2. Sainpas tänään leikattua pentutarhan ja pihatarhan välisen pensasaidan. Hyvä minä.
Olisi mahtava päästä uimaan - jos vedet olisivat lämpimiä! En alle 25 asteiseen veteen mene millään.
Ja olisi kiva että koirani olisivat mukana, jos ne lähtisivät uimaan kanssani kuten tässä videossa.
3. Kiva lämmin päivä tuulenvireen kanssa. Kati, Aki, Onni ja Aatos vierailivat ja toivat minulle ulkoisen kovalevyn ja VIHDOIN otin varmuuskopion koneen tiedoista, ensimmäisem kerran. Ajattelin päivittää Windows kymppiin. Jos minusta ei kuulu mitään muutamaan päivään niin se on mennyt pieleen ja kone on toimimattomassa tilassa. Kristiina myös poikkesi.
Olen nyt päättänyt laittaa kuvat hieman isommassa koossa tulevaisuudessa. Tässä tämänpäiväiset vieraat Ilonan kanssa portailla.
Ja facebookista bongasin Teddyn Diego-pojasta (Zinnia's From Dusk Till Dawn) uuden kuvan, joten nappasin sen tänne sieltä.
4. Nyt minä olen aivan epätoivoinen...Latasin sen Windows 10 ja minun sitebuilder ei toimi sen kanssa. Homesteadillä nyt tehdään työtä että saataisiin sen kanssa sopiva sovellus. Tiedä kuinkaa kauan se kestää enkä ole aiemmin tehnyt netin kautta tätä. En tiedä miten tämä onnistuu ja miltä jälki näyttää.
Kokeilen lisätä Aatoksesta (Malinallin Man In The Mirrow) ja Onnista (Malinallin Talk Of The Town) eilen otetuista kuvista yhden tähän...
Tahdon Windows 7 takaisin, tämä kymppi on nyt hävittänyt kaikki minun tiedot...onneksi teimme varmuuskopion ja toivottavasti pystyn palauttamaan kaikki ennalleen. Emilin pieni tyttö Ninni ja Viivi ja perhe poikkesivat. Tässä muutama kuvaa kun Ninni tapasi isänsä sekä Ilona-tädin.
5. Nyt sitten on tullut kesä - on lämmintä. Näistä koneongelmista: kun seuraavan kerran avasin koneen niin monta asiaa oli palautunut sellaiseksi kuin oli aiemminkin ennen tuota pävityksen aikaista sekasortoa. Kotisivua en edelleen pysty päivittämään kuin online.
Olen päättänyt tilata ultran Ilonalle 18.8. Tässä eilen Emilistä eilen otettu pönötyskuva.             

