1. Myrskytuulee ...
3. Päivät kuluvat ja en saa kirjoitettua mitään. Olen niin väsynyt kaiken aikaa vaikka troppaan itseän kaikenlaisilla vitamiineilla. Ja on koko ajan vähän huono olo. Alkaakohan minun elimistö olla liian doupattu tuolla sytostaatilla. Huomenna olisi taas piikkipäivä. Kauhistuttaa aina keskiviikon odotus.
Tänään kävin hammaskiven poistossa. Jaa taas ei hammaslääkärini ottanut mitään maksua, ei tuollaista ihmistä voi olla olemassa!
Verenpainekin on aivan huippulukemissa koko ajan, tilasin itselle kotiin mittarin ettei tarvitse mennä kaupunkiin mittauttamaan. Sen pitäisi saapua pian, on jo matkalla. Minullahan oli mittari lainassa loppukesästä kuukauden ja silloin arvot olivat siinä rajamailla. Käskettiin seurailla.
Koiratkin pitäisi pestä ennen kovien pakkasten tuloa, mutta kun ei vaan jaksa.
Laitampa tähän eilen ottamani kuvan Emilistä ja siskoista, Tytti ei millään olisi halunnut olla siinä ja istui surkeana aivan lytyssä vieressä.
Ihana Sirpa usein lähettää Peetsin ja Varrin kulumisia, mutta olisin kovin iloinen jos muutkin joskus muistaisivat minua. :) Vaikka kyllä ymmärrän että jokaisella on menonsa ja kiireensä.
5. Hurrr - kylmää, ei ole vielä tottunut tähän. Vaikka asteita ei ole kuin -1,8 c.
Kuulin aivan järkyttävän uutisen, rakas pitkäaikainen ystäväni Anne Norovirta-Laamanen on menehtynyt. Hän sairastui muutama vuosi sitten lihastautiin joka vei hänen liikuntakyvyn eikä siihen ollut parannusta. Tässä vielä pari vuotta sitten otettu kuva hänestä. Nuku hyvin Anne-rakas!Aamuna kauniin talvisen
       hiljeni sydän kultainen.
Vei Herra kotiin väsyneen,
otti syliin sairaan ja uupuneen,
hänet Taivaan rauhaan kantoi
6. Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi!                               <- linkki Sakari Kuosmasen Finlandia-hymniin.

