1. Hellettä.
Täytyy maalata yläkerran kaappien ovet, hioin tänään ne pohjustavasti. Jotenkin tympii vähän kaikki.<
2. Mikä vuorokausi! Nukuin tunnin tai kaksi enintään viime yönä, Teddy oksenti koko yön. Nyt luulen että tiedän mistä johtui, joku aika sitten se myös oksenti koko päivän, molemmilla kerroilla söi sitä ennen sellaisen ison pitkän vaalean, solmuttoman keinoluun. Täytyy johtua siitä.
Tänään sitten sen rinnukset oli oksennuksessa ja kuolassa, joten pesin sen kokonaan.
Kuten sain pestä lattioita moneen kertaan ja pari mattoa.
Eilen kuulin ikäviä uutisia ja tänään lisää; ei tullut Fribyn Armille tälläkään kertaa pentuja. Tänään oli laskettu aika ja Jaana vei röntgeniin kun ei alkanut kuulua ja olikin tyhjä. Hän oletti että oli raskaana.  Harmi juttu, olisi ollut niin kiva nähdä millaisia Emilin lapset olisivat olleet Armin kanssa.
Sama juttu oli ollut edellisen eri uroksen kanssa edellisellä kerralla.
Sitten pesin Ellen housuturkin, sillä kun on niin pitkät takakarvat niin ne on aina pisissä, niin on pestävä usein. Ja kun olin sitä puhaltamassa takakuistilla niin yht'äkkiä poliisisetä pelästytti minut ja ilmestyi siihen kuistin reunalla. En kuullut mitään että oli tulossa, kun kuivain hurisi. Hän kysyi: mikä hätänä? Olin aivan äimän käkenä että mitä, miksi hän sellaista tulee kysymään. Joku oli kuulemma soittanut että tässä osoitteessa oli joku hätä, joku humalainen ehkä makaillut maassa tai jotain. Höh. En minä ollut soittanut enkä nähnyt mitään humalaisia tai muutakaan hätää ollut...olin ollut koiraa pesemässä ja kuivaamassa, mutta pelästytti mokoma minut.

4. Hellettä riittää. Tänään oltiin äidin 88-vuotis syntymäpäivillä.
Monet askeleet ottanut olet,
monta hetkeä elänyt.
Taas on vuosi vierähtänyt
ja juhlan aika ehtinyt.

Onnea rakas äiti!


5. Ihanaa että helle vähän helpottaa, jaksoi mennä vähän pidemmälle lenkillekkin. Ja muutenkin on hiljentynyt viikonlopun vietto :) Naapurissa oli paljon vieraita perjantaista saakka, varmaan sata lasta (siltä tuntui ainakin), no oli ainakin yli kymmenen, pomppimassa aamusta keskiyöhän tuossa koira-aidan takana olevilla kahdella isolla trampoliinilla ja kiljuen täyttä kurkkua koko aika ym ym . Ja vieraiden koira irrallaan pihalla ja joka tietysti halusi aidan takaa tavata minun koiria, jotka tietysti komensi sitä...Unikot kukkii...
7. Ja vettä satelee, on satanut koko yön...
Jatsi (Malinallin Jazz N'Ramatazz), Mian 11v poika, tulee huomenna pariksi yöksi hoitoon, kun lähtevät pienelle lomamatkalle.
Ilonan juoksu taitaa olla ihan just alkamassa, Emil nuuskuttaa ja suu väpättää...alkaa jännittämään...
9. Kyllä se vaan eilen alkoi Ilonan juoksu - nyt kun onnistuttaisiin saamaan pikku-Ilonoita ja Lennejä!!! Minä tilaan 3 poikaa ja 1-2 tyttöä. Sopiiko?
Mian Jatsi tuli sitten eilen hoitoon, otin muutaman kuvan vanhasta herrasta.
11. Olin tänään Nastolassa koiranäyttelyssä, vain katselemassa, Kerttulan Kristiinan kanssa. Kristiina otti näyttelyssä joitain kuvia. Ne löytyvät täältä.
Ja sitten juotiin kahvit meillä ja Kristiina otti muutaman kuvan minun turreista. Etusivun uusi kuva on hänen ottamansa.
