3. Joulukuu alkoi lupaavasti säiden kannalta, tuli lunta vähän. Jouduin jopa lumitöihin toisen kerran tänä talvena. Pennut, Romeo ja Mindy, perheineen kävivät eilen meillä ja lapset saivat leikkiä lumessa. Jotain kuvia tuli otettua. Ovat täällä albumissa.
Mutta tänään sitten taas sataa vettä ja kurainen maa tuli jo esiin. Voi surkeus!
Minulla on selkä oikealta puolelta alhaalta kummasti kipeä aina hetkittäin ja sitten se kipu häipyy - taas palatakseen. mikä lie?
Pitäisi lähteä äidin luo katsomaan vähän hänen muuttoaan varten tavaroita, vaatteita. Varmasti on paljon tarpeetonta. Onneksi Dila hoitaa muuton. Ja hyvä onkin - kun lupasivat loppuiän paikan ja nyt sitten remontin alta sitten 'potkitaan' pois asukkaat.
6. Suomen 100-vuotis itsenäisyyspäivä. Onnea Suomi!
Meillä oli lysti päivä. oli pikkupakkanen ja maa juuri ja juuri lumeen verhoutunut. Hyvä päivä koirien leikkiä. Raija ja Sissi kävivät ja meillä oli kivaa!
Jukkis ja Sissi tekivät yhteisen kurre temput - hyvät lapset! Kuvia

En voi laittaa ikkunalaudoille kynttilöitä etteivät koirat polta itseään, joten tämä oli meidän 'juhla-asetelma'. Seinällä takana kaikki minun enkelikoirat.
Sirpalta tuli kuvia Lapin mökiltä kaamoksen keskeltä. Henkeäsalpaavan upeaa maisemaa minusta. Heillä on päivänvaloa vaan klo 10-14 välisenä aikana.
9. Taas ollut sadetta ja räntää, vaihtelevasti. Toissapäivänä sitä räntää ja on tosi 'kiva' kun aura-auto jättää portille tälläisen tonnin painavan ja metrin korkean kasan...
Belle oli tänään Messukeskuksen PMV näyttelyssä ja turkki oli ikävästi lähtenyt sekä huomattiin jokin aika sitten että Bellen selkä oli aivan jumissa, ei pysty liikkumaan kunnolla, Hieroja oli heillä käynyt viime sunnuntaina mutta täytyy käydä uudelleen - ei ollut vielä auttanut. Yleensähän Belle on liikkunut oikein kauniisti. Myös se tarvitsee esiintymis harjoitusta että esiintyisi edukseen. Kun on ihan nätti tyttö.
Tuomari oli kirjoittanut tälläisen arvostelun:
2 year old. good size in bone. Head could be longer. more parallel in lines. need more angulation in front. good in rear. needs better movement. in good condition, Tuloksella EH eli erittäin hyvä.
Päivi otti pari kuvaa, Merja vei Bellen kehään.
Ilona taas intoutui leikkimään oikein hurrrrjasti Jukkiksen kanssa sisällä. :)
13. Pikkucolliet kävivät tänään ensimmäisissä rokotuksissa! Tässä pari kuvaa muistoksi.
14. Edellisten lumitöiden jatkamista. Kyllä tuntuu kylmältä - palelee koko aika joka paikassa .. Huomenna sataa lisää ...
Tässä Ilona ja Emil nauttivat kodin lämmöstä ulkoilun jälkeen.
17. Eipä mitään kummempaa kuulu. No semmosta että Romeo on oppinut maahan käskyn - Onnin ystävänsä vierellä.
Ja Sissin juoksu on alkanut, joten toivottavasti helmikuun lopulla Raijan kotiiin tulevat hänen ensimmäiset collievauvat.
18. Vaihteeksi satelee vettä.
Tänään ollut hyvin musta päivä. Minä kerta toisensa jälkeen petyn ihmisiin. Onneksi on koirat, muuten tässä ei olisi mitään järkeä.
Nämä pienet ja isommat ilon tuojat. Tässä Jukkiksen tytär 'Ella' Black Gary Dancing Queen. Kuva/omistaja Pekka Poutanen.
20. Ei pääse tontut salaa meillekkään kurkkimaan.
Sain kuulla tänään tarinan pikkucolliepoika Väinön (Black Gary Dancing Lion) urheasta sankariteosta. Väinö on 3,5kk ikäinen, Jukan ja Mariian poika.
Se oli viime viikolla herättänyt hyppien omistajansa liekkien keskeltä. Heidän koti Lammilla paloi maan tasaan  saakka.
Palomiehet olivat tehneet keräyksen ja ostaneet ruokaa ja tarvikkeita sankarikoiralle. Tässä Väinö vähän vielä pienempänä.
22. Annette lähetti muutaman kuvan Stellasta ja Ninnistä. Stella saanut toisen rokotuksen ja oli painaanut 8,9 kiloa. Lääkäri oli kehunut kovasti Stellan luonnetta, ollut reipas ja rohkea. pussaamaan vaan lääkäriä suoraan. Kooltaan Stella  on todella pikkuinen tyttö.
Ihanaa, ensi tiistaina pääsen näkemään sen. Meillä on pienet pentutreffit Jukkiksen lapsille. Tuulin lapset Mindy ja Romeo tulevat ja Marin BG kasvateista Stella, Ella ja Alma tulevat. Mariian lapset ovat 3 viikkoa vanhemmat kuin Tuulin lapset. Saa nähdä miten leikit sujuvat - hyvää säätä tilauksessa!

