1. Heinäkuu - hellepäivä. Yritän vähitellen siirtää ulkona olevan vajan nurkalla olevaa puupinoa kottikärryillä talon sisällä olevaan puuhuoneeseen. Jouduttiin viime kesänä kaatamaan iso vaahtera, jossa oli kiva kolo ja talitintit joka vuosi pesivät siinä - harmitti, mutta se oli pakko kaataa tai olisi kaatunut itsestään. Siitä on pilkottu puita - saunapuiksi.
Koirat vaan makailevat kuka missäkin. Hiljaista.
2. Koirat läähättelee vaan ... lämmin sää jatkuu. Leikkasin suurimman osan nurmikkoa tänään ja kärräsin vähän puita, muuta ei ollakaan tehty.
4. Oltiin tänään minun äidin 82v syntymäpäivillä Mian kanssa ja Teddy ja Tytti pääsivät mukaan. Halusin nähdä miten menevät liukkailla kerrostalon käytävillä ja hississä - ei ollut mitään ongelmia. Eilen Tiina oli meillä ja lenkitti nuorison, kaikki muut paitsi Aino ja Kalle luetaan nuorisoon.:) Ja minä leikkasin lopun nurmikon. Se on oikeastaan ihan hauskaa nyt kun saan uuden ruohonleikkurin ihan helposti käynnistettyä, vanhaa piti kiskoa oikein todella olan takaa että sen sai käynnistymään. Kameraa ei ole ehtinyt vilkaistakaan ja kaikilla koirilla myös on pohjavillat pois eli eivät ole parhaimmillaan. Teddyn pennutkin täyttivät 4 viikkoa ja olen kovasti odotellut uusia kuvia - ei ole vaan näkynyt... Huomasin tänään että Teddyllä on samanlainen tapa nauraa (nostaa huulet ja kuin irvistäisi) kuin isällään Luukaksella. Molemmat nauravat meidän Mialle erityisesti.
Maarit mailasi näyttelytuloksen Tuusulasta, jossa oli tuomarina Ingrid Hectors, Belgiasta; Teddyn ensimmäinen pienokainen  Black Sara's Jewellery 'Jenny' oli ensimmäisessä näyttelyssä ja tuloksena junioriluokan ERI4.
Sari lähetti muutaman kuvan 4-viikkoisista Teddyn pennuista, laitettu albumiin, alla pari.5. Timin (Malinallin This Is Mine) kuulumisia: Timi ollut Päijänteen saaressa telttailemassa, venematka mennyt hyvin, ei yhtään pelottanut vaikka oli hieman tuullut. Puuhaa riitti, piti juosta lokkeja vahtimaan kalliolle ja vahtia kun Marja ja Pauli uivat; ja Timi oli hypännyt perässä uimaan ... voi pikkuista! :) Hyvin oli nukuttanut yöllä. Kamera heiltä oli jäänyt kotiin mutta kännykällä jotain otettu, odotellaan saako Marja sieltä jotain ulos.
Kiitos kuulumisista!!! Niin ja paljon haleja sinnepäin!