6. Nytkö se helle taas loppui? Satanut aikalailla kai koko yön, märkää nurmikkoa pihassa  - tassut märkinä...Löysin tälläisen hauskan keskustelun. :)
7. Kyllä se eilen oli aamuaikaisen sadeyön jälkistä harhaa luulla että helle olisi loppu. On niin kosteankuumaa tänään ettei jaksaisi lenkkeillä muuta kuin varjossa.
Eilen puolenyön paikkeilla olin Homesteadin some asiantuntijan kanssa chätissä sillälailla että hän näki minun koneelta mitä minä tein. Ja purettiin ja deletoitiin ohjelmia että saataisiin sitebuilderi toimimaan, näytti jo siltä että se alkaisi ladata tarvittavat tiedostot koneelle ja lopetettiin sessio, mutta ei se vaan toimi. Aina vaan jumittuu paikalleen. Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä, sitä tarvitsen lisää.
Tämän Homesteadin - mukava mies! - olinpaikka oli Arizonassa, Phoenixsissä ja siellä ilman lämpötila oli eilen +43 celsius!
Tälläiseen kohtaan se sitebuilderin lataus aina stoppaa.
On noi minun Emil ja Ilona ihan hassuja. Kun pesun jälkeen yritän niitä kuivata niin ei millään seisottaisi kuivattavana. Mutta yllätys yllätys, pesin tänään Tytin ja kun kuivasin sitä niin niiden piti tulla makaamaan ihan viereen kuin tatit - eikä oltaisi haluttu siirtyä. Tässä pesunpuhdas Tytti tänään. :)
9. Että minä en tykkää päivittää netissä, en millään saa hyvää jälkeä...Homesteadin asiantuntija sanoi miettivänsä mitä voisi kokeilla että saisi sivujen tekokoneen toimimaan alkuviikosta. Takkuilee ja jumittuu myös netissä päivittäessä - jos joskus sivu näyttää hyvin oudolta niin en ole jaksanut odotan jumin loppuvan vaan korjaan seuraavalla kerralle kun klokkaudun päivittämään.
Ulkona auringossa on edelleen sietämättömän kuumaa, heti jos menee pilveen niin on ihanaa.
10. Auringonpaisteessa edelleen liian kuuma!
Minusta ei ole oikein kiva kun puhelinmyyjät soittelevat jopa sunnuntaisin. Tänään Rauta-Ruukin myyjä oli myymässä kattoa. Oli kyllä tällä kertaa ihan fiksu ihminen että osasi lopettaa kun sanoin kiitos ei.
Mia ja Lipa olivat marjoja ja vadelmia poimimassa.
11. Huokaus - taas pari tuntia meni chätissä kotisivujen asiantuntijan kanssa ja eivät vaan keksi mitä tehdä että tuon kotisivukoneen saisi toimimaan. Olen niin täynnä sitä asiaa. Just olen vuodeksi eteenpäin maksanut tilasta - tiedä jos täytynee alkaa etsimään muuta vaihtoehtoa. On vaan niin valtavat sivut mulla että niiden siirrossa menisi ikä ja terveys.
12. Hyvää huomenta maailma keskiviikko aamuun, mukavan viileältä tuntuu kun kaikki ikkunat ja yksi ovi ollut auki koko yön.
Poikkesin tapani mukaan katsomassa mitä fb ystäville kuuluu ja löysin sieltä niin sydämmellisen kommentin - koskien omaa aiempaa kommenttiani että sain hyvän mielen ja hymyn huulille. Näin on hyvä aloittaa päivä. Samaisella henkilöllä oli tämä kuva seinällään. Olen niin samaa mieltä!
Voiko tämä olla totta? Sain sitebuilderin auki! No on kyllä  tehty työtäkin, eilen pari tuntia ja tänään tunnin Homesteadin mukavan asiantuntijan kanssa.
Täältä löytyisi käden akupisteita.  Tässä linkissä vinkkejä (valitettavasti englanniksi) miten kasvatat pennusta rohkea.
13. Heti aamusta pikaisesti testaamaan toimiiko - näyttää toimivan. Hienoa! En joudu palaamaan Windows seiskaan, olen alkanut tykkäämään tästä kympistä.
Näin ikävää unta että tapasin vieraan koiran meidän kaupassa ja silittelin sitä. Sen ihossa tuntui jotain rösöistä ja käänsin turkkia auki ja katsoin sen ihoa ja se kuhisi täitä ... mietin jos minun koirat saavat tartunnan niin millä pesen Ilonan jos se on raskaana. Mistä tuollainenkin uni tuli?
Oli kiva lukea vanhoja vieraskirjojen kirjoituksia. Tässä v.2000 ja sitten siitä seuraavia kirjoituksia - v.2003
Tuosta 2003 eteenpäin n. 10 vuotta oli mahdottoman ihania kirjoituksia, mutta minä hölmö kai töppäsin jotenkin ja tuhosin kaikki. Kyllä suretti suuresti.
Uusimmassa, etusivulla olevassa ei ole kuin yksi kirjoitus, eivät taida ihmiset enää kirjoitella vieraskirjoihin - heh, eivät ainakaan minun vieraskirjaan.
14. Löysin tälläisen hienon kirjoituksen lasten kasvusta. Haluan jakaa sen teidän kanssa, vierellä kuva minusta - silloin joskus - maailman onnellisimpana äitinä.

