2. Joulukuu alkakoon ihanan ruusukimpun kuvalla jonka sain viime viikon lopulla tyttäreltäni Mialta.
Tänä aamuna mukavasti ihan pikkupakkasta - senverran ettei maa ollut märkä. Pysyisikin tälläisenä!
Raija oli Sissin punninnut ja Sissi oli painanut 5,5 kiloa, joten oli se mentävä punnitsemaan Jukkis myös. En vaan kunnolla erottanut paljon painoi kun joudun sylissä punnitsemaan ja yrittää kurkkia niin ettei vaaka vaapu, tulosta. Mutta jotain 6-7 kiloa se taitaa olla.
Blondien terveisiä. Ihana että Sennillä riittää kärsivällisyyttä pienelle 'riiviölle'.
Uudet kuvat Jukkiksesta - 10 viikkoa ja 1 päivä ikää.
3. Vettä satelee pitkin päivää; silti haravoin pikkuisen - minun selkä kun ei oikein tykkää siitä hommasta. No ne jäävät kevääseen ellen nyt joulukuussa saa niitä jonkin verran haravoitua! :) Oli pennut niin ei jaksanut ajatellakkaan ulkotöitä pentujen hoidolta - pakolliset ylimääräiset vaan.
On tosihauska katsella  Ilonaa kun siitä on kuoriutunut ihan täysi pentu. Se nauttii Jukkiksen kanssa leikkimisestä. Välillä näyttää aika rajultakin mutta ei nuo pennut ihan pienestä rikkoudu eikä Jukkista näy haittaavan
4. .Näin sadepäivänä aika kuluu sohvilla makoiluun. Tässä Tytti ja Emil.
5. Raija ja Sissi (ja Allu autossa) kävivät. Kuvia otettiin ja meno oli hirrrmuista. Ilona oli myös kovin mielissään kun tapasi heidät.
Raija leikkasi Jukkiksen kynnet - kiitos!
Niin ja pentujen isukki 'Lenni' (Fi Mva Lumihelmen Commander)  oli Messukeskuksen Helsingin Voittajanäyttelyssä tänään
tuloksella Paras Uros 2 varaCacibin kera. ONNEA roppakaupalla!
Teddyä taas kyseltiin astutukseen Venäjälle Tete-a-tete kenneliin, mutta edelleen en tiedä onko sen siemenet hyviä ja en viitsi alkaa tutkituttamaan niitä ja en myös tiedä miten hankala olisi sinne hoitaa nuo 'paperiasiat'...
Minä kun olen niin kauhean varovainen ettei tulisi mitään tappeluja meillä niin ajattelin että nyt pidän Jukkiksen portin takana alakerrassa jonkin aikaa totuttautumassa Tyttiin ja Emiliin kun muut pennut lähtivät koteihinsa. Uskon vakaasti että mitään ei tapahtuisi, molemmat ovat kilttejä luonnoltaan, mutta kun tämä lapsi on sellainen riiviö ...
No olin sitten tänään laittanut portin kiinni mutta unohtanut laittaa sen lukon kiinni niin että kun tulin alakertaan niin siellä toisella puolella istuskeli Jukkis ja Emil ja toisella puolen Ilona Tytin kanssa kaikessa rauhassa. On hyvä mieli kun uskon että voin luottaa nyt eritoten Emiliin ettei se ole paha Jukkikselle, Tyttiä en epäillytkään.
6. Hyvää Itsenäisyyspäivää 98 vuotias Suomi!
Sain vihdoin pestyä Ilonan ja nyt saa sitten loppukin turkki kyytiä uuden alta ja kyllä Ilona tuoksuu nyt hyvältä.
Tällä hetkellä katselen livenä  (16.00-20.00) Voittaja 2015 näyttelyä täältä. Loppukilpailut alkoivat Heinin sirkuskoirien esiintymisellä.
8. Nyt on sitten koko kööri taas madotettu - Jukkapojalla n. viikon päästä ensimmäinen rokotus.
Ajattelin juuri että jos nämä pennut - ainakin Jukkis - olisi mennyt ensimmäiseksi koiraksi kerrostaloon niin epäilen että olisi pikaisesti palautettu.
On se (ja taitaa olla siskot myös yhtä tomeria :) ) niin hurja riiviö - hampaat käytössä koko aika ja jalat.
Mutta pois en antaisi, eiköhän siitä vielä kehity ihan kunnon mies aikanaan.
Sirpalle kiitos muistamisesta ja kuvista. Ovat olleet lapin mökillä nauttimassa lumesta ja rauhasta, tässä mallia

9. Tätä Jukkapoikaa ei meinaa pystyä kuvaamaan muuta kuin jos syö puruluuta, muuten nukkuu tai liikkuu...nukkuukin huomattavasti vähemmän, joka kerta kun tulee huoneeseen niin pomppaa pystyyn kuin aikuiset koirat.