6. Varrin (Malinallin Top Treasure) uusimmat uutiset - kiitokset sihteeri Sirpalle ja haleja ja terveisiä sinnepäin!
Hei Tarja, Elle äiti ja muut kotiväki! Me ollaan nyt sitten Lapin mökillä! Tänne oli tosi pitkä matka, mutta mie vain nukuin takapenkillä mummin kainalossa {ukki siis ajoi autoa}, enkä oksentanu yhtään:}, enkä edes meinannu.. Me kyllä pysäytettiin aika monta kertaa ja käytiin metsässä asioilla. Siis minun takia ne pysähdykset oli. Paitsi Pellossa mummi ja ukki kävi syömässä ja mie en saanu taaskaan mitään kesken matkaa, mutta mökille päästyä söin senkin edestä! Sain mie sentään olla ukin ja mummin mukana terassilla {kun ne söi} ettei tarvinnu yksin autossa odottaa:} Ylimuoniossa oli yks ihana hiekkaranta, mutta me käveltiin vain metsässä, kun siellä rannalla riehu {siis leikki} kaks vierasta koiraa...ja kun mulla on vasta yhteen kertaan annettu rokotukset... Enkä mä tiedä olisko mä muutenkaan saanu sinne menoa... Täällä mökillä on tosi mukavaa ! On metsää, missä juosta mielin määrin. On täällä kyllä välillä hyttysiä ja mäkäräisiä - ja ne on aika kamalia :{ Ukki löysi tänään mun turkista ainakin 5 mäkäräistä! No ehkä ne jättää mut rauhaan, kun mulla on kuitenki yrttipanta kaulassa... On se turvallinen collielle :} Älä Tarja huolehdi ... Ukilla on täällä vanhan mökin ulkovuoraus meneillään ja me mummin kanssa koitetaan olla avuksi sen minkä osataan. Ukkia huvittaa mun apu :} En ymmärrä, että mitäs huvittavaa
siinä muka on... Kyllä ne välillä komentaa mua menemään kauemmas. Sit me käydään metsälenkeillä tässä lähistöllä ja se on tietty tosi kivaa... On paljon erilaisia hajuja ja kaikkea uutta mitä ei kaupungissa ole. Saan muuten kaivaa kuoppiakin... Kunhan en ihan mökin vierelle kuoppiani tee... Mulla olis tosi paljo kerrottavaa, mutta nyt pitää ruveta kuulemma nukkumaan... Osaan nukkua alhaalla kun mummi ja ukki nukkuu parvella :} Nukuin mieki siellä yhden yön mutta paljon mukavampi on olla täällä alhaalla :}.  Enkö olekin iso poika ? Nyt Lisää toisella kertaa :}
Colliesuukkoja! Varri Ps Se mun hovikuvaaja Hanna lähettää kuvia kun hän ehtii....
Ihana Onni (Malinallin Talk Of The Town) Toivo ja Kati vierailivat meillä tänään. Onni on kyllä niiiiin syötävän suloinen, huoleton, hyväntuulinen pikkupoika. Kameran akku loppui ja 'parhaat' kuvat jäi ottamatta. Tässä kuitenkin muutama. Kiitos vierailusta Kati & kumppanit! Onnin albumi täällä.7. Rosen (Malinallin Time To Shine) kuulumisia ja muutama kuva; Rose, perheen tähtisilmä - kuten Mervi kirjoittaa on yksi touhutyttö joka on oppinut myös rauhoittumaan ajoittain seuraamaan maailman menoa. Rose rakastaa kaikkia vastaantulijoita - vaikka olisivat toisella puolen katua.
Tykkää että sille jutellään ja höpötellään, vähän yrittää hammastella perhettä ja päivittäin hiukan joudutaan kuulemma komentamaan mutta pikkuhiljaa alkaa oppimaan. Kiitos kuulumisista Mervi - paljon haleja!Ja tuli Maxin (Malinallin Twice As Nice) kuulumisiakin tänä aamuna - kiitos Suvi! Haleja! Ai että on ihana että olette näin ahkerasti meitä täällä kotona muistaneet.  Nonniin Maxista; poika on uinut myös pariin otteeseen ja juoksee ja vinkuu rannalla huolissaan kun perhe ui. Maxi osallistuu aktiivisesti KAIKKEEN toimintaan: kun Suvi nyppii rikkaruohoja, Maxi noutaa ne takaisin, jos Suvi haravoi, Maxi löylyttää haravaa, Jos Suvi pesee perunoita laiturilla, kuono  tunkee vatiin ja näykkii harjaa. (Voin nähdä ihan 'sielun silmin' tapahtumat - ääneen naurattaa) Rokotukset haettu ja autoilu sujuu hyvin. Maallakin harjoitellaan hihnakävelyä ja Maxista olisi hauska taluttaa perheen perhoskoira-Dania, joka tosin ei ole siitä aivan yhtä innostunut. Leikkiin Maxi on saanut lämmiteltyä Danin kanssaan. Myös Maxi on yrittänyt nopeuttaa ravinnon saantiaan istumalla Suvin viereen kun Suvi laittaa ruokaa ja haukkunut.
Collieyhdistyksen Foorumilta kopioin seuraavan Kirsti P:n kirjoituksen (luvalla) ajatuksella 'ei vara venettä kaada':
Olen varmaankin jossain ketjussa maininnut efedriinistä omalta kohdaltamme, joku vuosi sitten Liisa (+/-) sai inkontinenssiin koirille tarkoitettua efedriinipitoista lääkettä ja sai siitä pahoja neurologisia oireita. Nyt on tällaisen yhdistyksen - gkf, der Gesellschaft zur Förderung Kynologischer Forschung e.V. (kynologisen tutkimuksen edistämisyhdistys) - uusimmassa julkaisussa ollut artikkeli asiasta.
