1. Illalla aloin ajatella tarkemmin testissä tapahtunutta ja se mikä minua alkoi arveluttaa että jos minun ihana ihmisiä rakastava Emil poika lopettaa ihmisiin luottamisen... Meidän aidan takanahan on viime talven ja kevään aikana käynyt poikajoukko kiusaamassa koiria ja uskon että Emil on mennyt sinne heille häntää heiluttamaan ja tapaamaan heitä ja he ovat tökkineet sitä ja muita kepeillä ja ehkä lyöneetkin ja myös heittelivät kiviä ja talvella lumipalloja ja jääkökkäreitä. Sain kerran heidät kiinni siitä siten että sain otettua valokuvan yhdestä keppi pään päällä kuvassa , vaikka kuva oli epätarkka eikä siitä saanut selvää kunnolla kuka siinä oli niin eiväthän he sitä tienneet. yleensä joku vahtii ja pojat ottavat jalat alle ja juoksevat talon takana olevaan metsään karkuun. Sanoin pojille että minulla on nyt kuvia ja näytän ne poliisille - senjälkeen on tilanne rauhoittunut suuresti - ainakin toistaiseksi.
Testissä huomasin että Emil ei luottanut tuomariin joka kepillä uhkasi meitä ja aloin ajatella että siellä on vielä testin kohta missä se sidottaisiin seinään kiinni ja tuomari tulisi taas kepin kanssa hyökkäämään ja uhkaamaan sitä ja en yksinkertaisesti halunnut Emilin sitä kokevan.
Niistä räminöistä uskoisin että se olisi selvinnyt ilman jäljelle jääviä pelkoja. Vaikka niitä olisi pelästynytkin paikalla.
Tämä oli varmasti eilisten kuvien ja sepitysten - mielestäni - järkevin osio! :) Vai? Olen niin huono kirjoittamaan ajatuksiani...
Lenkillä vielä pyörii testi mielessä ja muistin lausahduksen mitä Tarja Matsuoi sanoi 'tuollaisia ne ovat', aiemmin olen kerran kuullut Jorma Lankisen sanovan samoin kun tyttäreni koira luonnetestattiin. Vaikka kuinka oli mukava tuo eilinen tuomari niin tuo sanonta särähtää korvaan.
Minusta tuntuu että kukaan joka ei ole collieta omistanut ei ymmärrä rotua täysin.
Nyt kauppaan ja otto automaatille nostamaan rahaa kun tulee 6 säkkiä Biomilliä tänään kotiin. On koirilla taas vähäksi aikaa murkinaa. Muiden lisukkeiden kanssa.
Täällä kadunvarren puoleissa aitauksessa on mahdollisuus karata tuolta puskien takaa menee aidan ja puskien välissä ja ryömii naapurin aidan ali. Minun vanhemmat koirat eivät ole ikinä tunteneet halua mennä sieltä mutta nämä kaksi villikkoa (Ilona ja Emil) ovat. Nyt sitten olen laittanut siihen verkkoa ja ihmettelevät mokomat että ei pääse enää ei...
2. Päivän jobi suoritettu : kerätty auringon paahteessa vadelmia yhteen hillosatsiin.
Ja sitten ne on keitetty hilloksi. :) Omenia tulee kanssa valtavasti, ainakin sellaista hilloa myös täytyy tehdä ja ehkä tätä lisää?
3. Helle jatkuu ... näin täynnä on valkeakuulas puu. :) Koirat (Ilona ja Tytti) hakevat vaan varjoa ... ja Ilona maistelee vadelmia :)
4. Tuija kävi ja toi pinon sanomalehtiä valmiiksi talvipennuille pissapapereiksi. Koirat tykkää kovasti Tuijasta ja Tuija koirista. Hukun vadelmiin...
6. Myöhästyneet onnittelut Topi (Malinallin Heart Of Hope) ja Poju (Malinallin Legacy Of Hope), 2 vuotta 3.8. Tämä hellekö se vie muistin?
Topilla on ollut Raipe kaveri viikon kylässä. Sitä ennen Topi kävi kokeilemassa lampaiden paimennusta ja lampaiden omistajat sanoivat että taipumusta on ja 'alkeiskurssi hyväksytysti suoritettu'.  Ei pelännyt edes lauman pässiä, joka lähtiessämme yritti vielä hieman näyttää kaapinpaikkaa.
Sanoivat, että hyvää teki lampaillekin huomata, että ei se aina mene niinpäin, että lampaat ajaa koirat pois pihasta, vaan paimenkoira ajaa lampaat laitumelle.
