1. Tulipahan nukuttua kuin tukki viime yö.
Paljon kiitoksia kaikille onnitteluista! Olen kyllä niin iloinen ja yllättynyt, paikalla kun oli niin iso määrä kauniita collietyttöjä.
Ilonan toinen näyttely ja vielä collieiden pääerikoisnäyttely!
Ja siellä tuloksena Paras Narttu 2 sertin kera!!!
Tuomarina nartuilla pitkäaikainen, arvostettu colliekasvattaja,Valerie Geddes (Ingledene) UK.
Tuskin ihan pian - jos koskaan - mennään uudelleen.
Näyttelyissä on kiva tavata tuttuja, mutta koirille se on vähän rankkaa - minusta.
Tosin tuollainen ulkonäyttely ja vain collieita - se on kiva!
Tässä kuva Ilonan pokaalista ja serti ruusukkeesta, sai mukaan myös pussukan välipalasnäcksejä.

Marjo Hautaviita otti paljon kuvia Ilonasta -  kiitoskiitos Marjo, alla muutama.
Yhdessä kuvassa paras narttu luokan rivistöä, Ilona Merjan kanssa siellä.
Ilona rakastaa Merjaa (ja kyllä vähän kaikkia), mutta Merja on niin ihana Ilonasta (ja minusta)!
Eli helppo on antaa Ilona Merjan taitaviin käsiin. Vielä kiitos Merja!
3. Sirpalle & co taas kiitos kortista ja onnitteluista ja haleista! 2-vuotis synttärionnittelut Peetsi, Emil ja Ilona tänään! Näin se aika rientää...
Tarja kulta, anteeksi kun me nyt vasta onnitellaan iloisen Ilonan eli meidän kahden (ja muidenkin...) pikkusiskon upeasta menestyksestä Tampereen näyttelyssä !! Huippu juttu ! Vähän (eli tosi paljon!) me Tornion isot veljet ollaan ylpeitä Ilonasta ! Ollaan me Sinustakin ylpeitä, kun olet niin upea collie-mamma - siis colliekasvattaja - että eipä olis paremmasta väliä :) Me tarkoitetaan (ja mummi ja ukki kans), että Sie harkitset tosi tarkkaan kaiken ennenkuin harvakseltaan teetät colliehauveleita - ja kun ne syntyy, Sie rakastat ne (niinku meidätkin:)rakastamaan ihmisiä ja luottamaan heihin! Niinkuin Ilonakin tuolla Tampereella... :) Onnea, onnea ! Nuo tossut muuten tarkoittaa, että Sie voit nyt vähän aikaa vain huilata ja nauttia Ilonan menestyksestä....ja ruusu tarkoittaa, että onnea ja me rakastetaan Sua ! Colliesuukoin ja hännän heilutuksin Varrikulta ja Peetsirakas ja halauksin Sun ja Ilonan puolesta onnelliset mummi ja ukki Ps Arvaa, että täällä on ollut paljon iloista säpinää, kun meillä oli kotona yli viikon kestävä "serkku- ja koiraleiri".... Oli täällä onneksi aikuisiakin sukulaisia mummin ja ukin lisäksi :)

