1. Kennelliitto päivittänyt uudet lonkkablubit koirille - päivitän omien koirieni sivuille myös.
Tänä aamuna FB:ssä oli pitkäaikaisen kanadalaisen nettiystäväni Darlenen kirjoitus, kopioin sen tähän:
On september 11 2001..a day filled with horror for the world, tragedy, disbelief, unspeakable pain, I, like many others world wide, somehow managed to get through the work day after witnessing on Television the terrifying attack, that killed so many innocent people..and stunned the world with it's viciousness. I came home with a heavy heart and eyes that would not stop tearing.. I went to my computer and turned to a special little private group of dear friends. A group I often have turned to in both JOY and as I did this day, in extreme sadness and confusion. This little group owned by Tarja..has been a 'soft place' for all of us who are members to fall..or to laugh..or to just chat and share pictures and friendship. Well as I went into my email there was an email from this group sent by Tarja. I opened it and I saw a picture of a sweet little 3 week old puppy. For the very first time since the tragedy visited upon us all that day of 9/11 I smiled. Then I cried..but it was not from grief that I wept but from a feeling of HOPE! I felt a strange, comforting sense of peace and yes hope for the future on that darkest of all days..as I looked into the tiny innocent face of this beautiful little puppy. I emailed Tarja and I told her of the effect this baby collies picture had on me and thanked her for sending it. Then Tarja gave me even more happiness for she named that sweet puppy HOPE and registered her "Hope of Peace" ! I have loved that little collie from afar all these years..pitifully short years...I have saved her pictures and have often asked how she was doing. I loved her sire a dog whom I named my loved smooth collie after, Ilmari, but I loved her even more. To think that perhaps some wicked person may have tossed poisoned meat to her causing her untimely death shatters me as I know it shattered Tarja. Hope my sweet darling..you will always have a special spot in my heart of hearts..I don't think I could ever possibly love another dog from afar as I have loved and will always love you. Sweet little beautiful girl..you brought PEACE and HOPE to me that day when I badly needed it..you never knew little one..but I KNOW and for that you will remain my special love always. You are with GypsyRose now...and I know you two will be great chums..one day, perhaps, if my goal I have reached..I will finally get to meet you little one. Take care of my HOPE, Gypsy...gentle cyber hugs of love and sympathy to you my wonderful friend Tarja.
Emilin poika 'Mac' (Grofter's Only Dressed In Blues) on saanut 'sisaria', niiden äidillä (saksanpaimenkoira) on 8 pentua ja se on leikattu eikä maitoa riitä kaikille, joten Salli on adoptoinut ne
Naapuritalon etuosa on myös myyty, siihen muutti iloinen nuori nokikolaripoika, vilkutteli iloisesti ja kertoi olevansa eläinystävä. :)
Tässä Tytti tänään ison masunsa kanssa lenkillä isä-Luukaksen kanssa, Tyttiä ei ole paljon raskaus väsyttänyt, samanlainen menijä on ollut, toivottavasti pentulasti on pysynyt kyydissä...orava-äiti kurkisteli meitä myös.
2. Pentuboksi kasattu, laskettu aika on 7.8, mutta luulen että tulevat aiemmin...
Tytillä on  turkissa ihanat pitkät hapsut ja ne on leikattava etteivät pennut sotkeennu niihin, tänään leikkasin polvista, etutassujen hapsut täytyy kanssa leikata - ne ovat tosipitkät - säälittää ... ei millään raaskisi ... mahanaaluskarvat lähtevät jo itsestään, mutta täytyy katsoa kaikki.
Kamala että pelästyin äsken - oli lattialla punainen läikkä - kunnes tajusin että se oli sulanut pakastevadelma minkä Ilona kinusi minulta hetki sitten,
mutta olikin sitten sylkäissyt lattialle. Huh-huh. luulin että on verta ...
3. Aamulla Tytin lämpö käväisi 37.0, mutta senjälkeen seikkaillut 37.6-37.3, ei minkäänlaisia erityisiä oireita kuitenkaan, ei syö...? Mutta makailee -lepäilee vaan. Minä olen jo aivan väsynyt vahtimisesta vaikkei ole vielä edes mitään kummempaa tapahtunut ja nyt pitäisi mennä nukkumaan, mitenhän osaan/uskallan?
