1, Heinäkuu: sataa, sataa...Naapurin Jarno yllätti ja kävi ajamassa ruohon tuolta vasemmalta puolen pihaa, mikä ei ole koira-aitausta.
Marjo oli ottanut Jyväskylän erkkarissa Ilonasta ja minusta kuvia - kiitos Marjo! - tässä muutama niistä. Oli kyllä tähän asti kuumin päivä silloin.
2. Arvaa mitä - sataa.
Olen ihmetellyt mitähän namia meidän pihalla on kun pari pulua ruokaili nurmikolla jo viime kesänä melkein joka päivä, ne ovat täällä edelleen tänä kesänä ja nyt niitä on enemmän...kuvat otettu yläkerran likaisen ikkunan läpi, joten laatu on sennnäköinen.
Nämä yläkerran ikkunat ovat probleema, niitä ei saa auki sisältäpäin joten ne olisi pestävä niin että kiipeää kuistin katolle ja sieltä pesee ne ja minua ei saa sinne mistään hinnasta kun olen korkean paikan kammoinen.
Nuku hyvin 'Hasek'
Suomen muotovalio Malinallin King Of Swing
14.11.2004 - 02.07.2014
Lämmin osanottoni Sadun perheelle

'Rakkaistaan joutuu luopumaan, vain muistot heistä muistuttaa..'
Suurin suru on sanaton - syvin kaipaus äänetön.


3. Hyvä päivä! Aurinko paistaa ja on lämpimämpää - oikein hyvä iloinen mieli. Tuli niin mukavan tuntuinen alustava varaus poikapennusta.
Nyt sitten Lenni ja Ilona kuunnelkaapas, kuunnelkaapas           , olisi tilauksessa 3 poikaa ja 3 tyttöä! Mikä olisi aivan loistava määrä, ei enempää eikä vähempää.
Uusi Colliesanomat putosi postilaatikkoon tänään ja OI! siellä oli pikkiriikkinen kuva minun rakkaasta edesmenneestä uroksesta 'Ilmarista' eli Fin Mva Zinnia's Merituuli, Oli sivulla 16. Ilmarihan on Teddyn, Tytin, Ilona ja Emilin isoisoisä.

4. Mia toi äitini meille ja vietettiin äidin 87v. syntymäpäivää.        Häneltä on tekohampaat hävinneet hoitokodissa ja uusia ei ole vielä valmistunut. Voi kun saisi ne ajat takaisin kun hän vielä asui omassa kodissa ja pystyi keskustelemaan kaikesta. Mian Jatsi-poika (kuva) oli myös mukana. Jatsi on 10v ja oli Luukaksen pentueveli Malinallin Jazz N'Ramatazz.
7. Nyt sitten on hellettä - huh! Ja minulla on nyt käyttöä samoille tropeille kuin Ilonalla vähän aikaa sitten. Ilonan tassu on kunnossa, minun ei. Sain yhdeltä ihmiseltä hyvät melkeimpä käyttämättömät sandaalit ja tein lenkin ne jalassa ja nyt tiedän miksi luultavasti sain ne...ne ovat kuin valetut jalkaan kun niitä sovittaa ja seisoo niillä, mutta niissä on niin kova aaltokuvioinen sisäpohja että sain kahteen varpaaseen isot sormenpään kokoiset rakkulat ja ne puhki. Ei paljon lenkkeillä nyt. Nurmikkokin pitäisi ajaa. Pitäisi päästä järvelle ajelemaan kuten Timi (Malinallin This Is Mine) tässä kuvassa.
Torniossa on ollut perhejuhlat, Pinja täyttänyt 14v, Peetsi (Malinallin First To Dance) 'juhlien kunniaksi' teki karkureissun,
onneksi naapurin pojat huomasivat ja kertoivat ja Peetsi-poika saatiin turvallisesti kotiin ja sai kotiarestia siksi päiväksi.
Sirpa kirjoitta näin:
No, Peetsi otti "kotiarestista" ilon irti :) Ts kun lapsenlapsikatrastamme alettiin kuvat, Peetsi hyppäsi Pinjan kainaloon ja pysyi
siinä tiukasti koko "filmaamisen" ajan! Varria ei vois vähempää moinen kiinnostaa! Eikä Hukkaa eikä Hillaa!
.
8. Käytiin Teddyn kanssa Tuijan ja Matin valmistuvaa omakotitaloa katsomassa Pesäkalliossa. Oli hieno! Muuten ei jaksa tehdä mitään, liian kuuma minulle.
