1. Todella helmikuu, lumi hohtaa kipakassa pakkasessa kuin miljoonia helmiä olisi ripoteltu maahan. Kaunista!
Ja pakkanen paukkuu, nousussa koko ajan, nyt -22 ... kello 20.00.
Ilokseni Suvi kertoi että myös 'Maxi' (Malinallin Twice As Nice) menee ensi keskiviikkona terveys tutkimuk-
siin. Kiitos Suvi, hali siitä hyvästä sinulle ja Maxille tietysti myös! Sitten on Elle+Luukas pentueen 13 pen-
nusta yhtä vaille kaikki tutkittu - on todella hyvin! Kiitos kasvattien omistajat suuresti!!!

2. Tässä kuvassa Teddyn 'Diego' poika (Zinnia's From Dusk Till Dawn -oikealla, soopeli) tarkistanee onko kaverinsa Toivon kurkku kipeää tai sitten liekö hammas? Näkyy myös lumi vielä pysyneen Italiassakin. Meillä Lahdessa -22 celsius tällä hetkellä.
3. Tässä video Helsingin rautatieasemalla olleesta Pekka Haaviston taustajoukkojen järjestämästä esityksestä. Hieno, ihan meni kylmät väreet.
4. Jääkausi jatkuu ... koettelee metsän eläimiä. Tänään, ensimmäisen kerran näin pupujussin lintujen syöttöpaikalle, menin heti heittämään  sille porkkanan, mutta ressu pelästyi ja loikki pois - toivottavasti tulee takaisin ja porkkana maistuu.
6. Onnittelut uudelle Suomen tasavallan presidentille Sauli Niinistölle!
Ei  ole pupu tullut syömään porkkanaa. Aivan ihanaa kun sää on lauhtunut, noin -6 astetta nyt. koiratkin ihan selvästi olivat paljon iloisempia ulos päästessään kun ei tarvinnut palella.
Taas pohdin tuota käyttäytymistä kun täytyy syödä samasta kupista vaikka omassa on ihan samaa ruokaa...tässä Hope ja Tytti tänään.
Onneksi meni ihan sulassa sovussa, joskus muristaan samalla, tänään ei. Tapeltu ruuasta onneksi ei olla koskaan.
8. Voi että - ei päästykkään vielä tästä kylmyydestä
Suvi soitteli että lääkäri oli tykännyt että Maxin (Malinallin Twice As Nice) lonkat ja kyynärät olisivat hyvät, odotellaan nyt sitten Kennelliiton lopullista arviota. Kiitos Suvi kun veit Maxin! Tässä kuvassa Maxi 'kaverinsa' kanssa.                       Maxi - - ->
9. Hurrr, tätä kylmyyttä. Ei sovi minulle...Ja tätä lumen määrää taas!
Tälläinen Teddyn ja Ellen olotila sopii minulle paljon paremmin kuin olo tuolla pakkasessa... :)
10. Nyt on Heinin tekemät tossut koetestattu ja hyväksi havaittu. Laitoin ne Hopelle tassuihin ja mummeli tykkäsi kovasti, vauhti oli kova koko lenkin (hyvä kun perässä pysyin) ja tossut pysyivät hyvin koko lenkin jaloissa
13. Piialta ja Nanalta tuli vähän kuulumisia ja kuvia - kiitos Piia - välitetty myös Mialle, koirasi isän omistajalle - heh-heh, meinasin kirjoittaa koirasi isälle.  Nana on Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz) Goldshimmer pentueesta.
Katselin eilen 'Kadonneita etsimässä' ohjelman liikuttavia tapaamisia ja itselle tuli kyllä kovin haikea ja yksinäinen olo, minullahan ei ole oikein ketään sukulaisia. Paitsi nämä karvanaamat. :)
Oltiin tänään 'pentujen' (ne on vielä aivan pentuja!) Emilin ja Ilonan kanssa lenkillä, en ihan heti ota taas tätä paria yhtä aikaa, kun tulee ihmisiä vastaan niin kumpikin hinkuu niin kaula pitkällä kaikkia - joka ikistä vastaantulevaa- ihmisiä tapaamaan. Ja kun ne ovat niin 'huonotapaisia' niin sitten vaan noustaisiin vasten ja yritettäisiin antaa pusuja ... niin ja Emil saattaa haluta ottaa koko käsivarren suuhun hellästi ...