"Minusta lapset ovat kuin leijoja. Niitä yrittää kokoikänsä saada nousemaan maasta.
Niitä juoksuttaa, kunnes molemmat hengästyvät.
Niiden näkee nousevan tuulen mukana ja niille vakuuttelee,
että jonakin päivänä nekin lentävät.
Lopulta ne ovat ilmassa: ne vaativat lisää narua ja sinä annat.
Mutta jokainen narukerän pyörähdys sekoittaa iloon surua.
Leija etääntyy, ja tiedät, että tuo kaunis olento pian katkaisee yhdistävän narun
ja kaartelee pilvissä niin kuin sen tarkoitus on: yksin ja vapaana.

Vasta sitten tiedät itse täyttäneesi tehtäväsi."

Erma Bombeck


Tässä linkki vanhaan elokuvaan vuodelta 1921 'Häiden vietto Karjalan runomailla'


15. Oi ihania muistoja tulvii mieleen ... Ex-aviomieheni lähetti linkin  artikkeliin kylästä Matala, joka sijaitsee Kreetalla, Kreikassa. Olin siellä samaan aikaan Joni Mitchelin kanssa ja siellä tapasin tämän englantilaisen miehen, josta tuli aviomieheni ja Mian isä. Artikkelissa kirjoitetaan että Joni lähti Ateenaan katsomaan kreikkalaisten versiota Hair-musikaalista. :) Minä sekä Marcel, Mian isä olimme siinä. Tässä muutamia kuvia siltä 'retkeltä'. Kameraahan ei ollut mukana ja lehtileikkeet ovat ajan myötä haalistuneet ja matkalla ryppyyntyneet, eikä niitä ollut monia - jokainen halusi omansa.
Mutta oli hauskoja aikoja, oli kiva muistella vanhoja tämän artikkelin myötä. Nuoruuden suuria seikkailuja.
16. Hienoja uutisia tuli Heiniltä, minun 'lasten' Teddyn, Tytin, Emilin ja Ilonan sisarpuoli (sama isä, meidän Luukas) taitava Suomen Tottelevaisuusavalio 'Pinja' (Saruskan Golden Empress) osallistui ensimmäistä kertaa rallytoko kisoihin - muutaman harjoituskerran jälkeen. Tuloksella pisteitä 99/100, sijoitus 3/34
Heini kirjoittaa: Pinja kisasi viimeisenä koiristani ja sai parhaat pisteet tasaisen kauniilla suorituksella. Yksi pistevähennys tuli kun tein käännöksen liian lähellä kylttiä ja tassu hipaisi sitä. Tässä kuva Pinjasta
17. Helle jatkuu. Kävin kaupungissa asioilla mm. hain Chian siemeniä - jos tulee pentuja niin jospa ne antaisivat lisää siinä tilanteessa kaipaamaani energiaa. On iso homma tälläiselle mummolle yksin hoitaa oma lauma sekä pennut vielä kaiken jokapäiväisen lisäksi.
Huomenna sitten mennään sinne ultraan oikein koko suvun kanssa. :) Merja, isä-Lennin kasvattaja lähtee kyytimään meitä ja Lennin omistaja Birgitta haluaa myös tulla katsomaan. Meidän vauvat ovat kovin toivottuja
Kannattaa muuten minuun olla yhteydessä sähköpostilla kun minun kännykkä on harvoin lähettyvillä, se on aina joko yläkerrassa ja minä alakerrassa tai päinvastoin ja ulkona tai lenkillä se on hyvin harvoin mukana kun minulla ei monissakaan vaatteissa ole taskuja.
18. Ultrassa käyty ja kyllähän siellä paljon pentuja näkyi - äkkiseltään ultrattuna ainakin 6. Heillä oli ultran tulostin toimimaton joten Birgitta nappasi kännykällä muistoksi kuvan. Eihän tuosta kunnolla näy, mutta ompi muisto. :)
19. Kati kävi poikien (Aatos ja Onni) kanssa kylässä, Ilona pääsi kuvaan heidän kanssaan. Aatos harjoitteli seisomista pentunäyttelyäs varten.
Nemavet merkkistä matolääkettä sitten ei kannata antaa collieille!
20. Teija, Lili ja Hertta (Malinallin Media Sensation) ovat olleet paikallisessa lehdessä. Hertta seisoo niin kauniina siinä joten laitan tänne myös.
21. Hyvää huomenta - taas perjantai! Mukavaa viikonloppua kaikille!
Aika todella menee aivan liian nopeasti. Sanotaan että kun tulee vanhemmaksi niin tuntuu siltä ja se on totta, ainakin minun kohdalla. Aina kiire.
Tänä aamuna touhusin jotain ja nämä, Elle-äiti ja Ilona,  asettuivat minua katselemaan vierekkäin . Ajattelin ehdinkö hakea kameran mutta kyllä olivat aivan tyytyväisiä siinä vielä kun poistuin. Ilona on todella Ellen lempilapsi, saa nähdä hoitavatko vauvat yhdessä.
22. Helle jatkuu.
23. Mikä aamu! Ensin oli alettava lääkekuuri kun yksi vanha vaiva taas alkoi vaivata ja homeopatia ei purrut tällä kertaa. Onneksi oli lääkettä kotona joka jäi edellisestä kerrasta jolloin onnistuin parantumaan luonnonlääkkeillä. Minä kun en saa kauaa pitää tulehdusta yllä ettei se mene tekoniveliin.
Minun koirat ovat jo vuosia asuneet kahdessa laumassa, Teddy ja Elle yhdessä ja loput omassa laumassa alakerrassa. Alkoi tulla vähän pomotusta kun pojat alkoivat saada tyttöseuraa ja kun minä olen lie ylivarovainen niin en uskalla katsella kahinoita, pelkään että käy pahasti.
Tänään sitten olin lähdössä Ellen ja Teddyn kanssa lenkille ja todennäköisesti laitoin alakerran oven huonosti kiinni. Siihempä porhalsi Emil etunenässä, pelästyin kuollakseni että nyt käy Emilille huonosti kun Teddy on paljon isompija painavampi...Siinä sitten vähän kalisteltiin hampaita vastakkain seisten ja Emil kiepsahti Teddyn selkään, piti sitä otteessaa jonkin aikaa ja tilanne rauhouttui ja kutsuin Emilin sisään ja lähdettiin lenkille .
Ei onneksi tullut yhtään mitään vaurioita kummallekaan, vähän sylkeä niskassa ja rinnassa ja siinä kaikki.
Mutta ompa ihan 'hakattu' olo kun pelästyin niin kamalasti.
Helle jatkuu, en tykkää kun lenkillä ei
ole varjoa ja on liian kuuma koirille ja
minulle myös.

