4. Hello hello - eläkeläinen on ollut busy... Kaikki hyvin, mieliala ollut korkealla, mukava sää - pientä pakkasta.
Tänään eläinläkäriin, Jukkiksen maitohampaat ei irtoa (alapuolen P2 molemmin puolin) vaikka rautahampaat ovat puhjenneet.
Sirpalle lämmin kiitos kuulumisista ja kuviasta!

Tarja-kulta, täällä Lapin pojat Varrikulta ja Peetsirakas, paljon rakkaita terveisiä Sulle ja meidän sukulaiskarvaturreille täältä kaukaa "lumen maasta" meiltä kaikilta!!
Me ei oikein ymmärretä, miksi tuo kirjuri-mummi on alkanu niin laiskaksi kirjoittajaksi... Mitä luulet, onko mummi tullu jo vanhaksi?
Hyvin me pojat kuitenkin jaksamme eikä mummin ja ukin kunnossakaan mitään vikaa ole! Joka päivä ne jaksaa meitä aamuin illoin ja välillä joskus päivälläkin pikkumatkan ja illalla ennen nukkumaan menoa lenkittää...
Me ollaan hyviä poikia syömään ja nukkumaan. Mulla - siis Peetsillä - oli pitkään ongelmia vatsan kanssa. Mummi kyseli Sinultakin neuvoa.... Tornion eläinlääkäri osasi lopulta neuvoa sellaisen eläinlääkäriltä (ei häneltä!) ostettavan ruuan ja nyt mun vatsa on ollu kunnossa kohta 2kk! Ja mummi on tosi tyytyväinen eikä ukkikaan huonoa huonoa tykkää, kun ei tarvi vahtia, että milloin mun kakka on ihan kova ja milloin löysä! Nyt se on aina just sopivan kova !
Me ollaan reissattu paljon - me oltiin uutena vuotena Raattamassa meidän ystävien mökillä Juhon perheen kanssa ja sen jälkeen me käytiin Kontiolahdella Kerttu-mummon hautajaisissa. Sinä et varmaan usko, miten kovasti me etsittiin Kerttu-mummoa, kun me mentiin sen mökille yöksi. Mökki on mummon pikkuinen talo eli se ei ole oikeasti mökki. Me haettiin mummoa joka paikasta, heilutettiin häntää ja vinguttiin.... Lopulta meidän oli pakko uskoa mummia, kun se sano meille vaikka kuinka monta kertaa, että ei Kerttu-mummo enää tuu takaisin, se on muuttanu taivaaseen. Mikähän se sellainen paikka on? Onkohan koirillekin olemassa oma taivas? Sitä mummi ja ukki sano meille, että Kerttu-mummo on varmasti iloinen, kun "pojatkin tuli häntä saattamaan"
Ei me kyllä hautajaisiin päästy. Me oltiin se aika Kerttu-mummon mökillä ja nukuttiin siellä hyvät päiväunet.
Kontiolahden matkan jälkeen me oltiin 2 yötä kotona ja sitten me mentiin taas Muonioon Urri- ja Risku-koirien kotiin viikoksi. Oli siellä muuten mäyräkoira Reinokin ja lapinkoira nimeltään Unna. Eli meitä koiria oli kuusi ja ihmisiä neljä ! Hyvin meni! Lunta oli paljon ja kovat pakkaset! Ukki oli remonttihommissa ja mummi autteli muissa töissä ja meidän koirien hoidossa. Tullessa käytiin nukkumassa yö Hillan ja Hukan (lapinkoiria) ja Indin (kääpiösnautseri) kotona. Indiä täytyy välillä vähän isällisesti ojentaa ettei se käyttäydy vähän niinku röyhkeästi...
Nyt me ollaan välillä kotona. Ihan mukava niin. Me ollaan kaikkien mielestä maan mainioita reissukoiria ja muutenkin komeita ja ihania!
Tällaista tänne. Nyt täytyy kuulemma lähteä nukkumaan!
Korvapusujen ja hännänheilutuksien kera Varrikulta ja Peetsirakas +mummi ja ukki
Ps Meillä on muuten yökylässä ne ystäväkoirat Urri, Risku, Unna ja Reino isäntänsä ja emäntänsä kanssa eli meitä on täällä taas 6 koiraa koolla - hyvässä sovussa ja rakkaudessa...

