1. Huhtikuu on kiva aloittaa suloisella Heinin ottamalla kuvalla Luukaksen Pinja-tyttärestä ja tyttäretyttärestä Noxista.
Löysin myös fb:stä Teddyn Ruska-tyttärestä (Twist And Hey Ho Lets Dance) Ruska on tässä kanssa niin isänsä näköinen. Heille on tullut uusi collievauva ja näkyy Ruska hyvin ottaneen pienen leikkikaverikseen. :)
4. Viileetä on mutta ihana aurinko paistaa. Hyvä mieli. Elle lekottelee ulkoilun jälkeen lastensa kanssa ja Emil on leuhkaa poikaa kun on ainoana poikana joukossa, Teddy on ulkona.
Päivä senkun paranee, Teddyn DM testin tulos saapui ja Teddy on terve eli N/N!  Olen niin iloinen, Nyt sitten kukaan Teddyn 31 lapsesta ei ole altis sairastumaan tälle taudille!
DM= degeneratiivinen myelopatia,
eli  etenevä selkäydinrappeuma
5.Eläinlääkäriasema tiedottaa:
Kevät on kuratautien kuninkuusaikaa. Mikäli koira ripuloi tai oksentaa, nappaa tästä helpot kotihoitovinkit. Lisää vatsa- ja suolisto-oireiden taustoista ja hoidosta löydät osoitteesta http://www.vet112.fi/tietopankki/vatsa-ja-suolisto-oireet
SUOLISTO-OIREIDEN KOTIHOITO
1. Pidä eläin paastolla / kevennetyllä ravinnolla (6-24 h)
2. Huolehdi riittävästä nesteen saannista. Juota tarvittaessa väkisin pienissä erissä. Vettä paremmin imeytyvän, isotonisemman liuoksen saat sekoittamalla litraan vettä 1 rkl sokeria tai hunajaa ja 1 tl ruokasuolaa.
3. Jos oireet ovat rajuja, eikä kotihoidosta ole apua, ota yhteys eläinlääkäriin.
Ja minä olin reipas tänään ja tein netissä veroilmoituksen, ompas pois mielestä. Muuta sitten en ole tehnytkään kuin pitänyt lepopäivää.

Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is life, fight for it."

-- Mother Teresa

12. Päivät lentää, mitään erityistä ei tapahdu. Kaikki hyvin, elämä on ihanaa kun nukkuu hyvin! Eilen kävin hammaskiviä poistattamassa hammaslääkärissä. Kehuu aina kuinka hienoa jälkeä sähköhammasharja on tehnyt minun hampaille, Nyt sitten uudelleen joskus puolen vuoden kuluttua. Minulla on  - olen aiemminkin tainnut kirjoittaa 'enkeli' hammaslääkärinä, taaskaan ei ottanut mitään maksua. Hänellä on takuu hampaille 10 vuotta ja muutenkin melkein ilmaista siihen verrattuna mitä aiemmin maksoin. Olen tällä hammaslääkärillä käynyt jotain 15-20 vuotta, sitä ennen melkein joka käynti edellisellä hammaslkääkärillä oli 500 markkaa...
Heini ilahduttaa minua ja varmasti monia muitakin ihanilla videoillaan, niitä on niin kiva katsella, tulee hyvä mieli kun koirat ovat niin iloisia, hännät heiluvat. Rakastavat Heinin kanssa touhuamista aivan selkeästi. Uusin video tässä. Heini on maalannut hienot pallit heidän harjoituksiinsa!
Minulle nämä videot ovat tietysti erityisen ilahduttavia koska Pinja ja Nox ovat minun rakkaan Luukaksen jälkeläisiä, Pinja-äiti ja Nox-tytär.
Siitä onkin tullut mieleen yksi houkutus...jos Ilonalle löytäisi jonkun kivan pojan jossa on Luukas sukutaulussa...:) Pari kivaa nuorta urosta mielessä...
Luukaksella oli nimittäin niin ihana luonne, se kulki elämänsä häntä heiluen - aina iloisena.
13. Eläinlääkäriasema ilmoittaa:

  


Varoituksia lenkkipoluilla ja metsissä liikkuvista koirien myrkyttäjistä
ilmaantuu tuon tuosta.
Hyvin harvoin todisteita myrkytyksista kuitenkaan saadaan,
ja yleensä asia jää lähinnä epäilyksen tasolle.

