1. Tilannetiedotetta pentuja varanneille:
Ilona ei meinaa lämmetä Lennille, saa nähdä kuinka tässä käy. Lenni tulee taas kohtapuolin tsekkaamaan tilannetta josko morsian olisi suosiollisempi tänään. Kohta alkaa toivo olla mennyttä.
Tänään tuli Hollannista tuollainen mikrossa lämmitettävä läpystä joka olisi hyvä laittaa pentupetiin lämmikkeeksi ja uusi 'lammaspeti' josta saa reunat kivasti taitettua kanssa lämmikkeeksi. Liekö menevät kohta myyntiin - hope not! Kaikki nyt telepatiaa lähettämään Ilonalle että Lenni on ihana, Lenni on ihana, Lenni on ihana!!!

2. Tänään on mentävä otattamaan progesteroninäyte Ilonasta - jos on juoksu ohi eikä hiiiidas - ettei turhaan touhuta. :) Merja ja Birgitta ovat olleet aivan ihanan auttavaisia ja kärsivällisiä - heille ISO KIITOS! Ja kiitos Sannalle joka tarjoutuu tuomaan mukanaan Paddyn testikoiraksi (on muutenkin asiaa Lahteen) - jos on aihetta eli ei onnistu keskiviikkona - jos Ilona olisi ronkeli sulhasen suhteen eli jos proge ei näytä että aika on ohi.
Tulin lenkiltä ja olin pihassa kun kuulin läheltä lapsen itkua, aloin katselemaan missä olisi. Toisella puolella rajanaapuri tekee remonttia ja pihassa on mm pakettiauto. Yht'äkkiä remonttimies tulee oikein vihaisena ja muristen auton luo ja huutaa : paikoillanne siellä! Eli siellä pakettiauton sisällä on lapsi tai lapsia! Joka hiljeni sitten.
Täytyypi yrittää tarkkailla tilannetta sivusta.
3. Täällä olen aivan äimänkäkenä - Ilonan testin tulos on 3.1 !!! Siis oli eilen ja tänään on jo juoksun 15.vrk. Eli ei yhtään ihme ettei Ilona ole lämmennyt. Lisääntymisiin erikoistunut eläinlääkäri ei ollut paikalla vielä, soittelen uudelleen illemmalla. Mutta saimme ainakin lisää toivoa tilanteeseen. Arvo pitäisi olla 5-10 normaaliastutuksissa. Birgitta - Lennin omistaja sanoo: hiljaa hyvää tulee. Uskokaamme niin!
4. Käytiinpä taas seudun poikakoiria kiusaamassa, Ilona merkkaili koko lenkin ajan ja viimeiset merkit kotiin tullessa kotiportille että sulhasehdokkaat tietävät että tässä asutaan. :)
Tälle illalle saatiin Kinnusen Sanna avustamaan astutusta. Ilona olisi mielestään nyt valmis, kunhan ensikertalainen nuori poika saa rohkeutta yrittää.
Eilen kokeiltiin meidän pihalla Ilonan mielialaa ja tuohan alkoi leikkiä ja kosiskella Lenniä sydämmensä pohjasta. Ja ehkä olisi myös ollut suostuvainen, vaan Lennille vieras piha ja meidän muu sakki piti sisällä kamalaa komentoa niin hiukan jännitti. Tänään mennään Lennin kotiin ja toivotaan että onnistuttaisiin.