Eilen leikkasin vähän ruohoa ja tänään illalla olisi ajatus jatkaa sen mitä jaksaa. Varpaat voivat vähän paremmin.
Ja hyvänen aika, minä unohdin että Emil ja Ilona sekä Peetsi täyttivät 3.7 neljä vuotta! Juhlittiin tänään jälkikäteen koirien ja Tuijan kanssa. Herkuteltiin.
9. Edelleen liian kuuma.
Kasvatin nämä kukat siemenestä kukkaruukussa ikkunalla, taisivat olla liian kauan ruukussa kun niistä kasvoi hurjan pitkiä... :) Varret kaatuvat.
12. Nonni, nyt on taas vuodeksi ostettu kotisivutilaa Homesteadiltä sadalla dollarilla.
Oli kiva päivä, Anna-Stina ja Clara ja kanadalaiset pojat Prince ja Teddy vierailivat meillä. Teddy on tämä trikki-poika 5kk ja Prince on 7v. Prince on pitkäaikaisen (noin 15 v.) online ystäväni Darlenen - Kanadasta -  collien Dreamin veli ja Teddy on Dreamin poika. Anna-Stiina lupasi Darlenelle tulla minulle näyttämään poikia.
Sirpalle kiitos terveisistä ja kuvista Varrista ja Peetsistä! Maisemakuva on heidän pojan Juho Kuvan ottama Tenolta.
14. Sataa sataa ropisee - luonto tykkää ja minä, kunhan ei jää päälle moneksi päiväksi. Lenkeille ei lähdetä kaatosateessa.
Tässä Onnin (Malinallin Talk Of The Town) leikkiä pikku-Siirin kanssa, Onni näyttäisi olevan valmis ottamaan Ilonalta pikkuveikan hellittäväksi ja leikkikaveriksi. :)
Joku kysyi pennuista sähköpostilla nimellä Maija Mehiläinen - ei  ihan ymmärrä miksi ei voi omaa nimeä käyttää? Kuitenkin hänen oikea identiteettinsä löytyy helposti sposti osoitteen kautta. Ei meiltä pentua ainakaan 'Maijalle' lähde ... Olen kuullut muutenkin aika paljon omituisista pennun kyselijöistä. Saan olla onnellinen omista alustavista varauksista, ne mielestäni ovat kaikki hyviä.
Kuka kulta se tuolla rannalla seisoo? Sehän on 'meidän Maxi' eli Malinallin Twice As Nice.
15. Olen ollut niiiin huolissani yhdestä pikkuisesta harakan poikasesta. Se oli tuolla meidän nurmikolla paikoillaan tunteja, syötin sille yhden kärpäsen pinseteillä, sen se otti. Sain eläinlääkäriasemalta numeron ihmiselle joka hoivaa tälläisiä pikkulintusia, mutta numero ei vastannut. Kun myöhemmin tulin kaupasta sattumoisin huomasin että emolintu oli sen luona. Sain huokaista helpotuksesta, toivottavasti siinä kaikki menee hyvin. Sitten tämä henkilö soittikin minulle takaisin ja kertoi että harakan poikaset usein lähtevät aikaisin pesästä koska ovat niin suuria ettei sinne mahdu ja sanoi että ne myös ihan muutamassa päivässä oppivat varovaisiksi ja kasvavat nopeasti. Huomasin että se loikki puun juurelle ja nyt on kai nukkumassa siellä.
Siellä se nyt hypähtelee. Voisin mennä ihan viereen mutta en viitsi häiritä vaan kuvaan kaukaa...ja kamerassa ei riitä tehoja :(
16. Mian synttärit - paljon onnea! Huomenna juhlitaan!
Vettä satelee taas, ihanaa ettei ole niin hellettä, täällä yläkerrassakin voi olla ilman kattotuuletinta.
Harakkavauvaa en ole nähnyt tänään, mutta olin kuulevinani sen huikkaavan äidilleen naapuripihasta. Pulut ovat taas vallanneet meidän pihan. Omat kullannuput katselevat maailmaa ikkunan läpi.
Jännää, olen varannut Emilille luonnetestipaikan 31.7, saa nähdä osaavatko tuomarit lukea Emilin hassua luonnetta? Ovat samat millä Ilona kävi ja en ollut aivan innostunut heidän tulkinnoistaan.