Alkaa olemaan jo perhosia vatsassa, Tytin ultra klo 13 tänään...luulen vahvasti että siellä on jotain, mutta saa nähdä.
Takaisin kotona eläinlääkäristä...
Tytti on tukevasti raskaana, pentuja 6-7 tai enemmän, nyt kaikki ihanista trikkipentusista kiinnostuneet ottakaa yhteyttä! :)
Jotain hyvää niin jotain pahaa, televisio on pimeenä, täytynee keksiä illalla muuta tekemistä.
6. Taas on niin kuumaa ettei jaksa tehdä mitään, koiratkin vaan makailevat sisällä vaikka ovet on auki, mutta sisällä on viileämpää.
Nyt on juttu niin että ensi viikolla menen pankkiin kysymään lainaa, kuolleen naapurin, joka omisti 1/3 osan talosta, veli, tarjoaa sitä minulle niin halvalla että on pakko harkita. Olisi elämä paljon helpompaa ja piha puolta suurempi. Asunto on kyllä niin kamalassa kunnossa, likainen ja ihminen tupakoinut siellä sisällä 25 vuotta niin haju myös sen mukainen. Ja vyötä tarvitsee kyllä kiristää jos sen lainan saa... Ei se helpolla kaupaksi menisi, mutta saattaisihan joku kuitenkin ostaa sen ja omalla sakilla on kivempaa!
Kesäillan kuvitukseksi sieppasin Suvin ottaman kuvan FB:stä tekstillä: "Maxi pääsi terassille". (Malinallin Twice As Nice=Maxi)
7. Raskas päivä; meidän Mian uusi ihana rescue kissa Tyyne sai eilen rokotuksen ja se sai niin pahan reaktion siitä että on kuolemaisillaan, ollut koko iltapäivän ja edelleen (klo 17.25) päivystyksessä tiputuksessa. Kaikki elintoiminnot ihan alhaalla, hetki sitten eläinlääkärin mielestä olisi hyvempää päin nyt. toivotaan, toivotaan!!!
Muutama pisara tuli vettä tänään, taivas pilvessä, silti lämmin, viime yö oli taas tukavan kuuma täällä yläkerrassa peltikaton alla nukkua...
8. Hiostavaa, pahan enteisen kuumaa...
Mian Tyyne-kisu taisi päästä säikähdyksellä, syönyt, käynyt laatikolla ja kehrännyt ja liikkuu rivakasti. Ollaan onnellisia!
Olisiko kenelläkään käyttöä käärmeennahkalaukulle? Olen joskus muinoin saanut Intiasta, koskaan en ole käyttänyt niitä...siis on 2 käsilaukkua.
Voi yhden kerran! Aloin katsoa kun Ilona seisoo ja tuijottaa tarhan aitaverkkoa - heti tuli paha aavistus - tietysti siellä on mehiläispesä. Jouduin laittamaan siihen ympärille verkkoa sitä suojaamaan sillä jo nyt näin että Ilona yriti yhtä suuhunsa napata. Meillä on melkein joka kesä jossain pahassa paikassa ollut ampiaispesiä ja nämä kun eivät opi että ne pistää...
9. Tälläinen varoitus Facebookiissa, joku kirjoittaa että kyseessä collie:

HUOMIO koiralliset ihmiset! Pyydettiin laittamaan tietoa jakoon. Eräs koira jolla oli punkkipanta, on maannut jo viikon eläinsairaalassa. Pannasta oli tullut järeä myrkytystila, ja pahimmassa tapauksessa karvajalan elämä päättyy sinne. Joten ottakaa pannat kiireesti pois.(eikä kannata mitään nesteitäkään lutrata niskaan) Tällä hetkellä ei vielä tiedossa kenen valmistama tuote kyseessä. Lisäinfoa Merja Hakalalta. Laittakaa infoa etiäpäin! (kaverilta kopsattu)

Koira on kuulemma menehtynyt hermostomyrkytykseen ja panta on ollut scalibor vet

Asiasta nousseen kohon vuoksi on alla oleva eläinlääkärinä  antanut lisätietoa:
Eläinklinikka Otso
Punkkilääkkeistä:
Facebookissa on liikkunut tänään laajasti varoitus punkkilääkkeiden vaarallisuudesta. Pääasiassa puutiaisten häätöön tarkoitetut lääkevalmisteet ovat hyvin siedettyjä. Niiden käytössä on kuitenkin rajoitteita eläimen iän, lajin ja ihon kunnon suhteen. Useimmat valmisteet eivät sovi kissoille, eikä aivan pienille pennuille. Myös ihotulehdus tai haavat voivat aiheuttaa riskin, että lääke imeytyisi elimistöön. Markkinoilla olevat puutiasten häätöön tarkoitetut lääkkeet eivät oikein käytettyinä imeydy elimistöön, vaan jäävät ihon ja turkin pinnassa olevaan rasvaan.

Jos eläin saa lievää voimakkaampia iho-oireita, on lääke hyvä pestä pois shampoolla. Harvinaisena sivuvaikutuksena voi esiintyä neurologisia oireita, jolloin pesun lisäksi pitää hakeutua viipymättä eläinlääkäriin.

Jotkut yksilöt voivat olla yliherkkiä lääkeaineelle. Yliherkkyysreaktio voi valitettavasti johtaa jopa kuolemaan. Kuolemantapaukset ovat erittäin harvinaisia.