Keskimmäinen kuva, Päivi kirjoittaa: Topilla on välillä hauska tapa istua, kutsun sitä "äijäasennoksi", istuu niin sanotusti takapuolellaan........ jalat pitkällä. Kiitos Päivi!  Tuo katse, tuo katse! Siinä on jotain spesiaalia.
Tässä alemmassa yksi lammas yritti karkuteille ja Topi palautti sen laumaan.
8. Aamulla heräsin 7.50 puhelimen soittoon ja tietty pelästyin kauheesti. No joo Kattocenterin mies siellä: tultiin nyt sitä ränniä nostamaan ja ollaan tässä pihassa... Koirat sitten odottelivat jalat ristissä kun herrat hääräsivät. Aina olen toivonut että ilmoittaisivat ennenkuin tulevat...mutta harvoin mikään tieto meni perille.
Noita vadelmia taas yritin kerätä kun niihin hukkuu. Olen pyytänyt paria ystävää tulemaan poimimaan, mutta ei ole näkynyt.
Päivän valaisi erään nuoren naisen hymy! Vieläkin itselle tulee hymy huulille kun sen näen mielessäni. Paikallisessa Vaihtoringissä vaihdoin lasten Brion kangaspuut kahvipakettiin ja iloinen nuori nainen haki sen.
Sunnuntaina sitten mennään Merjan ja Birgitan kanssa Helsingin Messukeskukseen koirien Maailman Voittaja 2014 näyttelyyn. 156 pk collieta sinne on ilmoitettu.  Nettiystäväni Dilys Uudesta-Seelannista tulee sinne ja tapaan hänet. :)
11. Eilinen päivä meni sitten Helsingissä Maailman Voittaja näyttelyssä. Oli ihana tavata tuttuja ja löysin myös Dilysin, nettiystäväni yli kymmeneltä vuodelta. Hän oli saapunut Uudesta Seelannista saakka. Hän on vienyt ensimmäisen nahkan sinne ja ne kuulemma uhkaavat kuolla siellä sukupuuttoon, hän on jo yli 70 v ja ei enää kasvata. Keskustelimme ja hän lähti katsomaan lyhytkarvaiset colliet (nahkat) ja sovimme että tapaamme uudelleen myöhemmin, mutta kun pitkikset loppuivat ja yritimme etsiä Merjan kanssa häntä niin emme löytäneet enää siinä ihmispaljoudessa häntä.
Tässä tämmöinen kaunis kuva Luukaksen tyttärestä 'Justiinasta' (Silimen Yön Tähtivalo) ja Justiinan tytär Taru (oikella)
Tässä Juho Kuvan ottama kuva tyttärestään ja vanhemmistaan sekä Malinallin pojat, Varri ja Peetsi. Kiitos Sirpa!
Meiltä lähtee Aleksin perheelle ja Aleksille taivasmatkalle rukous ja toive että enkelit ovat heidän kaikkien rinnalla tänä raskaana aikana.
12. Sain eilen illalla neljänneksen nurmesta leikattu, ajattelin jos ehtisi ennen sadetta. Yöllä sitten oli ihana kaatosade ja aamullakin vielä satoi, mutta kun lähdettiin lenkille niin oli kyllä taas 'tarpeeksi' kuuma.
Päätin nostaa netin nopeutta kun tuntui niin hitaalta ja maanantai aamuna ilmoittivat että nyt on vaihdettu nopeus. Ja tällä minun tuurilla, se ei toimi ollenkaan tai toimii mutta miljoonaa kertaa huonommin kuin aiemmin eli jotain on linjoissa nyt väärin. Eli toimii noin 10 sekunttia ja sitten jymähtää paikoilleen ehkä noin viideksi minuutiksi tai kokonaan ja jos jatkuu niin taas se kymmesen sekunttia. Meinaa mennä hermo.  Saa nähdä milloin saavat sen korjattua.
Piti vielä kiittää Merjaa kyydistä ja seurasta messukeskukseen sekä Miaa että Kristiina koirien ulos laskemisesa silla aikaa kun olin matkalla!
Olisi  mukava jos olisi joskus pitkiä aikoja että elämä sujuisi ilman ongelmia!