Yleensä kun palaan kotiin niin minulla on tälläinen vastaanotto ikkunalla odottamassa ... olen niin onnellinen näistä minun karvaisista ystävistä. Elämä olisi aika yksinäistä ilman näitä. Minulla ei ole sukulaisia ja kovin monet ystävät ovat jo kuolleet....
Dilysiltä Uudesta-Seelannista sain 'perinteisen' joulutoivotuksen.
24. Jouluaatto, tällä se vietetään koirien kanssa.
Ikävä joulua äidin ja tyttären kanssa,. Bussit eivät kulje kuin klo 13 saakka ja huomenna ei ollenkaan.  Ja matkaa on liikaa kävellä :(
Eilinen meni lumitöitä tehden hikihatussa - oli taas niin raskasta - täytynee jatkaa tänään. Meneehän se joulu niinkin.
Bellen perhe kävi tuomassa ihanan joulukukan ja Belle ja Jukkis ottivat pienet leikkispurtit. Kiitos!
Mari lähetti muutaman kuvan omasta Millastaan. Milla on Black Gary Dancing Destiny. Ja hyvin tuo on BG laumaan pujahtanut.

Arjen pikku tähtiä
jos antaa pitkin vuotta,
ei joulutaivaan kirkkain tähti
loista silloin suotta.

Jos hyvän mielen paketois,
se kaikkein paras lahja ois.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!
25. Ihana pieni pakkassää! Lumitöitä taas vähän tehnyt ja niiin toivoisin ettei sataisi vähään aikaan, mutta taitaa taas yöllä olla tulossa. Olen sinänsä pulassa kun huomenna on tulossa monta autollista pentuja kylään ja en kyllä aamulla heti ehdi tehdä lumitöitä ... pitää vaan toivoa ettei tule niin paljoa etteivät voisi ajaa pihatielle!
Pitkästä aikaa tuli kuulumisia kuvan kera pohjois-karjalasta Rosen perheeltä. Rose on Malinallin Time To Shine ja tulee jo maaliskuussa veteraani-ikään eli täyttää 8v.
Meillä on sauna kellarikerroksessa, minne johtaa jyrkät avoportaat ja nämä nykyiset koirat eivät ole siellä käyneet. Ei ole tarvetta kun on asuinkerroksessa niillä oma kylppäri. Aiemmin minun koirat joutuivat sinne pesulle ja ei ollut mitään ongelmia sinne mennä. Nämä nyt sitten eivät edes yritä tulla. Kurkkivat yläpäästä kun menen alas. Tänään lämmitin saunan ja Jukkis ja Ilona sieltä katselee... :)
26. Tässä olisi linkki jouluiseen lämminhenkiseen collietarinaan. n. 7 miunuttia kestää.
Tänään oli mahtava päivä. Jukkiksen 4 tytärtä oli meillä pentutreffeillä . 3 Marin Black Gary kasvattia: Ella , Stella ja Alma ja sitten Tuulin tyttö Mindy.
Romeonkin piti tulla, mutta Pia ei voinut hyvin ... Tässä linkki kuviin, on epätarkkojakin mutta silti laitoin sinne :)