5. Taitaapi tämän tädin kasvatus todella loppua tähän; senverran järkyttynyt olen taas viimeisen parin vuorokauden tapahtumista, Eli perjantai-aamuna Tytin lämpö käväisi 37.0 ja ei paljon mitään alkanut tapahtua ja lauantai-iltapäivällä käytiin päivystävällä, joka ultrasi ja sanoi pennut voivat hyvin, hyvät sydänäänet ja että jos ei puoleenyöhön mennessä eli 12 tuntia lämmön takaisin nousun jälkeen ole mitään tapahtunut yöpäivystäjälle ja leikkuriin. Pieniä supistuksia alkoi 22.35, mutta ei edennyt, joten päivystäjälle taas kerran sunnuntaitaksalla matka, matkalla Tytti alkoi ponnistaa voimakkaasti ja eläinlääkärissä saatiin uos häntä edellä tullut kaunis tyttö, joka menehtyi kuitenkin matkalla. Tytillä oli kuulemma hyvin tiukka emätinaukko joten päätettiin leikata ja minun järkytykseksi sieltä tuli lisää 4 kuollutta pentua, kaksi pientä poikaa on elossa ja niitä nyt yritän hoitaa parhaani mukaan, kun Tytiltä leikkauksen jälkeen ei tule kunnolla maitoa, tällä hetkellä pennut ovat 14 tuntia vanhoja. Tässä tälläinen 48 tuntia putkeen valvoneen ihmisen ottama heilahtanut kuva pennuista - ja lisää tulee tietysti jos kaikki menee hyvin ja meidän ihanat trikkipojat kasvavat niinkuin pitää.
Niin ja Tiaisen Sarille hurjasti kiitos kaikesta avusta näinä päivinä. Sari-ressu tänään taisi lähteä ehkä tunnin yöunilla tyttärensä pojan kastajaisjuhliin.
6. Tässä aamupirteänä käväisin koneella. Sari on ollut koko yön hoitamassa pentuja ja olen saanut nukkua! En voi tarpeeksi kiittää häntä!
Tytti vahtii kuin 'haukka' pentujaan koko aika - kun silmä välttää se pesee ne litimäriksi ja saa pelätä että ne vilustuvat - ne ovat lämpötyynyn päällä tuon punaisen fleesin alla kuivumassa pesässä ja äiti-Tytti on vieressä. Toisella on kiva merkki tuolla kauluksessa - kuin sydän - ja toisella otsassa valkoinen merkki. :)
Ja tietty ne eksyy koko ajan mammaan hännän alle jossa on nyt vuotoa, kun sisälle jätettiin pari istukkaa jotka olivat erittäin tiukasti kiinni kohdun seinämässä. Valkopäisellä on likaa kauluksessa, Lapsoset ovat nyt liki puolitoista vuorokautta vanhoja. Äänekkäitä ja kovia menemään.
7. Pentulaatikko on alkanut hiljentyä - ollaan kai totuttu 'uuteen asuntoon'. Kun saisi Tytin kuntoon ja maidontulon alkamaan kunnolla. 2 ja ½ päivää.Hyvä juttu on että Tytin kakka oli tänään ihan hyvää, oli löysällä synnytyksen/leikkauksen jälkeen. Söi sen ensimmäisen pennun jälkeisen.
Emilin pikkuinen Mac-poika on nyt 3-viikkoa ja hurmaa kaikki sydämet!
8. I am in love - again. Ihanat pojat - toisen varannut ihminen kertoi jo kahden viikon päästä saavansa pennun - jätti vaan ilmoittamatta minulle. Eli mustia poikia hyvää kotia vailla. :) (Jos annetaan :))
Vaikeaa kyllä on, minua - meitä koetellaan, kun Tytin maha tuli kuntoon niin on nyt sitten oksentanut...ikää 3 päivää pojilla.
9. Rakas Taivaan Isä, tapahtukoon Sinun tahtosi, mutta minulle pienelle ihmiselle alkaa riittää. Tytin lämmöt eivät osoita laskua lääkkeistä huolimatta, eli kohtuun jääneet istukat eivät ole lähteneet ja nyt uhkaa kohtutulehdus. Tytti ei halua syödä eikä juoda, maitoa on hyvin niukalti. Poikaparat ovat olleet kovin kärsivällisiä ja sisukkaita, yritetään nyhtää maitoa - jota pikkuisen herahtaa joskus, lisäruokintaa kaiken aikaa mutta eivät nuo oikein tykkää tuosta äidinmaidonvastikkeesta, pitäisiköhän kokeilla kermaviiliä - ainakin joskusmuinoin sitä olen antanut kun emän maito on ollut vähissä.
Äiti ja pojat lepäävät.
10. Kiitos kaikille jotka meitä hengessä muistavat ja Sarille joka oli viime yönä täällä taas kello neljään saakka! Hänen viimeinen lomaviikkonsa...
Uskaltaisikohan olla vähän toiveikas että Tytin lämpö alkaisi laskea, oli äsken 39,2...kun saisi sen syömään! Sillä on oikein 'seisova pöytä' tarjolla, mutta siinä tuo on koskematta, joten Nutrisalia ja äidinmaidonvastiketta ruiskulla suuhun.
Emilin poika on saanut virallisen nimen Grofter's Only Dressed In Blues ja tässä poika 3-viikkoa vanhana perheen lellikkinä, Äiti makaa ja syöttää, täti hoitaa pesun. :)
Äitinä Tytti on erittäin hyvä, kipeä ja väsynyt vaikka on ollut niin on hoitanut poikansa hienosti. Onni on saada katsella sitä!
11. Hopen uurna saapui eilen kotiin ja kyyneleet virtaavat vuolaana nyt, eritoten lisää kandalaisen ystäväni Darlenen postista:
Each day is a battle won..each day brings more hope and makes the little ones and their mom stronger.  Each day is a blessing!
They have a special angel watching over them…..HOPE!
Darlene
Leena Ruotsista, Tytin siskon omistaja, soitti ja kyseli vointeja - ilahdutti minua! Tytti pienenä pentuna tykästyi Leenan ja heillä sitten Leenan mies Martin tykästyi Riiaan, Tytin siskoon, joka sitten matkasi Tukholmaan.                         
Odottakaapa vaan kun me kasvetaan! 

