1. APUA! Elokuu, en voi uskoa millään että kohta koko tämäkin kesä on ohi. Illat ovat pimenneet selkeästi. Ja yöt kylmenneet.
Taas pitäisi ajaa nurmikkoa ... on satanut niin paljon että se kasvaa ihan silmissä.
Kuukauden aloittaa Jukkis lempilelunsa kanssa.
Ei malttaisi odottaa tietoa ovatko Jukkiksen morsiammet tulleet raskaaksi. Ensimmäisen astutuksesta on nyt 4 viikkoa - on kuulemma ollut väsynyt ja syönyt huonosti. Jospas :) Tuulista ei vielä voi sanoa mitään.
Tänään alkaa taas brittien julkkis Big Brother - on ainakin katsottava ketä taloon menee.
Jos nyt lähtisi sitä ruohoa leikkaan ...
3. Voi mikä idiootti minä olen! Etsin uutta ruokaa koirille ja netissä löysin paikan ja tilasin 2 säkkiä (yli 100 euroa) Ja ei ole alkanut ruokaa tulemaan ja nyt vasta hokasin että sehän on se kauppa mikä on protestilistalla ja liekö enää toimii ollenkaan. Olen yrittänyt lähettää sähköpostia - ei vastata ja puhelimeen ei tietty vastata. Täytyy ottaa kuluttajansuojaan tai/ja poliisiin yhteyttä mutta taitaa olla baibai sille rahalle. Olisi ollut käyttöä kyllä . Ja näkyy lukevan tilauslähetteessä mikä tuli kun tilauksen teki että jos ei ole 30pv mennessä lähetys saapunut niin voi pyytää palautusta. Eli nyt on odotettava se 30 päivää ennenkuin voi mitään valittaa muualle. Sillä tuskin tulee...Aika konnia! Eli LEMMIKKISTORE on se firma., jos joku ei vielä tiennyt.HARMITTAA!!!
No mukavempiin uutisiin sitten; Jukkiksen morsian numero 1 on pullistunut ja pahoinvoipa ja syömätön. Tämän päivän kuuluminen oli se. Kuitenkin ikävä että voi huonosti.
Ja Tuulilla on kylkikarvat ovat nousseet pystyyn, jotkut uskovat että se on merkki raskaudesta. Mutta eipähän siihen voi luottaa :D Mutta toiveikkaana edelleen kovasti olemme. Ultrataan 21.8.
Ilona ja Jukkis pallopeleissä. Kohta pitää taas erottaa Jukkaparka äidistään kun Ilonalla on juoksu. Nyt se varma.
4. Koko päivän satanut, myöhäiseen iltapäivään asti. En halua viedä koiria kastumaan joten lenkeille eivät ole pahemmin päässeet. Onneksi sain eilen illalla pentutarhan ruohon leikattua. Ei mitään sen kummempia tänään taas.
5. Yllätys, yllätys - taas ollaan saatu rankkojakin sadekuuroja, nyt illemmalla kuivempaa.
Teija ja Hertta ovat kisanneet tänään agissa. Toisesta kisasta tuli hylky ja toisessa olivat kisassa toisia +5 virhepinnalla.
Vauhtia on tullut lisää ja nauttivat harrastuksestaan.
Latasin videon youtuben tuosta paremmasta kisasta - taidan ladata toisenkin...Tässä tuo hylkykisa.
Ja taas sataa...
Huomenna voisi olla satamatta - Sissi menee näyttelyyn - tosin on turkki pahasti irti. Tsemppiä kovasti Raija ja Sissi ja esittäjä Birgitta!
Vasta hoksasin kanssa että olen noita eestin haikaroita koko ajan sanonut kurjiksi ... Nyt ne kaikki ovat oppineet lentämään mutta palaavat kotipesään syömään, vanhemmat vielä syöttävät lapsiaan.
Kuka syö kaurapuuroa? Minä söin aikoinaan muutama kymmenen vuotta sitten niin usein että en nyt ole pystynyt sitä syömään nyt taas muutamaan kymmeneen vuoteen. Mutta kun on ollut kolesteroli sekä verenpaine korkealla nykyisin niin olen pakottanut itseni syömään joka aamu ja ainakin verenpaine on laskenut vähän. Ja se on alkanut maistua hyvälle. Eli se todella auttaa. Suosittelen!
