1. Tervetuloa huhtikuu! Noin 23 päivää ja Emilin ja Lilin pienokaiset syntyvät!
Tässä Ilonan silmät, olen niin rakastunut niihin, kuten itse koiraankin, samanlaiset suloinen katse kuin isällään ja samanlainen iloinen rakastettava luonne!
Oikein hyvää pääsiäistä kaikille ystäville ja Arjalle kiitos Ranskanmaalle ihanasta pääsiäiskuvasta!
Jos kuka kaipaa vähän Il Divo musiikkia niin tässä linkissä ( Greatests Hits) sitä voi kuunnella 1 tunti 15 minuuttia.
2.Tässä kaunis Lili - tuleva äitihauva, eilen lenkillä.
Kun tulee pääsiäinen,
silloin alkaa kevät.
Pienet kissat valkoisina
pajuun kiipeilevät.
Muutakin on kummaa;
kukko helttapäinen
munii munat koreat,
kun on pääsiäinen.
Aale Tynni
3.
Kuvassa 'Roksu' Susetten Uziman - Teddyn poika.

On surullinen mieli - kasvattajaystävän koira vaihtoi
kotia Ja kun tuli uuteen pihaan Kuusankoskella
niin pelästyi perheen belggaria ja karkasi metsään
eilen. Nyt sitä siellä sitten etsitään siellä sydän
syrjällään.
Ihan itku tulee Taavi-collien puolesta.
Toivottavasti suojelusenkelit suojelevat poikaa!
4. Aamulla oli hieno uutinen - Taavi-collie on seitsemän pintaan aamulla löytänyt metsässä grillailleen ja yönsä kylmässä viettäneen Jykin luo. Saatu hihnaan ja nuollut Jykin kasvot. Olivat saaneet hyvät ohjeet etsijäkoiraliitosta. Näin Mari kirjoittaa:
Neuvoivat kaikkien muiden pysymään pois sieltä metsästä ja vain koiran omistaja ynnä mahdollinen kaverikoira pistää sinne pystyyn grillipartyt.
Paikalta ei saisi poistua kuin pakon edessä ja jos sieltä poistuu, niin paikalle jätetään koiralle peti ja ruokaa sen pedin alle.
Alueelle, missä se on viimeiksi nähty, omistaja ja kaverikoira kävelee laajan ympyrän jättäen hajujäljet.
Tuolta ympyrältä tehdään sektoreja ympyrän keskustaan, jättäen sektoreille tonnikalapaloja.
Ja sinne sektorin keskelle hiljaiset partyt pystyyn.
Siellä tulee vaan istuskella hiljaa ja muina miehinä. Odottaa, odottaa ja odottaa
6. Lilin luona valmistelut ovat käynnissä. Olen niin iloinen että Teija pitää minut niin hyvin updated. :) Pentulaatikko odottaa tulevia pieniä collievauvoja.
Lili testaa pentulaatikkoa.
9. Suru-uutisia Susetten kennelissä, Teddyn 'vaimo' 'Nappi' Susetten Wanessa on siirtynyt Sateenkaarisillalle, mutta Nappi saikin elää hienon pitkän iän, 14v 1kk. Lämmin osanottoni Päiville ja perheelle.
Muuten aivan ihana lämmin ja aurinkoinen päivä tänään. Lenkilläkin alkaa säästyä kuratassuilta ja piha alkaa kohta olla kuiva.
Ja aika rientää, Lilin synnytys lähenee, kaksi viikkoa enää. Toivottavasti synnytys menee hyvin ja lapsoset ovat terveitä ja elinvoimaisia!
Päivä piristeeksi tyttäreni Mian karvalapset kuvissa, Tyyne-kissa viihtyy usein Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz - kohta 11v) kyljessä Edie, musta kisu taas on arempi.
Tänään Ilkka lehdessä tämmöinen koiran sieppaus yritys juttu.
10. Minulla on ihania ystäviä. Tänään Kati ja Aki kävivät vähän fiksaamassa minun aitaa. Ryhmä rämä (Emil ja Ilona) ovat löytäneet sieltä pensaiden takaa kivan kolon mistä pääsevät seikkailemaan vähän naapurustoon. Nyt se on korjattu. Eli tungettu pensaiden ja naapurin puuaidan väliin verkkoaita. Olen kovin kiitollinen heille avusta! Onni (Malinallin Talk Of The Town) oli mukana työnjohtajana. :)
