1. Ihana lämmin päivä, vihdoin! Jukkis sai leikkiä Ruusun kanssa tänään. Sitten mentiin äidin 90-vuotis päiville. Hän oli harvinaisen pirteä tänään. Olin niin onnellinen senvuoksi. Huomenna sitten on erittäin jännittävä päivä, nyt jo tuntuu mahanpohjassa - siitä mahdollisesti huomenna.
Leikkikuvia tässä.
2. Mukava lämmin sää - muutenkin mukava päivä! Jukkapoika toivottavasti muuttuu Jukkaiskäksi (kuten Sirpa hauskasti oivalsi). Meillä kävi soopelityttö astutuksessa joka onnistui oikein hyvin. Joten toivomme soopelipentuja syntyväksi syyskuun alussa itä-Suomeen, pennuista kiinnostuneet voivat tiedustella elokuun alkupuolella kun tiedetään pääsivätkö pienet suloiset siimahännät perille  ... Minä itse - jos en olisi näin vanha eikä minulla olisi näin paljon koiria - tahtoisin pennun tästä yhdistelmästä.
3. Pitäisi lähteä kännykkäostoksille. Tuo selvisi siitä vesikupissa uimisesta mutta akku tyhjenee liian pian. Ja meinasipa unohtua - Ilona ja Emil täyttävät tänään 7 vuotta! Paljon onnea minun rakkaat !
Uusi kännykkä on haettu, oli mukava myyjä.
Astutus nro kaksi suoritettu myös ansiokkaasti. Olivat vaan niin kauan kiinni että kummallakin alkoi olemaan epänukava olo. Olivat varmaan melkein puolisen tuntia  kiinni.
Minä en kyllä ole kovin innostunut näistä astutuksista, joten jos kuka kyselee poikaa niin kaikille ei anneta sitä. :) Jos kyselevät :)
4. No tulipas taas takapakkia. Ihmiset joiden piti tulla huomenna korjaamaan tuo väliaita, eivät jaksakkaan tulla ... sain juuri soiton ...
Mulla on särkenyt päätä koko päivän aivankuin ennakkoon olisin aavistanut tulevia ongelmia. Ei jaksa, kun olisi rahaa millä palkata apua, mutta kun se ei riitä ...
5. Minun päivitykset ovat muuttuneet valituksiksi ( vai ovatko ne olleet aina? )
Taas sataa. Kahtena päivänä olen yrittänyt leikata ruohoa ja aina alkaa satamaaan - huomenna uusi yritys.
Niin harmittaa tuo aita, nyt siinä lepattaa vanhan vinksaallaan olevan aidan päällä huonosti tuo kangas enkä pääse lenkillekkään tuolta toisesta portista...
Olisi ollut parempi kun eivät olisi luvanneet sitä tehdä ja ei olisi nyt keskeneräinen ... Olen niin väsynyt, tuntuu että voisi jo vaikka poistua tästä maailmasta
Kun ei ole sukulaisia ja kaikki ystävätkin ovat kuolleet....
8. Päivän piristys eilen kun kuulin että Tuulin juoksu on alkanut. Tuuli on ajatus astuttaa Jukkiksella - tulisi omia pentusia Malinallin nimiin. Kiva!!!
Tuulista oli kuvat viime kuussa täällä kun kävi meihin tutustumassa, mutta laitan ne uudelleen tähän. Nätti tyttö!  Sari, Tuulin omistaja kuvaa Tuulia näin: vilkas, energinen, kiltti, hellyyden kipeä. Tulee toimeen kaikkien kanssa ja ei pelkää ilotulituksia eikä ukkosta.
Tuuli saa tehdän pentunsa kotona Sarin luona, mutta ovat minun leasing pennut, tulevat minun nimiin. Sukutaulu tässä.
Tuuli ei ole käynyt näyttelyissä, ainoastaan yhdessä pentunäyttelyssä, missä oli Rop-pentu.