21. 'Onko collien pentuja?' Onko tämä totta että ihminen kuvittelee saavansa pennun kun soittaa kello 22.55 illalla humalaisen oloisena? Pyytää kyllä anteeksi että soittaa näin myöhään, mutta miksi soittaa sitten? Nimekseen sanoi Anneli J...nen. Huh-huh!
On taas niin hellettä ettei jaksa muuta kuin pakolliset koirien hoidot ja lenkit tehdä, niin ja kaupassa käydä. Nurmi taas kaipaisi kovasti leikkaamista, tammen lähistöllä nurmella on jo pieni tammitarha kasvamassa, oravat kun kaivelevat maahan terhoja sekä tietysti puusta putoaa.
Olen tätä toista puolta jo parina päivänä ajellut mutta kun sitä on niin paljon.
Eilen olin Sarin ja Merjan kanssa katselemassa Mäntälän näyttelyssä collieita, oli läkähdyttävän kuuma ja aika moni oli jäänytkin kotiin. Ilmoitettujakin oli vain 37. Ja kun tulin kotiin niin Elle oli vastassa tarhassa, talon ovet ovat onneksi tarhan sisällä. Hyvä pitää hyvillä säillä ovet auki ja koirat ovat missä tykkäävät, sisällä tai ulkona. Joo, siis Elle-mokoma oli työntänyt portin syrjään ja tunkenut itsensä siitä ulos. Kun en raaskinut jättää ovia kiinni etteivät läkähdy sisälle vaan oli ovi auki ja portti siinä oviaukossa...
Huomenna menen Mialle ja uudelleen löytämäni Matti-serkku tulee meitä tapaamaan, Mia kun oli töissä viime kerralla kun hän kävi. Hän asuu Helsingissä mutta tulee kokoukseen Lahteen ja samalla reissulla treffataan.
22. Tyttäreni Mia, Lipa ja ihana 10-v Jatsi-boy (Malinallin Jazz N'Ramatazz) ovat olleet retkellä. :)
23. Ensimmäinen 'hankinta' toivottavasti tulevia pentuja varten; paikallisesta nettikirppiksestä ihminen antoi tälläisen pikkupedin.  :)
Taas miinusta Suomen Kattocenterille! Viime viikolla kun satoi rankasti niin huomasin että räystäs vuotaa 'kivasti' ja lennättää veden talon seinään ja ikkunaan - tuolla toisella puolella missä oleilen hyvin harvoin, siksi en ole aiemmin huomannut. Laitoin viestiä ja kuvan. Mitään ei kuulunut maanantaihin mennessä, jolloin laitoin kyselyn myyntiin josta henkilö oli lukukuitannut asian ja kysyin onko laittanut edelleen. Vastasi että on. Vielä tänään keskiviikkona ei mitään kuulunut. Joten tänään laitoin 'viekkaan' kyselyn että vastataanko Facebookissa paremmin, niin jopa sieltä heti soitettiin ja sanottiin että miehet tulevat tunnin sisällä korjaamaan sen. Nyt on kulunut tunti ja 10 minuuttia - ei näy miehiä. Tämä siis viime marraskuussa 2013 vaihdettu.
24. Huomenna lupasivat tulla korjaamaan rännin, kuulemma talvella laitettujen saumat saattavat liikkua ja se aiheuttaa tuon.
Tänä vuonna ei tarvitse miettiä mitä tehdä punaisilla viinimarjoilla. Linnut ovat ilmeisen nälkäisiä ja syövät ne sitä mukaan kun ne kypsyvät. Hyvä että on niille jotain. :) Vadelmia tulisi paljon, mutta niissä on paljon matoja. Toivon että ainakin yhden satsin vadelma hilloa saan tehdyksi.
Ukkonen jyrisee...meillä ei ole - onneksi! - ollut yhtään kovaa ukonilmaa tänä kesänä.
Edesmenneen rakkaan Ilmari-poikani Arttu-poika (Silimen Virvatuuli) on saanut altaan. Ihana! Minä haluan tuollaisen meidän pihalle kanssa!!! Kun ei pääse uimarannalle kun ei ole autoa :(

25. Mitähän pitäisi sanoa?
Rännimiehet kävivät ja sanoivat että ränni on kunnossa, vika on jossain katossa ja käskivät kutsua jonkun Kattocenteriltä joka ymmärtää katoista.
Niin että mukavaa viikonloppua vaan. No, jospa keksivät syyn, onneksi ilmaantui nyt eikä muutaman vuoden päästä, jolloin varmasti olisin minä itse ollut korvaajana.