       Mikäli kuitenkin epäilet koirasi syöneen myrkkyä,
nappaa toimintaohjeet talteen osoitteesta
    http://www.vet112.fi/tietopankki/myrkytysepailyt14. Heinin lauma on ollut esiintymässä yleisölle - Heini kirjoittaa näin:
Sirkusesitys sujui paremmin kuin odotinkaan! Itseasiassa erinomaisesti.
Näytöksen paikkana oli hiekkakenttä. Sen takana oli hyvin lähellä junarata, mutta ohi suhahtelevat junat eivät koiria haitanneet.  Koko ajan sateli ja tuuli kovasti, mikä aiheuttikin pienen häiriön kun rullamme tuli eteen tuulen mukana kesken esityksen. Ais oli mukana ensimmäistä kertaa ja teki aikalailla virheettömän suorituksen. Nox tipahti kerra lootaltaan, mutta sattuu joskus, siinä tasapainoilu ei ole ihan helppoa. Itse tein pikkumokan lopussa kun soopelit jäivät vahingossa väärään järjestykseen pujottelun jälkeen ja niiden paikat piti vaihtaa pyörähtelyä varten.
Aika ehyt suoritus kokonaisuudessaan ja aivan loistava eka kerta Aissilta. Tosin eihän tämä ollut Pinjalle ja Noxillekaan kuin vasta toka sirkusesitys, mutta niillä on ennestään muuta kisakokemusta. Videokameran laitoin esityksen alussa reunalle nauhoittamaan itsekseen joten esitys tuli myös nauhalle... (latautumassa...) ja tässä video.
Minun on nyt lähdettävä kaupunkiin (EI! haluu!) laboratiorioon kokeita otattamaan ja samalla silmälasit on käytävä korjauttamassa...
15. Tässä listattuna 10 ihmisrakkainta rotua. Ja ilman muuta meidän colliet kuuluvat siihen  joukkoon!
Olen alkanut nähdä melkein joka yö unia ihmisistä vuosien ja vuosikymmenten takaa, joista en ole kuullut yhtään mitään tai joista osa on jo kuollut. Outoa.
Huomasin että rakkaan edesmenneen Ilmarin Silimen pentue täyttää tänään 11v...tässä oli  muistutus, huomasin :) Onnea kaikille pentueen karvakorville!

'Topin' (Malinallin Heart Of Hope) DM geenitestin tulos saapui ja Topi on kantaja N/DM
Kaikenlaista hupsua sitä innostuu tekemään, tässä yksi sellainen: auratesti ... :)
16. Kevät on todenteolla täällä.
Voi näitä minun unia...viime yönä polttelin tupakkaa...ja edesmennyt naapurini toi minullee lisää, mutta oli väärää merkkiä. HAH! Siis en polta! Kun naapuri oli vielä elossa niin toin hänelle silloin tällöin kaupassa käydessäni tupakkaa, liekö jotenkin siitä sekoittunut uniini. :)
17. Sirpalle ja pojille paljon kiitoksia kuulumisista ja Lapin mökin kuvista. On siellä 'aakeeta ja laakeeta', tilaa olla ja lunta vielä noin paljon! Ja hanki kantaa. Rakkaat terveiset teille kaikille, kaksi- ja nelijalkaisille!
Kiitos vierailusta Kati ja Onni! (Malinallin Talk Of The Town). Onni ottaa lunkisti, on ihan kuin kotonaan meillä...unikin alkoi tulla silmään...:)
Ja muutama uusi kuva Teddyn tyttärestä 'Wilmasta' (Black Sara's Just Me Now)
Nauttikaa pääsiäisen ajasta!
18. Hyvää pitkäperjantai huomenta!
Siis todella; minun normaali jokapäiväinen elämä on niin samanlaista ettei ole paljon kertomista. Kaikki hyvin edelleen kaikilla.
Muttä tämä unimaailma on sitäkin erikoisempaa. Viime yönä oli jännitystä. Seurasin kanadalaisen näyttelijän Jim Carreyn (mistä lie tämäkin herra uniini tuli, en ole vuosiin nähnyt edes hänen elokuvia) kerrostalon rappuja ylöspäin ja hän näkyi seuraavan kahta ihmistä pyssy kädessä ja hän ampui heidät kuoliaaiksi ylätasanteella. Sitten Jim huomasi minut ja lähti perääni, lähdin kiireesti karkuun. Sain jonkin oven kiinni pienellä säpillä juuri ennenkuin hän saavutti minut. Ja talo oli Lepolankadulla missä asuin joskus muinoin.
20. Pesin Ellen eilen ja kyllä siitä tuli nätti, yritän tänään saada kuvan.
Viime yönä unessa seikkailin Hautaviidan Marjon kanssa ja Luukas-kulta oli mukana. Oli ongelmia päättää mitä vaatteita laittaa päälle, vaihtelin niitä moneen kertaan ennenkuin olin tyytyväinen. Sekä sain selville että suomalaiseen koiranruokaan laitetaan lisäksi kohtuullinen (nimenomaan sana kohtuullinen korostetusti :) ) määrä variksen lihaa. :)
Tänään olisi aikomus pestä Teddy, jos jaksan tai  pystyn, eilinen Ellen pesu ei tehnyt hyvää selälle...
eli Teddy nyt pesty ja kuivatellaan viimeisiä märkiä auringossa, Elle jäi kuvaamatta tänään...
Alla kuva tänä pääsiäisenä Timistä. Virallisesti Malinallin This Is Mine.
21. Maanantai, 2. pääsiäispäivä.
Sirpa lähetti kuvan Peetsistä (Malinallin First To Dance) aiheena:
Kuvissa Peetsi on "tosi polleana", kun on saanut napattua puruluunsa isolta veikalta takaisin :)