Täällä sitten märässä rämmitään tämä itsenäisyyspäivä, satanut koko päivän kämmenen kokoisia märkiä rättejä. :(
7. Vuorokauden sisällä on saanut tehdä lumitöitä! Maisema on muuttunut aivan jouluiseksi!
10. Kyllähän sitä on lukenut kaikenlaisia tarinoita vuokralaisista, mutta nyt osui yksi kohdalle. Äitini kaksio on ollut vuokralla nuorella äidillä lapsen kanssa. Aluksi vuokra maksettiin niinkuin oli sovittu sitten alkoi pyynnöt 'saanko maksaa silloin ja silloin ja osissa', kunnes se vuokranmaksu lakkasi kokonaan loppukesällä. Nyt olemme taistelleet että saisimme hänet ulos asunnosta. Hänen vuokrasopimus on irtisanottu ja itse lapsensa kanssa poistunut jo jonkin aikaa sitten, mutta suurin osa tavaroista sekä postit ja uskomaton sotku jätetty, avaimia ei palautettu....Eilen olin Mia ja Ilpon kanssa siivoilemassa, siellä on iso nippu ulosottoviraston avaamattomia laskuja ja koko asunto on aivan hirveässä kunnossa. Jääkaapissa mädäntyneet ruuat. Lasten vaatteita ja leluja vaikka kuinka paljon, kaikki sikin sokin ympäri asuntoa ja lattioita. Kerrassaan käsittämätöntä kuinka ihminen voi elää noin ja jättää kaiken muiden vastuulle! Nyt sitten on vaan pakko kaikki hävittää että saadaan asunto siivottua ja uusi asukas sinne.
12. Tänä päivänä - 43 vuotta sitten!!! - menin naimisiin Englannisssa rekisteritoimistossa, ei helppoa ollut kun minulla oli kamala koti-ikävä siellä, tultiin Suomeen asumaan, Mia syntyi täällä, mieheni ei saanut kunnon töitä kun ei puhunut suomea, mentiin takaisin Englantiin asumaan ja lopulta romanssi päättyi siihen että tultiin Mian kanssa kahdestaan takaisin Suomeen. Surullista.
Eilinen päivä toi tullessaan jos jonkinlaisia pikku-katastrofeja, mm. Emil ja Ilona olivat jostain päässeet seikkailemaan kadulle, ja kuulin kun Tytti haukkui hälytyshaukkua pihalla (oli noiden kanssa ulkona) ja menin katsomaan niin tarhan portilla seisoi vieras nainen Emilin ja Ilonan kanssa. Sydän kyllä sai taas sellaisen hepulin että ... olivat seikkaileet autojen seassa, tulivat kyllä ihan iloisina portista sisään ilman mitään hihnoja. Olin niin järkyttynyt etten huomannut kysyä mitään tietoja ystävällisestä tuojasta, kiitin vaan sydämmeni pohjasta.
Tulipa vaan mieleen kuinka monia ovat pelotelleet kun rakastavat ihmisiä niin kovasti että kaikkien luo rynnätään ja kehtaanko myöntää? hypitään vasten ja yritetään pusutella kaikkia vastaantulijoita. Ne kotona saavat niin vähän ihmiskontaktia että epäilen että siksi ovat niin hassuja ihmisten perään. Tällä kun on vaan minä. :)
Tuolla kadun puoleisessa tarhassa on jossain sellainen kolo mistä keksivät mennä, nyt sitten saavat ulkoilla vaan pihan puoleisessa tarhassa seuraavat muutaman vuoden.
Päiviltä tuli Topi-terveisiä (Malinallin Heart Of Hope), kova karvanlähtö ollut pojalla - tykkää kuulemma kävyista, yhdessä kuvassa käpy suussa. Topille sitten keväällä pitäisi Ilonan tehdä mukava kaveri...kun nyt osaisin valita oikean isäehdokkaan! Luonne ja terveys pääasia. Ehdotuksia?
Kiitos Päivi, sain hymyn huulille. <3
15. Sandiacreen Englantiin kiitos ihanasta joulukortista!
Ja Päiville kiitos Topin ja kavereiden Lassin ja Oonan kuvista! Nämä kaverit olivat vierailulla Topin luona. Lassi on tuo soopeli colliepoika kuvassa ja on jostain pohjoisesta haettu.
