2. Niin totta tämä Juha Kareksen blogi kirjoitus!
Viime yönä on ollut ukonilma ja satanut rankasti ja tuullut; puiden oksia katkeillut...ja minä olen nukkunut kuin opossumi (Marjon sanoin :)), enkä tiennyt mitään, ja yleensä kuulen kaikki ripsahduksetkin.
Minun 'vauvat' Ilona ja Emil täyttävät huomenna 3 vuotta! Tässä synttärikuvia päivää aikaisemmin. Peetsi-veljelle paljon onnea!
Miettii tässä kovasti Ilonan astuttamista, mieli niin tekisi, mutta se hyvien kotien etsintä on juttu joka pelottaa! Ilonalla kohta puolin varmaan alkaa juoksu...
4. Kävimpä kaupungissa tänään.
Äiti tänään 86 vuotta, vein hänelle sen ihanan ison kani-herran ja äiti aivan rakastui siihen. Oli niin hyvä mieli minulla. :)
Muutenkin äiti näytti pirteältä vaikka ei muistakkaan mitään kuin sekunnin. Harmitti kun en ottanut kameraa mukaan.
Hain samalla apteekista itselle piikit kolmeksi kuukaudeksi, 12 piikkiä, vähän auki 100 euroa.
Ja Luukakselle hain eläinlääkäriasemalta lääkkeitä lisää, on oksennellut koko kevään ajoittan ja syönyt Tylosiniä ja Omepratzolia melkein koko kevään, Nyt mennään sitten tähystykseen 22.7.
Odotellaan iltaa ja toivotaan että Päivi pääsee ajoissa töistä niin sitten tulee Tytin Topi-pojan (Malinallin Heart Of Hope) kanssa käymään!
Voi ei - taas kun katson sivujani Internet Explorelilla niin ei tuo uusinta news/blogi sivua etusivulta mutta Googlen selaimella toimii... huokaus!
Päivi - KIITOS! Oli ihana nähdä Topia ja sinua, reipas poika, liikkuu upeasti!