Kati ja Aki odottavat kovasti Onnille pikkuveljeä syntyväksi pian eli Emilin (Onnin pikkuveli) ja Lilin vauvaa.
11. Mahtava, lämmin aurinkoinen päivä.
Ei tarvinnut edes takkia päälle ulkona. Kuvassa Ilonan takana on ainoa kohta missä jäätä palanen pihapiirissä. Se on talon varjossa ja katolta pudonneita lumen jäännöksiä. Olo alkaa olla malttamaton, ei jaksaisi odotella Lilin vauvoja syntyväksi.
12. Lämmin sää jatkuu ihanaa! Pilvinen, mutta lämmin.
Tässä linkki missä näkyy kun collie hymyilee. Meidän Luukas oli kova poika hymyilemään, jotkut sen lapset jatkavat perimää. Mm. Onni aina hymyilee kun saapuu meille. Emil hymyilee kun on oikein iloinen.
Lili-mamma tässä lepäilee ja valmistautuu äitiyteen. Teija ja Jussi ovat tunteneet liikkeitä. Enintään 11 päivää aikaa!
13. Mukava Flasmobbi Dudlinin lentikentältä linkissä.
14. Muutama kuuri vettä on sadellut, odotan että päästään lenkille...ei viitsi kastella turkkeja jos ei ole pakko.
Ajattelin pyytää Emilin lonkkakuvista kopion ( kun siitä nyt on isäkin tulossa :), hienot lonkathan sillä on A/A, mutta halusin katsella kuvaa. En ole niitä aiemmin kotiin pyytänytkään keneltäkään kun olen ollut niin tyytyväinen ja onnellinen hyvistä tuloksista. Lähettivät ystävällisesti ja tässä se on.
Emilin kuvat otettu vuonna 2011. Nykyisin ottavat kuvat niin että näkyy selkää enemmän.
Edesmenneen rakkaan Ilmarin lapsosia on vielä hengissä...Ilmarihan on Ilonan ja sisarusten isän äidin isä.
Huomenna Ilmarin Silimen lapsoset täyttävät 12 vuotta. Lieköhän on muita hengissä kuin Arttu-poika Heinolasta (kuva). Onnea Artulle ja pentuesisaruksille!
17. ÖY NÖY! Taas on märkää ja kuraa. Mutta onneksi ei lunta.
Teddyn Zinnia's pojat täyttävät tänään 5-vuotta! Paljon onnea! Ovat kovasti luonteita kehuneet...mutta se onkin minun priority sekä terveys jalostuksessa.
Tämä Italian Diego-poika on siis niin isänsä Teddyn kaltainen ja näistä kuvista voisi hyvin ajatella että se on Teddy. Sellaisia 'rakastaja'-poikia.
Liperissä on tehty Lilin parturoinnit synnytystä varten ja lämpöä mittaillaan. Viikon päästä ovatkin maailmassa. Tyttö-pentuja kysytään aivan hurjan paljon, joten peukut pystyyn että on suurin osa niitä. Tietty pari poikaa saa tulla. :)
Eilen kävin kaupungilla ja mm ostin yhdet uudet valjaat kun oli - 60% tarjouksessa, nyt sitten jompikumpi tytöistä saa upouudet pinkit Ristomatti Ratian pehmeät valjaat lenkille. Ellelle ne eivät millään mahdu kun sillä on tuota turkkia niin kamalasti. Aina muistaessani olen sitä ohentanut mutta sitä riittää.
Topilta tuli kuulumisia ja kuvia, perheessä on ollut isot synttärit - pyöreitä - Topi on joutunut olemaan portin takana kun on ollut kakkuja paljon pöydillä, vähän liikaa houkusta pienelle pojalle, niin Topi mököttää ensimmäisessä kuvassa. Aivan selkeesti tunne näkyy ja ihan tulee sääli toista. :) Sitten jo ollaan oma itsensä. Topi on vaan niin mahtava persoona!
Tälläinen suloinen juttu osui silmään.
Sekä myös osui silmään että velipuoleni Mikko Martinpuro on kuollut. Isäni uudesta avioliitosta, en ole ollut tekemisissä hänen kanssaan,
silti tuntui sydämmessä.