17. Saadaankohan musta joulu, lunta ei ole oikein missään enää. Mulle saapui tänään hieno collieamppeli, katson jos huomenna keksin sille paikan ja otan kuvan siitä.
Arjalta tuli kuva hänen pojista, joista sohvalla oleva on Luukaksen tyttärenpoika Rio ja tuo pikkuinen soopeli-ihanuus on sen Milon veli, joka oli minulla päivän hoidossa. Rondo asuu Ranskassa Arjan ja muiden nelijalkaisten kera ja on ollut kovin sairas, oksentanut kolmatta päivää ja ensi yön joutuu olemaan eläinsairaalassa silmällä pidon alla, kovasti enkeleitä pikkuista suojelemaan!
18. Mukava capella versio  'Drummer boy'.
Amppelille en ehtinyt katsomaan paikkaa valoisan aikaan, joten jää vielä pöydälle.
Tuli niin hyvä mieli tänään kun olin äitini luona ja katseltiin valokuvia ja hän tunnisti niistä monia ihmisiä! Oli hyvä päivä, muisti vähän pelasi.
Ja Arja, Arja, Arja, oli lähettänyt meille paketin Ranskasta! ISO kiitos ystävällemme!
Pikku-Rondo voi kuulemma paremmin ja kohtapuolin Arja hakee sen kotiin. Toivon kovasti että pikkuinen toipuu pian ennalleen!
19. Tänään ihana kuiva ilma, eikä paljon liukastakaan kun on jäätkin melkein sulaneet  pois ja ei ole luntakaan kuin joitain läikkiä jossain... Olo kyllä taas vähän huono eilisen stytostaatti piikin jälkeen.
Tässä tämä amppeli sitten on, tykkään! :)
22. Iso kiitos kaikille ihania paperikortteja lähettäneille ystäville! Nykyisin kaikki melkein ovat Facebookissa ja joulutervehdykset hoituvat sitä kautta. Mutta sähköiseen  postilaatikkoon putkahtaa joitain kortteja.
Dilysiltä Uudesta Seelannista. Darlene Kanadasta. Satu ja Rainer. Ja alla kortit Liisalta, Arjalta ja Irmalta.
Eilen Päivi kävi Tytin Topi-pojan kanssa vähän Ilonaa leikittämässä ja toi kauniin joulukukan. Oli ihana nähdä Topia - se oli niin iloinen, reipas poika!
Oli vaan niin pimeä ja pilvinen päivä että kuvat jäi ottamatta.
Ja tänään Sirpa ja Kari kävivät ja toivat meille kaikenlaisia lahjoja. Heillä oli minun 1987 ja 1990 syntyneistä pentueista collietytöt. Heillä ei senjälkeen ole ollut koiria mutta he muistavat meitä aina. Sirpalla on ollut kaikenlaisia vakavia sairauksia.
Niin ja maa on kurainen ja vettä sataa kaatamalla, lämpötila ulkona noin +5 astetta.
Suvilta ja Maxilta (Malinallin Twice As Nice) tuli jouluterveisiä - kiitos ja kovasti odotetaan teitä kyläilemään!
Hei Tarja, päätettiin Äidin kanssa kirjoittaa sulle Joulukirje, vaikka ei meille kuulu mitään kummempia. Kirjeitä vaan on niin kiva saada! Mullahan oli sitä kutinatautia, muistatko, johon söin yhtä sun toista pahaa lääkettä. Kiltisti aina avasin kitani, vaikkei siitä ikinä hyvää seurannut. Aika usein piilotin sen yököttävän kapselin poskeeni ja vaivihkaa lipsautin pöydän alle. Mutta kyllä ne silti tepsi! Äiti oli siellä reissussa ja kun se palasi, mulla oli sille yllätys :D olin kasvattanut pikku parran! Äiti nauroi että nyt Maxista on tullut arvokkaan ja aikuisen näköinen. Minusta parta antaa aika herrasmiesmäisen lookin, vai mitä? Ja vähän boheemin :) Vaikka ei sitä huomaa jos ei tunne mua ennestään. Noh, se taitaa lähteä pois kyllä kun ei minun masu oikein sietänyt sitä lääkettä. Muuten mulla menee päivät mukavasti. Aika usein viikonloppuisin ja lomilla teen keikkatyötä: meillä