6. On ehtinyt elokuu jo vauhdilla pyörähtää käyntiin, minä en pysy mukana.
Aamulla satoi kaatamalla ja oli lähtö Nokialle koiranäyttelyyn - Jukkis äkkiä sadehaalari päällä pissalle ja kakalle. Itsellä oli kesävaatteet valmiina, mutta täytyi etsiä uudet. Ja kun Nokialle saavuttiin niin sielläpä oli paahtava helle. Oli ahdasta ja kehän pohja oli ikävän kivinen ja kehä pieni.
Tuomarina Harry Tast - oli mukava ja maineensa veroinen liiketuomarina. Jukkista 'sakotettiin' kun ei liikkunut tarpeeksi draivilla. Kun Jukkis meni kehään arvosteltavaksi niin se heittääntyi maahan siinä tuomarin edessä, Merja käski nousta ylös mutta tuomari sanoi että anna olla ja tutki pään. Sitten tietysti se käskettiin seisomaan ja olisi mennyt tuomaria vähän pussaamaan ja halimaan.
Tulos EH 1 (erittäin hyvä 1) . Ja tässä kuva (on karvaa lähtenyt!) ja arvostelu:
10kk, Hyvin kehittynyt tiiviis runko. Pitkä puhdaslinjainen pää. Niukka otsapenger. Hyvä huulilinja. Kauniisti asettuneet korvat. Tasapainoisesti kulmautunut. Jyrkkä lantio. Liikkeet vielä kapeat ja tehokkuus puuttuu takaa.
8. Taas olen aivan väsyksissä ... ei jaksa mitään.
Tänään tässä kohtalaisen lähellä seikkaili karhuemo pentujen kanssa, mutta onneksi ne taisivat kadota jonnekin metsään...
Jukkis ei näyttelyissä halua juosta reippaasti, mutta kotona vauhtia riittää.
9. Edelleen väsyttää.
Tänään tuli 6 säkkiä ruokaa koirille, riittää taas vähäksi aikaa vatsan täytettä. Ajoin keittiön pihan nurmen.
Emil nauratti minua tänään, se makasi lattialla ja katsoin että korvien takana hapsotti vähän turkkia, hain sakset ja sanoin Emilille että tule tänne,
ei liikahtanutkan, kutsuin uudelleen ja nyt herra näytti minulle että väsyttää - ei jaksa liikkua, laittoi silmät melkein umpeen  ja yritti näyttää/näytti kuoleman väsyneeltä. Kysyin: väsyttääkö -räpsytteli niitä silmiään ja laittoi taas melkein kiinni. ( Vähän kurkki sieltä silmien raosta) Joten en voinut muuta kuin nauraa ja sanoin että ei tarvitse nousta jos noin kovin väsyttää. Ja menin itse sen luo ja saksin ne muutamat tupsut pois.
Tässä ikkunan läpi kuvattu äiti-Ilonan ja Jukkiksen leikkejä tänään. Niillä on aina keskenään ne parhaat leikit jos ei minua ole siellä.
Ja tässä alla Blondie-sisko 10 kk (Malinallin Baby Be My Lovesong)
10. Naapurustossa asuva Nemi-tyttö - vähän Jukkista vanhempi, kävi ensi kertaa Jukkiksen kanssa leikkimässä meidän pihassa.
Jäi Jukkis toiseksi juoksussa. Nemi on dobermannin ja whippetin sekoitus. Ulkoisesti aikapaljon whippetin näköinen, vähän isompi kai.
Jonna, Nemin omistaja yritti jo hiukan hämärtyneessä illassa ottaa minulle muutaman kuvan kännykällä näistä 'vauhtihirmuista'.
Toivottavasti tulevat uudelleen leikkimään!
12. Onni (Malinallin Talk Of The Town) ja Aatos (Malinallin Man In The Mirrow) hoidossa tämän päivän meillä kun Kati ja Aki käyvät Tallinnassa. Kuvia.
14. Minun ruohonleikkurin ryyppy ryppyili ja Raija toi Jari miehensö sen korjaamaan - ISO kiitos Jari! Sissi ei päässyt mukaan kun on se juoksu.
Päivi toi Bellen näytille ja Topikin oli mukana, vaan ei oikein uskallettu pitää Topia vapaana mukana kun Belle on 'sen tyttö' ja Belle vasta lopetti juoksunsa  - ettei tulisi mustasukkaisuus draamaa kun Jukkis oli koko ajan Bellen kimpussa. Bellestä on kasvanut niin kaunis tyttö! Tässä kuvia vierailusta.
Birgitta oli mukana katsomassa miltä isä-Lennin tytär näyttää.
Aarnelle kiitos kukasta!
16. Vettä sataa - itkeekö Taivas?
Sain suruviestin: kasvattini 'Roi' Malinallin Jokers Wild on lähtenyt koirien Taivaaseen.
Kiitos Roin hyvästä huolenpidosta ja lämmin osanottoni perhe Hamuselle.

Minä saatan sinut pehmeään lehtoon,
koirille varattuun ikuiseen kehtoon.
Tuuditan uneen, kuin pehmoiseen lumeen
Silitän kerran, itken kesäsateen verran
Ihan kaikesta kiitän,
muistot lohdukseni elämäni kirjaan liitän.