<- 'Peetsi'
Malinallin First To Dance

ja

->
'Varri'
                   Malinallin Top Treasure

Jukkis oli niin sievästi Elle-mummon vieressä että olipa napattava kuva heistä.
Kotona ollaan nuokkuvan pienen pojan kanssa - poistettu 6 kappaletta maitohammasta - enään yksi etumaitohampaista irtoamatta ennen kulmureita. Näkyi olevan yläleuassakin moninkertainen määrä hampaita. En ole moista ennen nähnyt. Jospa nyt vähän helpottaisi! Jukkis painoi 14,42 kiloa.
5. Meillä oli aamulla hurjan nälkäinen pieni colliepoika. Jukka joi vaan piimää illalla ja nyt aamusta meni melkein kaksinkertainen annos ruokaa. Ihan on ennallaan näyttäisi ettei suu ole kipeä.
Eilen Birgitan kanssa kierreltiin kirpputoria sillä aikaa kun Jukkis oli toimenpiteessä ja löysin sieltä kivan jättinallen ja se on saanut kovaa kyytiä aamulla Jukan kanssa. Birgitalle iso kiitos kyydistä ja Jukkiksen kantamisista!
Emilin 9kk ikäinen tytär Ninni (Malinallin Pay Attention) ja perheensä ovat surreet perheen vanhemman collien poismenoa. Nyt Ninni on reipastunut kun naapuriin on muuttanut leikkikaveri Elsa. :)
6. Kiitos vierailusta Päivi ja koiruudet, Belle ja Topi. Topi lenkkeili Susannan kanssa ja katseli toiselta puolen tarhaa...Topi on hienossa turkissa - kamera-mokoman akku loppui etten saanut Topista kuvaa, mutta muutama kuva Bellen ja Jukkiksen leikeistä löytyy täältä.
7. Raija ja Sissi kävivät, pennut iloitsivat kovasti tapaamisesta. On niin mukava katsella niitä!  Kynnetkin leikattiin ja hammaskin taisi irrota leikin temmellyksessä molemmilta.
Ja meidän lasten Lenni isukki oli tänään Tallinnan kv-näyttelyssä ollen VSP Sertin ja Cacibin kera. Eli on nyt myös Eestin muotovalio. Onnea Lennille ja omistaja Birgitalle ja kasvattaja Merjalle!
11. Voihan sää! Koko viikon satanut vettä, piha lainehtii jään päällä...
Sain tarpeekseni kuratassuista mitkä ovat kyynäpäihin saakka kurahiekassa ja piha täynnä styroksin murusia, mitkä ovat kuistin alla pakkasvaurioita varten - pieni poika on innostunut kaivamaan Kiinaan sieltä kuistin alta ... laitoimpa siihen ympärille verkon, nyt ei mennä kuistin alle. Se oli kiva paikka myös juosta läpi leikeissä, mutta nyt se hupi loppui.
13, Raija ja Sissi kävivät - oli taas niin lystiä. Tämänpäivän leikkejä täällä.
OIKEIN HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ !

Toivoisin olevani enkeli,
jolla olisi  voimia Sinulle,
jos heikkona olet.
- Jolla olisi aikaa Sinulle,
jos kiire ahdistaa.
- Joka opastaa Sinua,
jos apua tarvitset.
Joka  valoa näyttää,
jos pimeässä kuljet.
- Joka rohkaisee Sinua,
jos epävarmana kuljet.
- Toivoisin olevani enkeli,
joka kuiskaa Sinulle,
Sinä voit, Sinä pystyt,
Sinä olet hyvä,  kaikki on hyvin.
Minä rakastan Sinua.

