2. Voi että, täytyykö taas aloittaa valituksella joulukuu - en haluaisi!
Lunta on tullut hurjan paljon, montakymmentä senttiä, eilen tein lumitöitä niin että sain selkäni niin kipeäksi että täytyi ottaa lääkettä, tänään tulee lisää lunta ja yritin vähän niitä luoda mutta en pystynyt. Lisää Panadolia.
Ystäväni poika edelleen kateissa. Tuntuu niin kamalalle perheen puolesta.
Sirpa ja Ilpo lähetti kivoja kuvia, hienoja maisemia siellä. Hurjasti kiitoksia! Halit koko joukolle!
Emilin 'Mac'-poika (reilu 4kk) (Crofters Only Dressed In Blues) vieraili kasvattajansa Marjon luona ja Marjo otti muutaman uuden kuvan pojasta. Kiitos Marjo - suloiselle Macille silityksiä!
4. Hurrr, on ollut kylmää, yli 10 pakkasastetta, pikkulinnut alkoivat koputella ikkunaan joten laitoin niiden talvisyömiset tarjoiluun. Nyt -17 c!
Täällä on ihania huopakoiria!
Mathias Palgi edelleen kateissa. Aivan järkyttävää, on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Omaisille voimia!
5. Kylmyys jatkuu...harakat käyvät syömässä pikkulinnuille tarkoitetut ruuat...tietysti niillä ressukoilla on myös nälkä...otin ikkunan takaa kuvan harakasta - heti kun menin ulos niin eivät uskaltaneet tulla, sitten pikkulinnut saivat tilaisuuden...

Voisiko joku laittaa minulle vaikka viestiä jos etusivun news/blogi linkki tuo tänne joulukuun uutisiin? Itselle nimittäin aina vie marraskuulle vaikka kuinka päivitän, kerran aiemmin joskus on käynyt näin mutta en muista kuinka se vihdoin selvisi, olin joka tapauksessa yhteydessä Usassa olevaan palvelimeen , nyt siellä nukutaan - aikaero - niin en pääse kysymään. Turhauttaa!
-VIHDOIN! Pari päivää taistellut asian kanssa ja nyt pitäisi näkyä linkki oikein. :) Muutin toisen linkin paikkaa, vaikkei olisi tarvinnut niin näkyi päivitys.