13. Dnalta edelleen ei ole kuulunut mitään. :(
Palatakseni vielä sunnuntaihin, oli oikein kiva tavata kasvokkain myös Susanna ja Linnea, jotka ovat Suomessa lomalla Italiasta. Heillähän on Teddyn Diego-poika (Zinnia's From Dusk Till Dawn) ja nyt he lomalla ovat ottaneet edesmenneen trikkitytön 'sijalle' uuden trikkitytön. Tässä kuvia Diegosta sekä uusi pikku neiti Tuuli tutustuu...
Äidin mussukat ovat iloisia kun helle on hieman helpottanut. Sitten tämmöinen kukka ilmestyi viime yön aikana, heittelin tuohon vähän siemeniä enkä tiedä mitä kukkia nämä ovat, ehkä sade on vähän runnellut sitä? Niitä näyttäisi olevan lisää avautumassa.
14. Neljäs päivä ja DNA:lta ei kuulu mitään. Harmittaa kovasti!
On muuten aika jännä juttu tuo meidän Emil. Se kun todella ei pelkää yhtään mitään räminää eikä ukkosia eikä ilotulitteita. Naapurin pojat ampuvat pyssyillään - ei mitään,  Kattoremonttikin oli talvella ja aika kolinaa ja pärinää oli. Tuolla meidän lähikadulla kaupunki tekee jotain putkiremonttia koko kadun matkalla, siellä on 2-4 metriä syvälle kuoppaa maata kaivettu ylös. Tänään kun olin Ilonan, Emilin ja Tytin kanssa lenkillä, oli iso kaivuri kaivamassa isoa palasta asfalttia ylös, yli metri kanttiinsa ja rämäytti sen maahan noin 5 metriä meistä. Siinä olisi kyllä heikkokermoinen koira pelästynyt, mutta eivät minun koirat, jatkoivat matkaa ihan kuin sitä ei olisi tapahtunut. Eikä mitkään kadulla ohittavat rullasukset tai laudat yhtään pelota. Siksi minusta oli niin kovin vaikea uskoa että en olisi pystynyt viemään luonnetestiä läpi Emilin kanssa, mutta se poikien kiusanteko on mielestäni toden näköisesti se syy etupäässä. En ihan usko että se kokemattomuus kodin ulkopuolella vaikuttaisi niin paljon.
16. Nopeuden nosto/kone toimii, huolto kävi eilen. Vika olikin koneessa tai ilmeisesti pari vuotta sitten kun täälläpäin oli kaapelivika niin miehillä oli silloin iso työ saada minun kone ylös. Kun he saivat sen toimimaan niin siinä oli isompi nopeus ja todennäköisesti ovat korjanneet sen laittamalla nopeuden nostokiellon koneeseen. Koska se on ainoa selitys siihen kieltoon.  Onneksi fiksu mies löysi vian! Koneen alkuasennuksissa sellaista ei kuulemma ole.
Ihana on ollut lenkkeillä kun on viileämpää! Tässä tuo lähikadun tietyö kuvattuna lenkin varrelta sekä pari muuta kuvaa. Toisessa näkyy koirien takana että pensaan lehdet alkavat vaihtaa väriä. Syksy tulee. Ja tassut ja jalat kurassa sateen jäljiltä. Kännykkä kuvia.
Edellisellä lenkillä Ellen ja Teddyn kanssa sydäntä lämmitti tälläinen pieni asia; isä tuli pienen poikansa kanssa meitä vastaan lenkillä ja sanoi hänelle pehmeällä äänellä:hauvoja. Sana hauva on ihana.
Video Robin Williamsin muistoksi. Robin tapaa Koko gorillan.
17. Yleisurheilun Euroopan mestaruus kisoja olen katsellut jonkin verran.
Ja sitten on tasapuolisuuden vuoksi tänään otettava kuvat Ellestä ja Teddystä lenkillä, näkyy myös asfaltin palaset ja yksi noista montuista. :) Yleensä on hiljainen katu kun kävellään, mutta kun sidoin hauvat :) tolppaan niin meni ohi 3 autoa ja yksi moottoripyörä ja en jaksanut sitten odotella että seisoisivat paremmin vaan jatkettiin matkaa. :) Vadelmia riittää edelleen...
Yleisurheilun euroopan mestaruus kisat on käyty. Hieno huipennus : Ruuskanen keihaan kultaa ja Pitkämäki pronssia! Etelätalo neljäs! Onnittelut!
Sandra Erikssonin esteet menivät plörinäksi tällä kertaa.
18. Jalat ihan kipeät; olen mennyt ympäri Lahtea, bussilla kaupunkiin, apteekkiin, kaupungin sairaalan laboratorioon ja sitten äidin luo toiselle puolen kaupunkia. Pääsin aiemmin aika läheltä äidin hoitopaikkaa linja-autoon, nyt joudun kävelemään torille kotiinpäin tullessa.