Tutuille ja ystäville haluan toivottaa huomiseksi oikein ihanaa Ystävänpäivää virtuaalihalin kera.
Kortti Jamieltä täällä.
Teddyn Italian Diego-poika liikkuu vakaalla askeleella peilinkirkkaalla jäällä.
17. Päivät ja viikot menevät niin nopeasti ettei meinaa perässä pysyä.
Ihanaa kun kovat pakkaset ovat ohi (toivottavasti!) mutta lunta on taas yli äyräiden, ei meinaa mahtua minnekkään ja lisää on tullut tänään.
Miksi innostuin nyt kirjoittamaan on että halusin kertoa tuosta meidän Tytin tavasta, kun tulen huoneeseen missä se nukkuu niin jokaikinen kerta se heti pyörähtää selälleen ja alkaa vilkuttamaan etujaloillaan...Ihan naurattaa noiden tavat; Teddyllä on taas tapana joka ilta kun menen sänkyyn tulla katsomaan minua ihan läheltä kasvoja silmiin ennenkuin se asettuu nukkumaan. Minun koirat on ihania, ne nukkuu niin kauan kuin minä, ne ei koskaan tule minua herättämään.
20. Mamma Mia tätä lumen tuloa - viime yönä satanut varmaan parikymmentä senttiä aivan märkää lunta :(
Ilona on keksinyt että ikkunalaudalla voi istua ja katsella ulos...


Nautitaan ihanasta, aurinkoisesta talvipäivästä, ainoa miinus on märkä lumi, hapsut on täynnä isoja lumimöykkyjä....
Sirpalle ja Ilpolle kiitos kuvaterveisistä - kasvattajatäti täällä etelässä tulee aina niin onnelliseksi                       kun näkee että siellä ne omat karvaiset lapset ovat hyvässä hoidossa.
Upea kuva Rajajoesta, usva leijuu jään yllä. Veljekset Varri ja Peetsi siellä ihanasti vierekkäin ja sitten odottavat sisäänpääsyä.
21. Arvatkaapa mitä? Lunta tupruttelee taas...
Olipa mukava yllätys kun aamulla koneen avasin niin oli lisää pohjoisen poikien kuulumisia! Kiitos Sirpa!!! On teillä todella myös lunta - huh-huh - minäkin olen aikaisempina vuosina - paitsi tänä- ja viimetalvena - kolannut myös koiratarhan lumet, nyt ei pysty millään. Takaisinpäin lämpimät halit rakkaudella!

Oikein lumiset terveiset Sulle Tarja-kulta ja koko meidän sukulaisperhe siellä Metsäpellossa ! Teillä on siellä paljon lunta ja niin on muuten meilläkin täällä Torniossa ! Meillä on pieni piha ja mummi ja ukki ovat melkein hätää kärsimässä, kun ne yrittävät pitää meidän riehumispolut juoksukunnossa... Meistä on vissiinki tullut vähän vaateliaita, kun me ei pihalla ollenkaan juosta umpihangessa vaan meitä varten lapioituja polkuja pitkin vaan... Mutta jos Sie näkisit meidän lumivallit, Sie kyllä taatusti ymmärtäisit meitä ! Meillä kävi muuten yks päivä leikkimässä meidän kaveri, labradorinnoutajatyttö Heta, eikä sitä yhtään haitannut melkein katonrajaan ylettyvät kinokset ! Huishai se kiipesi ylös ja tuli samantien alas ! Se olis kiivenny vaikka vajan katolle, jos siinä olis ollu tarpeeksi lunta, mitä pitkin kiivetä... Hetan emäntä näet heitti sinne katolle yhen kepin, kun se ei halunnu, että Heta olis sitä vaan järsiny eikä oli ollenkaan leikkiny meidän kanssa. Totta mekin haluttiin leikkiä ja juosta ! Ja kylläpä mie (Varrikulta) juoksinkin ! Mutta pikkuveikka tais vähän pelätä sekaantua meiän leikkeihin ja niinpä se meniki kyhnyttämään Hetan emännän kylkeen ja sai paljon kehuja ja rapsutuksia :)
Peetsirakas on kuule Tarjakulta aivan mahottoman ihmisrakas ! Ja aivan erityisesti lapsirakas ! Kyllä mieki tykkään ihmisistä ja lapsista kans tosi paljon, mutta tykkään mie välillä olla ihan rauhassakin. Makoilla vaan ja katsella huushollin menoa...
