1. Mukavaa viikonloppua sekä alkavaa helmikuuta kaikille! Yrittäkää mahtua sohvillenne.
2. Käytiin tänään Teddyn kanssa äitiä katsomassa hoitokodissa ja siellä oli ruokailu vähän myöhässä ja koko kerroksen väki juuri ruokailemassa.
Joten kaikki näkivät meidän tulon, niin hoitohenkilökuntaan kuuluva mies tuli äitini huoneeseen ja pyysi jos tultaisiin Teddyn kanssa muitakin asukkaita moikkaamaan - olivat pyytäneet.
No Teddy pääsi sitten vanhusten keskipisteeksi ja sai paljon kehuja - mm. "on kuin filmitähti!" ja saatiin pyyntö jos voisin tuoda uudelleen heitäkin tapaamaan Teddyn.
Äiti oli niin iloinen, hän niin rakastaa eläimiä, oli vähän väsynyt kun olivat käyneet aamupäivällä ulkoilemassa, joten ei viivytty kovin kauaa.
3. Naamakirjasta bongasin taas kuvan Teddyn Italiassa asuvasta 'Diego'-pojasta (Zinnia's From Dusk Till Dawn) kuvassa perheen toisen koiran kanssa.
Diegon kyllä tunnistaa samasta näöstä isänsä kanssa. :)
5. Aika makee päivä; löysin serkun jota olen joskus lapsena ehkä kerran tai pari tavannut. Sekä ihana-Paula toteutti minun haaveen ja kävi ottamassa kuvia Järvenpäässä olevasta kasvatistani: Malinallin Total Knockout, jota en ole nähnyt senjälkeen kun pikkupentuna luovutin heille, pian 5 vuotta sitten.
He nimesivät tytön Malinaksi ja Paula kertoi että Malina on pikkuinen, seurallinen, voi hyvin ja on hyvä asuinympäristö - aidattu omakotitalon piha. Siis olen niin onnellinen! Tässä kuvia tytöstä. On paljon äitinsä näköinen. Ovat tainneet vähän leikellä turkkia. Kasvokuvan voi klikata suuremmaksi.
Video: Dog steps.
7. Tänään sitten Ilona kohtasi vierailun merkeissä tulevan (toivottavasti!) sulhasensa Ramseksen. Kiitos Tuula ja Elo kun kävitte esittelemässä poikaa!
Ehkä ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä tai sitten oli? :) Ilona ensin näytti kuka on kuka - ihan nätisti kyllä - ja ei sitten sen kummemmin huomioinut.
Uudet kuvat 18 kk ikäisestä sulhasesta. Tykkäsin, oli iloinen ja reipas poika!
8. Päiville kiitos uusista Topin (Malinallin Heart Of Hope) 18kk kuvista! Topi kovasti odottelee jos Ilona tekisi sille pikkuveikan. :)
11. Teddyn ja Trullan (Dolmaris Nimrodel) Twist And pentue jo 4 vuotta! Onnittelut!
Tässä yksi heistä, 'Tico' Twist And Hey Ho Lets Go,  synttärikakun äärellä.
12. Piikkipäivä, huono olo. Sirpalle kiitos kuva/posti piristyksestä!
Ja tässä taas näitä 'viisauksia'. :)
13. Oikein hyvää Ystävänpäivää Sinulle!   Olet tärkeä minulle.

KUKA ON SINUN YSTÄVÄSI?
- Hänkö, joka asuu kaukana, mutta on silti niin lähellä sinua
- Hänkö, jota et ole tavannut pitkään aikaan, mutta joka kulkee ajatuksissasi mukanasi jossain mielen pohjalla
- Hänkö, joka saa tuntemaan olosi mukavan kotoisaksi pelkällä läsnäolollaan
- Hänkö, jonka vuosien takaa tavattuasi saa menneet vuodet unohtumaan
- Hänkö, jonka sanojen ja tunteen ilmaisun aitoudesta voit olla täysin vakuuttunut
- Hänkö, jolle uskallat vuodattaa sydämesi syvimmät salaisuudet pelkäämättä, että sinua niillä joskus satutetaan

Kun minulla on yksikin tällainen ystävä, niin minulla on maailmassa kaikki!