käy niitä Pieniä Ihmisiä, joita kasvatan ja paimennan. Melkein kaikki on poikia, ja voit uskoo Tarja että välillä ne teettää töitä! Uskovat onneksi aika vähällä, ei tarvi nipistää. Äitiä on vähän pitänyt viime aikoina komentaa, kun se joskus meinaa karata. Äiti ei siitä ole moksiskaan, nuhtelee vaan että mitäs se Maksikoira nyt, ja sitte mua vähän nolottaa... Mulla on monta koirakaveria naapurustossa, mulla ei ole yksinäistä vaikka oon ainokainen. Vaihdetaan kuulumisia monta kertaa päivässä. Jotkut jätkät (siis poikakoirat) on niin kovaa poikaa että niille täytyy ilmoittaa kuka on kingi. Naapurissa asuu mun likkakaveri, sen nimi on Suttura ja se on hovawartti, siis aika hössö. Rolle on mun bestis ja idoli, se on jo 8 vee ja kova poika ajaan jäniksiä. Laitan muutama kuvan musta, ei ole kovin edustavia kun Äiti ei oo nyt ehtiny huoltaa mun frisyyriä. Jouluna sitten paita on valkoinen ja sileä ja korvakarvat trimmattu. Ihanaa ja tunnelmallista Joulunaikaa sulle Tarja, ja äidille ja iskälle ja muulle suvulle. Jospa saan Äidin liikkeelle joku päivä niin tuun teitä moikkaamaan! Poikas Maxi Ps. Oli tosi, tosi surullinen juttu se Annen poismeno... Mut meitä Äidin kanssa lohdutti kun luettiin kirja Totuus taivaasta: Annella on nyt kaikki hyvin ja hyvä olla. Meille vaan jäi ikävä.
23. Uskomaton joulu: en muista että minun elinaikanani aiemmin olisi maa ollut lumeton ja vettä satanut vähän väliä.
No, ajatellaanpa positiivisesti, ei ole ollut lumitöitä!
Jormalta tuli joulukortti ja Timin perheeltä - kiitos! Timi on tuon Maxin pentueveli = Malinallin This Is Mine, Toisessa kuvassa Timin tricolourin värinen 'pikkusisko' - en muista mistä kennelistä hän on kotoisin.
Tässä linkki artikkeliin: miksi koiraa suojaa allergialta
Ellen kasvattaja-äiti Joan Englannissa on sairastellut paljon tänä talvena, nytkin on jo kuudetta viikkoa sairaalassa, täytyy kovasti toivoa että hän tulisi kuntoon pian, sillä hän kovasti haluaisi tulla Suomeen ensi kesänä kun on kansainvälinen colliekonferenssi ja Maailman Voittaja näyttely elokuussa Helsingissä.
Ylläolevien soopeli poikien pentuesisaren Rosen (Malinallin Time To Shine) perheeltä tuli myös kuva ja joulutervehdys - kiitos paljon! Kuvassa on oikealla Rosen 'sisko', ei meiltä, en myös muista mistä.
24. Jouluaatto, On kovin vaikea saada joulumielialaa kun vettä sataa ja maa on musta. Kyllä se lumi kuuluisi niin osana joulua!
Toivon kaikille lukijoille kullekkin oman mielen mukaista joulua! Minä olen koirien kanssa kotona, syöty ja saunottu, koirat saaneet nam-nam nameja.
Sirpalle kiitos jouluntoivotuksesta, joka tuli joulukranssin kera, sinne Tornioon!
26. Melkein koko yön on satanut (onneksi on uusi katto!) ja maa on kovin märkä,tekisi mieli alka haravoimaan lehtiä kun aiemmin ei ole jaksanut... Ruohokin alkaa jo ihan vihertämään.
Äiti ja Mia olivat meillä eilen, oli kiva! Tänään naapurin Jarno kertoi että yrittävät uuden tyttöystävänsä kanssa saada lunastettua talon (avioero), olisi paras juttu vähään aikaan jos vaan onnistuvat. He ovat mukavat naapurit ja koirat eivät häiritse heitä, ei tarvitsisi pelätä jos tulee koiranvihaajia siihen asumaan. ja vilskettä riittäisi, heillä on yhteensä 5 lasta! Tässä tämänpäiväinen 'lumitilanne' meillä.