Puutiaisten välittämät sairaudet ovat vaarallisia. Suomessa borrelia -bakteeria ja anaplasmaa esiintyy suhteellisen yleisesti puutiaisissa. Keski-Euroopassa puutiaiset levittävät mm. babesioosia. Kaikkia näitä sairauksia tavataan suomalaisissa koirissa useita tapauksia vuosittain. Ne voivat hoitamattomina ja joskus hoidosta huolimatta johtaa kuolemaan.

Jos lemmikillä on käytetty puutiaisten ehkäisyyn tarkoitettua lääkettä ilman oireita, ei ole syytä lopettaa lääkkeen käyttöä. Alueilla, joissa puutiaisia on runsaasti, on puutiaisia karkoittavien lääkkeiden käyttö edelleen suositeltavaa. Eläinten oman sairastumisriskin lisäksi on hyvä muistaa, että ne voivat tuoda puutiaisia esim. sänkyyn, jossa ne voivat tarttua ihmiseen.

Eläinlääkäri Markus Kiili

Tytistä yritin ottaa kuvaa, mutta ei tuo suostunut katsomaan kameraan tai kun katsoi oli korvat ihan lättänänä :) Tassut likaset märässä ruohikossa ja sitten hiekassa tassuttelusta... ja yksi varmaan niistä pihapesän mehiläisistä mettä keräämässä rikkaruohokukasta, joka on kaunis!
En ole koskaan ennen nähnytkään tuollasta mehiläistä kantamassa mettä mesikuvussaan.

10. tänään mennään Mialle - noudetaan äiti/mummo mukaan -  viettämään heidän yhteisiä syntymäpäiviä.
FB:stä löysin Teddyn ja Trullan (Dolmaris Nimrodel)  kauniin Ruska-tyttären (Twist And Hey Ho Lets Dance) uusia kuvia. Omistaja Pia Kainulainen kuvannut ne mökiltä.
Ja tässä Ruskan pentuesisar, kaunis Shakira (Twist And Hey Ho Lets Shake) tänään. Kuvat Tuija Virtanen
13. pv ja perjantai! Todella! Kävin taas hammaslääkärillä, yksi kurja paikka ei meinaa pysyä millään ja hammaslääkäri oli pahalla päällä ja tuntui kuin se olisi minun syy kun se putoilee...hän on sen laittanut uudelleen monia kertoja vuosien aikana. Olen nimittäin käynyt samalla hammaslääkärillä jo tosikauan, en muista kuinka kauan, on niin halpa ettei vaihtaa voi; ja useimmiten mukava.
Eilen katselin mikä Teddyä vaivaa, käyttäytyi oudosti, ajattelin jos on ampiainen pistänyt, mutta en löytänyt paikkaa mihin olisi pistänyt. Tänään huomasin että koirien kuistilla olevassa sohvassa, sen pohjassa, juuri missä kohtaa Teddy aina istuu, oli ampiaispesä ... palokunnan miehet ystävällisesti kävivät sen myrkyttämässä tänään...
Liekö uskallan sitä käyttää enää, jos huomenna imuroin ja pesen sen? Ja Teddy oli selvästi hyvin iloinen kun huomasin sen! Uskokaa tai älkää. :)
Sitten Emilin morsmaikku Salli kävi tänään varmentamassa röngenillä pentumäärän ja siellä ei ole kuin se yksi mikä ultrassakin näkyi - voi kuinka kurjaa!!!- ja Marjo on varannut leikkausajan varmuudeksi ensi perjantaiksi. Toivottavasti pienoinen syntyisi itse ja kaikki menisi hyvin! Enkeleitä ihanalle Sallille!
15. Eilinen päivä meni siivotessa.
Tänään vähän väliä satelee ja ruoho on niin pitkää ja märkää mutta pitäisi leikata...
Tänä iltana selvinnee tuo talon 1/3, kuolinpesän vastaava, Leenan veli tulee ja haluaa keskustella. Minun tarjous on pieni, mutta niin on asuntokin kamalassa kunnossa...mutta olisi oma rauha (ja lisää kuluja...). Katsotaan.
Tytti on niin töpinöissään nyt kun odottaa pentusia, se reppana kun on aina ollut tuon ison veljensä Teddyn varjossa, joka on vaatinut sen huomion vain itselleen. Vahtii ruokakuppiaan - ilmiselvästi isonälkä - pentuset vaativat osansa.
Odotan todella innolla mitä sieltä maailmaan putkahtaa. :) Enää kolmisen viikkoa...