12. Päivä kerrallaan ... toiset ressut jäävät aivan huomiotta, ruuan vaan laitan kuonon eteen ja pihassa saavat olla ...
Pohdin mistä tuo läntti toisen pojan otsalle on periytynyt ja otin Merjan sivuilta Niittykasteen Sensaation (kehen pennut on linjattu)  pään kuvan - toivottavasti Merja ei pahastu! Siellä se läntti on! :) Eli jotain kai periytynyt tuosta upeasta uroksesta! :) Pennut 1 vk vanhoja.

Pentujen 'Eddie'-isä (Zinnia's Eye Of The Tiger) on saanut kolmannen serttinsä ja menee nyt syksyllä luonnetestiin ja jos sen läpäisee siitä tulee Suomen ja Latvian muotovalio.
13. Hyvää huomenta maailma!
Kyllä on syksyistä! Muutama päivä sitten lauma lintuja - aivankuin kurkia? - ehkä jo oli matkalla etelään? Kovaa kirkunaa pitivät.
Tytin lämpö aamulla - ensi kertaa leikkauksen jälkeen oli alle 39, oli 38,8. Olen niiin onnellinen. Viime yö meni hyvin, nukuin kolmen tunnin jaksoissa (ilman mitään herätyskelloja) ja Tytti hoiti lapsensa hyvin. Nukun siis pentulaatikon vieressä.
Pentujen painot nousevat ihan mukavasti, pienemmän vähän hitaammin.
Marjat jäävät tänä vuonna suurimmalta osalta pensaisiin, ompahan linnuilla syömistä. Ei ehdi eikä jaksa mitään 'ylimääräistä'.
Tytin ruokailu edelleen hankalaa - ei suostu nappuloita syömään, syönyt vaan sitä raakaa jauhelihaa enimmäkseen (täytyy lähteä kauppaan lisää hakemaan!) ja vähän maksalaatikkoa, mutta lisänä saa B-vitamiiniä, sinkkiä ja Nutrisalia. Sekä kehäkukkauutetta ja Aconitumia että saataisiin kohtu puhtaaksi.
Kameran lyhyempi putki lakkasi tarkentamasta - kääk - ... mitähän sille tapahtui?
Tytin iltalämpö, klo 19.00 38,9. :)
14. Mitä unia kaiken yötä - vähän väliä herää ja taas nukkuu... Tytin aamulämpö 37,7.
Tässä pitkällä putkella otettuja tämän aamuisia kuvia.