Mikä ruuhka siellä taas oli, olen kyllä niin onnellinen asuessani täällä suht rauhallisessa lähiössä.
Vettä tulee kuin saavista kaatamalla, ajoittain koko päivän.
Petra Nording on ottanut kuvat Teddyn tyttären pojasta 'Felix' Leaftribe Snow Blindness

Me: Why did You let so much stuff happen to me today?
God: What do u mean?
Me: Well, I woke up late
God: Yes
Me: My car took forever to start
God: Okay
Me: at lunch they made my sandwich wrong & I had to wait
God: Huummm
Me: On the way home, my phone went DEAD, just as I picked up a call
God: All right
Me: And on top of it all off, when I got home ~I just want to soak my feet in my new foot massager & relax. BUT it wouldn't work!!! Nothing went right today! Why did You do that?
God: Let me see, the death angel was at your bed this morning & I had to send one of My Angels to battle him for your life. I let you sleep through that
Me (humbled): OH
GOD: I didn't let your car start because there was a drunk driver on your route that would have hit you if you were on the road.
Me: (ashamed)
God: The first person who made your sandwich today was sick & I didn't want you to catch what they have, I knew you couldn't afford to miss work.
Me (embarrassed):Okay
God: Your phone went dead because the person that was calling was going to give false witness about what you said on that call, I didn't even let you talk to them so you would be covered.
Me (softly): I see God
God: Oh and that foot massager, it had a shortage that was going to throw out all of the power in your house tonight. I didn't think you wanted to be in the dark.
Me: I'm Sorry God
God: Don't be sorry, just learn to Trust Me.... in All things , the Good & the bad.
Me: I will trust You.
God: And don't doubt that My plan for your day is Always Better than your plan.
Me: I won't God. And let me just tell you God, Thank You for Everything today.
God: You're welcome child. It was just another day being your God and I Love looking after My Children...

19. Todella paha mieli. itkettää, tämä on niin toivotonta: TAAS ne jonkun äidin kullannuput olivat tuolla tarhan portilla kiviä heittelemässä kepit kädessä...
Piristystä päivään, Teddyn tyttäret, Susetten Uniikki ja Unelma, Siiri ja Cindy.
21.
22. Ollut taas niin kuvottava olo keskiviikon Trexanin otosta saakka.
Kiusaaja poikia en ole ainakaan sattunut näkemään tiistain jälkeen Siinä kävi niin että tulivat tunnin päästä edellisestä käynnistä uudelleen ja menin tuonne talon takana menevälle kävelytielle ja siellä sattui samaan aikaan menemään meidän kaupan myyjä joka asuu myös noissa kerrostaloissa joissa noita poikiakin asuu ja hän tunnisti nämä kolme poikaa jotka tänään kävivät portilla - nimittäin kurkkivat siellä kauempana kävelytiellä. Hän huusi yhden heistä meidän luo ja läksytti poikaa kovalla äänellä. Pojat ovat Tupe, Joona ja Luukas nimeltään. Eli jos vielä tulevat niin löydän heidän vanhemmat nyt nimien perusteella. Tämä kaupan myyjä kertoi Tupen äidin sanoneen että ovat ongelmissa pojan kanssa kun se valehtelee kirkkain silmin ummet lammet ja on kaupankin kanssa ollut 'vaikeuksissa'. Ja mitähän poika olisi iältään? Ehkä 9-10v. Kati tulee huomenna ja tuo valvontakameran (rikkinäisen) jonka aion
asentaa sinne.
Diego-poika ja perhe palaavat kesän vietosta Suomessa kotiinsa Italiaan. On pakko laittaa nämä kuvat kun poika on niin ilmetty isänsä kopio. Ja tykkäävät kovasti Diegon luonteesta.23. Nonni, nyt se on siellä. :) Vielä tilaan porttiin kyltin 'KAMERAVALVONTA'. Kiitos Aki ja Kati!
24. Nappimatka Heinolan koiranäyttelyyn.Tuomarina Saija Juutilainen. PU2 oli Ilonan tuleva sulhanen 'Lenni' (Lumihelmen Commander) ja sai viimeisen tarvittavan sertin ja ikää sillä on 2v 1vk. Ja lisäksi Paras narttu 2 oli 'Tuike' (kuvassa) minun Luukaksen tytär (Silimen Tähti Olen Minä) ja sai sertin!