Siinä kerrotaan kahdesta colliesta jotka ovat saaneet samaista lääkettä, toinen koira MDR1 -/- ja toinen +/-. Molemmat saivat vastaavia oireita (levottomuutta, suunnistushäiriöitä, motoorisia häiriöitä). Kun lääkkeen antaminen lopetettiin, molemmat toipuivat.
Collie tuntematonta genotyyppiä sai myös efedriinipitoista (nähtävästi yskänlääkettä) nielurisatulehdukseen ja yskään ja sai sen jälkeen pahoja motoriikan häiriöitä ja liikuntakoneiston huonontuneita refleksejä. Koira kuoli. Molemmissa tapauksissa ei voitu todistaa että ne suoranaisesti liittyvät MDR1-geenivajeeseen, mutta suositellaan asiaa systemaattisesti tutkittavaksi. Efedriini ei tietääkseni ole vielä vaarallisten aineiden listalla. Tiedän itsekin tapauksen, jossa -/- collie kuoli saatuan efedriinipitoista lääkettä, ja meillä siitä tuli siis ikäviä oireita. Efedriiniä on minun tietääkseni inkontinenssilääkkeissä, yskänlääkkeissä ja nuhalääkkeissä. Ja muistelen Suomessa käytettävän tai käytetyn tuollaista varsinaisesti ihmisille nuhaan tarkoitettua lääkettä inkontinenssiin. Mielestäni efedriinin kanssa kannattaa olla varovainen. Myös -/- genotyypin koirille joutuu joskus antamaan läkettä vaarallisten listalta, se on silloin tehtävä harkiten ja annostuksen on oltava kohdallaan. Näin Prof. Dr. Geyer Gießenin yliopistosta, joka laitos ei siis vain testaa vaan myös tutkii ilmiötä.
9. Malina (Malinallin Total Knockout) ja perhe nauttivat kesästä täysin siemauksin, tytölle on otettu kaikenkattava vakuutus ja iso piha aidattu. Ovat liittyneet Kennelliittoon sekä Collieyhdistykseen. Ilmoitettu Malina verolle - Lahdessa onneksi ei peritä koiraveroa.:) Kiitos Antero kuulumisista - haleja Järvenpäähän!
Ja Hanna lähetti Varrin (Malinallin Top Treasure) kuvia, alla pienennökset ja albumiin lisätty normaalikokoisena. Kiitos Hannalle!DNA:lla TAAS angelmia - sähköposti ei kulje ... eli minua ei tällä hetkellä tavoita sähköpostilla.
10. Sähköposti pelaa taas.
Vauhdikkaita ihmisvauvoja tällä videolla. :)
Paulalta tuli Nallen & noutajaystävän kuva päivälevolla mökillä. Nalle (Malinallin Gentleman Gere) on Ainon ja Kallen veli elikkä kultaiset vanhukset ovat kohta 13 ja puoli vuotta. Lämpimiä haliterveisiä sinne mökille!12. Päivät vilahtavat ohi niin nopeasti ettei ole ehtinyt tänne. Lauantaina olin tyttäreni Mian syntymäpäivillä. Tänään Sari piipahti pentueilmoituksen/astutustodistuksen  kanssa. Välillä on satanut ja välillä paistanut - tällä hetkellä tuntuu taas kesäiseltä.
Vierailin Black Sara's blogissa ja sieltä löytyi Maaritin kasvattajaryhmästä kaksi kuvaa, Tuusulassa viime viikonloppuna olleessa näyttelyssä otettuja ja meidän Teddyn 10-kuinen tytär 'Jenny' Black Sara's Jewellery on ryhmässä.
Näkyy Karjaalla tänään olleessa näyttelyssä, jossa ollut tuomarina Jasna Kovacevic Kroatiasta, olleen  myös 'Tinka' Malinallin Hug Me Tight avoimen luokan ERI4. Sekä Jenny ( BS Jewellery) myös jumioriluokassa, tulosta en tiedä vielä.