Ostin tälläisen talutusvyön joka jättää kädet vaopaaksi. Vyössä on myös pussukka nameille tms ja kännykälle. Jospa nyt kun sitä käytän muistan ottaa kännykän mukaan. Yleensä se on kotona jossain kun ei ole taskuja. Eli minua ei kyllä usein ole saanut kännykällä kiinni. Tänään kahdella lenkillä testailin sitä ja ihan kiva oli. Vaan alkoi sataa molemmilla kerroilla ja kastuttiin...
19. Päivät vaan menee turhan nopeaan.
Tänään aamupäivällä kerättiin Kristiinan kanssa punaisia viinimarjoja melkein pari ämpärillistä ja juotiin kahvit herkkupullien kanssa. Sitten kävin valitsemassa uudet silmälasit parhailla mahdollisilla linsseillä. Nämä nykyiset ovat aivan surkeat, kun on kostea ilma niin linssitkin sumenee...
Ja poikkesin äidin luona samalla reissulla.
20. Oi mikä ihana muisto pompsahti Facebookissa neljän vuoden takaa...Tytin ainokaiset vauvat 2 viikkoisina. Nämä koiraäidit ovat kyllä niin hyviä äitejä ja niin  ylpeitä ja onnellisia hoitaessaan vauvojaan! :)
Alla uudet kuvat Sissistä (Malinallin Sealed With A Kiss) sekä Blondie (Malinallin Baby Be My Lovesong)  ja Timi (Malinallin This Is Mine) sohvalla.
Pesin myös Jukkkiksen että saisin tuon pohjavillan mikä puskee ylös kunnolla irti ja sehän lähti irtoamaan. Saa nyt nähdä miltä näyttää parin päivän päästä päästäänkö viikonloppuna näyttelyyn. Sissi on sinne myös lähdössä. Tuomarina Tapio Eerola ja kuulen huhuja että se tuomari olisi ihan 'loose' kanuuna eli ei tiedä yhtään mistä tykkää minäkin päivänä. Sittenpäs nähdään. :)
22. Sain puhelun Instrumentariumista että silmälääkäri oli katsonut minun silmakuvia ja löytänyt oikean silmän näkökeskuksen läheltä jonkun oudon pisteen ja suosittelivat että menen silmälääkärin tutkimuksiin selvittämään mikä se on. Joten aika tilattu ja samalla saanen uudet lasini.
Tilasin Jukkikselle hieronta ajan, jos sa vaikka on rajuissa leikeissään kolauttanut jotain kohtaa, jos saisi sen liikkumaan kehässä tehokkaammin.
Vaikka turkki on poissa niin ehkä se lähtee näyttelyyn viikonloppuna.
Näillä seuduilla on paljon juoksuja tyttökoirilla ja meidän pojat ovat aivan sekaisin lenkillä ja niitä on tosi rasittavaa viedä.
Keitin vähän omenahilloa tänään.
23. Taas leikattu ruohoa vähän.
Kristiina kävi kaivamassa pari kriikunapuun tainta pihalleen ja otti kuvia. Laitan yhden jokaisesta tähän.
24. Ruohonleikkuu jatkuu...
Sari ja Freya (Zinnia's Gloria Vanderbilt)  kävivät - mahdollisia suunnitelmia - ehkä ... ??
25. Lenkille pitäis lähteä mutta vetta tulee Taivaan täydeltä.
Jukalla kävi hieroja - Satu ( Koirahieronta Rekku Rennox) -tykkäsi että oli takapään lihakset kireät ja kipeät.
26. Ja taas sataa - en kestä!
28. Hieno päivä! Oltiin Tuomarinkartanon koiranäyttelyssä Raijan, Sissin, Birgitan, Merjan ja Jukan kanssa.  Jukkis sai jun ERI 1 tuloksen ja olen oikein iloinen siitä  ( vain 4 urosta sai Erin) - aikamoinen karvakato käynyt sillä...ja edelleen pitäisi liikkua reippaammin. Tässä Jukan arvostelu:
11 kk, Aavistuksen pitkät mittasuhteet. Kaunis pää. Pienehköt silmät. Korvat purenta ok. Hyvä rintakehä & raajojen vahvuus. Erittäin hyvät kulmaukset. Liikkuu pitkin askelin mutta vielä löysästi ja vähän haluttomastikin.
Mutta Sissipä yllätti meidät iloisesti - tuloksella jun ERI  1 SA PN2 Sertin kera. Paljon onnea Raija!
Sissin arvostelu tässä:
11 kk Erinomainen tyyppi & mittasuhteet Melko hyvä pää olematon otsapenger. Silmät, korvat, purenta OK Ylhäältä puuttuu toinen P1 hammas.
Erinomaiset rintakehä raajat & kulmaukset. Liikkuu pitkin vetävin askelin.
Senjälkeen leikittiin pihalla. Oli niin ihana nähdä Sissi ja Raija pitkästä aikaa, nyt kun käärmeenpuremat on ohi ja juoksukin tuli siihen samaan mylläkkään.
Birgitalle kiitos avusta ja Merjalle koirien hienosta esittämisestä!
Tässä pari kuvaa tältä päivältä ja albumit, minun ja Raijan