12. Tänään tälläinen hiljainen päivä. Paitsi naapurissa retkeilee neljän pojan ( ehkä 12v -> ?) joukko teltalla takapihalla minun koiratarhaan vieressä, siellä rikottiin jonkun puhelinta ja heillä on ainakin 2 pyssyä. En tunne aseita, mutta toinen on lyhytpiippuinen ja toinen olisiko joku kivääri. Hypittiin trampoliinilla ja toinen huutaa:älä ammu ja poika ampuilee ympäriinsä. Vähän ajan kuluttua sisällä talossa huudetaan kurkku ssuorana: turpa kii tai ammun. Ei taida olla vanhempia kotona ja en sinänsä tiedä ketä nämä pojat ovat kun talossa asuu vaan kaksi alakouluikäistä poikaa, joita ei näy.
Muuten tehkööt mitä hauluavat mutta pelottaa että osuu tännepuolelle koiriin!
Tässä pari eilistä vauhtikuvaa. Saa linkattua suuremmaksi.
Ja taas tulee vettä kaatamalla. Tässä pari pihan kukkaa. Ja kuva (oik.) meidän pihaan ilmestyneestä puistopökkösienestä.
13. Tämän päivän kuvassa on Maxi (Malinallin Twice As Nice).
Kävin kaupungissa tänään, mukaan lähti myös Axiluria Ilonalle - jäi vähän viime tinkaan madotus.
14. Eilen yritti punkinpahalainen mennä Ilonan silmään, oli alaripsiin juuri kiinnittynyt. Onneksi huomasin mikä musta piste siinä on ja sain hyvin sen pois.
Ruohoa taas pitäisi leikata!
Käytiin Mian kanssa entisellä työkaverillani Mirkulla tänään kylässä, on toisten elämä vähän vaikeaa; hän asuu hissittömässä talossa kolmannessa kerroksessa ja on niin huonossa kunnossa että kulkee rollaattorilla sisällä eikä pääse ulos ollenkaan. Ja on minua nuorempi ihminen.
Lieköhän muiden koirien äideillä on lellikkilapsia? Elle kyllä aina pitää huolen ettei kukaan ryppyile Ilonalle. Tänään huomasin että kun Emil yrittää kosia Ilonaa niin Elle hääti pojan pois. Vielä voivat olla yhdessä, mutta alkaa olla viimeisiä päiviä.
17. Eilen Merja kyyditti meidät (Kiitos Merja!), Ilonan ja minut, Mäntsälään progesteroni testiin.  Arvo oli 1,7 ja kun tänään soittelin sitä kysyäkseni niin puhelimeen vastannut henkilä suositteli astutusta lauantaina ja maanantaina. Sen pitäisi olla asiaan erikoistunut paikka ja mitenkähän tuntuu kovasti että lauantai tuskin vielä on oikea päivä...mutta katsellaan.
Niin ja miksi Mäntsälään, kun Lahdessa jos olisi tutkituttanut torstaina niin eivät voineet luvata että tulos ehtii perjantaiksi. Kuulemma postin kulku on luvattu 1-2 päivää ja nykyisin ei kyllä uskalla ottaa sitä riskiä että ehtii, kun välillä posti kulkee vähän miten sattuu.
Tänään Mia toi äitini meille ja 'juhlittiin' Mian synttäreitä.
18. Ilona on nyt sitten tehosyynissä että saisin kiinni oikean astutusajan. Tänään se ei ole. Emil on taas niin surkeaa kun ei saa olla yhdessä siskon kanssa.
Ilona on nyt lenkkeillyt Tytin kanssa. Lenkin varrelta otin kuvan yhdestä pihasta missä rikkaruohot ovat melkein minun korkuisia. Omistaja lienee kuollut kun sitä taloa on pikkuhljaa tyhjennelty.
Linkki poliisilta tulleeseen ohjeeseen miten toimia jos nöet kuumaan autoon jätetyn koiran.
19. Vielä odotuttaa se oikea aika, jospa huomenna...saa nähdä.
Tänään tullut ajoittain rankkojakin sadekuuroja, tullut kastuttua kahdesti.