Jäivät kukat kukkimaan
jäivät linnut laulamaan
Sinä yksin Veljeni lähdit
Nuku rauhassa Mikko

Löytyi facestä toisenkin päivänsankarin kuva. Teddyn Zinnia's veljeksistä 'Paddy' tässä. Miten voivatkaan olla molemmat niin isukkinsa näköisiä???
18. Suomen vuodenajoista kevät on minun suosikki. On henkeäsalpaavan upeaa tuntea kevään herääminen. Yht'äkkiä aamuisin ilma on täynnä linnunlaulua.
Tänään on lentänyt kaksi juotsenperhettä ylläni kaakattaen. Eikä sada. :)
Lili valmistautuu synnytykseen, viime yönä käynyt ulkona kolmeen kertaan. Pennut 'möyryävät' masussa ja eilen illalla jätti syömättä ruokansa, aamulla söi vähän. Tässä Lili nauttii tuulen henkäyksestä kotipihallaan. Mutta hyvä olisi että pitäisi niitä vielä siellä muutaman päivän, tänään on vasta 58.vrk.
Tälläistä tuolta pihalta puskee ylös...
Käytiin lauantai-illan 'iloksi' heittämässä päivystävälle eläinlääkärille (joka sattui olemaan Satu!) parisataa euroa taksimatkojen kera. Tytti lenkillä satutti varpaansa niin että kynsi melkein irtosi. Oli sitten niin irti ettei tarvinnut nukutusta vaan Satu sai sen paikallispuudutuksella kivuttomasti irti. Nyt sitten huuhdellaan sitä päivittäin ja pidetään kuivana ja antibiootit syö. Jouduimme odottelemaan siellä aika kauan kun oli tullut hätäleikkaus, mutta meillä oli seurana kuvan pieni reipas kuvan 2 ja 1/2 kk pentu ja aika kului mukavasti.
19. Tänään se tapahtuu! Lilin aamulämpö ollut 36.2. Lili mussukka kuvassa läähättelee. Mielessä tulee Lili ja perhe olemaan koko päivän ja peukut pystyyn että Lili saa ison urakkansa onnistuneesti suoritetuksi ja pienet ovat terveitä terhakoita collievauvoja. Saa nähdä minkänäköisiä ja mitä sukupuolta pienet ovat.
Sirpalle kiitos meidän muistamisesta ja uusista kuvista! Siellä he hiihtelevät Lapin aakeilla laakeilla ja Malinallin colliepojat leikkivät luonnon rauhassa.
Kello on nyt 23.26 Ja tähän mennessä syntynyt 1 trikkipoika, 1 trikkityttö ja 2 merle tyttöä! Ensimmäisenä syntyneestä tytöstä kännykkäkuva juuri syntyneenä tässä , toivottavasti Luoja suo että kaikki menee hyvin!
Ja juuri kun ehdin tuon päivittää, tieto tuli että uusi trikkityttö on syntynyt. Tässä on valvottava niin kauan kuin tilanne vaatii ja jännättävä täällä kaukana.
20. Päiväkin vaihtui ja uusi merletyttö tulla tupsahti maailmaan. Siis saldo tällä hetkellä - klo 0:06 - 6 pentua, 5 tyttöä ja 1 poika.
Tässä juuri keskiyöllä
syntynyt 6.pentu (bm tyttö)

Kuvat on laadultaan mitä ovat,
mutta niin tärkeitä!

Nyt menen kuitenkin nukkumaan
ja kerron huomenna lisää
kuulumisia.

No joo, en ehtinyt vielä mennä
ja sieltä putkahti trikkityttö.
Eli meidän toive on käynyt toteen, tyttöjä paljon. Nyt kun kaikki menee hyvin tästä eteenpäin, aamulla kuulen saldon. Kahdeksanhan niitä pitäisi tulla.
Hyvää yötä maailma! Minä olen onnellinen!
Hyvää huomenta maailma! :)
Kyllä se sitten oli siihen seitsemään pentuun jäänyt. Eli 1 tricolour värinen poika, ja tyttöjä kolme kumpaakin väriä. Ja näyttäisi että kaikki on alustavasti varattu. Tässä nyt aamulla väsynyt, mutta onnellinen äiti pienokaistensa kanssa. Minulla suupielet korvissa ja Isä-Emil ja me kaikki, juhlimme tänään!
Setäkoirat Varri ja Peetsi Lapista lähettivät onnittelukukkasia :) Kiitos!
21. Pentulassa pentujen painot nousseet vähän joka punnityksellä, kaikki imevät
hyvin, äiti-Lili saanut ripulin, mutta usein niillä on tälläisen homman jälkeen
jonkinverran löysä masu.
Meillä jokavuotiset kyyhkyset saapuneet pihaan ja puutarhuri-Ilona makailee
uupuneena raskaan työnteon jälkeen. :)