6. Hyvää Itsenäisyyspäivää kotimaamme Suomi!

Pihalla oli jotain syötävää ja linnut olivat niin rohkeita tai nälkäisiä etteivät  välittäneet Ellestä joka seisoi puolen metrin päässä niistä, valitettavasti Elle oli poistunut paikalta kun sain kameran käsiini, linnut kuvattu ikkunan läpi.
Sää lauhtunut, jotain -7 astetta, lunta satelee, pilvistä, hämärää. Käytiin Teddyn kanssa kaksistaan lenkillä, Ellellä ja Ilonalla juoksu...
Hui hirveää! Sudet syöneet collien, täällä artikkeli.
8. Lumitöitä, lumitöitä! :)
9. Ja lunta tulee lisää, sitä taitaa olla kohta puoli metriä.
Messukeskuksessa ollut eilen ja tänään vvoittaja näyttelyitä, en jaksanut ajatella lähteä. Sinänsä olisi ollut hurjan mukava käydä siellä katselemassa collieita ja tuttuja.
Lauralta tuli kuva Teddyn ja Huldan (Finn Arrow Glamour Of Gold) Tino-pojasta kaverin kanssa. kiitos Laura, halit jokaiselle!
Samasta pentueesta näkyy Onni-poika olleen tänään siellä messarissa tuloksella EH.
11. Mikä lumipyry taas, jouduin käymään taas lääkäripäivystyksessä kun tuo silmä alkoi taas vaivaamaan. Ja mikä sekasorto siellä kaupungilla olikaan, autot liukastelivat hirveessä määrässä lumisohjoa kun katuja ei oltu aurattu. Meille tullessa on isot ylä- ja alamäet, jännitin miten linja-auto pysähtyy tarvittaessa ettei aja edellisten pysähtyneiden autojen perään. Jännää oli.
Kaupungin sairaalan aulassa jouduin pari tuntia odottamaan vuoroani ja sitten hoitajan ( taas en päässyt lääkärille saakka) katsottua silmä, hän sanoi lääkärin kirjoittavan sähköisen reseptin apteekkiin ja olisi siellä noin puolen tunnin kuluttua...joopa. joo, odotin apteekissa melkein kaksi tuntia eikä reseptiä kuulunut, soitin terveyskeskukseen ja sieltä soittivat päivystykseen ja hoitaja lupasi mennä lääkärille huomauttamaan että voisi soittaa sen reseptin ja sitten vihdoin sain sen. Nyt lumityöt odottaisivat! Mutta saa nähdä jaksanko mennä tekemään.
12. Teddyn luona vieraili kiva collieneiti. Häät sujuivat oikein mallikkaasti! Merjalle (Zinnia's) kiitos avustuksesta! Vaikka kokoero oli huima, tyttö oli oikein pikkuinen ja Teddyhän on ihan jättiläinen niin kaikki sujui 'kuin rasvattu', ei tarvittu mitään korokkeita tms.
13. Lisää lunta! On vähän taas tylsää kun on juoksuaikoja ja pitää pitää koiria erillään. :(
Sandiacre-kennelistä tuli tämä ihana joulutoivotus.
15. Ei siinä kauan nokka tuhise kun sen osaa! Eli ihana Merja (Zinnia's) tuli Sannan mukana Kotkasta taas hoitamaan astutuksen; Jasmi ja Teddy saivat toisensa uudelleen. :) Nyt sitten odotellaan tuleeko Serasecret kenneliin helmivauvoja. :) Kiitos Merjalle tooosi paljon! Jasmi-kullalle haleja.
Niin ja lunta tulee ja lumitöitä riittää...minun lonkat , polvet ja sormet ei yhtään tykkää...
16. Kiitos Darlenelle joulutoivotuksesta!
Ja lunta tulee ja tuulee...Emil ja Luukas ovat asustaneet nyt muutaman päivän tuolla 'taka-asunnossa' kun Ellellä ja Ilonalla on juoksu ja eilen laitoin sinne hyllylle kaikki minun peikot, - huokaus -, arvannette mitä on tapahtunut? Emil on niitä vähän askarrellut:(
17. Mamma Mia miten minä olen väsynyt tuohon lumentuloon, joka paikkaa koskee...ja taas tulee lisää. Aura-auto oli jättänyt tavanomaiset mukavat terveisensä portille - melkein metri kovaa lunta korkeussuuntaan ja enemmän pihalle päin... Yritin ottaa kuvia mutta eihän se näy tässä vaikka tummentaa kuvia...