25. Aamu alkoi itkulla, näin facebookissa kuvan tuon Tuiken pentuesisaresta Nanasta (Silimen Tähdenlento). Terhi kirjoittaa kuvasta: " Nanan yritykset herättää on niin hienovaraisia että huomaan ne vasta herättyäni ". Nanalla on niin isänsä Luukaksen katse tässä kuvassa ja tuli niin ikävä rakasta poikaani.
28. Pelästyin kamalasti tänään kun oltiin Ellen ja Teddyn kanssa lenkillä. Leikkikentällä jonka ohi oltiin menossa oli äiti, kaksi lasta ja pieni valkoinen terrieri kiinnitetty puuhun lähistölle. Äiti oli lastensa kanssa selkä meihin päin ja koira kun näki meidät alkoi kamalasti riuhtomaan ja rähjäämään ja puikahti kaulapannasta irti ja juoksi suoraa päätä Ellen ympärille rähisemään ja nappailemaan. Onneksi Elle sattui olemaan siellä puolella kun se ei pienestä hermostu, jos olisi Teddyn luo tullut rähjäämään niin pelkään pahoin että Teddy ei olisi sitä sulattanut ja koira oli ehkä Teddyn pään kokoinen suunnilleen. No ei siinä mitään käynyt mutta pelästyin kamalasti.
Kiusaajapoikia en ole edelleen ainakaan sattunut näkemään! Jippii.
Olen ollut taas kamalan vösynyt ja huolettaa äiti. Hän joutui muuttamaan huonetta hoitokodissaan kun alkoivat rakentaa siihen kerrokseen saunaa ja juuri äidin huoneen paikalle, nyt hän on aivan rappujen ja hissin vieressä ja ihmiselle joka sairastaa alzheimeria ei ole helppoa tottua uuteen. Hönen huone oli mukavasti keskellä ja aivan ruokasalin vieressä, turvallisesti, nyt hän on laidimmaisessa huoneessa.
Sirpalle kiitos terveisistä ja kuvista. Sinulla on todella mahtava mies, ja minä tosiaan tarvitsisin jonkun joka tulisi vähän jelppimään remontissa, talossa on ihan joka paikka rempallaan, mutta kun on iso pankkilaina niin ei ole varaa palkata ketään työmiehiä.
On ollut ihana lämmin, aurinkoinen päivä, kivaa - noiden loputtomien sadepäivien jälkeen. Omenat alkavat olla kypsiä, tein yhden kattilallisen hilloa tänään.
Italian Diego on alkanut leikkiä pikku-Tuulin kanssa. :) Söpöä!
29. Täällä kaikki hyvin, ruohoa vaan pitäisi leikata - en kuitenkaan jaksa. Orapihlaja-aidat on yksi mies tulossa leikkaamaan ja saunapuita talveksi Matti-serkku lupaili tuoda. Sunnuntaina luultavasti pääsen katsomaan/hellimään pieniä collien alkuja Sarin luo.
Mian Jatsi on ollut kipeä, sillä on ollut silmä ja kuono ja otsa aivan turvoksissa ja kipeä. Kävivät lääkärissä ja saivat lääkekuurin. Mia ei ole meinannut saada lääkettä suuhun kun koira huutaa kivusta. Nyt kuitenkin alkaa laskemaan eli ei ainakaan ole kasvainta mitä lääkäri oli epäillyt yhtenä vaihtoehtona.
Kaikille toivotan oikein mukavaa viikonloppua!
31. Käytiin Merjan kanssa hellimässä ihania Sarin pentuja. En ottanut kameraa mukaan, vähän harmittaa. Yritin kännykällä ottaa muutaman ja minun kännykkähän tekee mitä tykkää. Tänään se ei suostunut zuumaamaan lähemmäksi....Pennut täytti eilen 5 viikkoa, ne herää, syö, leikkii ja taas alkaa nukuttamaan. Kyllä minua nuuskuteltiin kun tulin kotiin.
OIKEUTTA   ELÄIMILLE!

Talvitakkikauppa käy pian kuumana ja moni saattaa päätyä ostamaan takin, jonka hupussa on turkisreunus. Suurin osa turkiksista päätyy nimenomaan somisteisiin, kuten esimerkiksi huppujenreunuksiin. Jakamalla tämän kuvan saatat innostaa tuttaviasi sanomaan ei turkiksille ja valitsemaan eläinystävällisemmän vaihtoehdon. Kiitos sinulle kaikesta siitä, mitä teet eläinten hyväksi!