Varrilta tuli kuulumisia ja huomenna tavataan, Maxikin vähän lupaili tulla. Kivaa!
Tarja ja kaikki rakkaat koticolliet, äiti Elle erityisesti! Me ollaan tultu toissa iltana mökiltä kotiin valmistautumaan Helsingin matkaa varten. Minä olin tosi iloinen, kun tultiin kotiin ja sain taas leikkiä omilla leluillani :} Eikä täällä ole metsässä mäkäriä ollenkaan, hyttysiä vaan... Olen saanu hepuleita ulkona ja sisällä. Eilen riehuin olohuoneessa. Ukki ja mummi nauro mulle... Sitte mie vasta riemastuin ja hyppäsin vauhdilla mummin syliin. Nuolin suun ja hyppäsin takaisin lattialle eikä operaatiossa mennyt montakaan sekunttia! Sitten yks asia. Nyt mie olen oppinu olemaan oikein hienosti, kun kynsiä leikataan. Annan tehdä sen ihan nätisti, enkä yhtään temppuile enkä luikertele... Saan kyllä maksapaloja palkkioksi...mutta oivallus mulle tais tulla siinä, kun ukki alko leikata omia kynsiään mun nähden ja kehu samalla itseään, että "hyvä hyvä". Arvaa, että mie olin ymmällä... Mutta kai mie sitte ajattelin, että jos kerta ihmisetkin niin miksi en sitten minä :} Mulla on alkanu karva kasvaa... Ja jalat! Kaulapantakin on jo mulle melkein pieni. Menee varmaan vielä tämän reissun, mutta sitte pitää vaihtaa, sano mummi ja ukki. Ei mulla muuten ole pantaa kaulassa kuin ulkona. Paitsi on mulla se yrttipanta, jonka pitäis karkottaa hyttysiä ja mäkäriä, mutta kissan viikset, ei se mitään auta! Siinä ne hyttyset istuu mun
pitkäksi kasvaneella kuonolla ja imee verta :{ Niin. Oli mulla muutakin asiaa. Vaikka huomiseksi on luvattu sinne Lahteen kunnon sadetta, voidaanko me mummin ja ukin kanssa kuitenki poiketa siellä Metsäpellontiellä Teitä tapaamassa. Aamulla aioivarhain 6 pintaan lähdetään ajamaan. Riippuen minun metsäpysäyksien määrästä me ollaan siellä varmaanki klo 14 maissa. Niin ja käy mummi ja ukki tietty syömässä{vuorotellen ettei mun tarvi olla autossa yksin:}. Meistä on tosi mukava ajatella, että huomenna nähdään, jos se Teille sopii. Rakkain terveisin Varri, mummi ja ukki Ps Ukki tarkisti just tietokoneelta, että ajoaika sinne on n. 8 tuntia eli 14 maissa oltais siellä. Paljon colliesuukkoja! Varri kulta
Ja sitten mukava iltayllätys - Sari lähetti kuvia Teddyn ja Huldan vauvoista - Kiitos Sari! Pennut ovat pari päivää yli 5 viikkoa.


13. Vettä satanut koko päivän, osan aikaa ihan kaatamalla. Sinänsä oli kurjaa sään puolesta kun Maxi (Malinallin Twice As Nice) ja Varri (Malinallin Top Treasure) vierailivat meillä perheineen. Pojat ovat nyt noin kolme ja puolikuukautisia. Voi että ne oli ihania, muistivat paikat, hännät heiluivat ja koko 'pikku'kuonot loistivat iloisina. Taitavat olla lentäjiä koko pentue.:) Jäi ikävä niitä. Kiitos perheet kun tulitte! Albumissa muutama kuva lisää.Sain Teddyn tyttärestä 10-kuukautisesta'Jennistä' Black Sara's Jewellery pari kuvaa - Kiitos Katja!ja vielä päivän hienoksi päätökseksi tuli Timistä (Malinallin This Is Mine) uusia kuvia - ihanhan se on veljiensä näköinen ja jo shelttiherran kokoinenkin jo. :)  Kiitos Marja!14. Suvi lähetti eilisestä tapaamisesta muutaman kuvan, alla tavataan toisemme sitten lähdön jälkeen ensimmäisen kerran ja tutkaillaan kuka on kuka...ja sitten uimakuvat Maxista. Kiitos Suvi kuvista ja vierailusta! Oli ihana nähdä kuinka iloinen pikkupoika Maxi on.:) (MOLEMMAT!)

