillä ettei tarvitse matkustaa Kauhajoelle saakka kun huomenna menevät Hämeenlinnaan näyttelyyn. Onnea matkaan ystävät!
   
1. Kesäkuu ja kuuma. Pesin Emilin tänään ja yritin ottaa kuvia, mutta ei onnistu, se on kuin takiainen ihan vieressä koko ajan. tässä mitä sain aikaiseksi.
Joka paikka täynnä harmaata höytyvää kun kaikki pohjavilla irtoaa... Vasemman puoleisen Emilin kuvan voi klikata suuremmaksi, minusta se on siinä niin söpö. Silittelin tuota Emilin mustaa turkkia ja se on pesunkin jälkeen tosi karkeaa -ja suoraa eli oikean laatuista.