Ilona on sellainen rakas kullannuppu että niin olisin                                                                           onnellinen jos se tekisi minulle pennut!
5. Valitettavasti jouduin vaihtamaan urosta, Lenniltä ei onnistunut tällä kertaa. Harmillista! Mutta 'hyvällä tuurilla' osui ihana toinen colliepoika olemaan saatavilla. Vaan senkään kanssa asiat eivät menneet ihan nappiin. Ilona on ollut aivan hurmoksissa kolme päivää, niin että ei Ilonan puolelta haluttomuudesta voi puhua. Eilen uros - Monty - astui Ilonaa, mutta luiskahti aika pian irti ja tänään kun olivat vasta jumittumassa niin Ilonaan sattui ja se kiskaisi itsensä irti. Enempää en uskalla kokeilla. Nyt vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin että saataisiin muutama pentu.
Uros on kerrassaan upean luonteinen, reipas, sopuisa ja erittäin ihmisrakas. Kyllä aivan täysin ihastuin sen luonteeseen. Kuten Ilonankin.
Laitan tuonne pentusivuille kuvia Montysta.  Virallisesti EE Mva LT JMva  EE JMva Dispiritos Groovy Gold Digger. Tässä 5.polven sukutaulu.
Koira on tricolour värinen mutta jos pentuja saadaan niin uskon että kaikki ovat soopeleita. Oikealla nuori Monty liikkeessä.
Tupeepa tästä nyt sotkua, Kotisivujen toimittajani tekee jotain huoltotöitä ja pystyin ainoastaan netin kautta päivittämään tätä ja sitten kun latasin uudelleen koko sitebuiderin niin se ei siihen päivitä tätä sellaisenaan kuin netissä sen päivitin. Koitan nyt sitten kestää tätä sotkua kunnes saavat taas ohjelman toimimaan kunnolla .
Tammikuun ensimmäisenä arkipäivänä mennään ultraan.
HUOMIO-HUOMIO, sainpahan pahan mielen kun joku joka oli täällä käynyt lukemassa blogiani on ymmärtänyt että Ilonan astutus on hoidettu niin että koirat jätetty hunnigolle eli pitämättä kiinni. Eräs henkilö oli aloittanut facebookissa ketjun jossa päiviteltiin asiaa ...
Meitä kuitenkin oli kolme ihmistä kiinni pitämässä Ilonaa ja Montya ja kun Ilona oli erittäin halukas toimeen kuten edellisenä iltana niin emme osanneet odottaa tälläistä. Edellisenä iltana seisoi paikoillaan tyytyväisenä.
Kuitenkin koirat säilyivät vahingoittumatta ja Ilona jo alkoi kääntää häntää uudelleen. Me kyllä lopetimme homman siihen. Tervepäisiä koiria!
ISOKIITOS Merjalle ja  Birgitalle ja Lennille - oli harmi kun suunitelmät eivät menneet toivomallamme tavalla.
Sekä ISOKIITOS Sannalle, Annille ja Tiinalle ja Montylle. Pitkän matkan teitte auttaaksenne illalla myöhään ja taas aamulla uudestaan.