Mutta ei noita pikapuuroja vaan kunnon 15 min keitettävää Myllyn Parasta 
6. Olen katselluut MM yleisurheilua Lontoosta - vettä satelee vähän väliä niin voi katsella telrrää puhtaalla omallatunnolla.
Sissi oli Valkeakoskella näyttelyssä tuloksella Nuo ERI 1.
Sissin kuvat näyttelystä: Raija Syrjä

Tuomarina Nina Janger,
Sissin arvostelu: mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pään pituus.
Tasainen kallo, mutta pään linjat saisivat olla yhdenmukaisemmat ja alaleuka vahvempi,
Hyvät silmät ja korvat.
Kaunis kaulan kaari ja hyvä ylälinja sekä raajaluusto. Hyvin kulmautunut takaa, niukemmin edestä. Kaunis häntä.
Liikkuu riittävällä sivuaskeleella, hieman löysästi edestä. Ei saa tulla massakkaammaksi.
8. Kiva päivä, ihana ilma - täydellinen.
Sari käväisi hakemassa ruokasäkin ja oli kiva vähän jutskata. Ja Mia ja Ruusu kävivät, kerättiin punaisia viinimarjoja ja Ruusu ja Jukkis  leikkivät.
Kuvia täällä.
Marja-Liisa lähetti Blondiesta pari uutta kuvaa - kiitos!
11. Eilen oli paha päivä. Ilonalla on ollut juoksu viikon verran (edellinen joulukuussa 2016) ja olen hiukan ihmetellyt sen laatua, tummaa ja hyvin vähäistä, mutta en ole ollut siitä pahemmin huolissani. Eilen Ilona alkoi juomaan ihan kamalasti ja läähätteli, joten alkoi hälytyskellot soimaan että saattaisiko olla kohtutulehdus. Lämpö 38.8. Aloin soittelemaan eläinlääkäreille - kenellekään ei saanut aikaa. Kello tuli 16 ja päivystävä lääkäri aloitti. Kun vihdoin sain sinne yhteyden niin hän sanoi että jos tarvitsee leikata niin hän ei voi leikata - hänellä ei ole leikkausavustajaa!!! Se siis Lahden seudun päivystyksestä. Soitin sitten Metsäpirttiin Merja-Liisa Toivoselle ja hän sanoi ettei hän voi leikata mutta voi ultrata kohdun ja antaa lääkityksen, joten mentiin sinne. Ihana Tiaisen Sari lähti meille kuskiksi. Olen niin kiitollinen hänelle. Merja-Liisa sanoi että on märkää täynnä kohtu, nyt jonnekin leikkaukseen heti - ilman että mitään maksua tai papereita kirjoitettiin lähdettiin kiireesti matkaan. Vielä koitettiin jospa päivystävä voisi ottaa meidät vastaan mutta ei hän suostunut vaan Hattulaan vaan. Saatiin aika klo 21 sinne, oltiin paikalla 4 minuuttia vailla. Siellä oli aivan ihana palvelu, ihanat ystävälliset vastaanottovirkailja sekä eläinlääkäri. Eläinlääkäri kertoi että hoitoarvio on n 2000 euroa jos toimenpide tehdään nyt yöllä. Olin aivan järkyttynyt, mutta sanoin että tehkää se, en halua menettää Ilonaa, Ilona on minun pikku-prinsessa.Ja Ilona jäi sinne, sanottiin että soittavat aamulla kun voi hakea kotiin.
Kun saavuin kotiin niin Hattulasta soitettiin. Eläinlääkäri sanoi että olivat ottaneet verikokeita ja ultranneet Ilonan uudelleen ja heidän mielestä voi
odottaa aamuun., veriarvot kohdillaan. Soitin nyt aamulla sinne ja kaikki mennyt tähän saakka ihan hyvin ja Ilonalle on juuri laitettu esilääkitys ja tällä hetkellä on leikkaus meneillään. Eläinlääkäri soittaa kun on ohi ja Ilona valmis kotiin lähtemään. Sari lähtee taas meitä kuljettamaan. Sotin Metsäpirttiin Meikulle ja hän ei halunnut laskuttaa eiliseltä mitään. Siis todella on eläinlääkäreitä ja Eläinlääkäreitä (isolla eellä!) . Olen niin kiitollinen!
klo 19.30 Ilona nyt kotona ja sillä oli aivan mieletön jano, joi melkein puoli kipollista vettä...Ja Ilonan reissu maksoi 790 euroa.