15. Lämmin kesäinen päivä. Teddy ja Tytti toivottavat kaikille MUKAVAA PÄIVÄÄ! Huomenillalla Teddyn lapsia katsomaan Frozeneye's kenneliin.:)16. Tämmöinen tuote tullut markkinoille punkkeja ja muita ötököitä vastaan. Tilasin kokeillakseni toimiiko se.
OI ja VOI, kyllä pennut oli IHANIA! Kuvia tuli vähän otettua - huomenna lisää, tässä aluksi yksi yhteiskuva. Kiitos Sari kun saatiin käydä!17. Olen siirtänyt albumiin osan eilisiä pentujen kuvia - ihan turhiakin samankaltaisia, joita poistan kunhan Sari katsoo ne läpi. Lisään huomenna vielä parin pojan kuvia kunhan ehdin. Kuvat alkavat tästä ja siitä vaan NEXT näppäimellä eteenpäin. Vasemmalla pentueen ainokainen tyttö.18. Pitkästä aikaa olin koiranäyttelyssä Lammilla tänään, ihan vaan katselemassa ja kuvaamassa. Inkiläisen Marille KIITOS! hän koukkasi minut kyytiin. Marilla olikin hieno päivä , hänen kasvatti Black Gary Diamant Bleu oli VSP ja tuli Suomen muotovalioksi. Paljon onnea kasvattajalle Marille ja omistajalle Tuulalle! Albumi näyttelyn kuvista täällä. Alla kuva Ropista, Vsp:tä ja tuomari Beata Petkevica Latvista keskellä.
Varrin (Malinallin Top Treasure) albumiin lisätty muuta kuva. Kiitokset Hannalle!
19. Suorastaan raivostuttaa, Koko päivänä ei ole taas sähköposti kulkenut, kello on jo 19 ... jos tämä olisikin ensimmäinen kerta mutta tätä tuntuu tapahtuvan jatkuvasti DNA:lla. Tässä on vakavasti harkittava palveluntarjoajan vaihtoa.
20. Sähköposti alkoi eilen illalla toimimaan. Tänään leikkasin nurmen ja sitten alkoikin satamaan, ei mitään kaatosadetta mutta hiljakseen tihutellut
kaiken päivää - väsyttävää ... tullut aivan liikaa istuttua koneella ja leikittyä Facebookin Farmtownissa ( se on sitten hauskaa!)
Nonniin, nyt tuli tämän päivän tärkeä puhelu Sarilta, Teddyn pennut olivat terveystarkastuksessa - kaikki hyvin! Silmissä kaikilla Crd, mutta se oli odotettavissa, emä-Huldalla on aikuis Ch ja Teddyllä oli pentuna Ch. Ei napatyriä ja kaikilla viidellä pojalla oli kivekset tunnettavissa.
Hyvät, terveet pennut. Hyvä mieli.
23. 16-viikkoisesta Rose-kullasta (Malinallin Time To Shine) tuli uusia kuvia. Perhosjahdissa ja lenkillä. Kiitos Mervi - haleja sinne Kuopion taakse.:)25. Luukaksen Pinja-tyttärestä (Saruskan Golden Empress) muutama uusi kuva. Kiitos Heini! Haleja.Varrin (Malinallin Top Treasure) kuulumisia pompahti postilaatikkoon juuri.:) Kiitos sihteeri-Sirpalle! Paljon haleja ja hännänheilutuksia sinnepäin!
Hei Tarja kulta. Ja äiti Elle... Ja kaikki muut!