'Birgit Ahokas'

19. Hyvää huomenta maailma!
Taas nähty outoja unia, tai ensimmäinen oli ihan looginen tilanteen huomioon ottaen: siinä astuteltiin collietyttöjä. molemmat kaksoisastutettiin. Ei olleet minun koiria. Mutta toinen uni se vasta outo oli ja siihen heräsin. Olimme matkalle jonnekin retkelle, ilmeisesti työporukan kesken, en kyllä tuntenut monia ihmisiä. Muut matkustivat linja-autossa mutta minut oli laitettu polkupyörällä sen perään kiinni ja istuin takaperin tarakalla jollain telineellä. Sitten se teline melkein irtosi ja yritin huitoa bussiin että putoan, bussiemäntä yritti saada kuljettajaa pysähtymään mutta mies ei ollut kuulevinaan. Siinä kuitenkin keikuin väliaikapysähdykselle saakka mutta kaikki minun tavarat, rahat olivat pudonneet. Usein muuten minä olen eksyksissä unissani ja ei ole rahaa. Siellä sitten kaikkien oli tarkoitus syödä jotain mutta siellä oli kaikki ruoka loppunut vain jotain karamellejä oli jäljellä. Vaikka enhän olisi niitäkään voinut ostaa kun ei ollut rahaa. Oli nälkä en ollut ehtnyt syödä aamulla ennen lähtöä.
Sitten yht'äkkiä huomasin että se bussi oli lähtenyt ja minä jäin sinne. Yritin etsiä pyörääni että lähtisin sillä ajamaan takaisin kotiin, mutten löytänyt sitä.
Se jatkui vieläkin mutta en nyt muista enempää enää, oli vaan ikävä tunne herätessä.
Teddy aina tuo heti aamusta oman teddynsä minun nenän eteen sängyssä, sitä pitäisi vetää je heittää.
Koirat sain nyt ulos aamutoimille ja itse nyt aamukahville mars.
Olipas jännät pariviestit Sotshissa! Onnea Suomen miehet ja naiset! Kultaa ja hopeaa!
21. DM geenitestin tulokset saapuivat!
Ja ilokseni Ilonan tulos on terve eli N/N, Emil on kantaja N/DM.
Mutta ilo muuttui suruksi kun kuulin että Ilonalle ajatellulla sulhasella on alttius sairastua eli DM/DM.
Ja tämähän tarkoittaa että en käytä sitä ja jos aion pennut Ilonalle yrittää saada niin täytyisi keksiä uusi sulhanen.
Kuulin että Saksassa ollaan sitä mieltä että N/DM koiriakin on sairastunut, tosin taudinkulku on ollut hitaampi.
22. Päätösten tuskaa! Olen tätä jo pari vuotta pohtinut, onko minun aika lopettaa kasvatus. Mutta nyt olen tullut siihen tulokseen että on.
Vaikka sydän itkee, olisin niin halunnut Ilonan vauvan. Tämä on ollut elämäntapa, on niin surullista ajatella ettei minulla ole enää pikkuisia ihania collievauvoja hoidettavana ja rakastettavana. Mutta on onneksi nuo isot vauvat ja niissä riittää rakastettavaa ja huollettavaa. NYYH! Masentaa.
Jäi ikävä mieli kun kirjoitin facebookissa päätöksestäni niin siellä ei tainnut olla ketään suomalaista kasvattajaa ketkä olisivat jättäneet astuttamatta tuon uroksen dm testin takia. Minun omatunto vaan ei sallinut sitä tehdä. Sain kyllä kannustusta ystäviltäni Kanadasta ja Amerikasta sekä saksalainen ihminen sanoi kunnioittavansa päätöstäni.
Tässä yksi saamani viesti:
Tarja you were correct. I would not want to use a dog positive for Dm..if he was a carrier only and not affected with the disease, I might consider him since my bitch is normal/normal. At least with a Dm carrier you are dealing with a dog that has both the normal and the positive gene, you could get normal/normals and normal carriers...with a dog that is Dm/DM all he has to offer is  the affected gene.
23. On tää niiiiin vaikeaa, Ilonan juoksu on alkamaisillaan ihan selvästi ja minulla pää aivan sekaisin.
Yritän kaikin voimin pysyä kannassani, vaikka järki ja sydän taistelee keskenään, 'haluuun Ilonan vauvan!' APUA!
Topin perheessä Susanna-tytär on surullinen kun odotti Ilonan vauvaa, nimikin oli jo valmiina...
24. Tekisi niin mieli lenkille muttei meinaa uskaltaa lähteä jos tuonne kaatuu, on maa jäässä ja pieniä järviä päällä...kuka sitten mun koirat hoitaisi?