6. Facebookista bongasin Teddyn Susetten tyttärien kuvan, rannalla tuulen tuiverruksessa ... toivottavasti Päivi ei tykkää pahaa kun laitan tänne :)
   Nämä etualalla olevat, ilman viirua otsassa ovat Teddyn tyttäret.
7. Taas on niin kuuma että minä en voi olla auringossa ja koiratkin hakevat varjoa omenapuun alta; Luukas ja Ilona kuvassa, ja ihan vaan räpsyjä. :)
Vähän aikaa sitten ostamani villiviini on lähtenyt kivasti kasvamaan kuistin reunaa pitkin.
Kun istuin varjossa niin koirat oli tietty ihan vieressä, josta sain inspiraation kuvata Emilin isoja hampaita! Heh! :) ja pihan kukkia, niitä ei ole paljon kun en pysty kitkemään rikkaruohoja eli olemaan kyykyssä, joten ne kasvaa mitkö kasvaa...
9. Nyt alkaa oikein raivostuttamaan; kun 7. päivä tein tuon edellisen päivityksen niin sen jälkeen taas ei tuo news/blogi linkki vie oikeaan paikkaan vaan kesäkuulle. Aika kallis palveluntarjoaja ja ei kuulu mitään vaikka pyytää apua ja en viitsi ihan jenkkeihin alkaa soittelemaan.
Hammaslääkärillä käyty tänään, paikka irtosi ennen juhannusta ja nyt se on korjattu.
Nonniin, nyt taas pitäisi pelittää, siellä työntekijä Mike F päivitti kaikki mun sivut ym. heidän serverillään ja kirjoitti että pitäisi toimia ja tällä hetkellä näyttäisi siltä.
Lattialla veritippa, jollain juoksu, en saa kiinni kummalla, Ellellä vai Ilonalla. Nyt jos alkaa niin ei menisi aivan talveen kun syntyisivät, on vaan kauhean paljon pentuja taas tällä hetkellä, täällä seudullakin ainakin kolmet ja parit ainakin pitäisi olla lisää tulossa...uskaltaako? Mieli tekee! Vauvakuume!
Facebookista huomasin tälläisen varoituksen:
Ja sitten VAROITUS!!!
Alkää missään tapauksessa antako collieillenne seuraavaa matolääkettä PROFENDER!!!
Joona tällä hetkellä huonossa kunnossa, krampannut, korkea kuume, tasapainohäiriöt, takapää pettänyt, ei nouse vieläkään jaloilleen. Kati menossa eläinsairaalaan sen kanssa. Peukkuja pystyyn.
Lääkkeessä vaikuttavana aineena emodepsidi ja pratsikvanteli ja nimenomaan tuo emodepsidi on se vaarallinen ! Eläinlääkäri tätä antanut ja väittänyt turvalliseksi, vaikka omistaja halusi Drontal compia.
10. Yllä mainittu Joona collie päässyt kotiin eläinsairaalasta ja näyttäisi voivan hyvin tänä aamuna.
Ihana sää, mittarissa +16,2, oikein onnellinen olo hyvin nukutun yön jälkeen. Kiva vesisade sattui juuri kun kävin kaupassa, ei meinannut viemärit jaksaa vetää ja melkeimpä pienoinen tulva kadulla. Tarttui mukaan mansikoita kaupan edessä myyvältä tytöltä, nam!
En tiedä mikä veritippa se eilen oikein oli kun en näe mitään vuotoja tytöillä, tosin Ellen hännänalusesta ollaan kyllä aika kiinnostuneita ja Ilonakin joutuu välissä vähän näyttämään mieltään. Eli odotellaan varmistusta.
11. Juupas, kyllä se taitaa olla Ilonalla juoksu nyt, jos ei ole muuta vaivaa. Seurailen. Urostakin olen tässä miettinyt, Eddiellähän olisin astuttanut mutta kun sille on nyt ainakin kolmet pennut tulossa ja niistä kahdet tuohon ihan lähelle Orimattilaan niin täytyy katsella muita poikia kiireesti ...
12. Täytyy sanoa että taitaa tulla pupu pöksyyn tuossa pentuasiassa, lähiakselilla Lahti-Orimattila ainakin 3 pentuetta syntynyt ja 5 tulossa...ja saatikka muualla ympäri Suomea, millä ihmeellä ne kaikki löytävät hyvät kodit?
On pakko laittaa tuo tyttöjen hymykuva etusivulle, minusta se on niin hupaisa. Molemmilla hymykuopatkin! Toki kuumuus laittaa kielet roikkumaan mutta viis siitä. :)
Päiville kiitos uudesta kuvasta 'Siiristä' (Susetten Unelma) joka on Teddyn kaunis tytär.
Ja toisessa kuvassa Luukaksen pentueveli Jatsi (Malinallin Jazz N'Ramatazz) lehmiä katselemassa tai mieluummin toisinpäin lehmät katselee Jatsia. :)
Siivoilen vähän kansioitani ja tämä animaatio minkä joskus tein Ellestä osui silmiin, ajattelin laittaa sen esille kun tykkään siitä. Enää en voisi enkä varmaan osaisikaan enää, minulla ei ole toimivaa ohjelmaa siihen. On iso, mutta en voi pienentää sitä tai se ei toimi. :)
13. Tänään vietettiin Mian ja mummon (äitini) yhteiset synttärit Mialla. Mummon toiset jo :) ja pari kuvaa päivästä; toisessa mummo Mian ja Ilpon toisen kissan Tyynen kanssa ja toisessa päivänsankarit Jatsin kanssa. Ihana lämmin päivä!
14. Ulkovajan katossa sisäpuolella ampiaispesä...mitähän pitäisi tehdä? Siellä säilytetään polkupyörää ja ruohonleikkuria, mitkä täytyy tarvitessa uskaltaa ottaa sieltä ulos...
Kiitos ampparineuvoista Sirpa ja Arja! Ja Sirpa kiitos poikien; Varrin ja Peetsin uusista kuvista! Oikealla Luukaksen kaunis 'Justiina'-tytär

                                                                                                                            virallisesti:
                                                                                                                            Silimen Yön Tähtivalo
                                                                                                                            'Justiina'
                                                                                                                                 --->
                                                                                                                     <-- 'Varri'
                                                                                                                          Malinallin Top Treasure
                                                                                                                      <-  'Peetsi'
                                                                                                                          Malinallin First To Dance