Ja Emilinpoika, pikku-Mac (vajaa 4vk) on saanut ensimmäisen oman pallon
Yritettiin kynsiä leikata ja valkotätläinen poikapa ei tykännyt yhtään, yrittipä murista minulle :) Ne alkaa jo olla kivoja, ne haukottelee ja osaavat mennä lämpötyynyn päälle nukkumaan jos tulee kylmä. Myöhästyin vähän kuvanotossa kun laskivat liukumäkeä äidin niskasta toiselle puolelle, kuvassa toinen tupsahti takaisin ja toinen meni yli. Tytti ei milläänjaksaisi odottaa kun ne nukkuvat että heräisivät...
15. Aamu valjennut hyvin, kaikki tyytyväisiä. Tytille annettu kehäkukkaa, sinkkiä ja B-vitamiiniä. Vielä  annan Aconitumia. Taas söi maksalaatikkoa ja raakaa jauhelihaa. Ja juo edelleen Nutrisalia.
Antibiootti loppui eilen, nyt jännittää vähän tuleeko takapakkia. Kuvissa vauvojen aamua...11 vrk. ikää.
Jippii, olin varannut lisäksi kupin nappuloita jos sattuisi maistumaan Tytille joskus, niin tämä oma-aloitteisesti tänään vetäisi nappulatkin naamaan. :)
Ettäs tuli hyvä mieli. :)  Pojat ovat ihanat, päivä päivältä rakastun niihin lisää. :)
16. Etteivät asiat olisi liian helppoja - eilenillalla uhkasi nisätulehdus, lämpö nousi 39,3, kiireesti tyhjentämään nisä, suihkuttamaan sitä lämpimällä ja vielä lämminvesipullolla haudoin sitä ja Tytti hyppäsi imettämään - maitoa herui hyvin. Nyt aamulla ovat kaikki nisät pehmeät ja lämpö normaali 38.5.
17. Nyt sitten jännitetään onko silmien aukeamisen kanssa ongelmia; joskus se on todella tuskallista pennulle. Täpläpäisen pojan toista silmää haudoin tänään vähän kun näytti vähän rauhattomalta, pikkuisen rako siellä nyt pilkottaa.
Pennut kuvassa väliaikaisessa 'kodissa' kun pentulaatikko on siivouksessa hetken. Tuo pentulaatikko voikin lähteä myyntiin tämän jälkeen kun erittäin epätodennäköisesti alan tähän enää. Se on todella helppo kasata ja purkaaa. Pari kertaa käytetty, aine taisi olla filmivaneeria.
Nyt on ihan pakko lisätä iso kuva.
Pojalla jolla on valkea täplä päässä on nyt ainenkin molemmat silmät auki, toista en ole vielä tarkastanut. Mutta tämä kun oli tekemässä kävelyharjoituksia veljen nukkuessa niin saatoin hetkeksi siepata syliin ja katsoa.
18. Toisella pojalla myös toinen silmä rakosellaan...tässä tämänpäivän kuvat - kertokoot ne tarinansa. :)
Kyllä olen ylpeä tuosta Tytistä, se on niin hyvä äiti!
19. Vettä sataa ja Mian ja Lipan piti tulla nurmea leikkaamaan ... on taas nilkkoihin asti kasvanut, turhan hyvä maaperä. :)
Pojilla molemmat silmät auki; onneksi saatiin se kivutta tapahtumaan. Ikää tänään 2 viikkoa! Tytti on alkanut syömään hyvin.
Ystäväni Kanadassa olisi kiinnostunut toisesta pojasta - jos saisi raha-asiat järjestymään ja jos raaskin antaa pennun sellaisen matkan päähän. Tähän mennessä en ole antanut ulkomaille - Ruotsia ei lasketa. :)
20. Väsyttää. Nyt on ruoho leikattu - kiitos Mia ja Ilpo!
Pennuista 'täpläpää' tuntuu hyvin vahvalta persoonalta, se haukahtelee, murisee, heiluttaa häntää...ei halua olla käsissä, toinen on 'rauhallisemman' oloinen, viihtyy sylissä. Tänään saivat pikkuisen maistaa jauhelihaa kermaviilin kanssa - tykkösivät. Kynsiäkin leikkaillaan aina sopivassa tilanteessa.
22. Päivä 17 pentujen elämässä. Kun vertaa Tytti-äidin kokoon niin näkee kasvun. Maitoa on tullut aika niukasti koko ajan mutta painot ovat kuitenkin olleet nousussa kaiken aikaa, nyt ovat 650-750 grammaisia. Syntyessä molemmat olivat alle 200 grammaisia.Äidin selän yli kiipeily on hauskaa niistä - laskea liukumäkeä. Silmä-, sirutus ja terveystarkastus aika varattu 19.9 Pärnäsen Juhalle. On oltava ajoissa sillä Juhan ajat ovat aina 'kortilla'.
Hyvää huomenta maailma, tänään perjantai 24 päivä elokuuta 2012.
Lähdettävä apteekkiin hakemaan matolääkkeitä. Ensimmäisen madotuksen aika tänä viikonloppuna. Sunnuntaina 3 viikkoa ikää.
Kanadalainen ystäväni halusi antaa nimet pennuille, mikä ettei...ne tulevat sitten olemaan nimeltään:
Malinallin Legacy Of Hope (täpläpää - jota hän havittelee) ja Malinallin Heart Of Hope, juuri meidän menetetyn rakkaan Hopen muistoksi. <3
Tässä sitten täpläpään lempi nukkumapaikka :) ja muksis - siitä putoaa kun nukahtaa syvään...
25. Lauantai - taas on lähdettävä kauppaan...
Suurempi pennuista on saavuttanut kilon painon; pienempi poika on kaikessa hitaampi, se syö hitaasti -> kasvaa hitaammin, toinen 'rohmuaa' kaiken...:) Nukkuu paljon enemmän ja toinen on aina pystyssä.
Mutta taitaa kyllä luonnetta löytyä molemmista...eli kyllä katsottava sopiva koti. Tassunpohjat saavat väriä.
Tytin nisät ovat ongelmalliset, meinaa aina maito pakkaantua johonkin...:(
Mutta voi hyvänen aika miten minä olen taas kerran rakastunut! Pennut ovat huomenna vasta 3 viikkoa, joten mitenkö pahasti olen niihin rakastunut lisää muutaman viikon kuluttua? Millä noista pystyy luopumaan???
26. Poikavauvat tänään 3-viikkoa! Madotuksen aika; Tytille Axiluria ja pojille Canexia.
Yök että oli pahaa, piti ravistella päätä että saisi moisen myrkyn pois suusta.
27. Tytti parka kun nämä pikku riiviöt saavat hampaat...
Laajensin pentulaatikkoa eli otin etulaidan pois, ettei poikien tarvitse tehdä hätiään nukkumapaikalle. Ja reippaasti mentiin tutkimaan uutta aluetta. :)
29. Aika monet pissat ja kai kaikki kakat on tullut paperille, selkeästi eivät halua liata omaa 'pesää'. :)
Itsellä on ollut toinen korva lukossa monta päisää ja vähän kipeä ja sellainen flunssainen olo.