Selkeesti on pää vähän 'aikuistunut', tänään 11 viikkoa ja 1 päivä.
10. Kyllä tylsistyttää tämä ainainen sade!
Emil tunkee väkisin portin taakse Jukan puolelle, joten kokeilen miten menee - Jukka on vaan niin kamalan itsevarma ja nuo hirveet piikkihampaat ... Hän on niin hurjan utelias Emil-enoaan kohtaan ... Ilona näköjään varoo vähän kun suojelee lastaan, pyrkii olemaan Emilin ja Jukan välissä. Ne on eri aikaa pihalla mutta menevät toistensa ohi ihan nätisti - ennen aina kannoin Jukan Emilin ohi. Oon kai ihan pöhkö ...
12. Raija ja Sissi kävivät leikkimässä meidän kanssa. Sissi vasemmalla, Jukkis oikealla
14. Poikkesin kaupungissa pakettiautomaatilla hakemassa ystäville paketin Nutrolin tuotteita. Ja sain myös Nutrolinin kasvattajakerholta postia missa oli pieni numerolaatta Jukkiksen nimellä ja puhelinnumerolla.
Meillä taas puruluupäivä, Jukkiksella niitä on oltava koko aika että niihin saa purkaa tuon järsimistarpeensa.
15. Birgitta kävi :) Otin kuvia kun Jukkis leikkii Ilona-äidin kanssa ja tein pienen oman albumin niistä - täällä.
Tässä pari kuvaa siitä albumista. Kovasti on poika kasvanut! 12 viikkoa tänään.
17. Tänään sitten mennään Satu-tädin luo ensimmäsille rokotuksille Jukkapojan ja Sissin ja Raijan kanssa ja heidän kyydissä. Kiitos jo etukäteen Raija!
Viime yönä taas kaaduin kun lähdin kylppäriin, ihan tuosta vaan jalat petti - onneksi sänkyni vieressä olevalle Ellen pedille, missä Elle onneksi ei ollut sillä hetkellä. Mitään ei käynyt kuitenkaan - oli suojelusenkelit läsnä. :)
Lähellä oli etten lyönyt päätäni sängyn kulmaan - olisi saattanut käydä hassusti. Pisti ajatteluttamaan asiaa ja valvottamaan - jos minulle käy jotain pahasti niin mitä minun koirille käy kun yksin niiden kanssa asun.
Kuinka kauan kestää ennenkuin joku huomaisi auttaa niitä? Heikkisen Kati on luvannut yrittää löytää niille uudet hyvät kodit mutta kunnes tieto menee Katille... Se on minun melkeimpä ainoa huoli, kaikki muuten on parhain päin ja olen oikein tyytyväinen meidän elämään.
Nyt käyty rokotuksilla, Jukkis painoi 8.5 kiloa ja Sissi 7,5 kiloa. Kaikki hyvin kummallakin ja eivät huomanneetkaan piikkiä - Satu käsitteli niitä niin nätisti!
Ja sitten saivat vähän leikkiä meidän pihassa ja nyt uni maistuu, melkein kaatui niiltä jaloiltaan nukkumaan Jukkis.
19. Mahtava päivä! Kristiina oli kuvaamassa pentuja ja läsnä olivat Jukkis, Sissi ja Belle sekä perheet ja Birgitta ja Merja. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. :D
Pentujen painoista vielä; Belle painoi myös 7.5 kg ja Blondie 7,2kg
21. Blondie postia...käyneet rokotuksissa tänään koko Lehtisten lauma, Blondie painaa nyt 7,6 kg ja on kuvassa Sennin kainalossa odottamassa ruokaa.
Meinasin yrittää ottaa Jukkiksesta kuvan joulunpunaisella filtillä ja tehdä siitä joulukortin (kun ei ole lunta että ulkona kuvaisi), mutta eihän se pysy siellä...:D
In Memoriam
Edesmenneen urokseni 'Ilmarin' (Fi Mva Zinnia's Merituuli) poika 'Arttu' Silimen Virvatuli
15.4.2003-21.12.2015

Olet nyt reunalla pilven,
poissa kivusta, elämää täynnä.
Ihana Ilmari elää näissä jälkeläisissään, se on isoisoisä näille Ellen lapsille. Sen oli tarkoitus olla sulhanen Ellelle, mutta siittiöt eivät olleet enää kunnossa kun Elle oli siinä iässä. Joten sen tyttärenpoika Luukas oli Ellen sulhasmies.
22. Oikein paljon onnea Jukkikselle ja  hänen kauniille siskoilleen, Sissille, Bellelle ja Blondielle! Tänään 3 kuukautta!
Arttu vie terveisiä
Ilmari-isälle!
23. Ihan WAU mikä mahtavan upea vuosi tämä on ollut!
Keväällä hienoa yhteistyötä Teijan ja Jussin kanssa ja maailmaan putkahti 7 mahtavaa collielasta, 6 tyttöä ja yksi poika.