​On asioita joita kuunnellaan korvilla.
On asioita joita kuunnellaan silmillä.
Ja on asioita, joita kuulee vain sydämellä,
myötäelämisellä.

6. Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi!
Taivaan täydeltä sataa isoja märkiä räntähiutaleita! Laitettiin Ellelle ja Ilonalle puvut päälle että selkä pysyy kuivana. Lumensyönti alkoi ... kuvattu sisältä keittiön ikkunan läpi.
Ilonan kieli! :)
7. Edelleen joudun netin kautta tätä päivittämään ja on kyllä hankalaa.
Ovat Heini ja koirat olleet taas esiintymässä Messukeskuksen koiranäyttelyssä. Kuvissa Pinja ja Nox, äiti ja tytär. Pinja siis Ilonan ja sisarusten puolisisko, meidän Luukaksen tytär. Kuvat ottanut Jasmin Pyykkö. On ne niin taitavia!
8. Tänä aamuna heräsin tosi masentuneena, mutta kun avasin tietokoneen niin siellä oli ihana posti mikä kohotti heti vähän mielialaa - kiitos Päivi!
Tänään sitten sataa ihan kunnolla, piti ottaa sateenvarjo kauppareissulle.
Pääsin kanssa yllättäen päivittämään sitebuilderilla.
9. Kyllä sitten tulee aina niin hyvä mieli kun käy äitiä katsomassa ja hän oli taas yhtä hymyä ja pirteä. Jännä mitä asioita hän joskus muistaa, tänään oli juuri tullut saunasta ja sanoi minulle että on aina tykännyt saunoa (kuten todella on). Ja kysyi taas kuinka koirat voivat.
Hammaslääkärissä kanssa kävin, saan kaksi tekohammasta! Heh - nyt tulee sinnekin sitten jotain uutta 'korviketta'.
Viime kesänä oli niin pahasti tulehtunut että veti pois ja nyt on sivulla aukko mikä näkyy rumasti kun hymyilee, mutta ei kauan. :)
Taas lenkillä tuli vastaan kivoja ihmisiä, jotka jos eivät jääneet juttelemaan (koirille :) ) niin ainakin sanoivat niille terve ja hymyilivät.
Jostain löysin tälläisen henkilön ilmoituksen että tekee syntymäajasta astrologisen tutkielman ilmaiseksi vain sinä päivänäkö se oli vai hetkenä. Joka tapauksessa pyysin sellaisen ja sain hyvin pitkän selonteon.
Minun on aina ajoittain ollut ihmisten kanssa vaikea olla koska olen tuntenut omaavani vahvan intuition eli pystyn vanhasti tuntemaan tunnelman, oli se sitten vihamielinen tai ystävällinen.
Ja tämä Victoria kirjoittaa muun muassa näin:
I can see that there is a very strong aura around you and an energy that is truly powerful. I am sensing vibrations from you which are much more intense than those I experience with most clients, as a matter of fact I am getting a powerful impression now... having to do with powers of intuition. You have what might be described almost as a sixth sense, able to sense things are about to happen. At times, you have wondered if you might be psychic.
Siksi kai on helpompi elää koirien kanssa. :)
Ja ylipäätään olen huono puhumaan sekä kirjoittamaan, kumpa voisin ladata tänne tuntemukset ilman sanoja. :)
Kai me olemme vähän outo perhe kaikki; isäni oli nuorena painija, mutta vanhempana hän 'hurahti' intian uskontoihin, kävi siellä oppia saamassa ja toi jopa Swamin - uskonnollisen opettajan kotiinsa Suomeen kesäksi. Hän opetti myös joogaa ja hänellä oli pieni Intia-keskus kotonaan.
Äitini kirjoitti runoja koko ikänsä ja ikäihmisenä (ennenkuin Alzheimerin tauti vei hänet = tarkoittaa että hän on kyllä hengissä mutta ei muista eikä kirjoita mitään) jopa julkaisi kaksi kirjaa.
Ja minulla on lukematon määrä hänen kaikenlaista materiaaliaan täällä kotona.
10. No nysse myrsky tulee, humisee ja puut huojuu.
Viime yönä heräsin kun joku koirista haukkui aika täpäkästi, ajattelin että taas joku eläin liikkuu pihalla ja en jaksanut nousta sängystä kun se loppui aika pian. Aamulla sain tekstiviestin rajanaapurilta että oli yöllä herännyt kun joku liikkui pihalla talon vieressä taskulampun kanssa. Miehensäkin oli juuri tietysti työmatkalla. Oli poliisit koirineen käyneet mutta eivät löytäneet mitään. Että sellaista täälläpäin tänään.
11. Viikko ensimmäisestä astutuksesta - aika lentää!
Hämärää, märkää, koleaa, kuraa - se on siinä.
12. Hääpäivä, 12.12.1970 ! Menin Englannissa naimisiin Kreikassa aiemmin tapaamani englantilaisen miehen kanssa. Teen albumin tapaamisestamme lähiaikoina. :)
Valitettavasti liiton siivet katkesivät muutaman vuoden kuluttua ja minä ja tyttäremme Mia, päädyimme Suomeen pysyvästi. Siihen aikaan suomea puhumattomalla henkilöllä oli mahdoton saada kunnon töitä Suomessa ja minulla taas oli Englannissa koti-ikävä. Ei ollut helppoa.
13. Aamulla herättiin niin maa oli valkoinen, koko päivän on satanut ja se on ihan tonnin painavaa märkää räntää joka todennäköisesti sulaa taas pois. Mutta sitä ennen pitäisi tehdä lumityöt portille. Jaksoin pätkän tehdä. Kaikissa hapsuissa isot lumipallot - ei tämäkään ole kivaa.


