2. Eilen aamulla pelästyin kamalasti ...Teddy nukkui niin sikeästi että tarvitsi ihan topakoita taputuksia ennenkuin heräsi ylös nousemaan.
Teddy ja Tytti tulevat tammikuussa jo 12v ja alkaa tulla ikään jossa kaikkea voi tapahtua. Olen niin onnellinen että koko tämä poppoo ei ole oikein koskaan sairastanut mitään erityistä. Elle kerran viime kesänä pelästytti minut samalla lailla sikeästi nukkumalla.
Katselin osoitekirjaani kun täytyisi alkaa pian miettimään joulukortteja. En lähetä niitä enää kuin muutaman, niille ystäville joita en 'tapaa' facebookissa.
Niin kyllä vaan alkaa olla vaikea löytää sieltä osoitekirjasta ihmistä joka on enää hengissä. Hurjaa!
Päivi ja Siv olivat käyneet eilen Bellen ja Emman kanssa kokeilemassa lammaspaimennusta. Emma oli vaikuttanut lupaavalta asiaan. Bellekin vähän innostunut mutta enemmän innostunut lampaiden papanoista...:) Tässä Emma-neiti (Malinallin Arwen Evenstar 7kk) homman loputtua. Siv kuvannut.
6.Suomen 101v itsenäisyyspäivä.
Katselin linnan juhlia ja meinasin nukahtaa. Ihmiset elävät selvästi pidempään nykyisin, Siellä oli 10 yli satavuotiasta ja kaikki heistä vaikutti ainakin ihan kohtalaisen järkeviltä. Se olisi suuri lahja jos pää pysyisi selkeänä.
Raija yllätti meidät iloisesti ja tuli kylään Sissin ja Pojun kanssa. Tässä Elle, Ilona, Jukkis, Sissi ja Poju 'juhlivat' Suomen itsenäisyyttä.
11. Olipa jännä päivä eilen.
Tytti, Emil, Ilona ja Jukkis saivat Emmi-hoidon hampaille. Nyt on puhtaat hampaat vähän aikaa. Jenni K tuli kotiin tekemään sen.
Sitten oli haettava apteekista yksi lääke ja samalla reissulla kävin Paavolan cittarissa ja näin siellä 'koiraystävän' Tonin jota en ole tällä vuosikymmenellä nähnyt ollenkaan ja tunnistettiin edelleen toisemme, Toni ensin huomasi minut :). Illemmalla vanha ystävä Hannu, myös parikymmenen vuoden takaa, soitti.
Oli kiva kuulla.
Vaan aina kun käyn kaupungissa niin minulle tulee melkein paniikki päästä äkkiä takaisin kotiin. En viihdy siellä yhtään.
Siinä oli sitten erikoista tapahtumaa kerrakseen. Yleensä ei tapahtu mitään.
Sunnuntaina on sitten myöhästyneet Ilonan lasten treffit - kaikkien pitäisi olla tulossa. Mahtavaa!
12. Ihana pikkupakkanen! Kuivaa! Ihanaa!
Koirat ovat kunnossa ja Ellekin vaikuttaa niin pirteältä. Päätin ottaa pari kuvaa siitä.
Menin muuten naimisiin 12.12. 1970 !!! Eli 48 vuotta sitten :) Muutamaksi vuodeksi, asuttiin Eglannissa ja Suomessa vuorotellen. Ex-mieheni oli englantilainen ... eikä saanut kunnon työtä Suomesta kun ei puhunut kieltä. Ja minä halusin asua täällä.


16. Olipa niin hauskaa kun Ilonan kaikki lapset kävivät tänään. Isä-Lennikin piipahti. Ja Lumi-siskopuoli oli menossa mukana ja hyvin pärjäsi isojen siskojen kanssa. Sää oli kurja ja kunnon kuvia ei saanut - tihutti vähän vettä ja oli pilvisen hämärää.  Minulla on upouusi kamera enkä halunnut sen kastuvan.
Vähän hankaloitti iloittelua kun Blondiella olikin juoksu päällä - Marja-Liisa ja Pauli eivät olleet huomanneet ollenkaan ... mutta Jukkis kyllä huomasi heti ja Blondie olisi ollut valmis leikkiin - käänsi häntää. Kiitos jengi kun tulitte! Tässä alla Lumi ja Jukan siskot. Ja alinna on Ilona ja Jukkis mukana - kun Blondie oli lähtenyt pois.

Tässä öiti ja tytär, Ilona ja Blondie
20. Kaikki ennallaan, paitsi lumitöitä on tarvinnut alkaa tekemään.
26. Tapaninpäivä.
Käytiin jouluna äitiä katsomassa Mian, Ilpon ja Ruusun kanssa. Alamäkeä menee kunto kovaa vauhtia. Niin surullista! Sitten tulivat (ei äitiä voinut enää tuoda meille) meille puurolle. Jukkis ja Ruusu saivat leikkiä.
Tänään ensimmäinen kirkkaampi päiva, jopa aurinko pilkahti hiukan. innosti ottamaan muutaman kuvan.
Päiviltä sain tuon ihanan Amarylliksen.
Ystävykset Romeo ja Onni yhtäjalkaa juoksevat. On jännä kun Romeon perheessä on kaksi pientä villakoirapoikaa ja oletus oli että Elmeri varmaan alkaisi Romeon kaveriksi, mutta toisin kävi Elmeri ei voi sietää Romeota mutta Onni ja Romeo ovat kuin paita ja peppu.
Annetten luona pojat ovat tehneet lumilinnan ja Stellalla ja Ninnillä on hauska leikkiä siellä! :)
Pientä vinkkiä EHKÄ mahdollisesta pentueesta ensi kesän 2019 alkuun ...
27. Ilotulitteet ovat kaupan nyt - kannattaa olla jo varovainen koirien kanssa. Nuo ihmiset kun tuppaavat unohtamaan milloin niitä saisi paukutella. Äänivarma koirakin voi pelästyä ja lähteä  karkuun. Kennelliiton artikkeli Koira ja uusi vuosi tässä.
Kuvassa Ilonan ja Emilin pentueveli Peetsi ja Ilpo Muoniossa. Hurmaava sininen hetki!
28, Nyt on kova huoli äidistä. Hoitokodissa oli joku tiistai aamuna 26.12 törmännyt häneen rollaattorilla ja hän oli kaatunut ja lonkka murtui. Akuutissa sitten yli 4 tuntia odotti että pääsee röntgeniin ja sieltä sitten kun tosiaan kun todettiin lonkan murtuneen, osastolle. Eilen sitten osastolla sanottiin että tänään leikataan ...Tänään sanotaan että ei tiedetäkkään koska leikataan. Siellä sängynpohjalla vanvasti lääkittynä nyt odottaa sitten leikkausta.
FB ystäväni kirjoitti että hänen isällään sama juttu. Sitten vaan päätettiin että ei leikatakaan ja palautettiin hoitokotiin. Hänen isänsä ei sitten koskaan noussut sängystä senjälkeen ja eli vanvasti lääkittynä lopun elämän.