Ja tässä taitava Luukaksen toinen
tytär 'lentää'.
'Pinja'  Saruskan Golden Empress
15. Heini lähetti lisää Pinjan kuvia. Kiitos Heini!
Facebookista löysin 'Onnin' Malinallin Talk Of The Town kuvia, nämä nenäkuvat ovat hauskat! :)
Naapuri lupasi tulla tänä iltana poistamaan ampiaispesän. Minua pelottaa jo etukäteen....
Päiville kiitos Topin (Malinallin Heart Of Hope) uusista kuvista, Topi nauttii uudesta aitauksestaan, mitä puuttuu vielä ? Leikkikaveri. Kuiskasin Ilonan korvaan etä ensi keväänä Topille pitäisi saada pikkuveikka.
19. Ettei elämä menisi liian helpoksi! Mia on jo aikoja sitten varannut matkan Saksaan, Frankfurt-Karlsruhe, tapaamaan pitkästä aikaa velipuoltaan, joka tanssii siellä baletissa ja minä tietty sitten luvannut ottaa Jatsin hoitoon viideksi päiväksi...
Meillä par'aikaa Ilonan juoksun parhaat päivät ja kolme omaa urosta talossa, eli on kyllä aikamoista sumplaamlista.
Itsellä on hammasta särkenyt koko viikon, viime viikolla kun kävin hammaslääkärissä niin tasoitteli purentaa ja jotain kurjaa ilmeiseti tapahtui, eilen kävin siellä ja todettiin yksi reikä aivan hampaan takana ikenen juuressa ja tehtiin juurihoito ja väliaikainen paikka ja tänään mentävä uudelleen ja edelleen särkee...Buranan voimalla eteenpäin päivää...
Vettäkin tietysti sataa, mikä tekee ulkoulun vähän vaikeammaksi, märkiä koiria...
'Mäkkäri' eli Grofters Only Dressed In Blues, Emilin poika, täytti eilen 1 v. ONNEA vielä kerran ihanalle pikkumiehelle! Tässä synttärikuvia:
Sirpalta tuli viestiä: "meillä täällä  kaikki hyvin" ja kuvia. :) Kiitos Sirpa - halit sinnepäin!
Pikku-Linda on katsomassa pientä pystykorvan pentua - kuva: äiti-Riikka K.
Muistaessa ... se naapurin mies kävi poistamassa sen ampiaispesän ja siinä ei tainnut mennä kuin sekuntti eikä ollut mitään vaaratilannetta.
20. Yksi päivä ja yö Jatsi ollut meillä ja ihan hyvin on mennyt, Jatsi ei ole koskaan 9v. ikänään ollut yötä pois kotoa ellei sitten Mian kanssa jossain.
Ilta ruokakin meni alas, mitä Mia epäili liekö syö... Minulla menee aika 'juostessa' huoneista huoneisiin ja ulos milloin kenenkin kanssa etteivät joutuisi olemaan paljon yksin kukaan, tietty 'vieraan' kanssa yritän olla vähän enemmän. Omat pärjää.
Ja Mialta sain eilen viestin että olivat junassa menossa Karlsruuhen, lentomatka mennyt hyvin, eli kaikki sielläkin päässä hyvin.
Minulla on paha hammastulehdus ja leuka on todella kipeä korvaan saakka, pakko pitää jotain lämmintä siinä päällä, se auttaa vähän,
toivottavasti lääkkeet pian alkaisivat puremaan ettei tarvitsisi ottaa kipulääkettä muiden käytettävien lääkkeiden lisäksi jatkuvasti.
Jatsi eilen ei halunnut ulos, taisi odottaa Miaa joka oli lähtenyt ja sanonut odota...mutta tänään sitä ei saisi takaisin sisälle, täytyi ottaa valjaat ja viedä niiden kanssa kun herra ei totellut minua. :) Tässä pari kuvaa; Jatsi eli virallisesti Malinallin Jazz 'Ramatazz 9-vuotta.