Suunnitteletko koiran hankintaa? Lue Victoria Stilwellin vinkit!
Victoria esiintyi tänään Suomessa 'Eläköön Koira' tapahtumassa Olympia stadionilla. Samaisessa tapahtumassa eilen Sepän Sirkuskoirat esiintyivät kolmesti. Elikkä minun Luukaksen tytär Pinja ja Pinjan Nox-tyttärensä ovat nuo esiintyvät soopelicolliet . Tässä pari kuvaa. Yläkuvat on  ottanut Pia Seppä.
24. Raskas päivä, nimittäin sietämättömän kivulias. Toinen - oma - lonkka on ollut niin kipeä etten ole kunnolla pystynyt ottamaan askeltakaan sillä jalalla. Tiedän että siinä on paha nivelrikko, ja halutessani pääsen leikkaukseen (jos muut arvot ovat kunnossa), mutta en halua mennä.
Niin ja sen on nyt sitten pakko loppua tuon kivun sillä miten muuten hoidan collievauvat! Miten kumartelen pentulaatikkoon ja poimin vauvoja syliin kun kasvavat:) Ja hoidan synnytyksen...
Olen katsellut MM yleisurheilua, kun en pystynyt lähtemään lenkille ja mies fb:n puutarharyhmästä kävi kaivamassa meidän pihasta vadelman taimia itselleen.
Hän myös kaivoi kriikunapuun alun ja pari luumuupuun taimea mukaansa.
Pyykkiä pesin pari koneellista. Siinähän se päivä taas vierähti.
25, Huh hellettä, mutta tänään sitten kai on viimeinen päivä. Nyt pitäisi saada pihankin tarhan ruoho leikattua ennenkuin sateet alkavat. Kadun puoleisen sain leikattua. Onneksi lonkka voi paremmin tänään. Laitan etusivulle vähän 'ajankohtaisemman' kuvan, siinä on Ilona pienenä. Odotan niiiiiin kovasti näitä vauvoja, kunhan kaikki menisi hyvin.
26. Taas oli säätiedote oikeassa - niinhän se nyt satelee...
Kävin kaupungissa hakemassa mm. uutta eristysnauhaa oviin, vaihdan vanhat pois jos olisi tiiviinpää ja ei olisi niin paljon vetoa tässä vanhassa talonröppänässä.
Ihan vaan pentuja ajatellen etteivät saa vetoa elämän alkutaipaleella. Muutenhan meillä ei ole mitään hätää.
Olen kyllä niin höpsähtänyt tähän pentujen odotukseen että täytyi ostaa yksi uusi lelu vaikka entisiä on vaikka millä mitalla. tämä oli niin pehmoinen ja kevyt vetolelu, voin kuvitella kuin siitä on kiva monenkin yhdessä vetää. :)
Onnea huisisti
Tero Pitkämäelle
keihään MM pronssimitalista!