Ja meillä pidetään pentutapaamiset. :) Pentutiedusteluja otetaan vastaan. :)
Eestin mustakurjan poikaset ovat jo näin isoja
9. Raija ja Sissi meillä - käytiin Fellmannin puistossa Punavankien muistomerkillä. Jukkis kovasti heilutteli häntäänsä patsaille. :) Raijan ottamia kuvia
Lisää kuvia täällä.
10. Piti olla oikein lämmin päivä, mutta ei tuo ihan niille lukemille ole ainakaan vielä noussut kuin luvattiin. Joten päätin pestä Ellen. Kuvassa välitauko kuivaamisesta - on niin iso homma saada tuo turkki kuivaksi.
11. Tässä on niin paljon ollut pentuasioita että näen niitä unissanikin.
Taas vähän ruohoa leikattu, tällä kertaa pentupiha. Ja pari kuvaa koirista, Nuo Tytti ja Ilona on niin söpö pari, samankokoisia ja -näköisiä pieniä pullukoita. Eri värisiä vaan. Ilonalla alkaa kohtapuolin juoksu, Jukkis tutkailee tilannetta.

13. Sain vihdoin kutsuttua jätteenkuljetusfirman viemään vanhan sohvan pihalta kaatopaikalle.
Minulla on kumma kyky aina olla lähdössä lenkille kun alkaa sataa, taas tänään.
Sain myös ajan kaupungin hammashoitoon - lokakuun 17!!!  Tälläistä meillä Lahdessa...
Tässä kuvat Varrista ja Peetsistä (Ellen ja Luukaksen pojat) - ovat Muoniossa talon- ja eläintenvahtina.
Ja Teddyn Susetten tyttäret Cindy ja Siiri ja Cindyn tytär Pahaojassa Kutturassa. Jänniä paikan nimiä :)
14. Taas piti käydä kaupungissa asioilla ... en sitten millään menisi sinne.
Meidän Tytin lempipaikka on olohuoneen ikkunanlauta, siellä katsella maailmaa. Nyt parina yönä on haukkunut keskellä yötä ja silloin tietää että joku metsäneläin siellä pihalla liikuskelee.
Tänään sitten sain kuvattua tuon meidän ystävän, ihanan pupusen. Tuossa minun pihan 'niitty'-osiossa se hyppeli. :)
15. Pikkuveskulla Sarin, Tuulin ja Ilonan kanssa. Näin myös Luukaksen Silimen 11v tyttären Säden siellä.
Se on sitten kaunis paikka, vaan nuo hanhilaumat joita siellä oleskelee jättävät  kakkaa joka paikkaan... Kuvia
Tuuli ( Zinnia's Tears Of Heaven ) oli aivan omissa maailmoissaan, merkkaa koko aika ja katselee poikakoiria, ensi viikolla olisi astutusaika
Tässä kuvassa Ilona - anoppi :) ja Tuuli-miniäkokelas :)
Tässä Blondie, tyttö jonka olisin halunnut jättää kotiin, mutta
'pelkäsin' tyttöpennun  jättämistä koska sitten olisi taas tullut kova halu teettää pentuja ...
siksi Jukkis jäi.
16. Lahdessa riittää säpinää tänä viikonloppuna. On Lahden Yöt torilla ja Mukkulassa Summer Up. Molemmat kuuluvat meille. :)
Kesä taitaa vihdoin olla tullut!
18. Maxi (Malinallin Twice As Nice) vasemmalla, pikkuveljensä Harryn kanssa seisoo vahdissa kun  Suvi menee uimaan. Uintivalvojat!
21. Kysyy kärsivällisyyttä tuo astutuksen yritys - Tuuli taitaa 'kypsyä' hitaasti ... Tuuli ei käännä häntää ja Jukkis huitelee muilla mailla. :)
Tutki paikan tarkkaan mutta ilmeisesti totesi ettei ole oikea aika.
Yritetään nyt sitten lauantaina josko onnistuisi sitten, Kaikki peukut pystyyn!
Muutamasta kasvatista uusia kuvia - Kiitos Sirpalle ja Annettelle!
Varrin ja Peetsin kuvat Linda-tytön kanssa Lapin mökillä. Kuvat ottanut Lindan äiti Riikka Kuva.
