1. Sairaalassa olo ajasta sen verran; olin neljän hengen huoneessa ja huonekavereilla kaikilla sama juttu. Ajan sairaalassa teki ihan kivaksi aivan mahtavat huonekaverit, ei parempia olisi voinut toivoa. Ja hoitajat myös olivat ihan mukavia. Kiirettä heillä pitää kyllä tuolla osastolla.
Tänä aamuna oli ensimmäinen aamu että en ensimmäiseksi joutunut lattiapesulle, Mia toi eilen eläinlääkäriasemalta Hopelle lääkkeet ja näyttää heti purevan. Muutenkin Mia vähän autteli minua ; siivoili koirien kakkoja pihalta ja tiskasi tiskit. Naapurin Leena toi minulle ruokaa kaupasta ,toi postit ja vei roskat. Kiitos molemmille!
Yöt ovat edelleen keljuja, ei saa nukuttua kuin pätkiä - enemmänin kuitenkin kuin ennen leikkausta, joten eiköhän tämä tästä. Kipulääkkeitä syön paljon kun on pakko yrittää jumpata tätä jalkaa. Haava itsessään näyttää tosi hyvältä -eilen poistin siteen , dreenireikä siinä polven vieressä edelleen hiukkasen vuotaa. Tänään tulee fysioterpeutti tänne kotiin katsomaan minua -  uuuu - kuinkahan hän minua 'rääkkää'?
Hopen juoksu alkaa olla parhailla päivillään ja pojat ovat rauhattomia, Teddy laulelee nyt...
2. Paha yö ja paha päivä. Polvi on niin kipeä että joka paikka on kuin hakattu, ei voisi pikkusormea liikauttaa... Ja mikä saa minut aivan masentuneeksi on että nämä polviliikkeet sattuvat juuri minun ennestään kipeään lonkkaan eli siihen missä ei ole tekoniveltä (vielä), varmasti pian on taas mentävä sekin laitattamaan ja minä en kyllä jaksa.
Koirat ovat selvästi minusta huolissaan. Teddy seuraa kuin varjo ja käy aina ihan viereen kiinni lepäilemään tai istumaan, nuuskivat polvea.
Ei varmaan kukaan hakuaisi lukea näitä ainaisia valituksia...yksittäisiin sähköposteihin en jaksa vasta - anteeksi!
Naapuri-Leenalle kiitos kun toit postin!
4. Ei sitten millään edelleen osaa nukkua ... on niin väsynyt että itkee vähän väliä kaikesta...
Taas isokiitos Leenalle avusta, Arjalle uusista homeopaattisista lääkkeistä ja ystäville ihanista sympaattisista posteista. (Kyyneleet virtaa aina lukiessa ja taas)
5. Lohjalta, collieiden sivuerikoisnäyttelystä on tihkunut senverran tietoa että Teddyn Susetten tyttäret tekivät ensidebyyttinsä siellä, molemmat olivat nättejä sanoi Anne, jolta olen saanut kuvia. Kiitos Anne!!! Molemmat saivat erinomaiset ja Uniikki (soopeli) oli narttujen junioriluokan 4. Sa:n kera, trikin nimi on Unelma. Luokassa oli 29 narttua. Onnea Päivi!
Luukaksen tytär Silimen Tähti Olen Minä sai avoimissa nartuissa Erinomaisen - luokassa 30 narttua.
6. Eilen Lohjalla oli myös kolme muuta Teddyn jälkeläistä:
Leaftribe White Lie  'Lumi' Jun Eri (jäi juuri viidenneksi )
Leaftribe Whiizz Kid 'Pyry' Jun Eh
Frozeneye's Black Amor 'Onni' Nuo Eh
Eilen käytiin Leenan kanssa minun äidillä kylässä taksilla ja se oli kyllä vähän liian aikaista, olen ollut älyttömän väsynyt ja kipeä - taisi unohtua kipulääkkeiden otto välistä.