Taloasia sovittu, ostan sen, kun sieltä saisi tuon kamalan hajun pois - tupakoinut sisällä 25 vuotta jne...
16. Axilur päivä.
18. Aika mennyt kun on seuraillut kun naapurin (minun pian :)) asuntoa on tyhjennetty lavalle ja siivottu...olohuono on ihan ok siivouksen jälkeen, saivat erinäköiseksi ihan. tietty kaikki on vanhaa, lattiat ja tapetit...
ja sitten ihana uutinen; aamuyöllä noin kolmen aikaan Emilistä on tullut isä, näin Marjo kirjoittaa:

Emilistä tuli kaksi tuntia sitten täydellisenvärisen merlepojan isä! Painoi 356 grammaa ja olihan siinä tekemistä. Nyt äiti ja poika alkavat olla valmiita unten maille, samoin minä. Toistaiseksi voivat oikein hyvin molemmat. Palaillaan päivemmällä.
Marjo
Oikein paljon onnea Salli-äidille, menköön kaikki hienosti tästä alkaen!!! Tässä runo pienelle :)

Ihmeitä täynnä päivän joka hetki,
alkaa pienen prinssin elämän retki.
Nyt sitten jännityksellä odotetaan mitä Teddyn morsian Carry Me Back of Everblue "Cali"  saa aikaiseksi, vajaan viikon sisällä pitäisi siellä syntyä.
19. Siivoilua, siivoilua, en ole eläissäni pessyt niin likaista sisäikkunaa kuin tänään, liekö naapuri sitä koskaan pessyt?
Sallin ja Emilin poika kasvaa, se on aivan ihana, olisin halunnut sen meille jos olisin voinut...olen rakastunut , kuulin sen ääntelyä tänään kun Marjo soitti. :)

Ja tässä Hän on, ensikuvat Emilin ja Sallin vauvasta, IHANA!!!
21. Kopioitu lista koirille ja kissoille vaarallisista kotiherkuista täällä, kirjoittaja Taru Schroderus
23. Aivan puhki huolesta, ollaan oltu tiputuksessa Hopen kanssa eläinlääkäriasemalla tänään; alkoi oksentamaan verta. Nyt katsotaan miten lääkkeet alkavat purra. Samalla otin Emilille kivestodistuksen Marjon pikku-Macia varten, kun ei ole tullut vietyä poikaa näyttelyihin niin tarvitsee sen että voidaan vauveli rekisteröidä.
Tänään on ollut paha päivä, melkeimpä itkettää...
Tuli uusia kuvia 'Rosesta' (Malinallin Time To Shine ) - kiitos Mervi!
Ja pikku-Macistä, joka ilmeisesti saa viralliseksi nimekseen isän ja äidin mukaan Grofter's Only Dressed In Blues. :)
25. Väsyttää, ei tullut uni viime yönä, neljän jälkeen vielä valvoin...niin paljon kaikenlaista mielessä...pitäisi käydä siellä sun täällä tämän talokaupan asioissa yhtä aikaa kun pennut syntyvät ja en haluaisi jättää niitä yksin pariin ensimmäiseen viikkoon. Kauppaa kun ei voida tehdä ennen kuin perunkirjoitus on suoritettu ja se tapahtunee elokuun puolivälissä...
Hope ei ole oksentanut nyt eläinlääkärireissun jälkeen, mutta se ei suostu syömään, varmaan ruokatorvi kipeä?
Eräs tuttu lupaili tulla vähän auttamaan remontissa, mutta peruikin kun ei voi oikein hyvin...eli Leenan puoli saa nyt olla tuollaisenaan, siivoan vaan kaiken minkä kykenen ja sitten kun pennut ovat lähteneet aletaan ajatella asiaa uudelleen.
Pentuaitauskin pitäisi saada pystyyn ennen pentujen syntymää, sitä ennen pitäisi saada verkkoa ja tolpat - mutta kun ei ole autoa on elämä toisinaan hankalaa...aina täytyy pyydellä ihmisiltä kuljetuksia. :(
Niin, ja äidin osakkeen vuokralainen muutti pois, pitäisi sinnekin löytää uusi asukas/asukkaat. Lahdessa olisi 54,5 neliön kaksio lasitetulla parvekkeella + autotalli, luotettavaa vuokralaista vailla, talossa on uima-allas!
Hieman myöhemmin...
voiko huonommin mennä? Itsellä alkoi virtsatietulehdus ja se alkaa kuin salama kirkkaalta taivaalta aina, ilman etukäteis oireita. Eli pakko ottaa kovat lääkkeet heti käyttöön; on niin tuskallista, isokiitos Leenalle Tukholmaan - minulla oli yksi paketti varastossa hätäpäivää varten!
Ja Hope rassukka putosi yläkerran rappusissa,alastullessa, en nähnyt mutta kuulin kolinan ja tuli alas sekavana, mutta kun vääntelin hellästi jäseniä niin tuntui että ei olisi mitään mennyt poikki, seurailen tilannetta. Liikkuu normaalisti.
Arjalle kuuluu isokiitos kaikesta avusta! Olet ihana! Tänään tuli paketti ja siellä oli myös pissatulehdukseen luonnonlääkettä - heh - kuinka hän sattuikaan arvaamaan?
Sitten hymyä huuleen; pikku-Mac on viikon vanha tänään ja paino 892 grammaa. Taitaa olla Salli-äiti ihan täysin sydämmensä menettänyt kauniiseen poikaansa.
27. Meinaa olla konstit vähissä, Hope tuntuu luovuttaneelta, ei syö, sylkee pois suustaan kaikki...en millään suostu vielä luopumaan Hopesta, se on minun pikkupikkukulta hassu collietyttö. Jäsenissä ei näy mitään putouksen jäljiltä. Kaiken maailman vitamiineja ja lääkkeitä yritän antaa, on vähän vaikeaa, kun se tuntuu saavaan syvältä kurkustaan kakistettua kaiken ulos. Ruiskulla Nutrisalia ym ... aivan sairas huolesta ...
30.7
Nuku hyvin rakkain ystäväni Malinallin Hope Of Peace 21.8.2001-30.7.2012