27. Käyn läpi jotain sivuja mitkä olen tehnyt ajat sitten ja huomaan niissä kaikenlaisia virheita, mm. Jokes (stories and stuff) sivun kuva oli vasemmassa reunassa, korjasin sen ja samalla luin niitä vitsejä sieltä, tämä alla oleva nauratti, joten kopioinpa sen tähän - jos ei joku olisi huomannut tai ollut kiinnostunut sitä sieltä löytämään.
WINTER

It was autumn, and the Indians on the remote reservation asked their new

chief if the winter was going to be cold or mild.

Since he was an Indian chief in a modern society, he had never been

taught the old secrets, and when he looked at the sky, he couldn't tell what the weather was going to be.

Nevertheless, to be on the safe side, he replied to his tribe that the winter was indeed going to be cold. 

He told them that the members of the village should collect wood to be prepared.

Being a practical leader, after several days, the chief got an idea.  He went to the phone booth, called the

National Weather Service, and asked, "Is the coming winter going to be cold?"

"It looks like this winter is going to be quite cold, indeed," the meteorologist at the weather service responded.

So, the chief went back to his people and told them to collect even more wood, in order to be prepared.

One week later, the chief called the National Weather Service again.  "Is it going to be a very cold winter?", he asked.

The man at the National Weather Service replied, "Yes.  It's going to be a very cold winter."

Again, the chief went back to his people.  This time, he told them to make sure and collect every scrap of wood they could find.

Two weeks later, he went back to the phone booth, and called the National Weather Service, just to be sure.

"Are you absolutely sure that the winter is going to be very cold?", he asked.

"Absolutely!", the man replied.  "It looks like it's going to be one of the coldest winters ever!"

"How can you be so sure?", the chief asked.

The weatherman replied, "Because the Indians are collecting firewood like crazy."

28, Taas lähestyy vuodenvaihde ja raketit ja kaikki pommit alkavat paukkua, joten muistakaapa olla varovaisi!
     Facebookissa Kämäräisen Heljä on hyvin ajatuksen kiteyttänyt:


KASVATTIENI OMISTAJAT!
Ulkona paukkuu jo ilo?tulitteet joten toivon ettei kukaan pidä enää koiria irti loppuvuonna eikä vielä 1. päiväkään. Koiraa ei pidä myöskään lasten ulkoiluttaa ettei koira karkaa. Ja jos pitää rakettien kanssa juhlia niin toivon että se tehdään muualla kuin omalla pihalla koiran läheisyydessä. Koiraa ei myöskään saa jättää aattona yksin pimeään ja hiljaiseen taloon, radio, tv ja valot päälle kuin myös verhot kiinni. Ja vaikkei koira tulitteita pelkää niin ei se niistä nautikkaan, se saattaa pelätä tänä  vuonna vaikkei vuosi sitten pelännytkään. Nyt oma itsekkyys narikkaan ja pitäkään koiristanne huolta, niin minä uskon teidän tekevänkin         
                       Turvallista vuoden vaihdetta!
29. Vaihdan etusivulle vanhan kuvan kun uusiakaan ei todella voi tuolla pimeässä ja mudassa ottaa - kunnes saan paremman. Täytynee vaan joulutoivotus poistaa kun tuo joulu taas meni.

Luonnehoroskooppi - samaistun :)

Jousimies (23.11. - 22.12.) on suora ja rehellinen ihminen, jonka voisi kuvata sanoin ikuinen etsijä. Luonteenpiirteeltään hän on liikkuva ja seurallinen, mutta tietyllä tavalla seurallinen erakko. Pitää ihmisten seurasta, mutta haluaa toimia omilla ehdoillaan. Jousimies on seikkailunhaluinen, leikkisä ja huumorintajuinen, mutta hän vaatii myös kanssakumppaniltaan paljon. Pitää kansainvälisyydestä, sillä ei voi sietää rajoja. Lojaali omille aatteilleen, jotka eivät yleensä mahdu valtamuottiin. Ihanteellisuudesta pitävä jousimies on keksijä ja visionääri. Tunneälykäs.
**************************************************************************************************
Voi, miten sitä taas pystyy käymään nukkumaan kun mielessä vaan pyörii tämä kamala alla oleva kuva ja teksti koirien kohtalosta Varkaudessa. Ari Ahokas oli jakanut kuvan Facebookissa ja alla olevan tekstin - pöyristyttävää!!!   Nyt ihmiset olivat jakaneet sitä edelleen jo liki 3000 kertaa - toivottavasti alkaa jotain tapahtua!