Tuo polvi ei olisi enään niin kipeä mutta se saman puolen lonkka joka on nyt kipeytynyt tämän operaation myötä, se on pahin ja tuntuu että siihen ei edes kipulääkkeet pure. Tiistaina olisi hakasten poisto.
Juuri huomasin että alkaa tekee mieli jotain hyvää kaupasta-liekö hyvä merkki? :)
7. Hyvä minä! Sain kunnon kengän laitettua jalkaan ja käytyä sisäpihan tarha siivoamassa kakoista :) Tähän mennessä olen joutunut käyttämään liukkaita Crockseja, tosin en ole paljon ulkona ollutkaan.
Aamu kuitenkin oli tavallisen kamala, kun ei saa nukuttua ja pyörii koko yön sängyssä ja ylhäällä niin on polvi ja joka paikka kipeä ja on ihan kankea. Kun menin alas niin siellä oli kamala sotku taas!!! Pennut olivat saaneet ison vanhan hyöhentyynyn rikki ja koko olohuone ja keittiö ja vesikupit ym oli täynnä niitä höyheniä, joten ei auttanut muu kuin alkaa taas heti aamusta siivoamaan. Kuka haluaa pari riiviötä?
Ja Koskisen Pialle kiitos samojen tyttöjen näistä kuvista!
Olipa ihana saada uusia kuvia Varrikullasta ja Peetsirakkaasta, Näyttäisi että Peetsistä saattaa kasvaa isompi poika kuin Emilistä. Halit Tornioon ja kaikille oikein hyvää vointia, erityisesti Sirpalle! Näkyy muuten olevan vähän lunta Torniossakin!
8. Kävin Paavolan terveyskeskuksessa poistattamassa hakaset. Sairaanhoitaja tykkäsi että hyvältä näyttää haava. Ja oli aivan ihan 'haistella' ulkoilmaa, täytyy alkaa tekemään pikkulenkkejä tai ainakin aluksi olemaan pihassa enemmän.
Pennut muuten täyttivät 7-kuukautta pari päivää sitten - huomasin juuri ... :)
10. Mistä löytyy kadonnut elämänhalu?
13. Erittäin hyvää ystävänpäivää halin kera kaikille ystäville!
Sirpalle isokiitos kuulumisista! Ja rakkaat terveiset teille kaikille sinne Suomen pohjolaan!
Heippa Tarja kulta pitkästä aikaa ! Varrikulta ja Peetsirakas täältä Lapin pakkasista toivottavat Sulle oikein hyvää ystävänpäivää (nyt heti ekana, ettei me vain unohdeta) ja kaikille meidän rakkaille colliesukulaisille kans siellä Metsäpellontiellä ja muuallakin päin Suomea ja maailmaa :) Me laitetaan ilmojen halki tulemaan myös oikein paljon colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia - Sulle piristykseksi ja paranemiseksi ja elämänhalun uudelleen löytymiseksi. Sie olet Tarja kulta niin ihana meidän(kin) "ensimmäinen emäntä" & kasvattaja, että Sinua kyllä tarvitaan ja me halutaan, että Sie paranet ja tulet taas iloiseksi !
Me muuten jaksetaan tosi hyvin vaikka täällä onkin kovia pakkasia ja välillä pitää nostella tassuja, kun niitä metsälenkillä paleltaa, mutta hyvin me ollaaan kuitenki pärjätty. Me oltiin tällä viikolla kaks yötä Muoniossa ja siellä oli pakkasta yli -33 astetta ! Meidän piti mennä käymään myös mökillä, mutta kun Hetassakin oli mennessä pakkasta -32, mummi ja ukki päättivät, ettei mennä mökille ollenkaan vaan käännytään takaisin Muonioon. Ukki otti meistä kuvan (ja lähetti sen Sulle), kun me käveltiin mummin kanssa kovassa pakkasessa Pulkkatiellä... Et kyllä ikinä arvaa, että miks` just` Pulkkatiellä....