Enkeli kultasiipi
Hopen luokse hiljaa hiipi.
Silitti posken nukkaa
ja suloista pehmeää tukkaa.
Tarttui tassuun väsyneen,
kuiskasi korvaan uupuneen.
Enkeli kultasiipi Hopen johdatti
rakkaiden lemmikkien taivaaseen.
31. Lämmin kiitos              särkyneen sydämen pohjasta saakka kaikille ihanille ihmisile jotka ovat ottaneet osaa suruumme.
Isoäiti Hope on poissa, eikä kuitenkaan poissa. Hope elää meidänkin
kaikkien sydämissä, jotka olemme (pieninä pentuina) häntä rakastaneet
ja joita hän on rakastanut. Voimia Sulle, Tarja kulta, suureen suruun
ja hyvää matkaa koirien taivaaseen, isoäiti ! Toivovat Sinun rakkaat
pojan (Luukaksen) pojat Varrikulta&Peetsirakas + mummi&ukki

Osanottohalaus ja ruusu meiltä kaikilta.

Onneksi kaikki rakkaat säilyvät sydämessä.

Arja ja pojat

I am so sorry to hear of Hope's passing.... MUCH too soon.  The heavens are more beautiful now that she is there... sending gentle hugs......I'm so very sad for you!!!
Stacey

oh I am so sorry to hear this .. I know your heart is breaking
<<<<<< hugs >>>>Kathy

(((Tarja))) sending you huge hugs - what a shock! My heart is breaking with you. Hope was such a darling to all of us and so special. So sad..... No wonder the moon shone so brightly in the night here - lighting her way to the stars where she can join our collie angels and watch from up above.
Hugs Kathryn.

oh NO,NO,NO..... I'm crying at work and can only imagine your pain.
(((((((((((((gentle hugs)))))))))))))))) Cyndi

NOOOOOO! Oh NOOOOO!!
This email never came to me..I saw it on an answer from someone I don't know who..Tarja..I am so sorry.. I  can't stop crying…..oh my dear friend..I just have no words…..
Crying, crying…she was my darling as of course she was yours…
Sick at heart……
Darlene
Tarja,
What a shock!!! We are all crying with you at the passing of a truly lovely collie. What a picture she was!!
Now she is running free with all her friends in the land of Rainbow bridge
where she will eventually be waiting to greet you with wagging tail and smiling face!!
Prayers and comforting thoughts winging their way to you from all at Glenrere.