Jokaisen on omat
tiensä kuljettava,
mutkaiset ja kivisetkin,
ja omat läksyt opittava
vaikeat ja kipeätkin.
Jos on ystävä,
joka ymmärtää
se taakkaa
paljon keventää.


Internetissä tutustuu ihmisiin,
joista ajan myötä tulee ystäviä.
Jutellaan keskenämme, kuin olisimme
aina tunteneet toisemme.
Tiedämme välimatkan, joka meidät
erottaa ja saattaa olla,
ettemme edes koskaan tapaa,
mutta silti me kiinnymme
näihin ihmisiin.
Virtuaaliystävyys ei tunne rajoja
ja se voi olla yhtä aitoa
kuin muukin ystävyys.
(Iso ikävä kanadalaista Darlene ystävää joka menehtyi noin vuosi sitten)

14. Merja kävi ja harjoitteli pikkuisen näyttelyesittämistä, Jukka seisoo kivasti vähän aikaa mutta juoksu onkin sitten pomppimista ja hampaat mukana.
Mutta jospa pikkuhiljaa. Raija eilen sai Jukkiksen menemään maahan 3 kertaa, minähän olen sille vaan opettanut seiso käskyä. :)

16. Taas on saanut tehdä lumitöitä ... kerrassaan ihana auringonpaiste tänään, tälläisiä talvipäiviä lisää!
Picasa albumit lopettaa, joten joudun etsimään uutta paikkaa kuvilleni. Toukokuun alkuun mennessä siirrettävä tai tuhoutuvat. Google kuviin olisi mahdollista siirtää, mutta jotenkin ei tunnu yhtä kivalta paikalta kuin tuo Picasa - siirsin viimeisimmät kuvat kuitenkin jo sinne.
Myös olen siirtänyt äitini runokirjojen julkaisutilaisuuksien kuvat sinne.
18. Lisäsin tuonne linkkeihin 'Albumeita' linkin, sieltä löytyy mm noita leikkikuvia.
Jo säitä pitelee, äsken satoi kaatamalla vettä - peltikatto vaan ropisi ja nyt siellä tulee isoa tiuhaa valkoista - lie räntää...
Tänään vihdoin saan uuden hampaan tuon joku aika sitten pois vedetyn tilalle ja ammottava aukko täyttyy. On ien parantunut tarpeeksi. Lähdettävä siis taas kaupunkiin - en sitten millään haluaisi!
Tässä pari kuvaa meidän pävittäisistä askareista, Jukkis syö dentasticksiä Elle mummon kanssa vierekkäin
ja sitten ikkunan läpi otetut kun Ilona ja Jukkis harvensivat minun tontinrajapensasta ja leikkivät yhdellä oksalla - sitten Ilona huomasi minut.
Melkeinpä on äitinsä kokoinen poika jo.