No siksi, kun siitä tulee meidän uusi "kotikatu" joskus ens vuoden alussa, kun mummi ja ukki jäävät eläkkeelle ja me muutetaan Hettaan asumaan! Ethän olis arvannu ? Ei mekään, mutta pakkohan se on nyt uskoa, kun meille oikein käytiin näyttämässä se paikka, mihin meidän koti tulee. Mie (Varrikulta) jo vähän "merkkailin" lumikasoja, mutta en mie tiedä, kuinka kauan ne mun merkit siellä pysyy...tuskin edes kesään asti :( Siellä on myös mökki lähellä (vähän yli 20km) ja tulevasta kodista kivenheiton päässä on vaikka minkälaista vaellus- ja kävelyreittejä :) Eli kun mie (Peetsirakas) kasvan isonveikan ikäiseksi, me saadaan liikkua TOSI paljon luonnossa, jos vain mummi ja ukki (ja me) pysytään terveinä.
Älä sitten huoli yhtään surra, että näätkö Sie meitä enää ollenkaan ... Tottakai Sie näet ! Kun me käydään sukuloimassa siellä etelässä, silloin me poiketaan Sinunki luona  ihan varmasti :) Ja mummi aikoo vihdoin ja viimein opetella ottamaan meistä kuvia ukin sille ostamalla lahjakameralla....ja lähettää niitä Sullekin. Nythän se on ottanu & lähettäny vain kännykkäkuvia.
Niin meillä on muuten unohtunu kertoa niistä minun (Peetsin) hampaista.... Sie kerran (kauan sitten:) kyselit blogissa, että mitenköhän ne Peetsin hampaat....kun Teillä löyty vähän väliä Emilin ja Ilonan hampaita lattialta . Kun mummi luki kysymyksen ukille, ukki vastas että "eihän meillä mitään hampaita oo näkyny....Peetsi on varmaan syöny ne kaikki  ! Sen jätän salaisuudeksi, olenko syöny vai en, mutta mulla on ollu jo kauan "suu täynnä uusia hampaita". Kerronpa vain vielä sen, ettei Varrikullan hampaitakaan koskaan  löydetty mistään - sekin tais nielaista omat maitohampaansa :)
Mie (Peetsi edelleen) olen muuten oppinu AIKA USEIN olemaan haukkumatta toisille koirille, kun niitä tulee vastaan. Varrikulta ei hauku ollenkaan ja siksi mieki YRITÄN olla haukkumatta :) Yks asia, mitä mie en millään edes haluaisi oppia on se, että Varrin pitäis muka antaa kulkea ovesta ennen mua :( Mie kuitenki luikahdan ovesta aina ensin, jos vain suinkin saan siihen tilaisuuden...
No niin, Varrikulta tässä myös :) Totta tuo pikkuveikka puhuu, mutta se on niin, että kun me tullaan lenkiltä, mie PÄÄSTÄN yleensä pikku veikan ensin ovesta sisään (mummin tai ukin perässä) ... Se on nimittäin helpompi niin, koska silloin ei kukaan (siis pikkuveikka) roiku mun hännässä...tai korvissa...tai parrassa... Mie kyllä varmaan lellin tuota Peetsirakasta vähän liikaakin... Mie mm pesen sen tassut lumesta (lumipaakuista), kun me tullaan kotiin metsästä :) Pesisin mie sen korvatkin, mutta mummi ei anna. Se ei kuulemma tee hyvää Peetsin korville ! Pusuja me kyllä saadaan toisillemme ihan vapaasti antaa :) Yhdessä asiassa mie kuitenki näytän pikkuvaikalle, että mie olen "pomo" ja se on se, että jos meille annetaan puruluu (siis kaksi), se olen MIE, joka päätän, kumman puruluun MIE otan ja kumman saa Peetsirakas :)
No, kyllähän tätä juttua piisais, mutta nyt pitää kuulemma lähteä unten maille ennenkuin lauantai vaihtuu sunnuntaiksi... Me toivotaan, että tuo kirjurimummi jaksais useammin olla meille sihteerinä ! Kunhan se ensin pysyis terveenä ! Ja Sie kans ! Rakkain terkuin, colliesuukoin ja hännäheilutuksin Varrikulta ja Peetsirakas, Sinun ikiomat kasvatit :) :) 
Ps  Ja mummi + ukki myös lähettävät paljon ystävänpäivähalauksia ja paranemisen toivotuksia :) :)          

Riitta Goldshimmeristä ja Ida olivat niin ihania että toivat Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz) pennut meille nähtäväksi Mian kotiin - kyllä olivat ihanat!