Merja L - kiitos uusista kuvista ja kuulumisista! Tässä alla Teddyn poika Susetten 'Roksu'(emä:Susetten Wanessa)
Ylihuomenna on sitten se pankkipäivä, täytyy mennä tekemään talokauppa. Leenan kuolinpesä on saanut perunkirjoituksen hoidettua ja asuntokauppa tehdään. Vähän pelottaa kaikki tulevat kulut, talo on vuokratontilla (iso tontinvuokra) ja miten suuret sähkökulut tulevat olemaan ynnä muut.
Sähköyhtiökin vaihtuu, saa nähdä monelta perjantaina edellinen yhtiö kääntää sähkön pois, saattaa olla ilta ilman tietokonetta ja sähköä makkarissa...
30. Tälläisen tekstin joku oli laittanut Facebuukkiin:

LAHTI HUOM ! Radio Voima varoitteli koiran "herkkumyrkkypaloista" Tonttilan ja Metsäkankaan suunnalla. :(

Lisätietona, että myrkyttäjä ajaa polkupyörällä, jossa sivulaukut, ajajaa ei olla saatu kiinni, eikä tunnistettu...

Usea koira syönyt myrkkypaloja. Viimeisin uhri Tonttilassa ulkoillut koira, joka kuoli eilen illalla (28.8) Helsingin eläinsairaalassa :'

Uusia kuvia pikku-Macistä (Grofter's Only Dressed In Blues), Emilin poika

31. Asuntokauppa tehty.
Alkaa pojat olla hauskoja kun ne on alkaneet vähän leikkiä ja juosta. :) 26 päivää tänään.