20. Posti soitteli heti aamusta - en ollut vielä edes pukeutunut :) - että olisi tulossa koiranruokaa. Oli jo ihan lähellä tulossa ... Nyt sitten riittää taas vähäksi aikaa, 6 säkkiä Biomilliä.
Ilonaa en ole vielä ehtinyt testailemaan, teen sen lenkkien jälkeen.
ASTUTETTU ONNISTUNEESTI! Ilona oli aivan onnesta litteenä kun Lenni tuli, ei minkäänlaista vastarintaa. Kuvia tulossa!
Tässä pari kuvaa astutuksen jälkeen ( olisivat olleet valmiina uusintaan heti :) ) ja Lenni kuvassa oikealla
21. Minä olen yhtä hymyä täällä, olin jo luopunut toivosta saada Ilonan vauva. Nyt uskon että on oikein hyvä mahdollisuus haaveen toteutua.
Teddy on kanssa yhtä hymyä ja häntä heiluu koko ajan - kun pääsee lenkille yksin.
Päivä vaan muuttuu paremmaksi! Naapurin Nenna halusi lähettää minulle kesätervehdyksen, oli alunperin ajatellut piirtää koiria, mutta se oli osoittautunut vähän haasteelliseksi. Eikö ole ihana! Olen niin otettu.
Facebookissa bongasin kuvat Teddyn tyttäristä jotka asuvat Susetten kennelissä. Tytöt ovat näköjään alkaneet kattohommiin apulaisiksi.
22. Astutus uusittu onnistuneesti! Nämä kyllä tulevat olemaan nii-in rakkauslapsia. Ilona ei tiennyt mitenpäin olisi keimaillut Lennille ja Lenni otti rauhallisesti, kävi välillä pussailemassa Ilonaa. :) Kiitos astutusavusta Kristiina, Merja ja uroksen omistaja Birgitta!
24. Vettä sitten satelee sitten oikein urakalla, taas monesti kastuttu. Kun lähtee niin aurinko paistaa ja sitten yht'äkkiä taivas aukeaa.
Yritin myös ruohoa leikata, mutten jaksanut kaikkia.
Kerttulan Kristiina on ottanut hienoja kuvia Lahden pikku-Vesijärvellä laulujoutsenen ja kyhmyjoutsenen reviisitaistelusta. Onneksi ei tällä kertaa tainnut tulla pahoja vaurioita. Tässä linkki kuviin.
26. Ja sataa ja sataa. Tänään annan itselleni ihan vapaapäivän ja vaan laiskottelen - mitä pakollisilta voin.
Ilonan juoksu alkaa rauhoittua ja elämä tasaantua, tosin en vielä yhteen voi laittaa, mutta lähipäivinä.
Ilonan Lenni-sulhanen on tänään ollut sateisessa Tuomarinkartanon näyttelyssä tuloksella: VAL ERI 1 SA PU2 CACIB. Onnittelut! Isänsä Percy ollut PU1.
Sain käsiini kopion vanhasta asiakirjasta missä isoisäni Alarik Eskil Martensen on hakenut Suomen kansallisuutta,  allekirjoitus silloinen Tasavallan Presidentti Lauri Relander. Tuossa asiakirjassa mainittu alaikäinen lapsi Ragnar Edwin Olof on minun isäni.
29. Kaikki kunnossa, ei vaan ole mitään erityistä kirjoitettavaa. Luonto rehottaa, eli kaikki kasvaa hurrrrjasti. Ruohoa pitäisi leikata, pensaita pitäisi leikata... Ilona voi hyvin. mutta laiskasti. Tuossa kuvassa näkyy että niin rikkaruohot kuin kukat , nokkoset ja salaatti kaikki yhdessä kukoistavat.
30. Kyllä on perässävedettävä tuo Ilona, lieköhän raskauden oire?
Pitäisiköhän alkaa laittamaan vähän isompia kuvia että niistä näkisi jotain?
Tässä olisi linkki omatekoiseen pyykin pesuaineen teko-ohjeeseen.
31. En voi uskoa että huomenna alkaa elokuu. Tänään ollut oikein lämmin sää eikä ole satanut - ainakaan vielä yhtään.
Uudet kuvat Lilin ja Emilin kahdesta tyttärestä tässä
Klaudia
Malinallin Perfectly Posh
Hertta
Malinallin Media Sensation