Anteeksi, kun siitä on NIIN pitkä aika, kun viimeksi saitte minulta postia! Se ei kyllä johdu minusta, eikä edes mummista vaan siitä, ettei Lapin mökillä viime viikolla toiminu DNA sähköpostiyhteys {kännykällä} KERTAAKAAN! Arvatkaa, että meitä harmitti! No, jos nyt yritän muutamalla sanalla kuvata tätä elämää niin ensiksikin oli aivan ihana käydä siellä vauvakodissa ja nähdä Sinua Tarja ja Max veljeä ja hänen perhettään. Kiitos Teille kaikille:}. Sieltä me mentiin Helsinkiin, sieltä Suomusjärvelle ja Seinäjoen kautta kotiin Tornioon. Ja kotoa mökille ja taas kotiin ja ...ylihuomenna mökille ja sitte kotiin... Mun pää on välillä ihan pyörällä, mutta mä olen hyvin sopeutuvaa tyyppiä. Tulen toimeen kaikkien kanssa ja joka paikassa :} Kävin muuten pikapikaa Suomusjärvessä uimassa :} Sen jälkeen en ole viitsinyt vaivautua.. En nyt ainakaan Lapissa kun siellä on niin kylmää vettäkin... Ja jyrkkä ranta. Ja kaiken lisäksi kivinen. Tulva näet on vieny hiekat mennessään...Eikä sitä kuulemma paljoa edes ollu. No, ehkä tulva joskus tuo taas uudet hiekat :} Mie olen leikkiny taas Hillan ja Hukan kanssa...tai mie yritin leikkiä mutta ei siitä oikein sisällä mitään tullu. Ei ne alkanu mua.. Sitte yritin tarjota pikku Paulille mun possua mutta ei siitä oikein tullu mitään. No mie sitten nuolin Paulia {tänään 1v:}. Täällä oli kuulemma tosi hyvää täytekakkua, mutta ei me koirat saatu YHTÄÄN! Eikö olekin tosi väärin? Me saatiin kyllä lihaa ja papanoita ja sen sellaista. Ja sain mie äsken vielä niitä mun kanansiipiä... Ne on muuten oikeasti tosi herkullisia.Tietty mummi aina vahtii vieressä, etten ahmi liian isoja paloja. Kuukauden päästä me mennään mummin ja ukin kanssa tapakasvatuskurssille :} Ketähän varten se on? Onko se mummia vai ukkia vai mua varten? Vai meitä kaikkia? Se on vissiin vähän niinkuin tokon alkeita.. Tornion Kennelkerho järjestää kaikenlaista mukavaa toimintaa ja sitähän mie tarvitsen. Eikö vain Tarja? Nyt meitä nukuttaa.. Mutta terkkuja vain kaikille! Rakk. Varri
27. Meidän rakas Tiina-ystävä vieraili tänään ja vei koiria lenkille, Kuvassa juuri palaamasta lenkiltä osan kanssa ja osa vastaanottamassa.
Ollaan Tiinan kanssa tunnettu noin 15-vuotta, ensi kerran tapasimme yhteiskuljetus bussissa paluumatkalla Helsingin Messukeskuksen Voittaja näyttelystä 1994. Istuimme vierekkäisillä käytävän vieruspaikoilla ja alettiin jutella ja Tiina lupautui alkaamaan lenkittämään minun koiria. Elämä on vienyt häntä ympäri maailmaa ja Suomea sinä aikana mutta edelleen kun hän on lähistöllä on hän käynyt meitä tapaamassa.  Huomenna Tiina taas muuttaa, tällä kertaa Kuusankoskelle.


Varri (Malinallin Top Treasure) yllätti iloisesti meidät postillaan... KIITOS ja haleja ja hännänheilutuksia!