23. Kaikki hyvin pentulassa.

Aivan kamala tuuli tänään, jonnekin
puolen Suomea tullut lunta - onneksi
ei meille!
24. Albumi pentuje kuville täällä. Lili rassu on ripulissa, kumpa pian tulisi kuntoon ettei maito lopu!+
Tässä Teddyn tytär 'Nipsu' Frozeneye's Golden Afrodite                                         pian 6v.
25. Aurinko paistaa ja on ihanan lämmin sää ja minä olen aivan maassa. Pienet pettymykset tuntuvat niin vaikuttavan, minusta on tullut aivan yliherkkä, vähän vaan kun ajatteleekin asioita  niin kyynelet alkavat valua. (taas) Lenkillä käyty ja otin Teddystä ja Ellestä muutaman kuvan. Yhdessä niistä näkyy tuo Metsäpellontie varressa oleva nojailuteline. Täältä siis vietiin penkki pois missä ihmiset aina lepäsivät kaupasta tullessaan, nyt se seisoo töröttää tuossa tarpeettomana.
26. Vettä sadellut koko päivän - tylsää eritoten kun Tytin pitää pitää töppöstä jalassa ja se kastuu. Onhan minulla kaikenlaisia virityksiä sen päällä mutten ole keksinyt mitään oikein hyvää. Jos se on ilman töppöstä ulkona niin se juoksee sen kynnen auki. Muuten näyttää hyvältä.
Lilin maha tuntuu olevan kunnossa ja onneksi maitoa on riittänyt. Tässä tämän päiväinen kuva pienistä kullannupuista. Teija epäilee että tuntevat heidät jo.
Ja tälläinen varoitus
27. Kolea kostea päivä, pitäisi lähteä kaupunkiin laboratorio kokeisiin - enkä millään haluisi lähteä. Myös pissakoe ja siihen pitää olla 4 tuntia käymättä vessassa ja tietty aina silloin tuntuu että pitäisi mennä .
Teijakin aloitti työt ja miehensä hoitaa nyt pentuja ja en voi olla kuvia pyytelemässä 'koko aika', joten niitä ei taida tulla entiseen tahtiin, tuskin Teija työn lisäksi jaksaa.
Kävyillä on vaarallista leikkiä, tälläinen varoitus tänään! Meillä kanssa kuusirivistö aidan yhdellä reunalla ja niitä tippuu pihaan, heittelen aina pois pihasta.
28.Ihana lämmin aurinkoinen päivä - onneksi - jaksaa sitten taas huomiseksi luvatun rankkasateen, koko päiväksi.
Ikkunan läpi otettu kuva, Elle ja suosikki-tyttö-Ilona taas siinä vierekkäin. Olisi kuisti ja pikkupatio missä voisi loikoilla, mutta ei, maassa sitä on maattava.
29. Huomenta,vettä tullut kaatamalla kai koko yön, pihalla isoja lammikoita. Tosikurjaa tuon Tytin töppösen kanssa kun pitää olla kuiva...kaikenlaisia muovipusseja siihen olen päälle viritellyt ulkoilun ajaksi. Onneksi tänä aamuna kun herättiin niin ei juuri silloin satanut ja koirat pääsivät ulos ilman kastumista.
Eilen illalla oli satumaisen kaunis taivas, kuu nousi toisella puolella ja aurinko laski toisella puolella, länteen. Nämä kuvat eilen illalla otetut.
Sataa, sataa, koko aika sataa, välillä isoja märkiä räntärättejä, jotka kyllä samantien sulavat vedeksi. Tältä näyttää piha missä koirien pitäisi ulkoilla...
30.  Vapun aatto, hieno sää - aina on hieno sää kun ei sada. :) Mukavia vieraita, Emilillä vappuheila ...