19. Uh-huh, ompas lämmin, sai heti aamusta tehdä lumitöitä kun puoleltapäivin tulee koiranruokaa ja auton on päästävä lähelle ettei tarvitse kannella säkkejä pitkää matkaa.
On kovaäänisiä nuo turvapaikan hakijat meihin suomalaisiin verrattuna, eilen taas bussipysäkillä - kun tulin hammaslääkäristä - oli melkein kymmenkunta heitä odottamassa samalla pysäkillä bussia. Suomalaiset olisivat melko hiljaa, mutta nämä nauroivat ja kälättivät kovalla äänellä. Käytän sanaa kälättivät koska tuo heidän kieli kuulostaa jännältä, paljon L, M ja Ä kirjaimia heidän puheessaan.
22. Pennut 5 kuukautta tänään! Onnea! Aika menee aivan liian nopeasti ja ne kasvavat AIVAN liian pian!
Täytyy nauttia näistä pentukuvista niin kauan kuin niitä saa.                Kuvia täällä eilisestä Sissin ja Jukkiksen leikkituokiosta.
23. Hikihatussa taas tehty lumitöitä...
Tässä uusi kuva reissucolliesta...takana Maxi (Malinallin Twice As Nice) ja edessä 'pikkuveli' Harry.
Päiville kiitos kuvista! Bellellä on paljon poikaseuraa Topin lisäksi, labradori-Raipe  ja colliepoika Lassi.
25. Eilen käytiin Renkomäen hallilla vähän harjoittelemassa näyttely juoksua ja ylipäätään vähän muualla kuin aina kotona omassa laumassa. Kiitos Merjalle avusta! Hallin hälinä (paljon koiria ja ääntä) ja lattia eivät olleet ongelma, mutta kun pennut vaan halusivat riekkua ja tutustua kaikkiin ihmisiin ja koiriin niin juoksu ei aivan onnistunut. Pääasia että hauskaa oli. Raija otti muutamia kuvia, myös Lenni-isä tapasi lapsiaan ensi kerran,
kuvissa vaan ei haluttu poseerata. :)
Tänään Kristiina kävi ja otti myös hienoja kuvia, Jukasta etupäässä, Ilona myös parissa kuvissa. ISO kiitos Kristiina! Aina niin kiva treffata!
Täällä Kristiinan tänään ottamia kuvia.
Riikka-Liisa lähetti kuvan Luukaksen tyttärestä 'Tuikkeesta'. (Silimen Tähti Olen Minä)  Tuike on siskopuolensa Ilonan näköinen, vai mitä? :)
Tuike vasemmalla, Ilona oikealla.
27. Ihana auringonpaiste!
Jos meidän iso nalle voisi tulla raskaaksi niin se varmaan olisi... Jukkis on koko aamun harrastanut lempimistä sen kanssa. Onneksi Sissi tuli ja pääsivät purkamaan energiaa leikkeihin. Kuville taas teen pikkualbumin, mutta ne tulevat myöhemmin kun ehdin ne käsitellä. Tässä kuitenkin todiste että osaavat ne vähän rauhoittua ja olla makuullakin - kiitos Raijan opetuksen.
Niin ja Jukkikselta lähti yksi kulmuri!
Emilin Hertta-tytär (Malinallin Media Sensation) oli tänään Tuusniemellä ensimmäistä kertaa virallisessa näyttelyssä. (10kk) Eerolan Päivi oli tuomaroimassa ja tykkäsi kovasti Hertasta - oli ruksattu ensin ERI arvoisteluun mutta muutettu EH:ksi. Nimittäin Hertta päätti ettei se liiku. Päivi oli kärsivällisesti antanut sille paljon aikaa yrittää mutta Hertta päätti toisin, kuitenkin tuloksena EH 4.
Siellä oli tiukka arvostelu asteikko oli hylky, T:tä ja H:takin.
Tässä Hertan arvostelu: Erinomainen sukupuolileima, Näyttää ikäiseltään. Keskikokoinen. Keskivahva. Erinomainen lihaskunto. Tasapainoiset kulmaukset. Matala kinner. Hyvä runko. Hyvin narttumainen pää. Tummat silmät. Lempeä ilme. Runsas karvapeite. Tulisi esiintyä enemmän edukseen. Varsin haluton liikkumaan kehässä. Melko puhdas sininen väri. Tarvitsee lisää kokemusta liikkuakseen halukkaasti muuten lupaava kokonaisuus.
Hertan kuvaa odotellessa...tuli kuvia-kiitos Teija ja Jussi!

28. Tässä niitä eilisiä temmellyskuvia. Alussa Raijan ottamia - kiitos! Vaikka on samantapaista temmellystä niin ovat ainutkertaisia - kerran ne ovat vaan pentuja - vaan turhan pian kasvavat.
Eilen katselin Suomen euroviisun valintaa ja en tykännyt yhtään valinnasta - henkilö oli hyvä mutta kappaleesta en tykännyt - olen kai tullut liian vanhaksi?
29. Karkauspäivä!
Ihana auringonpaiste taas. Talon viereisellä pihalla ei uskalla ilman valvontaa pitää koiria kun on niin iso ja jäinen lumiröykkiö katolta roikkumassa.
Teddy tykkää kovasti leikkiä!