27. Voihan vitsi, paikka tippui hampaita harjatessa, joudun menemään lauantaina hammaslääkäriin...
Tässä Suomen Kennelliiton kannanotto Maailman Voittajanäyttelyn järjestämiseen Kiinassa 2019. Hyvä - hyvä! Toivottavasti tuomarit eivät suostu menemään sinne tuomaroimaan eikä kukaan osallistu!
28. Waude - onnea Heini ja Nox! Taitava Heini on tokoillut Noxin kanssa - äiti-Pinjan jalanjälkiä seuraten - Suomen Tottelevaisuusvalioksi! On komea rusettikin!
Sataa vettä ja on lähdettävä apteekkiin ... minun kun on aina ennen hammaslääkärin toimenpiteitä tuntia aiemmin doupattava 4 antibioottia kerta-annoksena, näiden tekonivelten takia - ettei pääse mahdollisen verenvuodon kautta pöpöä elimistöön.
Eilen alkoi CBB 2015 eli Big Brother  US vastaan UK. Tykkään katsella eritoten kielen kuulemisen takia, ettei kaikki unohdu, jos jotain kiinnostaa katsella niin tässä on linkki avajaisjaksoon. ja tässä linkki illan 'jälkipyykkiin' eli Bit On The Side.
29. Hammaslääkärissä käyty.
Lappeenrantaan rantautunut Lilin ja Emilin tytär 'Klaudia' (Malinallin Perfectly Posh) on aika pakkaus. :D
Leena kirjoittaa näin:
Klaudia on sen verran touhukas emäntä, että aattelin panna sen talouskouluun, kunhan vähän vielä kasvaa. Toissa iltanakin, kun olin alakerrassa jotain järjestelemässä, niin Klaudis oli vienyt ulos 4 pientä räsymaton pätkää, pari lampaan taljaa, rintaliivit, pikkuhousuja ja kasan sukkia. Niitä se sitten iloisena sateessa puisteli ☺
Sitten se on hoksannut, että ylettyy ottamaan pöydiltä kaikenlaista. Seurasin, kun Klaudia aamulla veti työtasolta kinkkupaketin lattialle, ja Stella oli ihan täpinöissään, että jess, mahtava teko! Kun kysyn, että mitäs täällä tapahtuu, niin Klaudia vastas, etkö puusilmä nää: syödään. Stellan pitkä nenä näkyi nurkan takaa ja ilme kertoi; en se minä ollut, se oli Klaudia. Jotta touhua riittää!


<-Klaudia


  Lili ja Hertta       ->
  (Malinallin
          Media
Sensation)
 

Meillä muuten ei ole enää kuin kolmisen viikkoa synnytykseen, Ilona voi hyvin, ruoka on alkanut todella maistua, välillä halusi vaan herkkuja :) Alkuviikosta täytyy tehdä Ilonalle madotus - hain lisää Axiluria apteekista tänään.
Jos ketä kiinnostaa CBB:n tapahtumakooste päivältä 2 niin tässä on linkki. Ja BOTS tässä.