On niin surullineen mutta samalla niin raivostunut tunnetila. Kävin tänään täällä Varkaudessa Taipaleen alueella Paterontiellä katsomassa erästä koiratarhaa ja näky oli suoraan sanoen järkyttävä. Kaksi koiraa reilun 10 neliön aitauksessa talon pihalla. On vain sellainen seikka että tästä talosta on isäntäväki muuttanut pois jo kaksi vuotta sitten!! Siitä lähtien nämä koirat ovat olleet kahdestaan ulkona niin kesä helteet kuin myös kovimmat talvipakkaset puhumattakaan syysmyrskyistä vailla lämpöä, suojaa ja rakkautta. Viranomaiset eivät ole tehneet mitään asian hyväksi lukuisista tutkintapyynnöistä huolimatta. Omistajat saattavat käydä muutaman kerran viikossa katsomassa niitä. Onneksi on henkilöitä, jotka käyvät antamassa niille ruokaa ja juomaa pari kertaa päivässä. Itse vein makupaloja koirille ja tuntui etteivät olisi ruokaa nähneet aikoihin vaikka muutama tunti aikaisemmin kaveri oli käynyt syöttämässä ne. Jos joku itse haluaisi tai tietää jonkun joka haluaisi ottaa nämä kaksi kilttiä, mutta ihmisen runtelemaa koiraa huostaansa ja antamaan heille lämpöä ja rakkautta, ottakaa yhteyttä sillä nämä koirat eivät saa enään yhtään kärsiä vaan niitä täytyy auttaa. Oheinen kuva on kaverin ottama kuva häkin kunnosta, joka ei varmaan jätä selittelyille tilaa. Ei ole ihmisen raadollisuudella enään mitään väliä.
Tätä saa ja pitää jakaa, kiitos.
30. Tuntuu että olen ollut erityisessä enkelilauman suojeluksessa viime päivät, monet asiat ovat loksahdelleet paikoilleen.
Laitoin eilen tuon kuvan ja tekstin Varkauden eläinsuojeluyhdistykselle ja aamulla oli viesti eläinsuojeluvalvojalta että koirat ovat hänen huostassaan.
Äitini asuntoon löysimme luotettavan asukkaan ja Mia & perhe on löytänyt uuden isomman asunnon samassa taloyhtiössä, jonne muuttavat maaliskuun alussa. Sekä Mialla oli toinen silmä vakavasti kipeä eikä tiennyt miten se tulisi paranemaan, mutta sekin on nyt terve. Hän tekee aivan liikaa töitä - tuntee vastuutaan ollessaan 'pikkupomo' työpaikallaan kodinhoitofirmassa eli jos joku on sairaana niin hän tekee nekin työt ylitöinä.
Itse olen myös alkanut kääntymään siihen ajatukseen että en todella tee enää pentuja - vaikka se on NIIIIN ihanaa ja antoisaa ja paljon työtäkin kyllä. Ylläoleva on yksi syy, ihmisten vastuuntunnottomuus tänä päivänä toisiaan ja eläinystäviä kohtaan. Minulla olisi kyllä valmiina muutamia luotettavia ja hyviä koteja tuleville Ilonan pennuille, mutta kun ei koskaan tiedä monta sieltä tulisi. Ja itselle tietysti jäisi 'iltatähti'. Asia jää kyllä kuitenkin viime hetken ratkaisuksi, kun juoksu alkaa. Pentuja näkyy taas olevan aikamoinen määrä suunnitteilla ensi vuodeksi ja varmasti saman verran lisää mitä ei ole täällä  listattu. Kumpa kaikki löytäisivät hyvät kodit!
Päiville kiitos Topin joulukuvista! Topi saanut ikiherkkulelun joululajahjaksi ja tykkää kovasti. Pitää niin sievästi kiinni siitä valkoisilla putailla tassuillaan.
31.                                 
Kaikille rakkaille ystäville!
Kiitos menneestä vuodesta, olette kaikki tärkeitä ja rakkaita!
Kello 19.25 ...tauoton pauke ja räiske ollut kuudesta saakka ja johan ne paukutteli satunnaisesti aiemmin pari päivää, mutta nyt tämä on taas tätä tauotta.
Luojan kiitos meillä ei kukaan koirista pelkää, nukkuvat rauhallisesi vaan. On kyllä todella tärkeä panostaa siihen että vanhemmat eivät ole ääniarkoja!
Jatkuu sitten vielä noin 6 ja puoli tuntia tätä... :(
Maa edelleen lumeton - siskot lenkillä tänään.