KII-TOS Riitta ja Ida!!! Elle tuli muuten ihan 'hupsuksi' kun tulin kotiin pikkupentujen tuoksuista.:)
15. Ikkunasta ulos katsottaessa sää on kerrassaan upea; paljon puhdasta valkoista lunta ja aurinko paistaa, mutta aivan liian kylmää, nopeasti mittaria vilkaistuna liki -25 astetta. Minulle tosiaan liian kylmää...
Kaksi yötä on mennyt paljon paremmin, olen heräillyt vähän väliä - asentoa vaihtamaan, mutta olen pystynyt nukahtamaan kohtalaisen hyvin, aiemmin kello oli aina 5 tai 6 aamulla ennenkuin pystyin vähän torkahtelemaan. Ehkä elämä voittaa, sittenkin. :)
Goldshimmer lapsukaiset kävivät tänä aamuna silmätarkastuksissa, mukavilla tuloksilla: 1 crd ja ppm ja 3 cea-vapaata.,
Video Westminsterin koiranäyttelystä USA:sta.
16. Kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin ... eli viime yö taas melkeinpä valvottu ja aamulla tuli verta nenästä, sellaista en muista ikinä tapahtuneen.
Täytynee kai lopettaa kipulääkkeet kokonaan. Koirien ruoka alkaa loppumaan, eilen avasin viimeisen säkin; Teija lupasi tuoda tänään 6 säkkiä lisää.
18. Kyllä saisi alkaa pakkanen laskea, tänä aamuna oli jotain -28, tuntuu että on mahdoton tuota polveakin taivuttaa ulkona kun on niin kylmä.
Naapurin Leenaalle taas kiitos, toi minulle taas täydennyksen ruokavarastoon!
Mutta aina nämä koiralapsiuutiset kyllä niin tuovat hymyn huulille; Susannalta ja Diegolta tuli kuulumisia, toivottavasti Susanna ei pahastu että laitan hänen viestin tänne blogiin, se kun kuulostaa niin mukavalta luettavalta. Diegohan on Teddyn poika, viralliselta nimeltään Zinnia's From Dusk Till Dawn.
Hei Tarja,
tässä elämäniloa Diegolta!! Poika täytti eilen 10 kuukautta ja sen kunniaksi ikuistin pientä leijonaa kuviksi. Hänestä on kasvanut kookas colliepoika, en ole enää kunnolla uskaltanut mitata korkeutta, viimeksi se oli 61cm mutta minusta kun tuntuu että se on jo yli.... Pikku-Diego on kultainen ystävä jolla on todellakin rakastava sydän, Diego rakastaa ihmisiä ja elämää ja on niin empaattinen suukkosankari, hän on aina suloinen, luotettava ja uskollinen varjoni vaikka ollaankin jo murkkuiän kynnyksellä!
Toivottavasti nämä kuvat piristäisivät Sinua, lisäksi laitamme mukaan Italian aurinkoa mieltä ja sydäntä lämmittämään!!
Oikein kauniita keväisiä ajatuksia ja huiskuhäntäheilutuksia,
Susanna ja Diego.