Linda ottanut uudet kuvat Teddyn tyttärentyttärestä Hildasta (Leaftribe Secret Snow)
22. Viikko alkakoon Katin ottamalla suloisella kuvassa Onnista (Malinallin Talk Of The Town)
Sää aivan ihana, lämmin ja luonto alkaa vähän vihertämään jo. Elle ja Teddy lenkillä tänään.
24. Sirpalle ja Ilpolle kiitos kivoista videoista Varrista ja Peetsistä.
Minulla oli valtava määrä kuvia Webshotin maksullisella palvelimella - toistakymmentä vuotta kerättynä - ja he lopettivat toimintansa. Siitä oli kuulemma ilmoitettu mutta en ole saanut tietoa  tai en ole huomannut reagoida asiaan ja ne kaikki katosivat. Siellä oli vaikka mistä näyttelyistä kuvia ym ym...
Nyt sitten kuitenkin eräällä työkalulla saatiin pelastettua jotain, mutta ne ovat kaikki aivan sikin sokin sekaisin siellä.
Tein pienen työn ja keräsin meidän Cruftin matkan (2004) kuvia tähän albumiin. Oli niin ikimuistettava reissu Siljan, Pirjon ja Pian kanssa autolla Ruotsin läpi Tanskaan ja sieltä Saksan läpi Hollantiin josta laivalla yli Englantiin ja sama reissu takaisinpäin.
Toissapäivänä pesin myös Tytin, nyt on enää nuo 'pillipiiparit', Ilona ja Emil, pesemättä. Silmut puissa ja pensaissa alkavat olla jo isoja. :)
27. Kiehuu, kiehuu - mun pää...kuulin kun koirat haukkuvat ja menin kuistille sukkasillaan, juuri yksi poika ihan aidan takana ja toinen vähän matkan päässä huutaa 'HEITÄ, HEITÄ! Ehdin huutaa 'et heitä' ja silloin iso kivi lentää koiria kohti tarhanpuolelle ja karkuun sitten sen minkä ehtivät koivistaan. En tietysti ehtinyt nähdä ketä olivat...täälläpäin tuntuu olevan vain pieniä poikia ja eihän noita tunnista kun ei tunne... GGGGRRR, ihmettelin kerran kun Emil - joka aivan rakastaa kaikkia - väisti ryhmää pieniä lapsia...sen se tekee kun käyvät aidan takana kiusaamassa, kepeillä tökitään ja heitelään mitä sattuu.
Muuten oikein mukava päivä Lahden koiranäyttelyssä tänään, oli mahtava tavata paljon tuttuja!
Yöllä en saanut nukuttua, kello oli jo 4 aamulla kun viimeiksi katsoin ja päätin että otan hälytyksen pois kännykästä ja jos herään ajoissa niin lähden näyttelyyn. No heräsin 15 vaille yhdeksän, koirat kiireesti ulos ja aamukahvin juotuani koirat sisälle ja tilasin taksin ja matkaan. Kehähän alkoi klo 10.
Otin muutamia kuvia huonolla pikkukameralla, ihan satunnaisesti jos joku koira osui olemaan suunnilleen kivassa asennossa ja seurustelulta ehdin. :) Muutamasta tarkoituksella, mutta tuo kamera on niin surkea ettei paljon esiinpantavaa ole, kuitenkin tein pikkualbumin joistain kuvista. Se on täällä.
29. Kati ja Onni kävivät, hakivat säkin Biomilliä, jos Onnille maistuisi...
Ja apua! Sirpalta tuli meiliä, heille on satanut viime yönä lisää lunta 10-15 senttiä. Kuvat hiihtoretkeltä. Tyypillisesti Varri Ilpon vierellä edessä ja Peetsi Sirpan suksen kärjissä.
30. Vapun aatto! Hauskaa vappua kaikille!

Viime yönä unessa olimme matkalla. minä, äitini ja muita ihmisiä avaruusalukseen, oli tarkoitus matkustaa sillä avaruuteen ja siellä toisiinsa narulla sidottuina  kävellä tai kellua avaruudessa. Minulla oli kova huoli jos tulee myrsky miten meidän käy ja heräsin keskellä yötä sydän pamppaillen.
Olin unessa iloinen että äitini on mukana ettei hän jää suremaan minua jos jotain tapahtuu.
Todellisuudessa minulla on kova ikävä äitiä, hän on elossa, mutta alzheimer on 'runnellut' hänen aivojaan niin että luulen ettei hän tiedä kuka minä olen, siis että olen hänen tyttärensä. Hän on iloinen kyllä kaikista vieraista. Viimeiksi vein hänelle vanhoja valokuvia joita katseltiin, hän tykkää katsella niitä, mutta ei tunnista ihmisiä., eikä itseään niistä.
Arjalle kiitos kuvasta hänen puhtaista pojista, oikean puoleinen on Rio, Luukaksen tyttärenpoika.
Täällä pieni tarina. :)
Tälläisen löysin Suvin aikajanalta 'Maxi ja selfie' (Malinallin Twice as Nice)