Heissulivei Tarja ja muu vauvakodin väki! Yllätys yllätys :}Sähköposti toimii pitkästä aikaa täällä Lapin "raukoilla rajoilla" eli päätimme mummin kanssa ryhtyä heti tuumasta toimeen ja kirjoittaa kuulumiset, ettei vaan tule yhtä pitkää taukoa kuin viimeksi... Me siis tultiin taas vaihteeksi mökille :} Riikka ja Juho tuli kans muutama tunti meidän jälkeen.Mie nukuin autossa tosi hienosti, eikä tullu yhtään huono olo.Eikö olekin tosi kiva? Tietty mie olen väsyny siitä porukan paljoudesta viikonloppuna kotona. Eilen väkeä oli 19 henkeä...Mut toimitettiin välillä yläkertaan Riikan kanssa nukkumaan... Teki ihan terää olla välillä lepäämässä, vaikka olisin mie mieluusti ollu porukan keskellä koko ajan.Siinä oli niin monta mun ihailijaa :} Yks juttu ennekuin unohtuu - viikonloppuna ukki leikkasi kaikki mun kynnet, myös kannukset, ihan yhteen menoon!Tietty sain pienen maksanpalasen joka kynnen jälkeen :} Olen huomannut, että kannattaa tehdä hyvää yhteistyötä :}Sitten toinen asia : perjantai iltana pikku Paulin isä tuli {leikillään} sisälle puhuen möreällä ja kovalla äänellä... Mie olin yksin sisällä, kun mummi oli menny ulos lapsenlapsia vastaan ja ukki oli pikkukämpässä {sinne mennään suoraan
ulkoeteisestä} jotain puuhaamassa...Mie hämmästytin kaikki, kun  mie haukahdin...ja sitte vielä murahdin...Eli sitä vois vissiin sanoa, että mie puolustin mun kotia ... En mie mitään sellaista silloin tee, jos mummi tai ukki on sisällä.. Miehän olen NIIN ystävällinen kaikille ihmisille ja voin vaikka nuolla naaman keltä tahansa ystävälliseltä ihmiseltä, mutta kai mussa on sitten vähän niinkuin vahtikoiraakin... Mummi ja ukki olivat iloisia, vaikka ei ne ole mua vahdiksi ottanu, vaan rakkaaksi perheenjäseneksi.Lapsia mie rakastan TOSI paljon! Pikku Pauli on tosi hauska. Se ei piittaa mitään,vaikka mie kuinka nuolen sitä... Nauraa vain, vaikka meinaa mennä nurin, kun mie pyörin ja hyörin sen ympärillä... Samuelikin on äly mukava poika. Ja kyllä mie
tykkään kaikista tyttölapsenlapsista myös tosi paljon:} Colliesuukkoja! Varri
Tuli mieleen Varrin murinasta että Kati kertoi että eräs yö - hänen asunto on pohjakerroksessa, josta ovi suoraan ulos, pikkupihaan - hän oli herännyt siihen että colliepojat Toivo ja Onni, Varrin veli (Malinallin Talk Of The Town) olivat yhdessä sen oven edessä ja murisivat matalasti. Jotain siellä on täytynyt olla. No, en olisi ikinä uskonut poikien isästä mitä luonnetestissä ilmeni, eli Luukas (Malinallin Just One Look), joka on aina iloinen ja tykkää kaikista, kun 'setä' luonnetestissä tuli ja uhkasi kepillä meitä, Luukas seisoi minun edessä eikä yhtään väistynyt ja murisi että kenttä tärisi ja sai testissä puolustushalusta +3.
28. Kun käyn kaupassa pyörällä nopeasti näin kesällä ... matkaa vain parisataa metriä ... niin uskallan jättää koirat pihaan siksi aikaa - kun tulen kotiin niin minua aina odottaa aivan ihana näky. Tänään ajattelin että otan kameran mukaan, mutta kun otin sen esille niin Hope ehti jo juosta vastaan, mutta muut tässä kuvassa ... nuo odottavat silmät ... minun sydän on aina pakahtua onnesta.:)Teddyllä (Malinallin Watch Me Now) on ollut karvanlähtö mutta nyt se alkaa kasvattaa turkkia takaisin, yritin ottaa siitä muutaman kuvan.
Joo, ja pepunpäällys turkki ihan hassusti, mutta ei se ole niin nuukaa meillä. :)29. Ruohonleikkuu päivä, lämpöä päivällä 24 astetta varjossa!
30. Tänään tuli Timiltä (Malinallin This Is Mine) postia ja kuulumisia. Kiitos Marja, haleja Korpilahdelle!
Timi on suurempi nyt kuin perheen sheltit. Hän on ollut ulkomailla Virossa viikon matkalla ja ottanut ilon irti matkasta ja nauttinut keskipisteenä olemisesta ... Marja kirjoittaa : Sai kaivaa ja uida, myllätä ja juosta... käydä vieraissa kukkapenkeissä vähän tonkimassa. Jälleennäkeminen shelttien kanssa, jotka olivat kotona matkan ajan, kotiin palatessa oli riemua. Niin ja Marja sanoo: Timi on heidän sydämenvalloittaja :) En sitten yhtään epäile sitä.