22. Olen kyllä kamalan väsynyt...poski särkee edelleen, pitäisi kai mennä hammaslääkäripäivystykseen kun se oma lääkäri on nyt lomalla.
Tänään vaan ei ole jaksanut ajatella itseään ...
Luukas kävi tänään siellä mahalaukun ja ohutsuolen tähystyksessä ja ei kauhean hyvältä näyttänyt...:( Laihtunutkin 4 kiloa joulusta.
Näin Seppo Lamberg kirjoittaa:
Luukas koiran mahalaukussa todetaan muutosalue pyoruksen ja mahalaukun runko-osan liittymässä. Muutos paksuntaa kudosta ahtauttaen ruan pääsyn pylorukseen ja se on ärtyneen verekäs.
Kasvainsairaus on mahdollinen. Erottelutaudinmäärityksenä on ns. inflammatorinen mahatulehdus jossa oma puolustusjärjestelmä hyökkää maha/suolikanavan limakalvoon.
Taudinmääritystä haetaan pinnallisista koepaloista, pyrin saamaan vastauksen loppuviikosta.
Ohutsuolen lähtö ei toimi normaalisti mikä aiheuttaa suolen sisällön refluksia mahalaukkuun, tämä aiheuttaa limakalvoärsytystä.
Jatkohoito ja ennuste arvioidaan koepalatulosten perusteella.
23. Yritin hammaslääkäripäivystykseen mutta en päässyt oli sellainen ruuhka, Täytyy huomenna yrittää uudeestaan, tämä poski on kyllä niin hurjan kipeä ja turvoksissa, silmääkin alkaa häiritä. Kipu kestänyt jo yli viikon , ei meinaa millään jaksaa tätä.
Sain Luukaksen syömään jauhelihaa vähän, annoin myös pari kananmunan keltuaista ruiskulla. Ja pari siivua lauantai makkaraa meni.
Mia ja Lipa palasivat Saksasta ja Jatsi sekosi onnesta kun pääsi kotiin...tässä kuva Miasta velipuolensa Jasonin kanssa siellä.
26. Tuntuu ettei meinaa jaksaa...
Luukas oksentaa, ei syö, tänään illemmalla odottelen jos koepalatulokset olisivat tulleet. Pelottaa.
Itsellä loppui lääkekuuri hammastulehdukseen ja kuten olen kirjoittanut - hammaslääkärini on lomalla ja minusta tuntuu että tarvitsisin lisää lääkettä kun poskessa vielä on vähän kipeä möykky nenän vieressä...
Joten aamulla heti soitin kaupungin TerveysNeuvoon, sieltä sain puhelin numeron 03 8184977 -> johon pitäisi soittaa...
Soitin numeroon - se siirtyi keskukseen joka sanoi ettei tuollaista numeroa ole olemassakaan...
Yritin takaisin TerveysNeuvoon, mutta kun siellä ei vastattu - oli varattu - niin ajattelin että jos se oli Akuutin puh. numero ja soitin sinne...
Akuutissa sanottiin että oma terveysasema hoitaa tälläiset asiat...
Soitin omalle terveysasemalle, siellä sanottiin asia on ilman muuta TerveysNeuvon asia...
Soitin sitten taas TerveysNeuvoon tai en päässyt sinne vaan sieltä soitettiin sitten jonkun ajan kuluttua ja henkilä siellä sanoi että minun pitää soittaa päivystävälle hammaslääkärille - ensimmäinen numeron antaja oli antanut väärän numeron, sen piti olla 03-8184911!
Soitin sinne, siellä sanottiin ettei heillä ole aikoja, heillä myös on lääkäreitä lomilla, että soita Akuuttiin,
silloin sain tarpeekseni ja sanoin että olen sitten ilman lääkkeitä ja laitoin luurin kiinni.
Olinhan jo soittanut Akuuttiin ja sieltä minut oli käännytetty pois.
Yritin muuten tiistai-iltana mennä sinne Akuuttiin, olin paikalla noin 19.40, paikka sulkeutuu klo 21, mutta siellä oli niin paljon asiakkaita että minut käännytettiin pois...
Kerrassaan turhauttavaa!
Mutta Arja ihanainen lähetti minulle omakutomat ihanat, pehmeät villasukat! Jostain syystä kulutan kaikki sukat alta aikayksikön, liekö ovat nykyään heikkolaatuisia? Vanhan talon lattiat ovat kylmät joten sukkia kuluu. Kiitos Arjalle Ranskaan!
Tuli muuten paketti aika nopeasti, näkyy siellä leimatun 22.7 ja on perillä minun postilaatikossani 26.7.

Nuku hyvin rakas-Luukas!
In Memoriam Malinallin Just One Look 14.05.2004 - 26.07.2013.  (Vatsasyopä).
Eläinlääkäri soitti ja suositteli pikaista toimenpidettä, enkä voinut jatkaa katsoa vierestä kun toinen ei pysty syömään vaan oksentaa vaan.
Alkukevät vielä mentiin lääkkeen voimalla, oksentelu pysyi suht kurissa, mutta viime aikoina Luukas ei ole milllään halunnut ottaa lääkkeitään, joten on väkisin joutunut ne laittamaan kurkkuun ja silti ne eivät ole auttaneet...
Luukas oli minulle hyvin hyvin tärkeä koira, se oli itse ystävällisyys kaikkia kohtaan, tulee kova ikävä, varmasti koko laumalla
Vaikea edes kirjoittaa tästä ... sydämmeen sattuu, miten tästä eteenpäin ilman Luukasta?