Suville ja Maxille (Malinallin Twice As Nice) kiitos kuvallisesta viestistä! Kyllä tunnistaa kasvatikseen. :) Utele Maxi vähän tietoja niistä uusista tyttökavereista mistä ovat ja mitä sukua!
Hei Tarja-emo
Täällä pitkästä aikaa Maxi-poikanne! Olemme Äidin kanssa lukeneet kuulumisianne mutta vähän laiskasti päivittäneet omiamme. Mulle kuuluu ihan hyvää, ei mitään ihmeellistä. Paimentöitä riittää aika mukavasti kun noita pikkuihmisiä käy. Olen näin vanhemmiten rauhoittunut, sanoo Äiti, "niin kuin me kaikki", hän lisää. Puutun asioihin vasta, jos joku pitää meteliä tai muuten riehaantuu. Joskus riehaannun kyllä itsekin :) varsinkin nyt kun tuli lunta! Ja iltalenkin lopuksi pitää pikkuisen irrotella kepin kanssa. Arvaapa mitä? Mulla on kaksi uutta tyttöystävää ihan naapurissa. Collietyttöjä <3  Eivät kelpaa Äidille miniöiksi, mulle kelpaisi kyllä... Nyt pusutellaan muuten vaan. On ne kyllä vähän paksuja ja laiskoja, hih...vaikka ovat nuoria neitejä.
Mullekin kyllä on alkanut ruoka maistua, nam, ja välillä pitää alentua huomauttamaan jos ruoka on loppu tai vesi näyttää samealta kipossa! Nykyään ON vaikea saada hyvää isäntäväkeä, ja koulutettua. Olen siis komea ja vahva, Leijonakuningas :) sanoo nuo pikkuihmiset. Turkkinikin voi paremmin; välillä tulee plänttejä mutta Äiti laittaa niihin basibactia.
Olen suorittanut vähän itseopiskeluakin: mulla on älypelejä joita Äiti sanoo Maxin tietokoneiksi.
Oon aika hyvä niissä ja pääsen kohta taas uudelle tasolle! Äidin kanssa suunnitellaan uutta hittiä, koirien mindfulnesskurssia, jossa mä olisin ope :)
Voikaa hyvin <3
Toivoo uskollinen poikanne
Maxi von Malinallin
15. Jäk-jäk mikä sää, vettä satelee. Me vaan lepäillään kotona. Kadulla ei voi liikkua kun on niin paljon sohjoa että kun auto ohittaa niin saa aikamoisen suihkun. Ja piha kamala. Olisi nyt pysynyt pikkuisen pakkasella...
Otin kirkasvalolaitteen käyttöön, turha sitä on nurkassa seisottaa, on niin kovin pimeää, jospa se piristäisi.
16. Tänään oli kiva heittää lenkit kun maa oli vähän kuiva, vaikka asteita näkyy olevan +0,3, maanpinta pienellä pakkasella.
Täytyy alkaa hammaspesulle ja lähteä taas kaupunkiin hammaslääkäriin, joka valmistelee minun suuta niille kahdelle tekohampaalle...Millään en haluisi lähteä.
Joulukortteja on tullut aikamoinen määrä - kiitos kaikille! Itsellä ei ole kaikkien osoitteita joille haluaisin lähettää. joten sähköisessä muodossa tulee suurin osa.
17. Ätshii - vähän aivastellaan. Aamulla heräsin siihen että satoi aikalailla, katto vaan ropisi.
Tuntuu että tuo kirkasvalo heti piristäisi, vai onko se vaan korvien välissä?
Kaupunkireissulla eilen ostin uuden lintujen ulkosyöttötelineen. Oravahan rikkoi edellisen niin että siemenet eivät pysyneet siellä.
Oli kiva katsoa kun sitä tultiin yksitellen katsomaan ja sitten lintuja oli jo kymmenittäin.
18. Tässä viimein linkki kuviin - ihania muistoja! - kuinka kohtasin ex-mieheni (englantilainen) , Mian isän, Kreikassa.
21. Joulukiireitä! (Uskokoon ken haluaa :) )
Heh! - Victoria, se austraalialainen meedio kirjoitti minulle näin:
You will recall from my last message to you that there is a very special event that is soon going to occur for you. This will begin from the 20th January 2015 to the 18th May 2015, Tarja. There is a lot riding on this period for you due to this extraordinary Transit that you are so lucky to be able to experience.
Mitähän siinä paikkeilla sitten olisikaan tapahtumassa? Jännää! :)
Olen innostunut katselemaan ampumahiihtoa - jännää! (taas). Kun meillä on tuollainen lahjakkuus kuin Kaisa Mäkäräinen.
Ilonalla alkaa kolmas viikko astutuksesta, tammikuun alussa ultraan.
Nyt sitten saunaan! Huomenna pitäisi yrittää mennä kaupunkiin. Ei huvittaisi yhtään, varmasti jo kamala jouluhässäkkä. Ja vielä postista on haettava paketti, kuinkahan pitkät jonot siellä on?
22. Kyllä oli ihana päästä tuolta kaupungin melskeestä tänne 'maalle'. On vaan kaikki jalkakäytävät ja kävelytiet kamalassa kunnossa, saa taiteilla että pysyy koirien kanssa pystyssä. Ovat ihan muhkuraisen jään peitossa.
En tiedä mihin olen oikean jalkani satuttanut mutta on nilkka ja jalan oikea reuna kipeät ja turvoksissa. Ei meinaa pystyä lenkkeillä, ja ehkä huomenna koirat saavat lenkkeillä pihassa vaan.
Se suuri päivämäärä on nyt julkistettavissa. Tammikuun toinen päivä, 2.1.2015 kello 13.30 on meillä Ilonan ultraan aika.
23. Olen niin otettu ystävien meidän muistamisesta tänä jouluna.          Teddyn paras joululahja oli varmasti kun Tuija tänään yllätti meidät ja poikkesi kylässä. Teddy niiin rakastaa Tuijaa. (Ja Tuija Teddyä)
Huomenna mennään Mialle jouluaattoa viettämään, otetaan äiti hoitokodista mukaan.