Koirat oli kotona vähän väärissä paikoissa - Elle oli yläkerrassa - en tiedä millä voimilla se nuo kamalat raput oli kiivennyt ylös? Teddy oli Emilin kanssa keittiössä...Eikä minkäänlaisia naarmuja kummallakaan...Olin unohtanut yläkerran oven auki...

13. Tytöt, Belle ja Sissi käivät eilen jalostustarkastuksessa ja Belle poikkesi sitten myöhemmin meillä. Ja ei millään innostunut 'Jukkaparan'
kanssa leikkimään, vaikka toinen niin kauniisti aneli ... Oli kuuma ja Belle oli väsynyt 
Ilonan vointi ihan ok, toivottavasti ei haava tulehdu. Oli kova työ eilen liottaa pitkä liimanauha metallihakasten päältä masusta. En ymmärrä miksi ovat laittaneet nuo hakaset, aina aiemmin on ollut joko liukenevat tai sitten poistettavat tikit. Sanoivat että heillä Hattulassa laitetaan aina hakaset.
14. Kävin kaupungissa hakemassa apteekista verkkoputkea Ilonalla, vanhat ovat ihan repaleisia. Ostin suurimman mitä siellä oli mutta se on liian kapea. Uudelleen en taida viitsiä lähteä, nimittäin tilaisivat minulle suuremman, mutta yritetään pärjätä ensi tiistaihin näillä vanhoilla risoilla...Tiistaina 22 päivä otetaan hakaset pois JA !!! Tuulin ultra.
Ilona syö vähän huonosti, herkut maistuu. Haava näyttää ihan hyvältä. Ilona on hankala tapaus kääntää kyljelleen - se ei haluisi ja kun on oltava varovainen ettei mahaan satu niin saa lempeästi taistella sen kanssa että näkee miltä haava näyttää. Tässä Ilona 'ronkkii' herkut ruuastaan. :)

Meidän isovauva Jukkis loikoi pari päivää sitten Ellen vieressä ja sitten äitinsä vieressä.
Ruohokin rehoittaa, mutta koko ajan sataa vähän väliä ja se on aina märkää.
18. Vaihteeksi sadellut.
Ja taas järkyttäviä terroritekoja Espanjassa ja Suomen Turussa.
Kiitos vaan hallitus kun on päästänyt kaikenmaailman ihmisiä Suomeen taustoja tutkimatta.
Ilonan haava on ollut ihan siisti koko ajan mutta tänään näen kunnolla ensimmäisen kerran että alkaa olla henkisestikin toipumaan päin. Olihan se aika kova juttu Ilonalle kun jätettiin toinen sinne sairaalaan yksin yöksi ja siellä tehtiin hänelle kipeää.
Eilen eräs mies , joka tulee ensi viikolla tuon aidan vihdoin korjaamaan, toi tarvittavat tavarat pihaan. Siinä on sitten ruljanssia ensi viikolle - jos ei sada...
Kiitos Sirpalle pohjoisen poikien kuvasta. Kuvassa Varrin ja Peetsin taustalla horisontissa näkyy Ounastunturi.
Onneksi Ruusu kävi vähän Jukkista leikittämässä, kun minun energia on ollut aivan loppu - huolesta.
Ja tässä nyt ottaa päikkäreitä kylki kylkeä vasten kolme sukupolvea
Yläkerran ikkunan läpi kuvattu maisemaa kadun puoleiselle tielle, tällä pihalla on eniten tilaa koirien leikkiä. Ja näkyy kuinka pitkä matka on tehtävä lumitöitä talvella ...
20. Ajeltiin Heinolaan katsomaan kun Jukkiksen ihana Belle-sisko (Malinallin Honey I'm Good) oli näyttelyssä. Tuomarina Piia Enlund.