Sariannelle Marcol kenneliin ja Marjolle Grofter's Only kenneliin  kiitos
joulutoivotuksesta!
Huomenna on puurojuhla äidin hoitokodissa, jonne myös omaiset ovat tervetulleita.
Pakko lisätä tänne Katin viesti Fb:ssä (Onni on Ellen ja Luukan lapsi):
Moikkelis Tarja!
Onni on ollut ihan hurmoksessa lumesta, hänestä on niin hauskaa juosta hangessa villisti.  Onnin lempi harrastus on lumikökkien hajoittaminen tassuilla kauhoen kunnon rähäkän kera. On ilo seurata Onnin aurinkoista olemusta, kummaltakohan on perinyt tuon valtavan aurinkoisuutensa?
Onni on oikea ilon tuoja.
19. Kyllä tuo Alzheimer on kurja tauti, on niin ikävä katsoa äitini alamäkeä, hänellä kun on muuten kaikki paikat kunnossa.
Eilen olin siellä puurojuhlissa äidin hoitokodissa ison joukon vanhuksia ja heidän omaisiensa kanssa. Vieressäni istui ihan terävä 94-vuotias pappa.
Itsellä myös muisti on heikentynyt, pelottaa jos on sama kohtalo kuin äidilläni.
Pakkasta -13 celsius ja kyllä tuntuu kylmältä - ei ole tottunut - koirillakin varpaat palelevat ja eivät halua olla kauaa ulkona.
Ja Tytillä juoksu, teki aika pian edellisen jälkeen - 6 kk - taisi innostua niistä lapsosistaan. :) Aiemmin pitänyt liki vuoden välejä. Tytti olikin niin hyvä äiti., jospa se toivoisi lisää vauvoja. :)
Ilona vähän näyttää kuin tulisi valeraskaaksi, meillä ei kukaan muu kuin Hope ole aiemmin ollut. Huomasin että Ilonalla oli mahan alla pari lelua, mutta seuraampaa asiaa jos ne olivat siellä sattumalta.
Jouluaattokin on viiden päivän kuluttua, jotenkin ei meinaa uskoa että ollaan jo siellä taas. Isokiitos kaikille paperijoulukorttien lähettäneille!
On niin kipeät kaikki nivelet, isot ja sormien, ettei haluaisi tehdä mitään. Siivota pitäisi.

Oi mitä postia tupsahti spostilaatikkoon; kyse on Nanasta (Malinallin Kind Of Macig) joka on minun nimissä mutta Sari T:n kasvattama, annoin hänen käyttää minun kennelnimeä hänen pentueelleen 2004, jossa emänä minulle rakas, Hopen pentuesisar Tinka (Malinallin Hug Me Tight)
Tämä Nana- tyttönen oli joutunut ongelmaiseen perheeseen - kiitos aikoinaan Arja T:lle, hän soitti minulle ja kertoi tilanteesta ja minä edelleen sitten tiedotin Saria, joka meni hakemnaan Nanan takaisin kotiin, mutta ei valitettavasti ollut pystynyt pitämään koiraa kotonaan kun hänen kotona olevat koirat eivät tulleet juttuun Nanan kanssa. Senjälkeen en ole tiennyt mitä Nana-ressulle on tapahtunut, kunnes nyt tänään Maria Tyrnävältä mailasi ja kertoi Nanan olleen heidän perheessään vuodesta 2007.
Olen niin monesti ajatellut Nanaa, olisi pitänyt ottaa se meille, mietin asiaa silloin kun Nana oli vielä pikkupentu ja Sarin luona.
Nyt on hyvä mieli kun tietää missä Nana on ja että siitä pidetään hyvää huolta! Isokiitos Marian perheelle!!! Kyllä muutama onnen kyynelkin vierähti.
Tässä kuvia Nanasta
20. Kylmä jatkuu, -14 astetta. Mukava päivä, Sirpa kävi kylässä!
Isokiitos ihanista joulutoivotuksesta ystäville:
Irma ja pojat,
Sanna & Serasecret colliet,
Leena ja Samettilmän colliet,
Merja ja Lumihelmet,
Sari ja Saruskan colliet
Linda ja Leaftribe colliet,
Liisa K. ja colliet
Kathryn & Collievale colliet Uudesta Seelannista
ja Rainer ja Satu
21. Kenneliitto julkaissut Koiranomistajan peruskurssin.
Ja vuoden vaihde tulee pian , mielestäni tätä varoitetta ei voi laittaa turhaan koskaan; hyvä varoitus Pirkanmaalaisilla  Etsijäkoirilla!
Myös ääniaralle koiralle on D.A.P haihdutin hyvä lisäapu.

