1. Joulukuu alkaa hieman synkeissä merkeissä; korona virus on leviämisvaiheessa Lahdessa ja kovin moni ei välitä varoa sitä. Nuorille se ei ole yleensä hengenvaaarallinen joten monet viis veisaavat muista ihmisistä eivätkä esimerkiksi käytä maskeja kaupoissa ja busseissa. Meidän lähikaupassa olen nähnyt vaan muutaman käyttävän maskia koko ajan kun tämä tauti on alkanut kiihtymään. Surullista. Itse en uskalla lähteä asioille kaupunkiin vaikka pitäisi...
Sää samoin tänään on ollut surkean harmaa, aamulla lunta maassa ja nyt sataa vettä - koirat kurassa. Huokaus.
Teddy tukee mieleen kaiken aikaaa. Ruokakuppejakin meinaan laittaa viisi.
12. Aikaa taas vierähti, mutta yritän aina joskus kirjoittaa jotain. Saattaapi olla että lopetan kokonaan tämän ylläpitämisen. Olen jo muutaaman vuoden sitä miettinyt mutta pitänyt yllä etupäässä pentuiden takia.
Kaamos iskee kovasti tänä vuonna minuun, lisänä Teddyn menetys ja tämä Covid-19 - kun ei uskalla lähteä kaupungin vilinään. Jouduin käymään bussilla kaupungissa kun hain Teddyn uurnan. Tällä kertaa huomasin muutoksen ihmisissä - nyt on maskit otettu käyttöön.
Otin esiin ja käyttöön kirkasvalolaitteen jos siitä olisi apua.
Merja kävi Lumin ja Aino-mummin kanssa meitä katsomassa. Oli kiva rupatella ja  Jukkis oli onnellinen.
Minulla on pieni pelko kanssa koko aika jos tuo munuaisvaiva palaa, koska minulla viimeiksi ei ollut mitään kummoisia oireita.
Olen nukkunut vähän huonosti ja otin eilen illalla Melatoniini tabletin kun ajattelin jos yhden yön nukkuisi paremmin sen avulla. Mutta tämä oli kyllä viimeinen kerta. Näin koko yön hurjasti unia ja aamulla aivan kamalia painajaisia - herätessä oli aivan pää sekaisin ja sydän hakkasi - oli kuin sekoamispisteessä. Olen aiemminki epäillyt että Melatoniini aiheuttaisi painajaisia ja avasin koneen ja googletin asiaa ja siellähän oli että näin on asia - Melatoniini aiheuttaa painajaisia.
Eilen istuin ja katselin joululaulu ohjelmaa telkasta ja Ilona-äidillä ja Jukkis-pojallaan oli hellä hetki ja onnistuin nappaamaan könnykällä kuvan heistä. Se on liikuttavaa kuinka nämä äitikoirat hellivät lapsiaan ja lapset heitä, läpi elämän. Jukkiksen kieli näkyy :)
14, Hengissä ollaan. Hups - nyt nukutti ( ilman Melatoniinia           ) Heräsin 10.30 ja ihme että muiden rakko oli kestänyt moisen pitkän yön ... paitsi Tytiltä oli tullut pissat - kylläkin ihan oikeaan paikkaan - minulla on imevä pissa-alusta tälläisiä tilanteita varten varmuudeksi koiria varten
mutta kakat oli tullut matolle. Siis mattopesulle ihan minun syystä.
Lunta rippunen pihassa mutta taas näyttää säätietojen mukaan lämpenevän. Eli kuratassuja tiedossa.
Hyvää joulun ajan  odotusta! Minä odottelen jos sää sallisi ja tavattaisiin Raija ja Sissi ja Merja ja Lumi ensi lauantaina...
26. Joulut tuli ja meni ...
täällä sitä ollaan vaan möllötelty, paitsi viime viikolla kävin hammaslääkärissä sekä Raija ja Merja sekä Sissi ja Lumi kävivät leikkimässä.
ja sitten tänään Päivi ja Susanna toivat ihanaisen pikku Tiinun kylään. Oli niin reipas pieni collietyttö. Muutama kuva molemmista tilanteista.
Raija kirjoitti tuon oikeanpuoleisen kuvan nähtyään että Jukkis meinaa että miehet ensin herkuille.              Nauratti!
Ja sitten pikku-Tiinun kuvat (Malinallin Angels On Her Side). Tiinulle olisi haaveissa teettää pennut parin vuoden päästä - jos kaikki on kunnossa kunhan kasvaa ... ja kerta (tai toinen) kiellon päälle, minä haaveilen siitä vielä minulle iltatähteä.
Tässä vielä kuvat minun 'joulusta'. Lahjoitin viime vuonna kaikki muut joulukoristeet sairaalaan vanhusten osastolle, nämä jätin itselle.
Kukat ovat Raijalta ja Päiviltä. Päivin on vielä aukeamatta. Ihanat - kiitos paljon molemmille! Kuvaajakin vilahtaa vasemmassa yläkulmassa
31. Uuden Vuoden aatto.
Tässä yritetään 'nauttia' se ohi. Minä inhoan raketteja - taas on 'sotatila' meillä, seutu edelleen käy aikalailla meidän talon takana laittamassa pomminsa ja rakettinsa taivaan tuliin. Ei voi mennä ulos etteivät koirat pelästyisi. Onneksi eivät pelkää! Kello vasta 21.44.
Pesin Jukkiksen ja tuossa se makailee melko kuivana kuivaustauolla - kohta puhallan sen ihan kuivaksi. Tytti nukkuu ...
Raija ja Sissi kävivät pari päivää sitten ja tuossa kuvassa sisarukset napottaa niin nätisti vierekkäin. Kiitos vierailusta!
Oikein hyvää tulevaa vuotta kaikille ystäville!