Niinku Muoniossa, josta ukki lähettiki Sulle jonku kuvan. Me oltiin siellä muutama päivä kotimiehinä hoitamassa lapsia ja Hillaa ja Hukkaa, kun niiden äiti ja isä kävi "vauvareissulla" Rovaniemellä. Ne toi sieltä tullessaan ihanan vastasyntyneen Vilkku-vauvan :) , jota Peetsi ei olis halunnu silmistään päästää... Mie makoilin kaikessa rauhassa eteisessä patjallani ja välillä vähän väistelin, kun lapset juoksi rinkiä tai aikuiset loikki melkein mun yli. Peetsirakas ei kuule väisty yhtään ! Ei sitä haittaa pätkän vertaa, jos tuntuu, että sen päälle melkein astutaan... Se vain makoilee tai istuu  ja seurailee, mitä seuraavaksi tapahtuu... Ja sitä paitsi, Peetsirakas osaa leikkiä lasten kanssa ! Kun pikku-Pauli juoksi rinkiä keittiö-olohuone-eteinen-keittö jne, Peetsi alko leikkiä Paulin kanssa niin, että se meni aina vastaan, kun Pauli tuli jommasta kummasta suunnasta ja vaihto taas toiseen suuntaan, kun Paulikin vaihto. Sie varmaan ymmärrät, Tarjakulta, että niillä oli hauskaa ! Kertaakaan pikkuveikka ei juossut Paulin perään niin että Pauli olis vaikka kaatunu. Ne leikki piiloleikkiä :) Niin mekin leikitään pihapoluilla, mutta me juostaan sitte hurjaa vauhtia, mutta veikka osasi olla juoksematta Pauli-pojan 3.5v kanssa !
No, ei se aina ihan noin ihana ole. Siis mulle. Kyllä mun pitää aina välillä näyttää sille, kumpi meistä on pomo. Se on niin kauhean tulinen luonteeltaan ! Ja periksi antamaton. En mie ole sitä kertaakaan purru, mutta mummin mielestä pelkkä rähinäkin on aika kamalan kuuloista. Mutta kyllä mummi ja ukki on mun puolella siinä mielessä, että mie saan kuulemma "näyttää kaapinpaikan" tuolle tulisieluiselle velipojalle.... Muuten se koittais pomottaa muan kaiken aikaa varmaanki. Ainakin mie luulen niin. Mutta HETI, kun se lakkaa rähisemästä, mie päästään sen "pihdeistä" ja alan leikkiä sen kanssa :)
Tällaista kaikkea meille kuuluu ja paljon muuta, mutta nyt pitää kuulemma ruveta nukkumaan vaikka Peetsirakas ei ehtiny kertoa itse vielä mitään... Suuttuukohan se, kun mie, siis Varrikulta, olen ollu kaiken aikaa äänessä... Mutta siitähän mie olen kertonu enkä itsestäni :) Annetaanpa ens kerralla veikan kertoa musta. Mahtaakohan se antaa mulle yhtä paljon kehuja kuin mie sille ?
Mummilta ja ukilta rakkaat terveiset ja halaukset ja karvaturreille silitykset ja meiltä Peetsin kanssa paljon colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia !
Lähettävät Varrikulta ja Peetsirakas Torniosta

                                                                  <-
                                                                 tässä Varri
                                                                 Hukan (la-
                                                                 pinkoira)
                                                                 kanssa
                                                                 Muoniossa


                                         

Tänään on taas koirien ruuan täydennyspäivä, meille tulee aina kotiovelle 6 kappaletta 15 kilon säkkiä kerralla, enempien kanssa olisi säilytysongelmia. Täytynee lähteä nostamaan rahaa automaatilta ja käymään kaupassa samalla. Harvemmin nykyään rahaa käytän kun kaiken melkein voi maksaa kortilla.
22. Ja eiku sataa lunta, ja aika sakeesti, oli komeita lumiukkoja lauma kun otin sisään pihalta. Tässä lenkillä isä ja tytär tällä kertaa.
Tässä uudet kuvat Teddyn nuorista Susetten tyttäristä (S. Unelma ja Uniikki), jotka asuvat Päivillä kotona. Vasemmalla tricolour on toinen niistä ja oikealla soopelityttö on toinen.
24. Kävin kaupungissa asioilla mm. postissa; ostin Ellelle uuden sadetakin syntymäpäivälahjaksi. Elle täyttää 7 vuotta sunnuntaina! Otan kuvan Ellestä uudessa takissa joku kirkkaampi päivä.  Tänään on pilvistä pikkupakkasta, eilen paljolti lumet tippuivat puista kun oli lämpöasteita niin luonto näyttää jotenkin ankealta... Oli muuten hurjan paljon ihmisiä liikkeellä, perjantai päivä ja huomenna olevat Finlandia hiihdot ovat tuoneet lisäväkeä Lahteen.
On kai laitettava tänne seuraava; Marja kirjoitti etä Timi (Malinallin This Is Mine) ja pikku-Senni kävivät tänään rokotuksilla, kaikki hyvin ja kunnossa ja eläinlääkäri oli sanonut että Timi on seudun komein colliepoika! :) Kasvattaja yhtyy tähän mielipiteeseen! Kuvia mahdollisesti tulossa piakkoin...odotellaan...
Nyt on Ilona ilmoitettu Lahen KV-näyttelyyn, saa nähdä jos tällä kertaa pääsemme paikalle. Olisi Ilonan ensimmäinen näyttely.
26. Elle tänään 7-vuotta! Onnea kulta!
Käytiin Mian kanssa minun äitiä katsomassa Dilan palvelutalossa ja otin Ilonan mukaaan, ajattelin että Ilonan täytyy vähän kokea maailmaa eikä vaan täällä 'maalla' olla. Hissi ja liukkaita lattioita. :)
Äiti oli ikionnellinen kun Ilona oli mukana.
Kerrassaan ihana aurinkoinen päivä tänään, yritin Elleä kuvata mutta se on melkein mahdotonta yksin saada hyviä kuvia kun - kuten olen aiemmin kirjoittanut - ne tulevat aina ihan lähelle ettei voi kuvata... ja samaan aikaan osa on sisällä ja Ilona tapansa mukaan on ikkunalaudalla.:) Mitä nyt ikkunalasissa olevien  nenänjälkien takaa näkyy . :)
Alla Teddyn suosikki asento, tämä bloggaaja myös
aikoo mennä peiton alle juuri nyt.
Hyvät yöt kaikille! Mukavaa alkavaa viikkoa!

27.