Ja sitten se hetki kun Merja tuli posket hohtaen kertomaan että Ilonan ja Lennin astutus onnistui - en unohda sitä, se oli sanoinkuvaamattoman onnellinen hetki. Itse olin jännäämässä keittiössä kahvinkeitossa kun en pysty avustamaan astutuksessa huonojen nivelteni kanssa ...
Ja sitten se hetki kun ultrassa näkyi pieniä ...
Ja sain nämä pitkään haaveilemani viimeiset pentuni maailmaan - tosin matkassa oli suruakin, mutta mitä jäljelle jäi on minun unelma toteutunut.
Kaikki saivat hyvät kodit, niin Lilin kuin Ilonankin lapset ja minä sain uusia ystäviä.
Myös eilen sain tiedon että ystäväni 7 viikkoa kadoksissa ollut Bamse collie oli löytänyt kotiin. Se oli ollut uuteen kotiin annettu ja karkasi sieltä ja teki pitkän retken takaisin edelliseen paikkaan ja oli ollut portin takana odottamassa kotiin pääsyä ja saa sinne nyt jäädä lopullisesti. Uskomaton tapahtuma - lassie palaa kotiin todellisessa elämässä! Olen niin onnellinen että tapaahtuma päättyi onnellisesti.
Toivalaan on aamulla satanut lunta ja sain joulutervehdyksen ohella kuvan kasvatistani 'Rosesta' (Malinallin Time To Shine) Kiitos!

24. Tässä Blondie ensimmäisenä joulunaan.
Hyvää rauhallista ja iloista joulua kaikille ystävilleni ! Me vietämme tämän vihreän joulun Mian luona, äiti haetaan mukaan.
Sisarukset Ninni (Malinallin Pay Attention) vasemmalla ja Milli (Malinallin Pretty Go Lucky) viettävät ensimmäistä jouluaan. Emilin ja Lilin tytöt
Tässä Lili-äiti Hertan (Malinallin Media Sensation) kanssa - Hertta oikealla
25. Nonni, johan tämä toimikin vähän aikaa moitteettomasti, nyt on Windows 10 taas aiheuttanut probleeman. Se päivitti tänään jonkun ison päivityksen ja nyt en taas pysty avaamaan kotisivujen tekokonetta. Päivitän tämän netin kautta ja en pysty tätä tekemään helposti niinkuin tuon koneen kanssa. Ei kiva ja ties milloin ovat taas linjoilla kun on joulupyhät.
26. YES! Sain vinkin korjaukseen ja ainakin nyt sain auki kotisivukoneen.
Tässä vielä jouluisia tunnelmia: Aatos (Malinallin Man In The Mirrow -vas.) retkellä Repovedellä ja Timi (Malinallin This Is Mine) tonttuilee
Nyt sitten odotamme Raijaa ja Sissiä kylään.
Ja kivaa oli! Kiitos vierailusta!
27. Ihana pikkupakkanen ja maa kuiva! Kun ei ole Sissiä leikittämänssä niin Ilona pitää huolen pojastaan!
28. Täällä paukkuu jo! Muistakaa taas pitää koirat jo nyt hihnassa kun koskaan ei tiedä missä joku päättää sytyttää raketin ja ennestään pelkäämätön koira saattaa pelästyä loppuiäkseen. Minulla on aiemmin ollut paukkuarka koira ja tiedän kuinka kurjaa se on koiralle.
Jotkut sanovat että Thundershirt auttaisi, jos sinulla on paukkuarka koira niin suosittelen kokeilemista.
Tässä ohjeet omatekoiselle vastaavaa tarkoitusta varten olevalle viritykselle. Huomioi että ei solmua selkärangan päälle vaan vähän sivulle.
30. Hurrr miten kylmältä tämä pakkanen tuntuu - aina aluksi, tarvitsee totuttelua. Minulla on aika viileällä patterit yläkerrassa ja ei millään haluaisi aamulla nousta ylös lämpimästä sängystä. Raija oli punninnut Sissin, joka painoi 8,8 kiloa. Ovat nyt 14 viikkoa vanhoja. Jukkapoika painoi jotain 10 kiloa tänä aamuna. Blondie tasan 8 kiloa.
Huomenna on sitten se kurja yö kun ei pääse nukkumaan - en nimittäin laske koiria ulos ennenkuin pahin räiske on loppunut ettei käy mitään. Ja tässä asuessa se on loputonta ... kun nuo seudun ihmiset tulevat ampumaan tuohon meidän aidan takana olevalle kentälle ... En tykkää!
Tässä Vilma-tyttö (Malinallin Maybe Magnificent) tänään - 8kk.
31. Hyppäsi silmille tämä vanha uudenvuoden kortti, joten sen myötä toivon kaikille Onnekasta Uutta Vuotta 2016!
Ja suurkiitos kaikille joiden kanssa olen saanut viettää mukavia hetkiä tänä vuonna - olette tärkeitä! Haleja!