Ja Ninni viettää mökkilomaa perheen kanssa Konnevedellä.
23. Nyt on sitten astutettu onnistuneesti. Eli soopeli ja trikki pentusia toiveissa viikolla 38.
24. Nyt on vielä kertaalleen astutettu ja odotellaan josko kävi tuuri ja pienokaisia saataisiin. Täytyy vain luottaa ja uskoa  että Jukkis tietää milloin on oikea aika. Yleensä nuo pojat tietävät. Tuulilla on niin mahtava häntäkin että piti vähän tehdä asia helpommaksi ettei ole turkkia joka paikassa välissä. :)
Tuuli on niin mukava kiltti hellyydenkipeä tyttö.
Tykästyin kovasti.
25. Keittiön - ja pentupihan nurmi leikattu. Vähän väliä sataa niin ei meinaa päästä sitä leikkaamaan, vaikken yhtään välittäisikän siitä hommasta. Se ja lumenluonti on näitä omakotiasuminen riesoja.
Oikein ikävä Kristiinaa, Saria ja Tuulia kun ollaan joka päivä treffattu mutta ei tänään enää. :)
Jukkis kovasti kanssa odottelee morsiantaan, joka ei nyt tule enää, eikä niiden voi antaa juoksun jälkeenkään leikkiä kun Jukan leikit on niin rajuja - ettei käy mahdollisille vauvoille mitään. Lenkille voidaan yhdessä mennä kun juoksu on ohi - hihnoissa.
Onneksi Sissi tulee huomenna niin saa vähän purkaa Jukkis energiaansa. Sissi on melkein yhtä raju 'jätkä' kuin Jukkis. Sen kaikki leikkikaverit on poikia.
Eestin mustakurjen poikaset ovat kasvaneet jo näin isoiksi, kohta jättävät pesän varmaan. Yhdessä kuvassa on juuri äitikurki tuonut ruokaa lapsilleen.
Kännykällä tietokoneen ruudulta napsastu kuvat, joten surkeita.
Nyt meillä vasta alkaa kurjat ajat meidän pojille, Ilonan juoksu on alkamassa ...
26. Jarille isokiitos kun kävi korjaamassa minun ruohonleikkurin. Siitä oli ryyppyvieteri irti ja ryyppy jäänyt päälle. Jospa ensi kerralla osaan itse sen laittaa takaisin jos irtoaa - saa nähdä. :)
Raija ja Sissi kävivät meitä ilahduttamassa. Vähän olivat laiskalla tuulella (koirat nimittäin) vai oliko liian lämmin. Kyllä kuitenkin jonkin aikaa leikki maistui. Kuvia.

27. Tuntuu ihan helteeltä tänään ... vähän jaksoin lisää ruohoa leikata, paljon muuta en.
Jukkis katsoo - jeeee! tulee vieraita - Mia, Lipa ja Ruusu. Eivät kovin paljon jaksaneet Ruusu ja Jukkis riehua, mutta vähän seurusteltiin kuitenkin.
28. Laiska päivä - aamulla satoi kuin saavista kaataen, vaihteeksi.
Sissi-sisko käynyt tutustumassa paimentamiseen. Alla todiste :)
Mukavaa viikonloppua kaikille ystäville!  Love, peace and harmony - thats all we need - thats all we need ...
29. Minun todennäköisesti viimeinen mustakurki päivitys - ainakin tänä vuonna. Ensimmäisenä kuoriutunut poikanen jätti pesän jo toissapäivnä, nyt sen sisarukset kovasti harjoittelevat  lentoon lähtöä. Tässä video lentoharjoituksista sekä toinen kun isäkurki Karl tuo ruokaa lapsillen.
Minusta on mahtavaa seurata lintujen elämää.
30. Tuli viikonlopputerveisiä kuvan muodossa Timilta ja Blondielta. Kiitos Marja-Liisa!
Kaunis päivä edelleen, minulla mieliala vaihtelee ihan ylös ja alas.
Pyykkiö pesin ja sain pestyä talon alakerran ikkunat ulkopuolelta.