6. Elokuuta,
saanko taas kertoa että väsyttää edelleen ihan kamalasti. En viime aikoina ole pystynyt kunnolla nukkumaan. Joka paikka edelleen rikki.
Puutarhan töitä riittäisi. Toisen puolen tien reunan kamalasta vanhasta orapihlaja aidasta leikkasin melkein 'kaljuksi'. Toinen tuuhea puoli pitäisi joskus jaksaa leikata. Puutarhan jätekasa yltää jo kohta taivaaseen.
Mika ja poikansa tulevat elokuun lopussa laittamaan terassiin uuden katon ym hommia ja vievät sitten kasankin pois.
Päivi ja Susanna kävivät Topin ( Malinallin Heart Of Hope) kanssa punaisia viinimarjoja poimimassa.  Belle sai jäädä kotiin ettei automatka rasita.
Topilla oli 8 v synttäripäivä. Topin Tytti äiti piti pojalleen seuraa.
12. Tänään kävin Launeella tapaamassa hammaslääkäriä joka tekee minulle purennan korotuksen Se piti tehdä jo keväällä mutta silloin korona pakotti kotikaranteeriin ja piti perua aika. Nyt sitten uusi yritys syyskuun lopulla 2 päivää varattu aamusta iltaan siihen ja maksaa...
En nähnyt kellään siellä edes maskia mutta onneksi minun hammaslääkärillä oli ja hän oli muutenkin oikein mukava - ehkä espanjalainen - nimi ainakin viittaa sinnepäin. Ihan suomea puhuu.
Ensi viikolla on silmäluomileikkaus. Saa nähdä miten selviän näistä jutuista.
Kotona on huoli koko aika, Teddy on aika huonossa kunnossa ja minun alkaa olla aika tehdä vaikea päätös. Mutta se on niin vaikeaa.
Nukkunut olen nyt jollainlailla 4 yötä melatoniinitablettien avulla.
Nyt täytyy vielä vähän jatkaa puutarha hommia.
Kuka kurkistaakaan kukkien lomasta?
15. Oi näitä minun seniorikoiria, tuossa ne sohvalla yhdessä lepäilevät.

Ilonasta on nyt sitten tulossa seitsemännen kerran mummokoira - Bellelle on tulossa pieni pentue ultran mukaan. Näkyi 3-4 pentua.
Ilona lepäilee puutarhan hyvässä varjopaikassa kuvassa.
20. Tänään sitten piti olla silmäluomileikkauspäivä. Kello soimaan 5.30 että ehdin koirat hoitaa kun aika oli klo 8. Paikalle saavuin ja sain rannekkeen ja ohjaukseen odotushuoneeseen. Siellä sitten odottelin maski kasvoilla kunnes tulivat sanomaan että aika on peruttu sairastapauksen vuoksi. No mitä sille teet. Seuraavaa aikaa odottamaan 50 euroa köyhempänä - sen verran meni taksien hukkamatkaan.
Oli muuten ainoastaan minulla ja yhdellä toisella ihmisellä maski kasvoilla.
21. Belleltä terveisiä...
22. Vettä on tullut koko aamun kaatamalla ja niin jatkunee ainakin tämä viikonloppu.
Heräsin aamulla niin omituiseen puolipainajaisuneen että on pakko 'kirjoittaa se ulos'. :)
Yleensä minun unissa tapahtuu suunnilleen yhtä tapahtumaa. Nyt siinä oli melkein koko minun aikuisiän elämänkaari, paikkoja ja koteja, ihmisiä ja koiria, pentuja ja aikuisia.
Pennut unessa hyvin ymmärrän kun yritämme valita juuri oikeita koteja Bellen tuleville pennuille - niin ovat mielessä ja unessa.

Ilonan ja Emilin Peetsi-veljen (Malinallin First To Dance) kuvaterveinen Lapin mökiltä, hillasuolta.
23. Omenasato on ollut valtava tänä vuonna. Minulla on vielä viime vuotisia hilloja kellarikäytävän hyllyillä ja ajattelin että en tee hilloa tänä vuonna. Mutta kuinka kävikään, en voimut vastustaa kiusausta ja tein yhden satsin tänään. Ja nam että oli hyvää.
Minulla muuten on  hassu pieni kärpänen koko ajan käden päällä kun naputtelen näppäimistöä. En tiedä miksi., ei suostu poistumaan, jos heilautan kättäni niin se palaa aina.
26. Minulle sattuu ja tapahtuu, aivan liiaksi. Minulla on nivelrikkoa joka nivelessä ja pari tekoniveltä lonkassa ja polvessa. Eilen illalla sitten sattui niin että iltalenkillä Ilona alkoi pissaamaan keskellä katua kun ylitimme sitä ja auto tuli kovaa vauhtia kohti. Sehän ei halunnut keskeyttää toimitustaan ja jouduin kiskaisemaan/vetämään sitä valjaiden niskalenkistä jalkakäytävälle ja tietysti satutin oikean käteni; nimetön jäi aivan outoon asentoon - en saanut/saa  edelleen sitä suoraksi. Sattuu julmetusti jos yritän. Aika hankalaa tehdä yhtään mitään. Nytkin vasemmalla kirjoitan. Kävin sitten sen kuvattamassa, ei luita poikki mutta kun nivelrikon tekemä iso luupiikki saa voimakkaan kiskaisun niin se SATTUU kovaa ja kestää kauan parantua. Ei mitään varsinaista keinoa parannukseksi muuta kuin aika. Ja sitten vielä kun olin bussissa menossa tapaturmaklinikalle  �� �� �� niin kas takin nappi jäi bussintuolin väliin eikä suostunut tulemman pois ja jouduin sen väkisin repimään irti että pääsin tuolista ylös ja bussista ulos �� �� �� ja siinä samassa teloin palasen oikeasta kädestä pois. Eli sattuu ja tapahtuu.
JATKOA asiaan seuraavana päivänä. Kristiina kävi poikiensa kanssa omppuja keräämässä ja ajeli minulle 'Teddy' tarhan ja katseltiin tätä sormea ja tultiin siihen tulokseen että se on sijoiltaan. On se kai soitettava taas huomenna terveysneuvoon. En vaan millään haluaisi lähteä taas bussiin ja sairaalaan maskin kanssa yrittämään  olematta saada korona virus.
Yrittäkääpä käydä suihkussa ja pestä hiukset pelkästään vasenta kättä käyttäen!