25. Jouluaatto meni leppoisasti Mialle ja tämä joulupäivä on mennyt mukavasti  lumitöitä tehden. Selkä ei tykkää. Joulupukki tiesi että tykkään makeasta, mutta kyllä nyt tuli yliannos sitä, milloin pystyn aloittamaan kovasti tarvitsemani laihdutuskuurin?
Olen jo jonkin aikaa huomannut että Trexan on alkanut aiheuttaa sivuvaikutuksia minulle eli hiuksia lähtee joka kerta harjan täydeltä ja kynnet murenevat.
Kaikille kiitos joulutoivotuksista, tähän olen valinnut näiden sukulaiskoirien kuvilla varustetut kortit. Sekä nuo kauniit kukat - kiitos Päivi ja Tuija!

                                                                                               <-  'Timi'
                                                                                                 Malinallin This Is Mine

                                                                                                       ja
                                                                                                                             ->
                                                                                                                              'Rose'
                                                                                                                              Malinallin
                                                                                                                              Time To Shine
                                                                                                                              ja kaveri

Sekä Luukaksen tytär 'Justiina' Silimen Yön Tähtivalo
ja  Justiinan Tara tytär.
ja Luukaksen tyttärenpoika 'Rio' Vauhtivimman Albert
Juu ja pakkasta on -12 astetta, Tuntuu aina alkutalvesta niin kovin kylmältä ja koirat nostelevat tassujaan, varpaita palelee.
Tämä sekalainen ylensyöminen ja liian myöhään illalla tekee sen että näkee mitä kummallisempia unia. Viime yönä taas muutin ja uusi koti oli aika erikoinen, se oli ympyrän muotoinen torni jossa meni avoimet kierreportaat ja joka kerroksessa oli huone. Myös olin taas Lontoon metrossa kavereiden kanssa ja hukassa. Se on yksi yleisimmistä unista mitä näen; että olen jossain ulkomailla enkä tiedä osoitetta mihin pitäisi mennä.
Sekä sitten vielä kaiken kukkuraksi olin raskaana enkä tiennyt kuka on isä ultrassa näkyvälle pienokaiselle. :)
26.  Naapurin Jarno yllätti!!! Kännykällä yläkerran ikkunasta napattu kuva. Olen niin kiitollinen, en olisi oikein tänään jaksanutkaan itse tehdä.
Ja sitten jo tämä jokavuotinen varoitus:
Pitäkää hyvät ihmiset koirat KIINNI uudenvuoden aattona.....
Useimmin karkaa koira, joka ei ole koskaan ennen pelännyt ilotulitteita.
Vaikka koira normaalisti pysyisi menossa mukana vapaana, koira ei siitä kärsi, jos se jää yhdeksi illaksi - vaikka sitten yksin – kotiin muiden lähtiessä katsomaan raketteja.
Koskaan ei voi tietää, mitä ajatuksia ilotulitteiden yllättävät äänet, valot ja hajut lemmikissä herättää.
29. Hyytävä kylmyys jatkuu, nyt -17 c, mutta huomenna sää kuulemma heittää kuperkeikkaa ja saattaa mennä jopa plussan puolelle ja tulee sateita.
Päivi lähetti kuvia Topista ja leikkikaveri Ministä. Kiitos!

Päivän piristys: suloinen video - kannattaa katsoa!
31. Oikein hyvää uutta vuotta ystäville!