22. Ja pakkanen paukkuu, tänään -17c ja arvaatkaapas mitä, joku unohti laittaa olohuoneen yölämpö nappulan päälle eilen - tai - oikeesti - se oli päällä mutta käänsin vahingossa poispäin...vanhuus ja höperyys! :(
Sähköpostilaatikkoon oli tupsahtanut pari korttia lisää; kiitos Eila ja Golden Rose hauvelit, Suvi ja Scottail colliet ja Jorma & Millakes colliet!
Kun ulkona on sietämättömän kylmä eikä siellä voi olla enkä jaksa siivota niin mitäpä muuta kuin netissä surffailen, löysin tälläisen Maya henkisen pienen tulkinnan syntymäajastani ja Maya merkkini: Valkoinen Taikuri. :)
23. Kiitos Dilys ja Glenrere colliet joulutoivotuksesta!
Kiitos Johanna sekä Arja ja Jouni ja colliepojat sekä Sanna ja Dispiritos colliet ihanista korteista! Sekä Mervi ja collietytöt!
ja kermana kaiken lisäksi, minun pikkukulta-Topi (n. 4 1/2 kk) ja perhe vierailivat. Topihan on Tytin ja Eddien poika = Malinallin Heart Of Hope.
Otin Ilonan vähän sitä leikittämään, Topi on melkein Ilonan kokoinen jo, iiisot tassut. :) Tietty en saanut taas yhtään kunnon kuvia, minusta on tullut aivan surkea kuvaaja. Oli ihan liian kylmä...
24. Jouluaatto! Iloa ja rauhaa tämän joulun aikaan kaikille ystäville!
Meillä täällä on kaikkea muuta, pojat ovat koko viime yön vähän väliä ulvoneet, päät aivan sekaisin, nämä juoksuajat...
Sirpa, Ilpo ja colliepojat Varri ja Peetsi - kiitos joulukortista ja -toivotuksesta. Lämpöiset halit sinne joka ikiselle!


Tarja kulta ja koko meidän colliesuku, rakkaita terveisiä kahdelta Lapin joulutontulta eli colliepo-
jilta nimeltään Varri ja Peetsi + tietenki mummilta ja ukilta. Ja oikein onnellista uutta vuotta myös!
Meillä kaikki on hyvin ja sitä samaa me toivotaan sinnekin :) :)  Me kirjoitellaan taas joku kerta
enemmän kuulumisia, kunhan tuo meidän kirjurimummo saa aikaiseksi istua tietokoneelle ja ruveta
kirjoittamaan Sulle näitä 'meidän juttuja'. Me lähetetään Sulle hurjasti hännänheilutuksia  ja
paljon poskipusuja!
Rakkaudella Varrikulta ja Peetsirakas.
Kiitos joulutoivotuksesta Mari & Black Gary colliet!
26. Lumityöt taas odottavat, iso valli portilla...
Eilen oli mukava päivä, oltiin Mialla ja Ilpolla äitini kanssa viettämässä joulupäivää. Siellä oli niin rauhallista.! :)
Meillä kotona meno jatkuu, poikien päät ovat aivan sekaisin ja yöt ulvotaan. Ei syödä... paitsi onneksi edes yksi eli Teddy syö ja tytöt tietty.
Väsyttää. Kuka haluaa yhden mustan kuumakalle pojan?
Meinasi käydä onnettomuus siellä Mialla, kun äitini alkoi nousta pöydän äärestä, jalka (villasukka +laminaattilattia) lipesi ja hän kaatui taaksepäin, onneksi Mia oli viereisellä tuolilla ja sai kiinni ettei käynyt mitään. Kiireesti mentiin vaihtamaan liukusukat mummolle jalkaan.
Jatsi (Luukan ihana (dominanttisoopeli) pentueveli Malinallin Jazz N'Ramatazz) oli onnessaan, se etenkin rakastaa äitiäni, mutta kissat olivat ujolla päällä ja pysyivät piilossa, paitsi Tyyne käväisi olohuoneessa. (kuvassa vas.)