Hiljaisuus valtaa hämärän huoneen,
tuskaa sen tiedän minulle tuoneen.
Valo kirkas häikäisee ikkunasta,
tuudittaa pientä koiranpoikasta.
Rakas koira valolta silmänsä sulkee,
tietämättään kohti taivasta kulkee.

Koskaan ei tiedä
onko aikaa paljon
vai vähän,
yht´äkkiä huomaa
se päättyikin tähän.
On paikkasi tyhjä ja
korvaamaton, ja
kaipuu suuri
sanaton.

Suurin suru on sanaton
- syvin kaipaus äänetön.

27. Lämmin kiitos kaikille syvään suruumme osaaottaneille!
On tyhjää ja hiljaista, meidän aina iloinen hännänheiluttaja Luukas puuttuu...
Arja lähetti piristykseksi tämän hienon koiratanssi videon. Kiitos Arja, sain hymyn huulille.

Sirpalle ja perheelle kiitos!
Lämmin rutistus ja osanotto Sinulle Luukas hymypojan kuoleman johdosta!
Luukas on elänyt hyvän elämän rakastavan emännän silmäteränä - niinkuin kaikki Sinun rakkaat karvaturrisi.
Luukas oli loistava isä/periyttäjä collielapsilleen:) Niinkuin Elle-äitikin.
Ja Sinä kasvattajana olet ollut/olet perheesi collievauvoille korvaamaton ihmisäiti.
Voin vain aavistaa, kuinka iso, tyhjä aukko on jäänyt, kun Luukas lähti koirien taivaaseen edeltä menneen äiti Hopen luokse.
Kun ensi kertoja kävin Sinu kotisivuilla Elli, silloin 6v, katseli hymyilevän Luukaksen kuvaa
ja sanoi, että "minä haluan, mummi, tuon nauravan lassiekoiran:)"
"Naurava koira" on nyt siellä, missä ei ole enää kipua eikä sairautta eikä kuolemaa.
Toivottavasti Luukaksen lähtö kuukausien sairastelun  jälkeen tästä elämästä oli kivuton ja rauhallinen.
Kanssasi suuressa surussa lämmöllä ja rakkaudella Sirpa ja koko perhe mukaan lukien Luukaksen pojat Varrikulta ja Peetsirakas

Lindalle kiitos uusista kuvista Teddyn tyttären 'Lumin' (Leaftribe White Lie) 9 kk ikäisistä lapsista. Kuvat:Anne Myllyoja.


'Hilda'                                                                         'Felix'
Leaftribe                                                                      Leaftribe
Secret Snow                                                                 Snow Blindness28. Huh hellettä taas - en voi lenkkeillä näin kuumalla :( Parin pikkulenkin jälkeen ihan puhki.
Merville kiitos osanotosta!
Hei Tarja,
Luimme Luukaksen, Rosen isän pois nukkumisesta.
Voimia Sinulle suuressa surussasi ja jaksamista!
Rose on tässä minun jalkojen juuressa. Haikea on mieli ja itkettää.
Olet ollut suurenmoinen kasvattaja Luukakselle ja se on saanut varmasti parhainta mahdollista hoitoa tämän elämän loppuun asti.
Kaikkea hyvää teille. Rosessa elää osa Luukaksen henkeä.
Voimia, voimia, voimia! Jaksamista! Luukas on päässyt nyt Valoon ja Rakkauteen!
t:Mervi

Arjalle kiitos myös!
Osanotto meiltä kaikilta, ja voimia sinulle.
Ainakin Luukaksella on nyt hyvä olla, ja hän elää edelleen hienoissa jälkeläisissään.
Arja ja lauma, ja erityisesti tyttärenpoika Riolta lohdutusnuolaisuja.
Mia otti pari näpsäisyä Ilonasta lenkillä, olisivat kivat kuvat, vaan hiukan epätarkat...kiitos Mia!
31. Voi sitä riemua kun sisarukset pääsivät taas yhteen!
Nyt sitten Ellellä vuorostaan pari päivää sitten alkoi juoksu  ja Teddy kovasti kaipaa äitinsä perään, kulkee kuin varjo minun perässä...
Eilen pääsin eroon niistä kahdesta hampaasta jotka ovat aiheuttaneet tuskaa, mutta kyllä oli kaikkein kamalin hammaslääkärissä käynti ikinä, kun sen toisen hampaan takana ikenessä oli paha tulehduspesäke niin eihän se kunnolla edes puutunut...nyt on koko ylähuuli eri asennossa. Kipu on täysin poissa!