Rakas Elle-äiti, me Sinun (ja Luukas-isän) pojat, Varrikulta ja Peetsirakas, lähetetään tosi paljon onnitteluita ts tuhannesti colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia eilisen 7v syntymäpäiväsi johdosta ! Tämä meidän "aidantakakuva" on otettu Muoniossa Hukan ja Hillan pihalla pari viikkoa sitten. Me oltiin jo aidan sisäpuolella, kun mummi ja ukki vielä tyhjensi autoa toisella puolen aitaa. Kukat on mummilta ja ukilta :) Ne on oikeasti mummin Helsingin rakkailta tulleet synttärikukat, mutta kelpaahan ne Sullekin, rakas Elle-äiti ? Me (ja mummi&ukki myös!) ollaan tosi kiitollisia siitä, miten hyvän elämänalun Sie olet meille yhdessä rakkaan Tarja-kasvattajan kanssa antanut :) :) Eihän meistä muuten olisi näin rakastettavia ja tasapainoisia collieita tullu ! Mitä nyt mie (Peetsirakas) välillä rassaan Varrikullan hermoja tulisuudellani... Huomenna me taas lähdetään Lappiin - tällä kertaa mökille saakka ! Vielä yks juttu, meille asennettiin viime viikolla alakertaan uudet Tiivi-ikkunat ja me oltiin tosi, tosi hienosti. Ei yhtään rähjätty. Ne asentajasedätki (eikä vain mummi ja ukki) kehu meitä ja meidän rauhallisuutta. Toi kolmas kuva on siitä, kun se toinen setä "kiipeili" meidän takapihalla lumivallin päällä... Olihan meillä keittiön portti kiinni ja me oltiin mummin kanssa portin takana, koska muutenhan me oltais koko ajan pyöritty ikkunoiden laittajien jaloissa... Eli täällä kaikki hyvin :) Toivottavasti Teillä siellä Metsäpellossa myös kaikki on hyvin sekä Sinulla, äitikulta, että myös Tarjalla ja kaikilla muilla :) Rakkain syntymäpäiväterveisin Varrikulta ja Peetsirakas
Voi teitä, ihanat pojat, te aina muistatte meitä 'vanhoja' täällä. ISOKIITOS! Ihanat kukat ja hienot uudet ikkunat teillä ! Mukava että käyttäydyitte hyvin, ollaan iloisia meidän pojista!
Meillä on täällä yksi Tiivi-ulko-ovi ja olisi kiva saada tuollaiset ikkunat tänne yläkertaan ainakin, täällä kun paistuu kesäisin jos on lämmin...
Me seurattiin ikkunasta tänään kun naapurissa tapahtui jotain kummaa; poliisit irroittivat ikkunan irti ja menivät siitä sisään sinne, olivat pitkän aikaa siellä, ambulanssikin kävi, tiedä sitten mitä siellä tapahtui?
28. Voi vitsin vitsi, ei yhtään naurata, lunta tulee taivaan täydeltä ja on tullut koko aamun. Katsoin Ilmatieteen laitoksen sivulta etä Lahdessa on lumen syvyys 60 senttiä ja esimerkiksi Torniossa on 51 cm. En meinaa saada porttia auki ja ylipäätään lumen luonti on hankalaa näillä nivelrikkoisilla sormilla ja kun polvessa on keinonivel niin sillähän ei voi auttaa tyrkkäämisessä. Olen aina ennen oikeastaan tykännyt lumenluonnista. Nyt sitä taitaa olla jopa vielä enemmän kuin viime talvena. Saako huokaista?
29. Herra X tuli tekemään meidän ajotien lumityöt, valli miehen korkuinen...kuva otettu yläkerran ikkunasta.  Hän tuolla portin lähellä kiipeää vallille siirtämään lunta sinne...Lumen syvyys tänään 61 cm.
Jännä miten poliisien tulo pihaan aina nostaa sykkeen :), Mustin ja Mirrin tytöt toivat minulle muovikaukalon häkin pohjalle ja poliisiauto tuli heti perässä pihaan...Olikin niin että heillä, oli ollut ratsia jossain lähistöllä eikä tytöt olleet huomanneet sitä ja pysähtyneet, joten poliisit lähtivät perään ja puhalluttivat Irinan tuossa pihalla... Juu, muovikaukalon häkkiin siksi että ajattelin laittaa häkin avonaisena olohuoneeseen - että on tuttu Ilonalle jos otan mukaan Lahden näyttelyyn - ja siksi se muovikaukalo peiton alle sinne etteivät pissaa sinne kun on kangashäkki. Nimittäin meillä joskus eräs vieras koira kun tuli meille ja meni sinne häkkiin heti ja pissasi sinne, vaikka sitä kuinka on pesty ja 'pissa pois' ainetta laitettu niin en voi olla varma etteikö koira tuntisi hajua vielä. Niin ja kun poliisit tulivat ensimmäisenä tulee pelko jos joku naapuri on valittanut koirista...Onneksi meillä on kivoja naapureita eikä kukaan ole valittanut, ainakaan minun tietääkseni.