Niin ja tuo silmä taas oireilee :( , 'hiukan' tympii, kaksi kertaa olen päivystyksessä käynyt ja kummallakaan kerralla en ole päässyt hoitajaa pidemmälle, joka vaan on oireet lääkärille kertonut, ja lääkäri laittanut sähköiset reseptit apteekkiin olettaen että se on sidekalvon tulehdus...mitä edelleen epäilen.
Taas sitten pitäisi lähteä sinne jonottamaan, koska tuskin saa muita lääkäri aikoja. Mutta tänään en lähde minnekkään.

Maxin (Malinallin Twice As Nice) terveiset tupsahti postilaatikkoon - kiitos Suvi! Teddy muuten on ihan Maxin veli, samat vanhemmat, vaan aiemmasta pentueesta. Toivottavasti selviää mikä kutinatauti Maxia vaivaa, posken reikä näyttää kovin epäilyttävästi hampaan reiältä.
Varpaiden välit tulevat näin talvella helposti kipeiksi kun sinne paakkuuntuu lunta, ja jos koira sitten niitä hampaillaan puhdistaa ja nuolee.
Niin ja samoin tietysti jos selkä turkin sisältä jää kosteaksi se saattaa kutittaa/tulehtua rapsutuksesta.
Kannattaa kuivata aina hyvin, minkä kyllä varmasti teetkin!
Sitten kai aina on liikkeellä täitä, joku tuolla SCY:n Päijät-Hämeen alaosaston foorumilla kirjoitti juuri että (mahdollisesti Messukeskuksen näyttelystä)
on todettu että hänen koirallaan on täitä.
Oikein lämpimät halit kaikille ja toivottavasti kutinat häviävät! En tiedä että kenelläkään näistä pennuista tai vanhemmilla olisi allergiaa.

Hei Tarja, ja muut 'sukulaiset'! Joulu meni niin nopeasti etten ehtinyt paljon korviani lotkauttaa: Emäntää harmitti kun ei ole edes kunnon joulukuvaa saanut aikaiseksi. Meitsi ottaa tässä vaiheessa jo rennosti, kuten kuvasta näkyy: olikin aika kapelli kun oli maalla jouluvieraana yksi räksyttävä toyterrieri-tyttö. Pelkäsi raukka mua isoa kaveria :) huh meinas hermot mennä vaikka ne toooosi hyvät onkin. Täällä Uudessa Kodissa on paremmat ulkoilureitit: niin paljon enemmän koiranjälkiä ja hajuja, mm... Oikeen koirien naamakirja :D  Lähinaapurissa on mun likkakaveri, joka onkin villi pakkaus, landseeri kuulemma, aika Suttura (se on sen nimi).

Mutta arvatkaa mitä. Pahus kun tuli riesaksi joku kutinatauti! Emäntä luuli että olen ollut tappelussa kun on naamassakin pieni'reikä', niin kamalasti piti rapsuttaa yöllä! Ja muutama pikkuinen kalju pläntti on kyljessä, ja se harmittaa emäntääkin kovasti. Tämä puhkes ihan yhtäkkiä, en oo syönyt mitään erityistä (Poika antoi kerran sämpylänjämät mut huomasi pian ettei vehnä sovi mun masulle....yök).

Oonkohan allerginen jollekin? ainakin sille Tytön pikku Dani-koiralle :) onneks se muutti pois. varpaitakin kutittaa ja se on kuulemma allergian merkkejä... Emäntä pohtii onkohan se posttraumaattinen stressi, kun se itte oli reissussa viikon verran ja mää oli iiiihan yksin, Isännän ja Pojan kanssa siis. Mut oon sellainen äidin poika <3  oon AINA sen kyljessä kii kun katsotaan Lassieta telkusta, ja poliisikoira Rexiä. Koirakuiskaajasta me ei tykätä.

Muuten on menny mukavasti, toivottavasti teilläkin, Emäntä aina lukee teidän kuulumisia ja ihaillaan teidän kuvia... Teddy-serkku on mun idoli! Oikee naistenmies, heh. Mulla on muuten huomenaamuna lekuri sen kutinan takia, Emäntä sit kertoo mitä se sano. Määrää varmaan joulukinkkua aamuin illoin :D

Rakkain terveisin teidän Maxi-poika.Ja sen lauma.