Rosestakin (Malinallin Time To Shine) tuli kuulumisia tänään. Että olen onnellinen näistä upeista perheistä jotka pitävät minua ajantasalla miten menee ja sisarusten perheet myös mielellään lukevat blogia ja kuulevat miten toisilla menee. Eli taas tuhannet kiitokset! Roselle ja perheelle haleja.
Rose on ollut vähän veneilemässä, pikkuisen tyttöä oli jännittänyt ja oli vähän vikissyt mutta myös tuntunut nauttivan vastatuulesta ja uusista pelastusliiveistä ei ollut moksiskaan. Hienot ovatkin! :)

31. Heinäkuun viimeinen päivä. Apua, kohta on taas syksy.
Tänään meitä ilahduttivat vierailullaan Paula, Samuli ja Nalle (Malinallin Gentleman Gere), Ainon ja Kallen 13v 4 kk veli Mäntsälästä. Otin Tytin samalle puolelle aitausta Nallen kanssa, Tytti yritti leikityttää Nalle-pappaa ja Nalle seurasi Tyttiä sen minkä vanhoista jaloistaan pääsi. Nalle taisi rakastua tosissaan Tyttiin kun ei meinannut haluta kotia lähteä.:) Aino ja Kalle seurasivat silmä tarkkana veljensä touhuja kuistilta.
Kiitos Paula kun toit Nallea näytille! Haleja!


Varrin (Malinallin Top Treasure) kuulumisia: Kiitokset Sirpa-sihteerille, lämpimiä haleja Sirpalle, Ilpolle ja Varrille ja kyllä vaan ikävä on!
Heippa Tarja kulta ja muut siellä vauvakodissa!Tuli vain mieleen, että mahtaako Teillä olla mua yhtään ikävä..Meinaan, kun äidit yleensä ikävöi lapsiaan kamalasti, jos ne on pitkään poissa... Meinaan, että kun mie en viimeksi nähny Elle äitiä ollenkaan...Kyllä mie sen ymmärrän,ettei siinä tohinassa olis paljo edes ehtiny,kun me Maxin kanssa touhuttiin ja leikittiin ja yritettiin vähän selvittää sitäkin, että olenko mie pomo vaiko Max ... Niin,jos siihen olis Elle äiti tullu, sen olis varmaan pitäny meitä-siis mua- vähän ojentaa "että..älä älä poika innostu liikaa.." Vai mitä Tarja?.
Niin, meillä on nyt tällä erää viimeinen mökki-ilta. Mummi ja ukki menevät maanantaina töihin..Ja mun pitää jäädä yksin kotiin.Mitähän siitäkin taas
tulee?No, onneksi ukki käy mua ruokatunnilla katsomassa ja käyttämässä pihalla.Sitä paitsi eihän siihen ole kuin vajaa viikko, kun Hilla ja
Hukka tulevat mulle kavereiksi:}Tai ei ne oikeastaan siksi tule, että mulla olis seuraa... Ne tarvii viikoksi kortteerin,kun niiden perhe menee Muonioon, eikä ne voi ottaa lapinkoiriaan mukaan... Aika kurja juttu. Toivottavasti mummi ja ukki ei ikinä mene sellaiseen paikkaan, minne mie en voi niitä seurata!Leea on kyllä luvannu, että ne voi pitää musta huolta, jos mummi ja ukki lähtee joskus vaikka käymään Meikun ja Anninan luona. Ne asuu kaukana ulkomailla.En mie usko, että ne minnekään lähtee. Mummi ei kestä kuumaa ilmaa :} Eikä ukkikaan mielellään lähde ulkomaille lomailemaan. Tietty se on eri asia, kun siellä asuu oman perheen jäseniä.No, eipä huolehdita turhia! Toistaiseksi me vietetään lomat mökillä. Ja käydään välillä vähän sukuloimassa. Ja Teillä myös:} On sinne Lahteen vain äly pitkä matka!Ainaki, jos on kaatosade, niinku meillä oli loppumatka sinne ja
sieltä jonkin matkaa Helsinkiin... Mummi ja ukki laski, että olen matkustanu auton kyydissä AINAKIN 3500 km ja tavannu tosi paljon erilaisia ihmisiä. Ja aina mie olen tilaisuuden tullen antanu colliesuukon:} Niinku Helsingissäkin puistossa yhdelle tädille kun se kumartu mua ihailemaan:}Rakk Varri