Kiitos Susanna! Terveisiä ja oikein lämpimiä haleja Diegolle ja sinulle!
Kävin portilla postilaatikolla katsomassa onko postia ja tämä kolmikko oli ikkunassa minua odottamassa.:) Komeesti naapuritalo heijastuu ikkunaan.
22. Täytynee pari sanaa kirjoittaa että tiedätte että hengissä ollaan. Yö oli taas aika paha mutta tämä päivä muuten on tuntunut paremmalta, ja alkoikin kivasti kun Riitta soitteli kuulumisia! :) On aivan ihanaa kun sää on hiukan 'lämmennyt', olen kahtena päivänä tehnyt pikkuiset lenkit ulkona. Imuroidakin yritin mutta sitä en jaksanut tehdä kuin kaksi neliötä...
Saunaanhan en saa mennä kuuteen viikkoon, mutta kun talon ainoa suihku on siellä kylmässä saunassa niin sitä on lämmitettävä vähän että pääsee suihkuun.
Siinäkin jo oma työnsä kun sytyttää puusaunan, tuo puut sinne...tänään kun sitten menin suihkuun niin eipä tullutkaan ollenkaan vettä kun käänsin hanan kuumalle, kylmää vettä kyllä tuli - pahus, ajattelin, nyt on ne putket jäässä, mutta jätin sen hanan kuitenkin 'auki' ja aloin laittamaan vaatteita takaisin päälle harmitellen (lievästi sanottuna) ja se pukeminen kun kestää niin jonkin ajan kuluttua se kuuma vesi alkoikin tulla. Kyllä sai huokaista helpotuksesta. Ei ole koskaan ennen siellä saunassa tapahtunut sellaista.
Kun olen tuossa pihassa kulkenut olen aina ihaillut yhtä luonnon jäätaideteosta, mutta kun järjestelmäkamera on senverran hankala kuljettaa kyynärsauvojen kanssa niin en ole päässyt sitä kuvaamaan, paitsi kännykällä nyt otin jonkinlaisen mutta ei se näytä miltään. Ja ikkunassa tällä kertaa odotti tämä sakki.
23. Unettoman yön jälkeen juuri olin aamulla torkahtanut ihanasti niin tuli nuohooja. Meillähän käy kerran vuodessa sellainen aina.
Ja sitten päivällä kävi toinenkin nuori mies; keittiön hana on vuotanut ja ei auttanut tiivisteen vaihto vaan jouduttiin vaihtamaan kokonaan uusi, Nyt kiiltää!
Muuten koko päivä on mennyt väsyneenä torkkuessa, kävin kyllä pikkulenkillä ja naapurit pikkukoirat tulivat vastaan ja pelkäsivät kamalasti minun kyynärsauvoja.
Kauheasti mieli tekisi saada uusia kuvia koirista, mutta kun en jaksa seistä kauaa niin otin muutaman kuvan kuistilta, kuvakulmahan on ihan väärä.
Mutta vähän näkyy lasten leikkiä.:)
Aivan nolottaa että olen unohtanut tammikuussa, pari päivää ennen kuin menin sairaalaan; Teddy ja Tytti täyttivät 4-vuotta! Täytyy juhlia äiti-Ellen kanssa yhdessä 23. pv kun Elle täyttää 6-vuotta! Siis mihin tämä aika menee? Niin ja meidät vauvatkin täyttivät 7-kuukautta!
24. Tänään en saanut mitään aikaiseksi, yhden koneellisen pyykkiä pestyä...
Paula kävi kylässä ja koirat tykkäsi ja minä - kiitos Paula, oli ihana nähdä sinua! Hänelle juuri olin näyttänyt kuinka minun kaukosäädintä aina tilaisuuden tullen oli pahoinpidelty niin jopa tänä iltana se on nyt täysin tuhottu - ei toimi enää. ggrr! Ja kun noita pahantekijöitä ei koskaan saa kiinni itse teosta...