Mindy vasemmalla
sitten Stella
ja Alma oikealla

Tässä Ella vasemmalla
ja nuorin, Mindy päällä :)

27. Ja taas on märkää ja pakkasta ei ole säätietojen mukaan luvassa tälle viikolle. Toisaalta hyvä - ei ole niin suuria sähkölaskuja. Talo kun lämpenee sähköllä. Mutta lunta on silti hurjasti, varmaan metri.
Sain Pekalta kuvan koko pentupoppoosta - Ella myös mukana. Tähän se on lisättävä. Suunnitelmissa uudet pentutreffit piakkoin tulevaisuudessa.
28. Taisi koko yön sataa vettä, ropisi vaan peltikattoon. Sohjoa on taas.
Taas on pakko muistutetella että KOIRAT KIINNI uuden vuoden aattona!
Älkää ulkoiluttako selkeinä riskiajankohtina ollenkaan, muutama vahinko sisälle on pieni hinta turvallisuudesta,
ja siitä ettei äänipelkoja pääse syntymään. Suuri osa karanneista koirista on niitä jotka "eivät pelkää" - tai sitten niitä joiden omistajia kiinnostaa biletys enemmän kuin koirastaan huolehtiminen.
Tuo teksti on kopioitu, ehkä itse olisin tuon biletys jutun jättänyt kirjoittamatta, mutta jätinpäs siihen. :)
Ja tässä puhelin numero
hätäapuun.
Ja kannattaa laittaa ne
tupsut turkista pakasteeseen
jos etsijäkoira tarvitsee
hajua...

Tämmöistä sidontasysteemiä voi
kokeilla koiralle joka pelkää.
Painepaitaa.

Vaan kuten tuossa pienellä mainitaan
että älä sido selkärangan päälle solmua, vaan vähän sivuun.
29. Kas kummaa :) - vettä satelee...
Katselin eilenillalla myöhään Leppälammin Kirsin tekemää kartoitusta jalostukseen saatavilla olevista colliepojista. Jukkis on kanssa siellä kartalla pisteenä soopelipojissa. Ja siitä aukeaa Googlen Street wiew näkymä. Joka tosin on aika vaikea juuri oikeaan taloon ja oikeaan kuvakulmaan kohdistaa. Mutta kun tietää mikä talo on niin löytyy ja meidän talo on kuvattu toukokuussa 2009 ja siellä kuistilla näkyy ainakin yksi collie. Luulen että olisi Elle. Tässä sieltä napattu kuva.
30. Oi ja voi, aamulla kun katsoin ulos niin oli ikävä näky - aura-auto oli rikkonut postilaatikon ja sen kiinnitysraudat olivat aivan vinksallaan kiinnityspaalussa. Ja hulppea määrä tonnin painosta märkää lunta kolattavana portti aukossa odotti ...
Onneksi pikkupiltit kävivät piristämässä minun päivää ja Pia ja Sari.
OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA Sinulle joka tänne satut eksymään - nähdään ensi vuonna.