27. Kello 11 aamupäivällä, sää on plussan puolella - vettä sataa! Ulvontaa, ulvontaa...
Yritän tuota silmää hoitaa kamomillahauteella, jos ei tarvitsisi taas mennä päivystyksen. (Arjalle kiitos vinkistöä!)
Ilotulitteiden myynti alkanut tänään ja johan joku ehti ensimmäisen lennättää taivaan tuuliin. :( Ja toinenkin pamahdus kuului...
Täytyisi mennä katsomaan taas lumitöitä ennenkuin se on kamalan raskasta.
Maxi on tehnyt lääkärin reissunsa ja kirjoittaa näin (kiitos Suvi!):
Heippa taas Metsäkylän väki! Lekurireissu on käyty, tutkittiin huolella ja näytteitä napsittiin. Painoin muuten nyt kokonaiset 19 kiloa elämäniloa eli kaks kiloa lisää viime vuoteen. Noooh, saa tämän ikäisellä herrasmiehellä tuon verran olla hyvinkin, mutta oon aina ollut tarkka painostani. Epäili talirauhasten lievää  tulehdusta kun ei turkista eikä voinnista mitään huolestuttavampaa löytynyt. Iloinen ja reipas oon aina! Pahanmakuisen antibioottikuurin  ja  lääkeshampoopesut kyllä määräsi, niin, ja kaulurin kaulaan... Se on huono juttu se! Lupasivat kyllä ettei mun ulkona tarvi sitä pitää, sillon en rapsuttelekaan kun pitää lukee sitä naamakirjaa hangesta, heh. Kyllä tämä tästä varmaan taas lutviutuu. Nyt kerään voimia siihen paukkujuhlaan, vähän kammottaa se pauke ja rätinä! Emäntä laittaa varmaan radiosta mulle Mozartia, se kun auttaa kuulemma eläimiäkin rauhoittumaan, tutkittu juttu, lehmätkin kuulemma lypsää paremmin :)
ai niin sain joulupukilta possunkorvia, mmmm... Nautiskellen sitten niitä kun se kamaluus on taas ohi. Ja haaveilen kesästä kun saan juosta villinä ja vapaana maalla paimentaen pikku-ihmisiä!
Parempaa vointia sulle Tarja-emo, sullahan on ollut kanssa vähän kremppaa  :(  ehkäpä taas nähdään kun kevät koittaa, jos järjestetään sisarusten kanssa vaikka kunnon pippalot kun tulee 4 vee täyteen!
Rakkain terveisin sun pikku-Maxis
Kiitos vaan viestistä pikku-Maxi, ollaan iloisia että olet saanut painoa eikä sitten lie mitään kovin vakavaa löydetty?
Sait kai sellaisen pehmoisen kauluksen? Kyllä voitais yrittää järjestää 4-v pippalot, tosin voi että ettei ihan irrallaan koko lauma pysty enään kirmaamaan,
saattaa tulee erimielisyyksiä. :) Mitäs sanotte muut sisarukset?

Päiviltä tuli 'Topi-postia', karsin siitä vähän tänne. Topihan on Tytin & Eddien  poika - pian  5kk ikäinen - Malinallin Heart Of Hope.

Joulu meni tosi hyvin. Kuusi on vielä pystyssä, mutta veden kanssa kuusi joutuu kilpailemaan, että kumpi sen ehtii juoda ensin. Topi sai myös paljon lahjoja joka suunnalta: pari lihahyytelöä, ison koiran luun, lihaherkkuja, kaksi lelua (röhkivä possu ja vinkuja eläinpehmo), lisäksi talon, jonka sisällä on herkkuja ja jonka kanssa koiralla pitäisi (huom pitäisi) kulua aikaa niiden ulos saamiseksi, vaan ei tuossa kovin montaa minuuttia mennyt. 