26. Kuuma! Pitäis mennä kauppaan mutta en taida kestää tuota kadunpätkää kun ei ole mitään varjoa sillä matkalla.
Tälläinen komistus oli eilen illalla meidän portailla kun olin ottanut koirat sisään. Oli ihan hiljaa paikallaan vaikka olin puolen metrin päässä. Klikkaa suuremmaksi, näkyy paremmin kuinka komea se on.

29. Heips, heips, hengissä ollaan. Tänään yritti vähän sadella ja ukkostaa. :)
Mian kanssa käytiin K-Raudasta hakemassa 25 metriä lisää aitaa tuonne alapihalle että saan varmistettua etteivät nämä meidän villikkolapset (Ilona ja Emil) lähde seikkailemaan, muuthan eivät lähtisi minnekään...
Mies Kattocenteristä kävi ja sanoi että katossa ei vikaa vaan rännissä on liikaa roskia, mutta tulevat nostamaan sen ylemmäs ... joskus.
Minun ihanainen kasvattini Tytin Topi-poika (Malinallin Heart Of Hope) ja Päivi ja Susanna käväisivät kylässä. Kiitos vierailusta! Tässä Topi tänään, on se niin mukava ja komea poika. Kuvat voi klikata suuremmaksi.
Mielenkiintoinen artikkeli 'Koiran itsetunto ja sen kehittäminen'. By Salme Mujunen.
30.

31. Nyt sitten kävi niin että keskeytin Emilin luonnetestin ettei jää mitään  traumoja kokemuksesta.
Ei pitäisi olla niin tyhmä että vie täysin kokematon koiran testiin...
Emilillä oli elämänsä ensimmäistä kertaa kaulapanta kaulassa (valjaat yleensä), eikä ole auton kyydissäkään ollut kuin pari kertaa aiemmin.  (pentutarkki, rokotukset ja tämä reissu)
Eikä ole suureen maailmaan tutustunut  - leikkinyt vaan pihalla kavereiden kanssa -  ja lenkkeillyt lähikaduilla ja metsässä.
Itse vasta alan kunnolla toipua kahdesta suuresta leikkauksesta, eli polven sekä lonkkanivelen tekonivel leikkauksista. On kestänyt muutaman vuoden täysin toipua., jonka vuoksi tuo maailmaan totuttaminen on jäänyt heikoille kantimille.
Automatka meni aivan mallikkaasti, vaikka autossa oli ollut juuri juoksun parhailla päivillä oleva narttu aiemmin.
Testin alussa Emil pelästyi kelkkaa niin että huusi - tosin en nyt ole ihan varma että sattuiko sitä kaulaan kun kiskaisi niin pahasti (ei ollut kaulapantaa ennen)  vaiko vaan pelästyksestä. Se kyllä herkästi ilmaisee tunteensa. :)
Kyllä sitten pian tuli itse haistelemaan kelkkaa ilman että minun täytyi käydä kyykkyyn (kun en pysty :) ). Sitten oli tuomarin hyökkäys ja poikahan haukkui ja puolusti meitä kunnes tuomari oli ihan 'naamalla'. Ja sen jälkeen jo mentiin häntä ylhäällä, mutta sitten kun riepu leväytettiin esiin niin se taas pelästyi ja minä päätin että en jatka sen pidempään. Kotimatka meni ihan hyvin, koira istui ja makoili aivan rentona ja kotipihaan päästyään oli täysin palautunut oma itsensä. Voisin testin uusia puolen vuoden päästä - kehoittivat hankkimaan kokemuksia siiheksi, mutta en aio uusia.
Merjalle kiitos kyydistä ja kuvien otosta!
Niin, eikähän se mitään riepuja revi, meillä ei olla koskaan sitä tehty. Ja tuomarit olivat oikein kivat! Ja kiva testipaikka Sipoossa
Ja sen tiedän ettei se pelkää ukkosta eikä ilotulitteita eikä odotellessaan auton ovi auki piitannut muutaman kymmenen metrin päässä aiemmin testatuille
koirielle ampumisista. Ja Emil myös tykkää ihmisistä, on semmoinen pusupoika.
Meillä kulkee pihan takana kävelytie ja siinä heti on leikkikenttä. Pojankoltiaiset ovat käyneet aidan takana kiusaamassa koiria ja heitelleet lumikökeillä ja kivillä sekä tökkineet kepeillä. Siksi en halunnut Emilin kokea tuota seinässä uhkailua että säilyy luotto aikuisiin.
Tässä suu supussa katsotaan mikä täti se tuolla heiluttaen keppiä hyökkää kohti