Birgitalle kiitos esityksestä ja kyydistä Raijalle!
Raija nappasi kuvan kehästä muistoksi - aurinko vaan oli väärällä puolella. Tuloksella  Nuo ERI 1 SA ja hienolla arvostelulla. Kirjoitan tähän kun saan sen.
Bellen arvostelu:
Hyvin kaunis nuori narttu, joka esitetään hieman lihavassa kunnossa , mutta kantaa kilonsa kunnialla…….
Hyvin kaunis kiilainen pää. Kauniit silmät ja korvat. Erinomainen ilme.
Litteä kallo-osa. Alaleuka voisi olla hieman vahvempi. Kaunis kaulankaari,
Tasapainoiset kulmaukset, vaivattomat liikkeet. Suorat etu- ja takaliikkeet  . Hyvä karvanlaatu. Rauhallinen käytös
22. Ilonan hakaset poistettu ja Tuuli ultrattu! Näkyisi 4-5 pentusta olevan tulossa. Me ollaan niin iloisia!
27. Kiirettä on pitänyt ja olen aivan puhki...
Torstaina mies tuli laittamaan uutta aitaa. Siinä olikin iso homma purkaa vanhat tolpat ja näkösuoja pois - alettiin aamulla klo 9 jaa tehtiin hommia pitkälle iltapäivään. Minä kannoin vanhoja tolppia ja lautoja pois pihasta että mies vie ne mennessään kaatopaikalle. Ja ne paksut vanhat tolpat painoivat varmaan tonnin.... Kuvassa jo uusia tolppia pystyssä.
Sitten perjantaina laitettiin suojakangasta takaisin ja korotettiin porttia joka vie tuonne takametsään.
Eilen sitten ajoin keittiötarhan nurmen ja pyykkejä olen pessyt pari päivää.
Tänään oli sitten hauska päivä, Sissi ja Raija kävivät. Raija opetti Jukkikselle kaikenlaisia temppuja . :)
        Hyppy kannolle                                                                                          Seuraa
                                                                                             kierrä ympyrä
ja
kurre temppu
28. Tuulilla kaikki hyvin. Tyttö rauhoittui heti astutuksen jälkeen keräämään voimia tulevaa varten, kuten hyvän äidiksi tulevan kuuluu.
On voinut erinomaisesti, ei pahoinvointeja ja ruoka maistuu. Sari lähetti kuvan Tuulista 5 viikkoa kantavana.
Jukalla taas ei kaikki ole niin hyvin. Eilen illalla kun otin sen sisään niin ontui oikeaa etujalkaa. Tunnustelin ja luulen ettei olisi kovin vakavaa ja katselen pari päivää miltä näyttää, alkaako parantumeen ja jos ei niin sitten mennään lääkärille. Olihan siltä kerran palanen jalan ihosta pois, mihin lie satuttanut kun pomppii ja juoksee niin hullun lailla aina.
30. Valmistautuminen etenee, Tuulille tulossa pentulaatikko.
Jukkiksen jalka paranee, Ihan jo astuu sille. Pidän vaan vähän ulkona ettei kovasti riehuisi, mitä jo haluaisi...että paranisi kunnolla.
Minun epäonni jatkuu ja jatkuu - nyt meni ruohonleikkurin  työntövarsi poikki eli sillä ei voi leikata eikä sitä voi liikuttaa ...
Ja oli aika kallis tuo aidanlaittajamieskin ... ja todella pienellä eläkkeellä yritetään pärjätä.
Olen yrittänyt juuriharjalla pestä kuistin lattiaa kun ei ole painepesuria ... Ei meinaa yksi vanha ihminen jaksaa pyörittää tätä huushollia ...
Jukkiksen ensimmäisen pentueen pitäisi syntyä sunnuntaihin mennessä - jännittää mitä sieltä tulee ja toivottavasti kaikki menee hyvin!
Laitoin etusivulle kuvan kun Jukkis halaa Belleä pienenä collievauvaja - että ollaan jo ihan pentutunnelmissa.
Elikkä Jukkis on ihan pienestä harrastanut tuotta halaamista