Äitini kutsuu Topia aina surusilmäksi, sillä kun on niin surullisen lempeä katse. Kaikki kyselevät myös, että no miten Topi on kasvanut. Ja kasvaahan tuo. Punnitsin tänään, niin nyt on n 17 kg jo painoa. Lassi-collien kanssa on nyt käyty sorakuopalla juoksemassa ja mennään taasen viikonloppuna. 

On tuo Topi tosi ihana. 

Kävin katsomassa tänään myös paikallisen koirakerhon sivuja ja maaliskuussa olisi alkamassa tottelevaisuuskoulutusta 5 – 8 kk pennuille. Sinne ilmoittautuminen on helmikuussa ja pitää toivoa, että mahduttaisiin mukaan. Muutoinhan on opeteltu jo istu, maahan, paikka, tänne, vierelle, ja irti sekä vähän hae käskyjä. Seuraamista lenkillä kyllä vähän liian laiskasti….. yleensä kun on kivempi kävellä metsässä, niin siellä ei tuota seuraamista tule niin paljon harjoiteltua. Mutta pitää tuohonkin keskittyä.

Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2013.
Laitetaan viestejä, tulemme taas keväämmällä käymään
Terveisin,Päivi

29. No joo silmä on aika hurjan näköinen nyt, täytynee alkuviikosta taas yrittää mennä lääkäripäivystykseen.
Tuntuu taas niin kylmältä; yritettiin Taipaleen Merjan kanssa (ISOkiitos Merja!) ottaa Ilonasta kuvia että saisi CS:n Tampereen erkkarin 2012 tulosten mukaan Ilonasta kuvan - jos ne joskus tulevat lehteen, vielä ei ole näkynyt, vaikka näyttely oli heinäkuun lopulla.
Mutta ei tullut oikein mitään, ensi kerralla täytyy ottaa kaulapanta eikä valjaat...

Ja Ilonakin kun tykkää kaikista, ihmisistä ja koirista, siitä oli hauskaa kohdata hetken tänään tälläinen pikkukoira.
31.
Kiitos kaikki ystävät tästä vuodesta, ei ole helppo vanheta kun on kaikenlaisia elämää haittaavia vaivoja kuten minulla kaikki nivelet ovat kipeät; lonkat, polvet ja sormet.
Mutta eteenpäin mennään,  on yritettävä hoitaa näitä minun elämän iloja, karvaisia ystäviäni.
Raskasta oli menettää rakasrakas Hope, joka ilman tuota mahdollista myrkkysyötin syöntiä oli oikein hyvässä fyysisessä kunnossa ikäisekseen.
Järkyttävää oli isäni kuolema sekä 25 v naapurissa (paritalo) asuneen Leenan kuolema.
Ilonaiheita tietysti oli myös monta, eritoten Tytin pienet ihanat pojat.
Niin ja Ilonan menestys kesällä collieiden erikoisnäyttelyssä, missä oli  noin 200 collieita.
Ilona oli siellä Paras Narttu 2 ja sai sertin.
Tuomarina arvostettu Valerie Geddes rodun kotimaasta.
Iso haaveeni tulevaisuudessa olisi saada vielä yksi pentue, Ilonalle. Se kun on niin nätti mutta
myös kaikinpuolin terve ja hyväluonteinen. Tykkää kaikista ja ei stressaa mistään, eikä ole paukkuarka.
Ja kun vielä saisi remonttia tehtyä tuonne Leenan puolelle, jonka halusin ostaa ettei tulisi vaan
hankalia naapureita - kun nämä minun rakkaat collielapset eivät ole aivan huomaamattomia. :)
Sitten lopetankin tämän vuoden päivitykset vaikka kanadalaiselta ystävältäni Darlenelta saamalla uuden vuoden toivotuksella
OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE, PYSYKÄÄ TERVEINÄ!
Ja toteutukoon toiveenne!