'Onnin' (Malinallin Talk Of The Town) DM-geenitesti saapui ja ilahduttavasti tulos oli N/N kuten Ilonalla. Olen iloinen Onnin ja Katin puolesta. :)
Tässä video yhdestä DM:ään sairastuneesta koirasta.
25. Pakko palata tuohon DM asiaan. Olen kyllä pahoittanut mieleni Tuulan facebook kirjoituksista sekä koiransa kasvattajan yksityisistä viesteistä kun käytin sanaa SAIRAS koirasta. Nyt olen löytänyt syyn myös siihen. Vaikka siis tiedän täysin että se tarkoittaa että koira on altis sairastumaan tuohon hyvin ikävään tautiin eikä ole sairas tällä hetkellä. Uhkailtiin jopa kunnianloukkaus haasteella. Colliesanomissa on tarina Kikka koiran vaiheista lehdessä 1/2012 ja sen jatkona on DM:n lyhyt oppimäärä sivulla 29. Siinä myös käytetään sanontana tästä testituloksen muodosta SAIRAS.
Mutta nyt lopetan tämän asian jauhamisen ja move on.
Ilonalla ON juoksu nyt eli ailahtevan mielen viimeiset ratkaisun päivät lähestyvät.
Laura-kulta ilahdutti minua Teddyn 'Tino' pojan kuvilla. Tinon virallinen nimi on Frozeneye's Golden Amigo ja äiti on Finn Arrow Glamour Of Gold. Kiitos!
Ja se on aivan ihana colliepoika!
Pitäisikö jokaisen koiraihmisen housuissa olla tälläinen kuvio? Minä sain tälläisen tänään Ilonalta. :)
Katsoin tälle päivälle Enkelin viestin ja tälläinen neuvo minulle annettiin. Mitähän kukakin lukee siitä, minulle tulee mieleen eräs hyvin mieleinen ajatus! :)
26. Ilonalla hormoonit selvästi hyrrää...meidän kadun varressa asuu vanha pystykorvaa muistuttava uroskoira, joka pysyy pihassaan vaikka ei ole porttia. Nyt se tuli ihan portille ja Ilona, toisella puolella katua niin hymyilee sille ja keikuttaa itseään ja häntä heiluu. Vanha herra alkoi myös heiluttaa häntäänsä
ja ruikkasi rakkauskirjeen portin pylvääseen. Ainahan Ilona kaikkia rakastaa lenkillä, ihmisiä ja koiria, menee häntä heiluen kuin kultainen noutaja , mutta kyllä keimaili vielä enemmän, mielestäni.
Minun on aika vaikea unohtaa ihanaa Ramsesta, todella todella tykkäsin siitä koirasta...nyt kun olen DM asiaan paremmin perehtynyt niin ehkä tällä tiedolla olisin tehnyt  toisenlaisen päätöksen. Mutta on minulla toinen kiva komistus mielessä myös...
Facebookissa olen tehnyt uusia löytöjä. Teddyn kahden pennun omistajat...Black Sara's pentueesta.
<--- 'Vilma'
Black Sara's Just Me Now

     --->
   'Jami'
    Black Sara's James Bond
27. Mukavaa torstai päivää! Otetaan rennosti kuten Teddy tässä...
28. Taiteilija Jesseca Tyrell on tehnyt tämän ihanan maalauksen.
Kauppamatkalla tuli lähistöllä asuva Liisa (omistaa sk collien) vastaan ja lupautui leikkitädiksi pennuille jos niitä tulee!
Liekö löytyisi alkuajoille valvomis- tai isojen koirien hoitoapua touko-kesäkuulle?